reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

josie oj bidulek dało rade go jakoś przenieść?

kasiekz szkoda ze z wypadu nici no ale jutro masz jeszcze szanse.

Też bym gdzieś z kimś sobie wyszla ale dupa nie mam kiedy.

Obiadek zjedzony Kubie tak smakowało ze cała roladke zjadł a ja jedną byłam już najedzona :szok:.

Macie jakiś sprawdzony przepis na faworki?

reklama
Munka - za przedwczesne dojrzewanie plciowe i rozne wokol tego anomalie odpowiadaja tez wszechobecne synteteczne hormony - te w miesie i te w wodzie gruntowej. Ale skad (niby) wczesniejsze dojrzewanie u maluchow to juz dla mnie zjawisko bardziej zagadkowe ;-) Twoje wyjasnienia zrozumialam ale nie do konca mnie przekonuja - nasz dziec nie ma np. wiecej TV niz dzieci w latach 50tych. Mieszkamy na prowincji, wiec nie ma na codzien widoku tlumow ludzi, metra, tramwai, ferii barw, dzwiekow, bodzcow. A w faze buntu wszedl rach-ciach :rolleyes2:

Papitkaa - zal mi posladki sciska :-p Jakby moj pospal od 14 do 18 to nie poszedlby spac o 23 a kolo 3 lub pozniej :wściekła/y:Od drzemki do snu nocnego musi minac srednio 8 godzin (a przy takim wyspaniu jeszcze wiecej), bo inaczej nie mysli o spaniu a o brykaniu :confused2: Na spacer na Twoim miejscu bym wyszla :tak:

Kasiekz - narobilas apetytu na zoo :-p

Kasienka - pisz, pisz, interesujace, jak sobie radzisz z dwoma maluchami :tak: Nasz tez dlugo plakal przy wyciaganiu z kapieli, ladne pare miesiecy i zadne reczniki, tulenie, ciepelko nie pomagalo. Traumy ze szpitala nie mial, bo tam go bardzo fajnie kapali (uczac mnie przy okazji). Przeszlo samo z czasem.

Aylin - wlasnie chcialam spirytus spozywczy, bo te kosmetyczne maja jakies zbedne chemikalia, ktore nic wartosciowego nie wnosza. Ale nikt mi nie umial powiedziec (ani w monopolowym ani w aptece) skad taki wziac :confused2:

Uwaga uwaga nadaję, ze swojego lapka :-Dno fakt, ze smutno, bo nie mam żadnych swoich stron ktore przez lata zapisywałam i te fotki :( ale plus taki, ze za nowy dysk zapłaciłam 0zł :) nie chciał kasy ewentualnie mamusiowe pierogi :D

Byliśmy 4 godzinki w Zoo. Aga i Alijenka polecam wam teraz, bo do marca 15zł, a że trwają roboty to tylko 10zł za wstęp!!! Wszystkie terratia z krokodylami, waranami i wężami wymacane i próba drażnienia zaliczona:D Poza tym nie chciała wyjść z motylarni. I zrobili też samochód z którego podziwia się lwy - akurat uprawiały sex:D:D
Właśnie się zastanawiałam czy dzisiaj nie jechać, a bilet mamy roczny do końca marca ważny :) no i samochód do podglądania lwów jest tam już od roku :D

Edek:Nie no zasnal na podlodze w swoim pokoju pod drzwiami tak ze nie moge wejsc!!! O.O nawet go nie przykryje.... Dobrze ze dywan gruby i miekki
Chciał mieć troszkę prywatności :)

Papitka, ale przecież mały nie ma temperatury to dlaczego nie wychodzicie?? Powietrze wyjdzie mu tylko na zdrowie.

Aronia teraz ogólnie dzieci do przodu się rozwijają :) patrzmy na niemowlaki kiedyś w większości leżały zawinięte w batach :) i też większość ludzi traktowała dzieci z góry, ze małe to nie trzeba im pokazywać mówić, a teraz już z takim maluszkiem człowiek się liczy.

No nic idę się dzieciem zająć, bo nie spał dziś cały dzień, a zaliczyliśmy 2 spacerki po 2h :)

Papitka ja tez wszystko bez temperatury przechodze i mlody ma to chyba po mnie bo jedyny raz gdy mial to przy trzydniowce a tak to nawet zapalenie oskrzeli bez temperatury... To chyba nie za dobrze bo nie ma jak wybic zarazkow no ale co zrobic
A spal niecala godzine, nie dalo sie wejsc do pokoju wiec nawet nie wiem w jakiej pozycji :D

josie no podobno niedobrze gdzieś słyszałam ze organizm po prostu sam nie potrafi sie bronić moze z czasem to sie unormuje. A moze przyznaj sie do roboty go zagoniłaś i padł bidulek gdzie sie dało. ;D W ciazy to teraz wykorzystujesz maluszka:-D

agaundpestka nie wiem my też w szpitalu leżeliśmy na płucka jakieś 5 dni i kazali nam jeszcze ok dwa tyg w domu siedzieć mimo ze to był koniec kwietnia początek maja. nie wiem co lekarz to inne zdanie.

Haha oj zeby on mi chcial pomagac ale ten tylko psoci. Jak go prosze zeby cos przyniosl to od razu slysze stanowcze NIE!

Aaa mamy nowa histeryczna faze:/ obcinanie paznokci u nog. Masakra bo tak wyrywa te nogi ze musze mu mega mocno trzymac a o go pewnie boli i placze ze hej... Jak sobie radzicie z obcinaniem u nog? W rekach luzik l, nawet lubi ale nogi ida nam strasznie, kwiczy jakbym go zarzynala

Hej,
pojechałam dzis z dziecina na basen. Ale skleroza postępujaca u mnie spowodowała iz zapomniałam ze basen nieczynny o zawody pływackie sie tam odbywają. Pojechalismy na inny - i super. Bedziemy teraz tam chodzic. Młoda zadowolona - piszczała az tak sie do wody rwała - chyba musze ze 2 razy w tygodniu z nia chodzic.
Maz był na mordowaniu prosiaczka i przerabianiu go na pyszności. Nasza kolezanka prezent swemu slubnemu zrobiła - jego marzeniem było uczestniczenie w procesie produkcji od poczatku do konca.
Maz zmeczony - ale licze ze jak podzielą dobra to coś za calodzienne asystowanie dostanie. A przed swietami chyba sie zrzucimy z 2 znajomych i tez zamówimy - zawsze to takie eko mięsko lepsze od sklepowego.
Dzis lasane na obiad zrobiłam - bedzie też na jutro, a na jutro casserole z kurczaka (no dobra - na poniedizalek pewnie bedzie) i rosół z kury prawdziwej wolnobiegającej

Aylin - wlasnie chcialam spirytus spozywczy, bo te kosmetyczne maja jakies zbedne chemikalia, ktore nic wartosciowego nie wnosza. Ale nikt mi nie umial powiedziec (ani w monopolowym ani w aptece) skad taki wziac :confused2:

no cóz - moze u was takiego wynalazku nie mają - w polsce w kazdej biedronce jest bialostocki zdaje się. Ja wczesniej kupowałam na słowacji 70% a teraz mam z źródła pewnego aczkolwiek tanszego niz sklepowe. Jak chcesz to w czerwcu ci podrzuce :)

reklama
Aronia- wiadomo - nikt nie każe Ci się z tym zgadzać. I tak myślę, że mózg ludzki jest na tyle niepoznany, ze jeszcze może powstać wiele teorii na ten temat.

Josie- u nas tez hiteria przy obcinaniu paznokci u nóg!!!! Czasami nie jestem w stanie obciąć :/

Do góry