reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mamy jeden sukces żyjemy bez monia :-):-):-):-):-):-):-) udało mi się ją oddydować w 5 dni, teraz już nawet nie wspomina o nim :-D

aaaaaaaaaaaaaa zadroszczę!!! a bardzo była uzależniona?? z tego co pamiętam zastosowałaś metodę obcinania. Obcięłaś od razu dużo czy codziennie po kawałku??

Munka- a no właśnie wiem że to jest znak że jest gotowa na nocnik ale ona chce być dalej moja mała córeczka a zaczynając siusiac na nocnik myśli że już nia nie będzie:confused: bo jak mówię że duże dziewczynki robią siusiu do nocnika to ta zaczyna udawać że jest malutka:D tzn mów mami mami yyyy mami yyyy :D

cwaniara mała!! :-D

Znow od polowy kapieli byl placz i na przewijaku tez ehhh no ja juz zalamana jestem nie wiem co z nim zrobic. I mleka nie chce na noc, wezmie 3 lyki i koniec, rano to samo:/

Gabi też ostatnio odmawia kolacji... Z łyżeczki kasza beee, z butli też pociągnie 3 łyki i koniec :confused:

reklama
Muńka obcięłam taki kawałek, że mała sobie tam palca wkładała i mówiła "o ziura ", obcięłam może z pół cm i później jak chciała smoka to jej dawałam tego i nie mogła pociągnąć, mówiła wtedy "niunia psiuła, gizła ziura est"

alijenka wow jak N pieknie mowi, super. co do braku czasu na bb, rozumiemy.

szok, szok M zasnal i ani razu nie zawolal siku, forum dziala cuda, kolejne potwierdzenie

spadam , maz wzywa i jeczy ze bb wazniejsze od niego..:

andzia no moja mała już zasuwa z mową jak nie wiem co oby tak dalej, najgorsze to że najlepiej łapie te złe słowa i teraz jak jej coś nie wychodzi to idzie taka zła macha ręką i mówi "kuwa kuwa " :-p:-p:-p, a jak ogląda jakąś bajkę to powtarza wszystko co mówią i co zapamięta, najczęściej są to ostatnie słowa zdań ale umie już złożyć zdanie z 3 wyrazów nawet umie powiedzieć "mama luje oko " czyli mama maluje oko, najczęściej skraca wyrazy sobie

Ooo ja alijenka!!! Ale fajnie mowi! No ale z tym kuwa to przesada! :D :D

No idz idz spac wpadaj jak masz sile i sie nie tlumacz ja tam wole czytac co u ciebie niz tlumaczenia:) kazde slowo na wage zlota hihi

A u nas chyba ida czworki i trojki na raz? Paluchy do buzi dzis wkladal i widze ze przy trojkach takie zgrubienia ma i biale kropki nieprzebite. Czworki trzy juz sie przebily ale dzis mu wymacalam dziaslo spuchniete przy tej najmniejszej... Moze to wiec zeby ehhhh

alijenka - nooo piękna mowa :tak::-) Ok, to ja też spróbuję z tym ucinaniem. Pora zmienić smoczki na nowe, więc w pogotowiu nowy będzie, a będę cięła stary. Ciekawe, czy moja tak sobie to wytłumaczy....;-)

Jak pielucha po nocy sucha to znak,że dobry moment na nauke nocnikowania, ale jak tu przekonać malucha do nocnika :/ .

To znaczyloby, ze moj gotowy od jakis 8 miesiecy albo i dluzej (juz nie pamietam od kiedy u nas suche pieluchy po nocach). Niniejszym wiec obalam te teorie, bo tak niegotowe dziecko jak moje to trudno znalezc ;-)Na nocniku nie usiadzi ani sekundy, siku nie melduje nigdy, jak siusia bez pieluchy to sie dziwi a kupe melduje tylko po fakcie a i to nie zawsze (jak nie chce zmiany pieluchy to kupe ukrywa :sorry2:) :-p Takze Sunshine - odpowiadajac na Twoje pytanie: u nas odpieluchowanie nawet nie raczkuje (uzywajac dzieciecej metafory) :zawstydzona/y:Aktualnie nocnik sluzy jako taboret, zeby dosiegnac sznurka od zaluzji :-)

Aronia- to faktycznie ciężko dostać ciuchy w miarę" bezpieczne. Dżizas!!! W jedzeniu gówna, w ubraniach gówna...

Dodalabym jeszcze w domach gowna (materialy budowlane), w meblach gowna (zwl. formaldehyd)... Za to rynek kosmetykow sie postaral. Mozna dostac niemal kazdy rodzaj kosmetyku w wersji bez szkodliwej chemii - czy to krem,mydlo, tusz do zes czy farbe do wlosow. I to w cenach od tanich (np. Alterra z Rossmanna) poprzez srednie (np. Logona, Lavera, Sante) do drogich (tu sie nie znam na markach).

A jesli chodzi o ciuszki to akurat przed 2 godzinami kupilismy body z GOTS w Kauflandzie, 12zl za szt. Byla ich cala gora od rozmiaru 50 do 104 ale uprzedzam, ze kolor nijaki.

U nas dzis pelen sukces na spacerku. Fakt, ze sie ocieplilo no ale i sniegu dosypalo... a dziec zasuwal po nim dziarsko jakby nigdy nic i nawet troche go poskubal (oczywiscie bez rekawiczek):tak:

Aronia - czyli postępy sa, super. Niedługo bałwana ulepi, mało tego w rękawiczkach;-):-) Przerażające to co piszesz o tych ciuchach, nigdy sie w to nie wgłebiałam.... co my bysmy bez Ciebie zrobiły:happy2:

Alijenka - no nie ma co kuwa, dziewczyna sobie radzi.:-p:-D

Josie - u nas tez zeby atakuja, Wczoraj w nocy podałam m przeciwbólowy bo płakał: mama bubu i pokazywał na ząbki. Na razie wyszły 2 górne trojki i dolna czwórka, teraz wychodzi druga.

Spokojnej nocki.

Aga - ??? telefon chyba neta posiada ???

Kasienka - jak u Ciebie??? Pewnie juz w domu?? Nikos zaakceptował Sarunie???

Witam!

Dzięki za porady odnośnie zabaw z dzieckiem :tak: Muszę w takim razie zacząć odwiedzać dzieciate koleżanki, a zaraz po wypłacie skoczyć do hurtowni zabawkowo-papierniczej, aby zaopatrzyć się w kilka niezbędnych rzeczy.
Ogólnie to mam wrażenie, że Wasze dzieciaczki potrafią się czymś zająć na dłużej niż Zosia :sorry2: Bo ona naprawdę mało co chce robić sama. Ciągle mnie za rękę ciągnie...

Zosia czy nauka? ;-)

Przez Wolsztyn jechaliście?

U nas też brak postępów w nocnikowaniu... Tzn postęp jest, że nie wrzeszczy i nie ucieka jak ją wysadzam, ale raczej nic nie chce zrobić... :dry:

Piszecie o tym syfie w ubraniach... W sumie w tych ściąganych z Chin to nie ma się co dziwić, bo tyle czasu w kontenerach płyną, że jakoś muszą w całości dotrzeć ;-) A wiecie coś na temat ubrań/materiałach produkowanych w Polsce? Moi rodzice mają mały zakład krawiecki i szyją z dzianin od polskich producentów, które jakięs tam certyfikaty mają... Muszę się dowiedzieć jakie ;-)

nie, nie jechalam :) ale kto wie czy w czerwcu nie pojade :)

Nie nadrobie was - ide spac bom padnieta.
A moze inaczej - poczytałam gratuluje wszystkim dzieciaczkom postępów z nocnikami, spiewem, adanim itd. My dalej nie mówimy :)

reklama
no to ja pociągnę posta andzi:

Iwon, Zaza !!!!! gdzie jesteście????
kto tam jeszcze o nas zapomniał???

aronia - napisałam, że to dobry moment, a to czy dziecko gotowe to inna bajka. Moja też nie budzi się z zalaną pieluchą, ale co z tego, jak nocnik ostatnio parzy...

Do góry