reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

josie - na nieleceniu sie nie znam ale czeste przystawianie, kiedy leci, napedza produkcje - u nas sie to sprawdzilo. Sam bejbiszonek to sobie regulowal - mialam tak kilka razy, kiedy co i rusz chcial UU i po jakis 3 dobach intesynwego ssania bylo wiecej mleka. Kozieradki nie probowalam. Nasza doradczyni w te klocki jest niezla, ciagle sie doksztalca i uratowala juz niejedno UU - wiem to od innych mam, ktore do niej chodzily po rade. Moge sie z nia w razie jakis pytan (hatszept) skonsultowac, bo co jakis czas sie na nia natykam na miescie.

Niespodzianka, andzia - wspolczuje wypadkow. Na szczescie za kilka dni nie bedzie sladu :tak:. Moj organizm sie jako-tako przystosowal do zarwanych nocek ale mam ogolnie malo energii :-(

Kasia.natka - jakos przegapilam to o Twoich urodzinach - najlepszego! :tak:

Munka
- pomagajacej tesciowej pozazdroscic. Nasz tez sie raz schowal tak, ze go nie znalazlam - wszedl do szafy (co smieszniejsze widzialam to, poszlam go tam szukac i... przeoczylam :-)) a raz m go nie zauwazyl schowanego pod rozwieszonym praniem ale na szczescie u nas te akcje byly bezstresowe :happy2: Mialas napisac, czemu wspoczesne dzieci szybciej wchodza w faze buntu, please :sorry2:

alijenka - nasz pije i soki i wode, takze soki wody nie wyparly ;-)Ale ta Twoja rozgadana, prawdziwa kobitka :tak: Z tego co wymienilas to u nas jest raptem "bi" (suszarka, bo robi "bzzzz") i "pocion" (pociag) :-)

kasiekz - nie pamietam, gdzie czytalam :zawstydzona/y:Ale tam bylo napisane, ze zaczyna sie ok. 18-24msc, zazwyczaj trwa do ok 3rz ale u niektorych az do 4rz :szok: Podobno to najsilniejszy ale tez za razem ostatni z lekow separacyjnych nalezacych do etapu prawidlowego rozwoju dziecka.

reklama
Wlasnie mial tel od informatyka jutro odzyskam swojego lapka :-) ale jest tez smutna wiadomosc wszystko z dysku przepadlo :-(

Nooooo, doczytalam - ale bylyscie dzis aktywne:tak:

Aylin
- dobra kaczka nie jest zla :tak:Ja chodze co i rusz z dzieciem karmic kaczki a on sie ani slowa "kaczka" ani choc "kwa kwa" nauczyc nie chce :-p

Polaa & co. - Wasze dzieci ucza sie ladnie od rodzenstwa a nasz nasladuje... pse :sorry2:Dal jej raz miseczke po lodach do wylizania po czym sam ja wylizal :eek: Od tej pory wszystkie kubki, miski i talerze by wylizywal :rolleyes2:

A jesli mowa o nowych slowach to ja sie dzis na placu zabaw nauczylam dwoch (kto powiedzial, ze tylko dzieci sie moga uczyc? :-p ) "ako" to po bulgarsku "kupa" a "kaka" to starsza siostra :-D

To ja zurek jadlam raz w zyciu a bialego barszczu nigdy :zawstydzona/y:W moich rodzinnych stronach sie raczej tych zup nie jada :sorry2:
Alijenka - dzieki za wyjasnienie, bardzo interesujace, chetnie bym z ciekawosci sama ugotowala, tylko ciekawe, jakby mi to mialo wyjsc, skoro nie wiem, jaki ma byc efekt :sorry2:

Niespodzianka, alijenka - gdyby dzieci zrazaly sie po kazdym upadku to nie nauczylyby sie chodzic :sorry2: Dlatego w tym wieku dzieci tak latwo zapominaja ;-)

agaundpestka - nam kiedys tez poszedl dysk :-(

Niespodzianka - moze oznaczac, ze Ci potrzeba witaminy C :-p U mmnie byla taka faze w grudniu, ze mialam smaka codziennie na koszonke i wcinalam az sie uszy trzesly (przy pierwszych dwoch posiedzeniach to zjadalam pelen talerz gleboki na raz :szok:) A woda z ogorkow bardzo zdrowa :-pRosjanie pija do wodeczki ;-)

M zadowolony jak zobaczył Poli graffiti:) Powiedział, że powinniśmy zerwać tapetę ze ściany i pomalować ją farbą kredową:D:D

aronia nasze dzieci zrozumiałyby się. Wczoraj patrzę, a Pola liże buzię psa pluszowego - oczywiście zrobiła tak jak Luna:D Żeby tylko tak dzieci na ulicy nie witała:ppp

Aronia - kasiek moge podesłac spirytusu to tobie zakwas na żurek. Potem robi sie prosto - woda(lepszy jest na bulionie jarzynowym lub na wędzonce), zakwas, czosnek, majeranek ew mleko lub smietana :)

Ostatnia edycja:
Aylin - to zakwas robi sie ze spirytusu???? :szok: Wiem, ze nic nie wiem :confused2:Ja myslalam, ze raczej jak kwas chlebowy do picia/podpiwek :zawstydzona/y:

A co to za spirytus? Ja szukalam kiedys spirytusu (60% lub 90% ale czystego, bez dodatku) zeby sprobowac samej zrobic perfumy i nidzie nie znalazlam :sorry2:

alez produkujecie !! :) ja Was sobie czytam czasem mam wielka ochote odpisac ale wtedy zaczyna ktores z dzieci wolac ;) no i ciezko sie wbic
ale zyjemy ... na szczescie mam meza to dajemy rade ... bez niego chyba bym zeswirowala i jakiejs deprechy dostala ... bardzo pomaga
mala slodziak straszny ... ma taka mimike ze po prostu czasem wymiekam jak czegos chce robi taka mine ze no ciezko opisac... zaczyna sie chyba regulowac ale odpukac w niemalowane bo to zmienne jest jak w kalejdoskopie jeszcze dzien tak, dzien tak, a potem dwa dni takie jak przedostatni... Nikos siedzi z nami (az nie chce myslec jak po miesiecznym niebyciu w zlobku pojdzie pierwszy raz :|) kupilismy marimera wode morska hipertoniczna i w koncu nam katar przechodzi ... bo juz nic nie pomagalo ...
Nikos na Sarunie reaguje fajnie ... troszke zazdrosci jest jak np kapiemy mala (czy Wasze dzieci tez plakaly przy myciu glowki ? i po wyciagnieciu z wody? jest super w kapieli do wlasnie tych dwoch momentow) wtedy on tez chce i probuje oderwac od tej czynnosci ... czasem chce zebym odlozyla mala akurat jak karmie, ale tez chce dawac swoje jedzenie, glaszcze zabawki przynosi, daje zolwika, i czasem podchodzi lapie za raczke i mowi "choc" ... boskie toto
to tyle o nas ... i przepraszam ze tylko o nas

przesylam gorace pozdrowionka ...

reklama
kasia.natka super prezent i wszystkiego najlepszego :biggrin2:

hatszept sygnalizować dopiero zaczyna a ja też daję czasem mleko ale i tak dalej gada

andzia1980 zdrówka dla dzieciaków

kasiekz mami tez słodkie

Niespodzianka a wiesz że o to samo go zapytałam, czy Magdzia ma mu przynieś podanie z trzema zdjęciami żeby on jej nocnik przyniósł, oczywiście powiedział że tak

Josie na początku po weekendzie zawsze jest ciężej, zwłaszcza jak mały był poniedziałek i wtorek jeszcze w domu, może jeszcze się wdroży. Z tego co zauważyłam po innych dzieciakach, to dziecko im młodsze to lepiej to znosi. Maluszki z pierwszej grupy w naszym żłobku prawie w ogóle nie reagowały, w naszej grupie II było płaczliwie ale w grupie III najstarszej była tragedia jeszcze długo po tym jak nasze dzieciaczki już się przyzwyczaiły

alijenka ja nie daje kakao wcale bo Magdzia mi go nie chce pić, łyk i koniec
Magdzia też je dużo warzyw i owoców ale myślę że sok marchewkowy od czasu do czasu jej nie zaszkodzi i też mnie zastanawia dlaczego soki z surowych warzyw są niewskazane dla dzieci poniżej 4rż

kasiekz u nas niestety te z ściany popisane, my czekamy na malowanie

U nas na tapecie ostatnio słówko "jeszce" zwłaszcza jak się z tata wygłupia no i oczywiście "nie" bo to ostatnio odpowiedź na wszystko, uwielbia też stwierdzenie "nie ma" i często specjalnie coś chowa i mówi "nie ma" wyciąga "jest" i tak w kółko a z dłuższych wypowiedzi to ostatnio było "koko nie ma, koko nyny, koko nie ma papetki" chodziło o to że za oknem nie widać kur bo poszły spać bo nie mają skarpetek i jest im zimno w nogi ;-)

A Magdzia dziś miała swój pierwszy bal, podobno była nawet grzeczna a zdjęcia pewnie będę miała w przyszłym tygodniu

Do góry