reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam Dziewczyny
I ja sie dołaczam do Waszego zacnego grona. U mnie termin na 24.06. Na razie to dopiero 11 tydzien i troche boję sie cieszyć tak otwarcie... Ale mam nadzieje, że dotrwamy razem z moim maluszkiem do szczesliwego konaca. Pozdrawiam

No to i ja dołączam do Waszego terminu :)
Jak się czujecie dziewczyny?
Ja przeziębienie złapałam jakieś i w łóżku staram się leżeć :(

Witajcie,

Krakaga, też mam termin na 24 czerwca, i mam córeczkę która ma 18 miesięcy. A Twoja ile ma?

reklama
Jak jest z tym wątkiem zamkniętym? co trzeba zrobić żeby się tam dostać? nikt mi nie odpowiedział, znowu sobie wbiję fazę, że mnie tu nie lubicie:-(

Czy komuś jeszcze nie rośnie brzuch?? bo ja mam wrażenie jestem bardziej płaska niż przed ciążą, do tego schudłam 2 kg choć jem wszystko tonami.
Ja mam fazę na tłuste mięsiwa ostatnio, wczoraj na kolację zjadłam 2 bułki z wędzonym boczkiem, szarpałam ten boczek jak człowiek pierwotny. Do tego słodkie w strasznych ilościach niestety.

Karamija- oczywiście, ze Cię chcemy :) na wątku zamkniętym nic się nie dzieje- nikt nie pisze, a i nie wiem kto go udostępnia hmm:crazy:
Pewnie brzuszek niedługo urośnie w takim tempie, ze sama się zdziwisz :) ja niestety musze się strasznie pilnować- przed ciążą byłam długo na diecie 800-1000kcal i fitness codziennie, więc teraz jak zaczęłam jeść w miare normalnie to rosnę w oczach :(

Witam nowe dziewczęta :-)

Jak jest z tym wątkiem zamkniętym? co trzeba zrobić żeby się tam dostać? nikt mi nie odpowiedział, znowu sobie wbiję fazę, że mnie tu nie lubicie:-(
Ja się tam dostałam, jak jeszcze nie był zamknięty. Teraz musisaz chyba dostać zaproszenie od twórcy owego wątku. Ale nie mart się, tam i tak nic się nie dzieje :sorry:

Ja nie mam żadnych faz - na około coś wpierdzielam i wszystko mi smakuje :cool2:

karamija - no niestety nie mam bliżej szpitala, wiec w razie czego będę mocno nogi zaciskać... a co do jedzenia, to ja tez jem praktycznie wszystko, tylko słodyczy nie, tzn. sporadycznie i troszkę, bo jakoś i mi nie podchodzą i po nich brzuch mnie boli - może to i dobrze, bo ja jestem straszny łasuch i na pewno bym ich sobie nie odmawiała, a jeszcze zdążę sie nimi nacieszyć

Każdy to wyślę prośbę do mnie zostanie zaproszony - zaraz Ci wyślę zaproszenie

Na temat zamkniętego może wypowiedzieć się tylko założycielka. Z tego co wiem są chyba jakieś

problemy z zamknięciem :-p

był... ale już jest ok z tego co wiem ;-)

uff
czuję się uspokojona :tak:
Myślałam, że coś fajnego mnie omija, na pewno się przyda taki wątek, z czasem się pewnie rozkręci.

agaundpestka
a ty w Berlinie jesteś? taki problem z lekarzami?
Ja jak zaczęłam tu w Niemczech z lekarzami to byłam kompletnie zielona, poszukałam pierwszej lepszej przychodni, weszłam i od razu mnie przyjęli. Tak samo jak w ciążę zaszłam to poszukałam Praxisu z ginekologiem najbliżej mnie, zadzwoniłam i tego samego dnia mnie przyjęli. Może dlatego tak jest, że mieszkam w średnio dużym i bardzo spokojnym mieście.Póki co porównując do Anglii (bo tam rodziłam Maksa) to tu w Niemczech jest 1000 razy łatwiej choć w Anglii też byłam całkiem zadowolona.

reklama
uff
agaundpestka
a ty w Berlinie jesteś? taki problem z lekarzami?
Ja jak zaczęłam tu w Niemczech z lekarzami to byłam kompletnie zielona, poszukałam pierwszej lepszej przychodni, weszłam i od razu mnie przyjęli. Tak samo jak w ciążę zaszłam to poszukałam Praxisu z ginekologiem najbliżej mnie, zadzwoniłam i tego samego dnia mnie przyjęli. Może dlatego tak jest, że mieszkam w średnio dużym i bardzo spokojnym mieście.Póki co porównując do Anglii (bo tam rodziłam Maksa) to tu w Niemczech jest 1000 razy łatwiej choć w Anglii też byłam całkiem zadowolona.
Tak Berlin, ja chciałam polskiego lekarza jest tu ich trochę, ale opinie mają różne :/ mój niemiecki jest komunikatywny, ale boje się, ze czegoś nie zrozumiem hmm pewnie przy polskim lekarzu byłabym spokojniejsza, ale do konowała nie pójdę :)

Do góry