reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Będę dziś szarlotke piekła - chcica taka mnie naszła. Szarą renetę już kupiłam, obiad mam na dziś z wczoraj, więc szaleństwo kulinarne mogę rozpocząć.

Kamila - przepisów mam sporo, na jakie masz ochotę??
Jako początkującej cukierniczce polecam wszelkie kombinacje muffinkowe - trudno zepsuć.
Przykładowo:
[h=3]Muffiny czekoladowe wg Nigelli[/h]

Najprostszy i najszybszy przepis na czekoladowe ciasto. Zawsze wychodzi!

Składniki:

Suche:

• 250g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 175 g cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2 łyżki kakao
  • 150 g groszków czekoladowych
  • tabliczka gorzkiej czekolady (lub chocolat chips)
Mokre:

• 250 ml mleka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • łyżka aromatu waniliowego
  • 1 jajko
Przygotowanie:
Włączyć piekarnik na 200 stopni. Składniki wymieszać w osobnych miskach, następnie mokre wlać do suchych. Wkładać ciasto do wysokości 3/4 foremki. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Uwielbiam tez tego bloga - Rożki z jabłkami - Przepis
Te ciasteczka sa bez żadnych sztuczności i dodatkowych polepszaczy. Pyszne.

Fuj, ani pasztetowej, ani pasztetu. Dalej na mieso patrzeć nie mogę. Wczoraj na obiad za to miałam zielone curry z rybką. Pyszne było.
Kamila - ten piernik staropolski to nie przed świętami. Jak zaczęłabyś dziś to może na nowy rok by wyszedł :) Albo w trakcie karnawału :)

Ja poza ciazą nie przepadam za mięsem i jem go bardzo niewiele, w ciąży do tej pory w ogóle nie mogłam patrzeć na mięso, ale nie stety po wczorajszych wynikach moczu, musze je zacząć jeść. Mam mocz zbyt zasadowy,a to sprzyja infekcjom i powoduje gorsza prace nerek:(

Groszki czekoladowe (chodzi o takie jakby łezki, kropelki czekoladowe) -nie draże. Jak uda mi sie dopaść (czasem sa w lidlu - takie specjalnie do wypieków) dodaje w całości. Jeżeli nie mam to nic nie daje.
Czekoladę kroje nożem w pseudokosteczke - aby miała takie mniej wiecej 5 mm kawałeczki.

Cześć dziewczyny. Ale was wzięło na żarcie :-D

Ja właśnie z wizyty wróciłam. Lekarz mówi, że wszystko ok i ja mu wierzę. Dzieciaczek ma już 7,5cm i termin porodu znowu sie przesunął, teraz na 9.czerwca. Wg suwaczka 12 i 5 dni a wg usg 13 i 6dni:-)
Niestety dzidzia spała i obróciła się do nas tyłkiem, wiec pomimo staran lekarza nie znam jeszcze płci.
Maleństwo spało z nóżką założoną na nózke. Śmiesznie to wyglądało, a starszy synek też często tak śpi :-D
I wiecie co? Miałam usg dowcipne :tak:

Pozdrawiam was gorąco i zmykam się położyć. Strasznie spać mi się chce, chyba z emocji:-)

Ja właśnie z wizyty wróciłam. Lekarz mówi, że wszystko ok i ja mu wierzę. Dzieciaczek ma już 7,5cm i termin porodu znowu sie przesunął, teraz na 9.czerwca. Wg suwaczka 12 i 5 dni a wg usg 13 i 6dni:-)
Niestety dzidzia spała i obróciła się do nas tyłkiem, wiec pomimo staran lekarza nie znam jeszcze płci.
Maleństwo spało z nóżką założoną na nózke. Śmiesznie to wyglądało, a starszy synek też często tak śpi :-D

Pozdrawiam was gorąco i zmykam się położyć. Strasznie spać mi się chce, chyba z emocji:-)

Superrr....!!!!!!!!!

Gratuluje i ciesze sie razem z Toba :) Nam do kolejnego usg zostalo jeszcze 10dni :)

ja usg dowcipne jak to piszecie mialam robione jako drugie (jak sie okazalo ze nosze w sobie dwojeczke) , wiem ze ktoras z Dziewczyn pisala ze tez miala i M biedaczek stal i czekal na korytarzu..
u Nas bylo zupelnie na odwrot.. Mimo ze mialam dowcipne od razu po normalnym usg babeczka spytala czy Maz chce zostac, i zostal ,nie robili nam problemow.. zreszta nigdy nie robia.. Maz nie ominal ani jednego usg w Mojej pierwszej ciazy, w tej tez nie. przy porodzie byl,takze obie ciaze przezywamy Razem :) ,nie wyobrazam sobie by moglo byc innaczej...:tak:

Edit:
pisalyscie jeszcze cos przedtem o kurtkach czy plaszczykach, tak szybko to robicie ze zczynam sie gubic :)
ja mam kilka ale polecam cos w tym stylu

SAM_0452.jpg

jak na rosnacy brzuszek dla mnie Idealny :)) , luzny na dole ,nic nie uciska, brzuszek nie boli..,miejsca jeszcze sporo ,takze ja jestem bardzo zadowolona :)

Ostatnia edycja:
reklama

Wielkie gratulacje!!!!!!!!Bardzo się cieszę:)Duży ten Twój Maluszek:)

Co do terminu, to ja się tym nie sugeruje zupelnie, z Lilą przy każdym kolejnym usg, termin mi się przeduwał:) W 32 tygodniu temin miałam na póltora miesiąca wcześniej.A to dlatego,ze Lila w 32 tygodniu wazyła uwaga 3200, albo 3300!!!, na szczeście od 36 tygodnia już mało rosła i urodziął się dzięki temu 4000 kilowa, a nie 5000 jak przewidywano:)

W pierwszej ciazy tez miałam to usg dowcipne- to pewnie też zalezy od sprzętu:)

Do góry