reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nie mogę podziękować z telefonu :/
Surowa starta marchew to była jedyna oewna opcja że zje no trudno zobaczymy ..... dobrze że zjadla też te 2 ugotowane :) jak ja odebralam od Claire to była az sina z zimna teraz nabrała kolorów i zaczęła rozrabiac więc jest chyba lepiej :)

reklama
Wrocilismy z wypadu na wies, dziec zachwycony, ja tez - pogoda piekna, multum malenkich kozek (jeszcze takie nieporadne, slizgaly sie, potykaly ale juz probowaly sie trykac :-D), jagniatek (dziecia najbardziej zainteresowlo jak siusialy :-)), cielaczkow (wylizaly dziecia :-)), swinek i koni (az buzie otworzyl jak zobaczyl, jak 4-letnia dziewczynka jechala na kucyku :-)) do tego jeszcze psy (nasza psa odstawila z nimi cyrk, wiec dziec mial na co patrzec :rofl2:) i takie hity jak traktor, wozek widlowy i kombajn (kombajn sie nazywal "dominator" :-D). Teraz spi razem z tata :tak:

alijenka -
oczywiscie, ze sie nie da zyc 100% zdrowo i zgodnie z natura i z reszta tego by chyba nikt nie chcial. Chociaz stop, widzialam reportaz o 40 latku, ktory z zona zamieszkal w ziemiance :szok: Zona uznala ze to forma urlopu i na zime zadekowala sie z powrotem w cywilizacji a ow tak zostal... W koncu zona odeszla od niego na dobre a on juz tak kilka lat w tej ziemiance :szok: Nie liczac nielicznych tego typu reszta ludzi ceni sobie pralki, lodowki, ogrzewanie i kilka innych udogodnien :tak:Nie znaczy to jednak, ze trzeba popadac w druga skrajnosc, zrec na codzien fast food i taplac sie w chemikaliach "bo i tak niedzrowo". W miare mozliwosci mozna unikac niezdrowych rzeczy - zawsze to cos ;-)
Dobrze prosperujaca eko-wioska ma cykl zamkniety - pola i ogrody nawoza obornikiem od wlasnych eko-krow a dzieki plodozmianowi i biologicznej roznorodnosci (w przeciwienstiwe do monokultur) ziemia nie jest wyjalowiona :tak:Nie jest to z reszta zadna rewolucja, tylko powrot do korzeni - tak funkcjonowalo rolnictwo od tysiecy lat (teraz tylko unowoczesnione m.in. poprzez mechanizacje) :tak:Kiedys rolnik byl samowystarczalny. Uwiazanie do koncernow chemicznych to wynalezek najnowszych czasow i wcale czlowiekowi nie sluzy ;-)
Niezle z tym Twoim pracodawca :szok: Dobrze, ze Ciebie po sadach nie ciagali! Kiedy to ja jechalam ostatnio z biurem podrozy? Hmmm... w 1998 i byl to drugi raz w zyciu :-p

kasiekz
- nie boj zaby, ochlodzenie bylo jednodniowe :tak:

Sunshine
- zdrowka i powodzenia na egzaminie :-)

Edek: faceci sa z innej planety. Dziec wlasnie zarzucil ojcu nogi na twarz a ten dale spi jakby nigdy nic :szok::-)

Ostatnia edycja:
wspólna kolacja...odnośnie 'dobrych' bakterii :D:D
20140307_170737.jpg

Załączniki

• 20140307_170737.jpg
    20140307_170737.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 70
No rzeczywiscie hjudz! mhmmmmmm :no::-D piłeczka i tyle!

Sunshine, nie pomogę z ORS...ryż zakleja...moze kleik ryżowy? kaszka ryżowa?

to be continued....panowie wrocili ze spaceru...

Aga - a moze jak Aronia radzi - skonsultuj to jeszcze raz z prawnikami. Czy w sytuacji kiedy syn ma 2 latka a tatuś się nawet raz nim nie zainteresował to ma szanse na dostanie tej weekendowo-świąteczno-okazjonalnej opieki? Bo wg mnie niewielkie.
Poza tym - czy on całe życie nie bedzie pracował?? Kolezanka ostanio wygrała sprawe w sądzie o podwyższenie alimentów - facet pracuje na czarno - wiec utrzymuje ze jest bezrobotny i uzasadniał ze nie moze pracy znaleźć. Dostał podwyższenie alimentów i sądzina uzasadniła ze jest młody, wykształcony w pełni sił i na dodatek nieuwiązany do dziecka - w związku z tym jedynie brak chęci przeszkadza mu w znalezieniu pracy.
No właśnie muszę się gdzieś dowiedzieć jak to teraz jest po takim braku kontaktu.

aga - a patrzylas w tabele düsseldorfskie? to nie tylko zalezy od jego przychodow ale i wieku dziecka (im starsze tym nalezy sie wiecej). Czy to taki wieczny Hartz-IV-Empfänger? :szok: Prawa na Kindergeld nie masz, bo mieszkasz w PL. Jesli przemyslisz sprawe, moge sprobowac poszukac kogos, kto sie zna i kto by Ci za darmo poradzil. W czasie studiow mialam wiecej takich kontaktow ale moze jeszcze znalazlabym kogos, kto sie zna. Nie musisz teraz, masz na to Anspruch jeszcze 16-23lata. Jezeli kiedys sie zdecycujesz to daj znac ;-)
Nie nie patrzyłam, a on to chyba leń i wieczny kombinator udający niewiniątko, robił z siebie psychicznego chyba, ze go firma do takiego stanu doprowadziła :/

A dzień super mieliście- lubię takie klimaty :D

Aga a u Was chyba nie ma nawet tego kogoś w papierach jako ojca tak ???? Zawsze by Ci się przydało nawet te 100 euro, mieć a nie mieć, ja mam też 477 zł tylko ale zawsze coś jest.
Wiesz dla 100e by mi się nie opłacało, bo zabierają mi to co mam w pl wtedy i wychodzi na to, ze mam tylko 100pare złoty więcej.

wspólna kolacja...odnośnie 'dobrych' bakterii :D:D
Zobacz załącznik 614004
Boskoooooooooo.

Maj hjudż belly;-)
Wow robi wrażenie :D

Zdrowie wszystkich kobietek :) pozdrawiam z piwa
Zdrówko!!!

Alijenka caluski bo przejezdzam obok wlasnie :D zawsze jak jade przez ta trzebnice to o was mysle!

Nie widz brzucha z telefonu!! Ale jutro porownam czy moj nie wiekszy przypDkiem bo ja mam znow giganta....

Janek dzis zjadl na kolacje dorosla porcje (duzy talerz ktory byl przeznaczonh dla taty) makaronu z dorszem w sosie pomidorowym o_O Myslalm ze padne z wrazenia!!! I jadlby jeszcze ale sie balam dokladac zeby go brzuch nie rozbolal w aucie z przejedzenia...

reklama
hej dziewczyny

marzenie_kobiet.jpg

Dziś idę walczyć na ogród :-:)-:)-(, nie chce mi się strasznie :-:)-(.

Dziś także mam 5 dzień diety i wreszcie mi się już brzuch chowa :-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled:, choć strasznie bym zjadła jakieś ciasteczko lub czekoladkę no ale muszę dać radę :tak::tak:

aronia tez oglądałam ten program, ale ja lubię wygody i nie wyobrażam sobie innego życia :-D, a na wsi to ja jestem co tydzień i moja jak na razie tylko zachwycona kaczkami :-D:-D:-D, ale też uwielbia jak psy szaleją śmieje się jak nie wiem co, radość na całego.

kasiek jak słodko P wygląda z tym chomikiem :-)

MsMickey wow co za brzusio :tak:

Aga aha no tak masz rację, że wtedy zabiorą to co w PL, hmmmm a u A może to faktycznie 3 dniówka, oby go znowu nie rozkładało :-:)-(

josie kiedyś się musimy zmówić po trasie ale to jak w dzień będziesz jechać, albo mogę do Rawicza podskoczyć jak coś z Leszna nie masz aż tak daleko
Wow to Janek nieźle wciągnął makaronik jak koń dropsa :-D:-D:-D

Do góry