Munka - za przedwczesne dojrzewanie plciowe i rozne wokol tego anomalie odpowiadaja tez wszechobecne synteteczne hormony - te w miesie i te w wodzie gruntowej. Ale skad (niby) wczesniejsze dojrzewanie u maluchow to juz dla mnie zjawisko bardziej zagadkowe ;-) Twoje wyjasnienia zrozumialam ale nie do konca mnie przekonuja - nasz dziec nie ma np. wiecej TV niz dzieci w latach 50tych. Mieszkamy na prowincji, wiec nie ma na codzien widoku tlumow ludzi, metra, tramwai, ferii barw, dzwiekow, bodzcow. A w faze buntu wszedl rach-ciach
Papitkaa - zal mi posladki sciska
Jakby moj pospal od 14 do 18 to nie poszedlby spac o 23 a kolo 3 lub pozniej
Od drzemki do snu nocnego musi minac srednio 8 godzin (a przy takim wyspaniu jeszcze wiecej), bo inaczej nie mysli o spaniu a o brykaniu
Na spacer na Twoim miejscu bym wyszla
Kasiekz - narobilas apetytu na zoo
Kasienka - pisz, pisz, interesujace, jak sobie radzisz z dwoma maluchami
Nasz tez dlugo plakal przy wyciaganiu z kapieli, ladne pare miesiecy i zadne reczniki, tulenie, ciepelko nie pomagalo. Traumy ze szpitala nie mial, bo tam go bardzo fajnie kapali (uczac mnie przy okazji). Przeszlo samo z czasem.
Aylin - wlasnie chcialam spirytus spozywczy, bo te kosmetyczne maja jakies zbedne chemikalia, ktore nic wartosciowego nie wnosza. Ale nikt mi nie umial powiedziec (ani w monopolowym ani w aptece) skad taki wziac