reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Też nie śpię. Obejrzałam właśnie Kwiat pustyni. Zryczałam się jak głupia. Nie wiem czy zasnę....

Mam podobnie jak alijenka. Czytam ale jakoś nie wiem co pisać. Młody miewa gorsze dni to wtedy już zupełnie zapominam o świecie ale ogólnie to grzeczny jest. Noce (odpukać) wróciły do normalności - zasypia przed 21 wstaje po 8. No chyba że drzemki nie było co zdarza się coraz częściej lub trwała 40 minut to wtedy pada o 20.

Mamuski ile produktów mlecznych Wasze maluchy jadaja teraz? Bo u nas cały czas kaszka na mleku na śniadanie i kolację ale zastanawiam się czy na śniadania nie zacząć mu dawać czegoś innego. Tylko czy wtedy mleka za.mało na dobę nie będzie? On samego mleka nie wypije. Kupiłam ku kozie nawet to aż nim zatrzesło jak spróbował z niekapka bo nie wiedział co dostaje. Potem podejrzliwie patrzył na niego :)

Josie współczuję nocek. Niedawno też to miałam. Samo przeszło. Twarda byłam bo też chcę aby spał u siebie. Sypialnia należy do rodziców i kropka. No chyba że K ma drugą zmianę to z rana go bierzemy do siebie i się wyglupiamy :) Ewentualnie młody ogląda leżąc w naszym łóżku Maszę a ja dosypiam :) Ale to i tak zawsze już po 8 jest.

Dostaliśmy wezwanie na szczepienie na jutro. Drugi raz się upominają. Pierwszym razem dzwonili. Już słyszę ten ryk jak zadzwonie jutro i powiem że nie przyjedziemy. Chcę odczekać po katarze jeszcze z tydzień. No i nie chcę teraz MMR ale dawkę przypominającą. MMR dostanie jak będę miała pewność że ŁZS minęło bo na chwilę obecną znów mu brzuszek wysypało.

reklama
Zgodnie z tym co wcześniej - jeszcze "czuwam"

Mlodak - mój Kuba mleka od dawna nie chce, możesz spróbować zastąpić mu je budyniem, serkiem, jogurtami, musli, płatki - zależy co Twój synuś lubi.

Spicie????

Pewnie tak, bo zeście siedziały nie wiadomo do której :-D;-)
Ja padłam zaraz po tym jak napisałam posta:-)
a i tak dziś nie chcialo mi sie wstać do pracy i spoźniułam sie 30 min.:zawstydzona/y:

Aronia - udanych wagarów

Mlodak - u nas mleka jest zdecydowanie za duzo, bo znowu mu policzki sie szorstkie zrobiły. Rano i wieczorem butla mm, do tego ok. 2x dziennie po 100 ml kakao na mleku krowim lub kozim ( i tu musze calkiem zrezygnować z krowiego).

Katrina - jak badania?

Munka przynajmniej cos ciekawego wybuszowałaś??

Piszecie ze 40 pierogów to mało ja to wiem że to mało ja sama potrafie sporo wciągnąć ale tak mnie bania bolała że nie była w stanie. U mnie w domu odprócz Kubusia zadnego chłopa co by wszystkie na raz wciagnął nie ma. ;D

aronia myśle że dzieci rozumieją w sumie wszystko co sie do nich mówi ja czasami usiąde i coś Kubie tłumacze on mi kiwa główką a zachwile to robi wiec raczej rozumie.

Własnie sie meczę z młodym żeby zjadł coś ale on nie chce strajkuje dzisiaj od 7 ppija tylko sok przecierowy normalnie oszaleje z tym moim synkiem. Nie wiem jak sobie radzicie z niejadkami Kuba do nich nie należy ale jak ma chwile ze nie chce jesć to mnie coś nosi aż.:-D

hej kobiałki

u nas nocka taka sobie, coś mała od 24,15 do 1,10 szalała, aż ją w końcu zostawiłam popłakała i zasnęła no ale za to spałyśmy do 7,45 :-):-):-)

josie u nas było to samo trójki i czwórki razem szły :-D, masakra no ale dałyśmy radę

andzia, josie nie wiem jak to jest że dziecko zapamiętuje najlepiej to słowo co nie może :-):-):-), nie zwracam na to uwagi może zapomni

Muńka ja też tak zrobiłam że nowy smok był w zapasie, chyba teraz będę musiała go komuś oddać :-), jak obcięłam smoka to powiedziałam Niuśce że to ona go pogryzła ząbkami i że jej ząbki już nie potrzebują monia

aronia ja czekam na ocieplenie bo nawet nie mam butów aby wyjść w mróz i śnieg z małą na dwór, zamówiłam sobie takie "gówniane" na allegro zobaczymy co to
a mój K poprostu uwielbia pierogi no i ma 188 i 110 kg wagi :-p:-p:-p

mlodak to możemy sobie podać ręce :-):-)

katrina ja jakbym poszła spać o drugiej a o 6 bym miała wstawać to bym chyba wieczora nie wytrzymała :-D:-D:-D:eek::eek:

papitka tylko pamiętaj że nie można biegać za dzieckiem z jedzeniem bo będzie jeszcze gorzej

Bosche co tu wczoraj za bezsenność była:D

Kupiłam rossmannowy, a nie chiński z biedry (aylin) słonecznik i P od rana wciąga:D Jadła też już drugi raz z rzędu jajecznicę mieszaną z żółtka kurzego i 2 jaj przepiórczych. Jak nie będzie wysypki to jutro dostanie z całego kurzego:)

Aronia pierogi normalnej wielkości ze szklanki. Nie mówię, że wciągnie za jednym razem, ale np. po 2 godz. znowu podgrzewa i wciąga:D Poza tym M ma 172 i waży 86kg:D:D:D No i dzieci rozumieją megastycznie dużo, aż sama jestem w szoku!

Młodak P na drugie śniadanie i kolację też je kaszki. Z tym, że co drugi dzień kaszkę poranną zastępuję budyniem na kozim mleku. I co drugi dzień pije inkę pół na pół woda-m.kozie.

Josie ząbkowanie pełną parą. U nas szły 4 czwórki na raz i miała wówczas 39C! Przy dolnych trójkach budziła się w nocy z płaczem, a górne jakoś same wyszły. Jak Jasiowu wychodzi tyle zębów na raz to i tak jest dzielny:)

Andzia a moja nie chce kakao:/// Już kilkakrotnie próbowałam.

Ostatnia edycja:
Andzia nie śpimy, nie ma tak dobrze. A przyznam się że chętnie bym się jeszcze pobyczyla łóżku.

Katrina u nas jedynie jogurty przejdą. No i ser żółty najlepiej lekko podtopiony. Sera białego nie tknie, wiejskim pluje dalej niż widzi. Ostatnio nawet kanapki z szynką nie chce.

Papitaka świetnie rozumiem wk.rw przy karmieniu. Też problemów z brakiem apetytu nie mamy ale szlag trafia jak podaje łyżeczke ten buzię otwiera i odwraca głowę, wrrrrrrr. Potem oczywiście wyjada wszystko ale cyrk odwalic musi.
Pytam przed chwilą dziecia czy chce kupę bo stał przy drzwiach łazienki. Kręci głową na nie. No i słusznie bo kupa już w gaciach!!!!

A i młody zaliczył bliskie spotkanie ze schodami. Skóra tuż przy oku rozcieta na 1 cm. Krew szybko przestała lecieć to darowalismy sobie szpital i szycie ale nerw konkretny. No bo przecież bramka kupiona tylko tatuś nie ma czasu zainstalować. Dobrze że i tak omsknęła mu się tylko rączka jak był na pierwszym stopniu a nie wyżej.

On ogolnie zabkowania nigdy nie przezywal, tylko przy gornych jedynkach bylo widac ze cos sie dzieje. Czworki z prawej tez bezpolesnie wyszly. No ale moze teraz inaczej nie wiem...

Dzis zostal pierwszy raz w zlobku sam na 2h. Poszedl i juz go nie bylo:)

reklama
alijenka no pewnie ze nie ma co wmuszać zgłodnieje sam przychodzi i krzyczy am am albo chodzi wściekły to juz wiem ze brzunio pusty. Coś moze młodej sie przyśniło że spać nie chciała. Ja nie mam problemów ze spaniem mlodego odkad skończył w sumie 5 miesiecy od tamtej pory przesypia całe noce.

kasiekz Kuba już dawno je całe jajko kurze chyba jak skończył rok to mu dalam i nic mu nie jest.

młodak ja bym chyba zawału dostała dobrze ze sie tylko tak skonczyło oby szybko sie zagoiło.

josie Kubie szły wszystkie czwórki na raz miał wtedy przez trzy dni 40 stopni gorączki. Jeszcze tylko piątek brakuje aż sie boje zeby nie było powtórki z rozrywki. Tak to wszystkie zęby bezboleśnie szły nawet nie wiedziałam że już są dopiero jak je zobaczyłam to ,,oo kuba ma zęba:szok:'' haha.Gratki żłobkowych postepów.
Ja nie wiem jak ja przezyje jak Kuba pójdzie do przedszkola ;/

Kuba wstał o 7 i znowu już śpi. Ogarne chatke przy okazji wstawiłam zupe i sama siebie uszę ogarnać bo w koszuli biegam jeszcze.:zawstydzona/y:

Do góry