reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka, no to mamy tak samo...jesli wyjazd taki standardowy z biurem podrózy to 4* minimum...ale jesli sami organizujemy dalsze wyprawy (usa, azja) to wtedy booking.com rządzi...wtedy nie patrze tak bardzo na ilosc gwiadek, ale na oceny internautów i ponizej 7.8 - 8.0 pkt dla hotelu/apartamentu/motelu itp. nie schodzimy...

reklama
hatszept i masz rację ja to samo robię ale lubię stronkę CholidayCheck jeżeli chodzi o oceny hoteli, ale na azję i usa mnie nie stać jeszcze

Nic na ogrodzie nie zrobiłam bo się nie da z tą moją glistą nic zrobić, więcej się za nią naganiałam niż to warte :-:)-(, a teraz w domu jest nie do wytrzymania jakby w nią coś wstąpiło NORMALNIE UDUSZĘ I BĘDZIE SPOKÓJ :-p:-p:eek::eek:

Ostatnia edycja:
Aga - Kuby ulubiona zabawa to właśnie ustawianie samochodzików - albo w korek, albo robi "parking pod Lidlem" - Alinka mu raz pokazała.

Była u nas wczoraj pielęgniarka środowiskowa, bo maja teraz jakiś program wśród 22-miesięczniaków i pytała o różne rzeczy, m.in. czy dziecko potrafi udawać, że przedmioty są czymś innym, np. czy bierze autko i udaje, że to telefon. Zaśmialiśmy się równocześnie - popatrzyła dziwnie na nas - wyjaśniliśmy jej, ze tak zdarza się, ale.... autko to autko i koniec!! Pilot moze być telefonem, torebka kapeluszem, ale autko to wyłącznie autko i to jego ukochane zabawki.

Macku jest prawdziwa i ma maly brzuszek:D mozna powiedziec ze dzien kobiet zaliczony bo bylysmy na deserku w kawiarni

Hatszept ja tez lubie 4* :) ale rownie lubie wakacje na kajakach i namiot, choc z dzieckiem to juz sobie takie odpuscilismy na razie

A moj sie wlasnie zajal nasypywaniem piasku do przyczepki i jest luz:)

katrina wow co za pytania ??? ale moja też tak robi tylko właśnie dla niej autko to autko ale mówi halo przykładając ucho do piłki, kubka, klocka, pilota itd itp

josie to się spotkałyście z maćku????

Aga gratulacje wizyty u dentysty :-), super że masz spokój na następne pół roku :-). Antoś jaki zdolniacha moja mała w życiu by czego takiego nie poukładała
Hehe on miał babcie do pomocy :)

Josie czyli spotkały się dwie brzuszatki :)

Dzięki kochana za Wasze opinie :* czyli zostanę przy swojej dotychczasowej decyzji, ostatnio ktoś mi powiedział, ze jestem głupia, bo nawet jak sąd da młodego "ojcu" to nie powinnam tego odbierać dziecku, ale dla mnie ten człowiek nie jest ojcem. Wszystko byłoby łatwiej gdybym zabrała się za Polaka, a nie ..... :D

Antek miał 39,2tem i cały czas na mnie wisi.

Kasiekz: https://www.facebook.com/events/595735390513830/ :)

Witajcie :-)

Dzisiaj wróciliśmy do domu:tak:Pobyt w Polsce udany ale nie ma jak w domu.
nie czytałam Was jeszcze bo dopiero siadlam a tak to od kilku godzin sprzątanie, pranie...trzeba wracać do rzeczywistości :-) Mam nadzieje, ze u Wszystkich wszystko ok :tak: Pozdrowienia dla Was

grzeszę... jem chrupki serowe, popijam Piwko (Czarny Kot Toffi - ZARĄBISTE!) i oglądam Voice of Poland ;P
dobrze mi! Monika śpi, Szymek gra, mąż w pracy, luuuuz :D

agaundpestka - to zalezy :sorry:Prawo do alimentow od dziecka rodzic ma takze wtedy (na ile sie orientuje), jesli sam na dziecko nie placil. Wiec jesli on zechce za 40-50 lat nagle dowiesc ojcostwa (albo nie on ale wezmie sie za to Sozialamt, zeby pokryc ich wydatki na opieke nad nim) to dopiero bedzie szok i furia - wszystkie te lata ani ojca ani pieniedzy a tu nagle kilkutysieczny dlug :szok: :no: Mozna miec oczywiscie nadzieje, ze macki Sozialamtu do PL nie siegna, ze nie bedzie dlugow za opieke albo (i to byloby najlepsze) ze zmienia chore prawo. Poki co zmianami nie sa zainteresowani, bo znalezli sobie kozla ofiarnego do placenia na wielka machine Sozialstaat :wściekła/y:
Co do alimentow na dziecko to mozesz tez wystapic o nie, kiedy Antek pojdzie do szkoly - wtedy dla sadu niemieckiego wazne jest, gdzie dziecko ma swoje srodowisko i jest dodatkowy argumenty na Twoja korzysc. Jest tez taka mozliwosci, ze Antek sam, jak skonczy 18 lat i bedzie chcial sie uczyc dalej, wystapi o alimenty - wtedy nie ma zadnej mowy o prawie do opieki (pelnoletnosc) ale Anspruch na alimenty jest do 25rz (o ile dziecko tak dlugo sie uczy - i to w sensie pierwszego Ausbildung a nie kilku po sobie, czyli np. jedne studia a nie 3 rozne Ausbildungsplätze ) Takze moze warto sledzic sytuacje prawna raz na jakis czas ;-)

Co do Jungendamtu to bywaja tez pozyteczni. Oczywiscie wiele przypadkow wymagajacych interwencji zaniedbuja albo na odwrot - interweniuja, gdzie nie trzeba :rolleyes2:Poza tym oni sa nie tylko od interwencji ale tez na przyklad wyplacaja macierzynski :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej , zaliczyliśmy zakupy z t. Obiad w restauracji z mloda z okazji dnia kobiet. A jutro malzonek na tydzień do Wawy jedzie.

Do góry