reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mamy jeden sukces żyjemy bez monia :-):-):-):-):-):-):-) udało mi się ją oddydować w 5 dni, teraz już nawet nie wspomina o nim :-D

aaaaaaaaaaaaaa zadroszczę!!! a bardzo była uzależniona?? z tego co pamiętam zastosowałaś metodę obcinania. Obcięłaś od razu dużo czy codziennie po kawałku??

Munka- a no właśnie wiem że to jest znak że jest gotowa na nocnik ale ona chce być dalej moja mała córeczka a zaczynając siusiac na nocnik myśli że już nia nie będzie:confused: bo jak mówię że duże dziewczynki robią siusiu do nocnika to ta zaczyna udawać że jest malutka:D tzn mów mami mami yyyy mami yyyy :D

cwaniara mała!! :-D

Znow od polowy kapieli byl placz i na przewijaku tez ehhh no ja juz zalamana jestem nie wiem co z nim zrobic. I mleka nie chce na noc, wezmie 3 lyki i koniec, rano to samo:/

Gabi też ostatnio odmawia kolacji... Z łyżeczki kasza beee, z butli też pociągnie 3 łyki i koniec :confused:

reklama
Muńka obcięłam taki kawałek, że mała sobie tam palca wkładała i mówiła "o ziura ", obcięłam może z pół cm i później jak chciała smoka to jej dawałam tego i nie mogła pociągnąć, mówiła wtedy "niunia psiuła, gizła ziura est"

alijenka wow jak N pieknie mowi, super. co do braku czasu na bb, rozumiemy.

szok, szok M zasnal i ani razu nie zawolal siku, forum dziala cuda, kolejne potwierdzenie

spadam , maz wzywa i jeczy ze bb wazniejsze od niego..:

andzia no moja mała już zasuwa z mową jak nie wiem co oby tak dalej, najgorsze to że najlepiej łapie te złe słowa i teraz jak jej coś nie wychodzi to idzie taka zła macha ręką i mówi "kuwa kuwa " :-p:-p:-p, a jak ogląda jakąś bajkę to powtarza wszystko co mówią i co zapamięta, najczęściej są to ostatnie słowa zdań ale umie już złożyć zdanie z 3 wyrazów nawet umie powiedzieć "mama luje oko " czyli mama maluje oko, najczęściej skraca wyrazy sobie

Ooo ja alijenka!!! Ale fajnie mowi! No ale z tym kuwa to przesada! :D :D

No idz idz spac wpadaj jak masz sile i sie nie tlumacz ja tam wole czytac co u ciebie niz tlumaczenia:) kazde slowo na wage zlota hihi

A u nas chyba ida czworki i trojki na raz? Paluchy do buzi dzis wkladal i widze ze przy trojkach takie zgrubienia ma i biale kropki nieprzebite. Czworki trzy juz sie przebily ale dzis mu wymacalam dziaslo spuchniete przy tej najmniejszej... Moze to wiec zeby ehhhh

alijenka - nooo piękna mowa :tak::-) Ok, to ja też spróbuję z tym ucinaniem. Pora zmienić smoczki na nowe, więc w pogotowiu nowy będzie, a będę cięła stary. Ciekawe, czy moja tak sobie to wytłumaczy....;-)

Jak pielucha po nocy sucha to znak,że dobry moment na nauke nocnikowania, ale jak tu przekonać malucha do nocnika :/ .

To znaczyloby, ze moj gotowy od jakis 8 miesiecy albo i dluzej (juz nie pamietam od kiedy u nas suche pieluchy po nocach). Niniejszym wiec obalam te teorie, bo tak niegotowe dziecko jak moje to trudno znalezc ;-)Na nocniku nie usiadzi ani sekundy, siku nie melduje nigdy, jak siusia bez pieluchy to sie dziwi a kupe melduje tylko po fakcie a i to nie zawsze (jak nie chce zmiany pieluchy to kupe ukrywa :sorry2:) :-p Takze Sunshine - odpowiadajac na Twoje pytanie: u nas odpieluchowanie nawet nie raczkuje (uzywajac dzieciecej metafory) :zawstydzona/y:Aktualnie nocnik sluzy jako taboret, zeby dosiegnac sznurka od zaluzji :-)

Aronia- to faktycznie ciężko dostać ciuchy w miarę" bezpieczne. Dżizas!!! W jedzeniu gówna, w ubraniach gówna...

Dodalabym jeszcze w domach gowna (materialy budowlane), w meblach gowna (zwl. formaldehyd)... Za to rynek kosmetykow sie postaral. Mozna dostac niemal kazdy rodzaj kosmetyku w wersji bez szkodliwej chemii - czy to krem,mydlo, tusz do zes czy farbe do wlosow. I to w cenach od tanich (np. Alterra z Rossmanna) poprzez srednie (np. Logona, Lavera, Sante) do drogich (tu sie nie znam na markach).

A jesli chodzi o ciuszki to akurat przed 2 godzinami kupilismy body z GOTS w Kauflandzie, 12zl za szt. Byla ich cala gora od rozmiaru 50 do 104 ale uprzedzam, ze kolor nijaki.

U nas dzis pelen sukces na spacerku. Fakt, ze sie ocieplilo no ale i sniegu dosypalo... a dziec zasuwal po nim dziarsko jakby nigdy nic i nawet troche go poskubal (oczywiscie bez rekawiczek):tak:

Aronia - czyli postępy sa, super. Niedługo bałwana ulepi, mało tego w rękawiczkach;-):-) Przerażające to co piszesz o tych ciuchach, nigdy sie w to nie wgłebiałam.... co my bysmy bez Ciebie zrobiły:happy2:

Alijenka - no nie ma co kuwa, dziewczyna sobie radzi.:-p:-D

Josie - u nas tez zeby atakuja, Wczoraj w nocy podałam m przeciwbólowy bo płakał: mama bubu i pokazywał na ząbki. Na razie wyszły 2 górne trojki i dolna czwórka, teraz wychodzi druga.

Spokojnej nocki.

Aga - ??? telefon chyba neta posiada ???

Kasienka - jak u Ciebie??? Pewnie juz w domu?? Nikos zaakceptował Sarunie???

Witam!

Dzięki za porady odnośnie zabaw z dzieckiem :tak: Muszę w takim razie zacząć odwiedzać dzieciate koleżanki, a zaraz po wypłacie skoczyć do hurtowni zabawkowo-papierniczej, aby zaopatrzyć się w kilka niezbędnych rzeczy.
Ogólnie to mam wrażenie, że Wasze dzieciaczki potrafią się czymś zająć na dłużej niż Zosia :sorry2: Bo ona naprawdę mało co chce robić sama. Ciągle mnie za rękę ciągnie...

Zosia czy nauka? ;-)

Przez Wolsztyn jechaliście?

U nas też brak postępów w nocnikowaniu... Tzn postęp jest, że nie wrzeszczy i nie ucieka jak ją wysadzam, ale raczej nic nie chce zrobić... :dry:

Piszecie o tym syfie w ubraniach... W sumie w tych ściąganych z Chin to nie ma się co dziwić, bo tyle czasu w kontenerach płyną, że jakoś muszą w całości dotrzeć ;-) A wiecie coś na temat ubrań/materiałach produkowanych w Polsce? Moi rodzice mają mały zakład krawiecki i szyją z dzianin od polskich producentów, które jakięs tam certyfikaty mają... Muszę się dowiedzieć jakie ;-)

nie, nie jechalam :) ale kto wie czy w czerwcu nie pojade :)

Nie nadrobie was - ide spac bom padnieta.
A moze inaczej - poczytałam gratuluje wszystkim dzieciaczkom postępów z nocnikami, spiewem, adanim itd. My dalej nie mówimy :)

reklama
no to ja pociągnę posta andzi:

Iwon, Zaza !!!!! gdzie jesteście????
kto tam jeszcze o nas zapomniał???

aronia - napisałam, że to dobry moment, a to czy dziecko gotowe to inna bajka. Moja też nie budzi się z zalaną pieluchą, ale co z tego, jak nocnik ostatnio parzy...

Do góry