reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Alijenka - widzisz, a u mnie dodatki zawsze te same - nie lubimy białej kiełbasy, wiec szła ta sama. W zwiazku z tym tak naprawdę bez róznicy. A ze wolę smaki wyraziste - to żurek rzeszowski jako jedyny uznaje :)

Sylka - dłuzej na pewno - zawsze budzi sie o 6.30-7 a dzis jak wychodziłam 7.15 to jeszcze spała

reklama
Alijenka - dokładnie to ten sam Charlie ;)

Niespodzianka - ale zalane! Wy jesteście bezpieczni??

U nas dziś wczorajsza tarta ze szpinakiem i ricottą, miam !! :)

Aylin ja właśnie uwielbiam żurek bym mogła go jeść na okrągło :-):-):-), a moja mała tak samo zajada się żurkiem moja babcia robi na takim swojskim zakwasie jest pyszny :-):-):-), ja niestety nie potrafię zrobić :-(

Muńka to moja uwielbia go a najbardziej odcinek z cyfrą 6 jak Charli ciągle kicha ;)

moj dzis trenuje wymawianie DOŚĆ bo podslyszal u niani :-D

makaron z dorszem w pomidorach przeszedl ale dorsza trzeba bylo posiekac i ukrywac w sosie. no ale ladnie zjedzone, ufff jak ja to lubie

nawet nie wiedziałam że żurek i barszcz to co innego:D:D ile na tym forum można się dowiedzieć...

widzę, że na tarty was wzięło u nas była przedwczoraj brokułowo-kalafiorowa z kozim serem:)

Sylka ja barszcz robię tak jak pisze alijenka na białej kiełbasce, majeranek, ziemniaki i cebula i tyle bo tak chłopaki lubią :tak: Pytasz czy Wojtus je? On nie je On wcina jak szalony :-D Dwie kiełbaski zjada :szok: A ja jedna :-D Uwielbia tak samo jak Kuba. Tylko ja im daje ziemniaki na osobnym talerzyku takie toczone czy gniecione jak kto woli :-D Biorą na łyżeczkę mocza w barszczu plus kawałek kiełbaski i im sie uszy trzęsą, tak mnie nauczył robić maz. A w domu u rodziców to chyba jadłam żurek taki jak pisze alijenka :tak:

reklama
Alijenka - obie moje dziewczynki bardzo szybko zaczely mowic. W wieku dwoch lat mowily bardzo wyraznie I zdaniami. Ale Kubus jest inny. Przede wszystkim rozwija sie takimi skokami. Dlugooo nic, a potem bardzo szybko nadrabia. Chyba jako jeden z ostatnich siadal I chodzil. Nie martwilo mnie to, bo widzialam, ze codziennie nabywal jakies nowe umiejetnosci, ale te podstawowe czynnosci przychodzilyu bardzo pozno.

W tej chwili pieknie bawi sie sam autkami, kopie I rzuca pilki, buduje z klockow, a z Alinka bawia sie naczynkami w gotowanie, albo lalkami (Ala ma lalki blizniaki- ona bawi sie dziewczynka, a Kuba chlopczykiem). Najchetniej wozi go w wozku spacerowce.

A co do przepisu na zakwas na zurek - zaraz poszukam I wstawie.

Do góry