reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Bosche wróciłam w końcu do domu i padam. Rozgarnęłam kupę ziemi, spaliłam stare liście i gałęzie, pograbiłam trawsko i ogólnie posprzątałam...kręgosłup to mi do gardła włazi! P w tym czasie tak się nabiegała, że 3 miski zupy dyniowej na jagnięcinie wciągnęła i nie mam na jutro, a więc rano będę musiała gotować:D ...i właśnie krzyczy buła:ppp

alijenka
gratki kredytu! U mnie rośnie sama trawa i jedna choinka:D Resztę zamierzamy dopiero posadzić, ale nie mamy wizji co jak i gdzie, no i to faktycznie kupę kasy!

asik wow wow...gratulacje!

U mnie zaś mama ześwirowana na punkcie kościelnych rzeczy. W pewnym momencie powiedziałam dość i odesłałam ją z obrazkiem Jezusa na drewnie do domu! Ciągle marudzi, że P kupi aniołka, a ja nie lubię badziewi stojących na półkach, więc mam nadzieję, że nie zrobi tego. P ma nad łóżeczkiem matkę boską - mój obrazek komunijny i tyle:)

reklama
Muńka - najszybszy przepis na krewetki (i jak tak najbardziej lubię) - rozpuścić masło na patelni i podsmażyć na nim czosnek, dodać krewetki, chwilkę podsmażyć, posolić - mozna dodać pietruszkę drobniutko posiekaną i niektórzy lubią z sokiem z cytryny. Ja wolę bez cytryny.
To tak na szybko.

O tak wlasnie moj maz robi:)

Msmickey wlasnie mialam pytac czy planujesz wakacje z dwojka... Ja bym chetnie pojechala ale sie troche boje ze to bedzie hardkor a nie wypoczynek... No zobaczymy co to za male sie nam urodzi bo moze bedzie lzejszy do ogarniecia niz jas na poczatku, oby!!

MsMickey ja w tamtym roku się tak umęczyłam na tych wczasach, że masakra, niby byli z nami znajomi ale ciągle tylko zwracali mi uwagę co źle robię przy małej i zadawali głupie pytania, mała w tym czasie zaczynała chodzić, a mi kręgosłup wysiadał i była na etapie pchacza ale zawsze musiała iść w swoją stronę, a jak się jej sprzeciwialiśmy to była histeria na całego także nadenerwowałam się na maksa. Spać też źle tam sapała jedyne co to dla mnie sam krajobraz był piękny no i ta pogoda co mieliśmy, a tak to niczym się nie różniło jak jesteśmy w domu.

asik gratulacje i nic się nie chwaliłaś albo ja przeoczyłam :szok::szok::baffled::baffled:

kasiek no właśnie trzeba na to kasy, a nasz ogród wygląda strasznie bo chyba od czasów hitlera nie było na nim nic robione, trawa to jeszcze poniemiecka, dziury, pagórki, górki i w ogóle krzywizna na maksa, ja mam wizję na skalniak i powoli zamierzam go robić, dziury trzeba pozasypywać jakoś ten teren wyrównać dosiać trawy, płot zrobiony to trzeba kupić włókninę i zacząć sadzić póki wczesna wiosna przed nami.

19:24 Antek śpi :-D:-D:-D no, ale od 7ej rano nie spał i 3h po zoo chodził :) fajnie tak patrzeć jak już te nasze dzieci są kumate i trzeba im tłumaczyć wszystko :D 30min spędziliśmy obserwując słonie, a potem długo przy nosorożcach które miały okres miłosny i się ganiały :D

Mi trochę smutno jak pomyślę, ze w tym roku nigdzie A nie zabiorę, ale co zrobić :( a zeszłoroczne wakacje wspominam świetnie ;) Ale dużym plusem jest to, ze Antek zasypia wszędzie jak jest śpiący więc brałam mu koc i wracaliśmy często do pokoju po 22ej - zachodzie słońca.

aga fajnie masz z tym biletem do zoo:tak: ja to sie nigdy nie moge wybrac. a teraz to juz bym nie uszla za daleko, ale musze nianie wyslac z mlodym poki ja mam jeszcze

asik nie chwalilas sie!!! ja mysle ze sukienka ok, przeciez co to kogo interesuje czy masz biale falbany czy co innego.

Aga Twój Antek to nawet na plaży spał, a moja jest taka że jak zaśnie to już jej nie można ruszać :-):-):-), moja mała też już śpi ale nie spała od 6 rano no i w południe byłyśmy 2 godz w lesie.
Kurdę ja to nie wiem kiedy do tego ZOO się wybierzemy :-(

asik ale sukienka ma być czarna ???? i białe dodatki ??

A ja dziś zrobiłam masę solną i miałyśmy zabawę na godzinę ale teraz mnie troszkę ręce pieką :-D

Cześć laseczki
Czy ja Wam się chwaliłam, że 05.04 (pomimo postu) bierzemy ślub kościelny:tak: i przy okazji tak się zastanawiam czy do kościelnego wypada założyć "małą czarną" z białym elementem? Zwłaszcza, że oprócz rodziców i świadków nikogo nie zapraszamy. Co myślicie?

o w moje urodziny :p
ja malej czarnej bym nie ubrała na kościelny. jakoś tak kościelny z czernia mi sie nie kojarzy :)

aga fajnie masz z tym biletem do zoo:tak: ja to sie nigdy nie moge wybrac. a teraz to juz bym nie uszla za daleko, ale musze nianie wyslac z mlodym poki ja mam jeszcze
Fajnie, ale ważny tylko do końca miesiąca :(

Aga Twój Antek to nawet na plaży spał, a moja jest taka że jak zaśnie to już jej nie można ruszać :-):-):-)
DSC_0873.jpg

Załączniki

• DSC_0873.jpg
    DSC_0873.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry