reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziewczyny

Widzę że nie tęskniłyście za mną :-:)-:)-(, wiem wiem bo ja ta niedobra wpadam tylko czasami i nawet nie nadrabiam Was :-:)-:)-:)-:)-(, no ale cóż tak już ze mną jest jak nie jestem na bieżąco to później ciężko mi ogarnąć ową lekturę:szok::szok::szok:

co do nocnika to u nas kicha niestety oczywiście zdarzyło się może z 3 razy że mała wstała z suchą pieluchą ale wtedy ja ją biorę do siebie do łóżka i dalej gnijemy jeszcze i jak później wstaje to już pielucha jest zlana, ja czekam na wiosnę i zaczynam walkę z nocnikiem bo chciałabym ją na koniec roku oddać do przedszkola, a u nas przyjmują od 2,5 roku ale dzieci odpieluchowane

mamy jeden sukces żyjemy bez monia :-):-):-):-):-):-):-) udało mi się ją oddydować w 5 dni, teraz już nawet nie wspomina o nim :-D

Muńka bidulka się męczy z kupką, współczuję i wiem co to znaczy bo moja sąsiadka ma to samo z synem zresztą już pisałam kiedyś o niej z tym że ona na to nie reaguje i jej się wydaje że to normalne
u nas znowu straszna wysypka w koło ust, pani z apteki powiedziała mi że to zapalenie czerwieni wargowej hmmm się troszkę wystraszyłam, a tym bardziej, że od kilku dni próbuję ją zarejestrować do lekarza i mi się nie udaje więc dziś zadzwoniłam do pediatry znajomej i powiedziała mi aby smarowała w domu kremem nivea a na dwór czymś mocno tłustym, wazeliną lub maścią z wit A

Papitkaaa hmmmmm my z babcią 150 pierogów robiłyśmy pół dnia to nie wiem czy to taka szybka sprawa i tak jak kasiek napisała co to 40 pierogów jak mój K na jedno posiedzenie zje z 25 :-):-):-)

andzia to Twojej mamie nic tylko zlecenia pierogowe dawać jak ona taka szybka :-):-)

kasiek co do śpiworka to nie pomogę bo nie mam ale kiedyś też się zastanawiałam nad kupnem z tym, że mała już raczej nie posiedzi w wózku a samo przykrycie na nogi mam

Sunshine ta Twoja mała to mądra dziewczynka jest, moja jeszcze takich rzeczy nie robi :eek:

i nie wiem już co więcej i komu miałam napisać dziś cały dzień w domu bo taki był wiatr że się nie dało wyjść no i moja dziadyga cały dzień bez spania dziś także jestem wykończona :-:)-:)-(

reklama
Munka- a no właśnie wiem że to jest znak że jest gotowa na nocnik ale ona chce być dalej moja mała córeczka a zaczynając siusiac na nocnik myśli że już nia nie będzie:confused: bo jak mówię że duże dziewczynki robią siusiu do nocnika to ta zaczyna udawać że jest malutka:D tzn mów mami mami yyyy mami yyyy :D

Kasiek- myslalam ze przepis od Josie wzięłas :p i jak Ci wyszlo?

Alijenka- pewnie że pamietamy!!!! Madrala z niej to fakt ale czasem wolałabym aby pewnych rzeczy nie widziała a ją wszystko interesuje!

Cdn bom w szkole :p

Alijenka no jak to jak to przeciez ja tesknilam i pytalam dziewczyny z wroclawia czy cie zywa widzialy?!

A to zaczerwienienie przy ustach to nie od wiatru i mrozu ma czasem? Ja tak mam bo niestety lubie oblizywac wargi i jak jest zimno to mi sie cale czerwone robia na krawedziach

Znow od polowy kapieli byl placz i na przewijaku tez ehhh no ja juz zalamana jestem nie wiem co z nim zrobic. I mleka nie chce na noc, wezmie 3 lyki i koniec, rano to samo:/

Sunshine, josie miło mi :-):-):-)

josie a właśnie to się fachowo nazywa zapalenie czerwieni wargowej :eek::eek::eek::happy2::happy2::happy2: tylko że Niuśka ma to od zębów, od wkładania ciągle rąk do buzi bo ja nie jestem w stanie jej co 5 min myć rąk i właśnie od tego i od wiatru się coś takiego robi
i przepraszam bo nie doczytałam o tym że pytałaś o mnie :)

sunshine pycha i faktycznie mega pachniało!!! Ale P nie tknęła. Za to zjadła risott z zielonym groszkiem i kurczakiem:) Heh, moja w takim razie też chce być małą dziewczynką:pp

alijenka no coś ty! Ja w podstawówce miałam zapalenie czerwieni wargowej i to taki strup jeden (do kilku max) robi się na okolicach warg. Ja miałam jeden wielki od ust aż pod nos, a twoja mała ma wysypkę - pediatra ci powie, że to od śliny bo piąteczki idą. I ja też będę trenować z nocnikiem jak będzie ciepło, bo również chcę ją posłać do przedszkola od stycznia:)

i potwierdzam...josie pytała o ciebie, a ja jej zrelacjonowałam:p

kasiek właśnie popatrz sobie na zdjęcia na google niektóre są właśnie takie z tą wysypką i farmaceutka powiedziała, że to też występuje u dzieci które ząbkują, no nie wiem czy ma racje czy nie ale ją widziała i powiedziała, że to właśnie to, a tym bardziej że jej pod nosem się właśnie taki stup robi tylko że ja jej to ciągle emolium smarowałam i nie wyszedł bo ciągle jest nawilżony

no mi też chciała dać tą maść ale to jest dla dzieci od 12 roku życia i powiedziała mi tak że jak się nie boję i ją posłucham to ona mi tą maść da i abym lekko smarowała ale nie wzięłam jej :-( i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam

reklama
andzia i inne dziewczyny wiem wiem zaniedbałam Was wszystkie ostatnio ale naprawdę z tym moim gadem nie mam kiedy usiąść do kompa bo zawsze kończy się to wielką awanturą z płaczem, strasznie mi brakuje forum i podczytuję Was ale nie mam już kiedy odpisać, nie wiem czy to się zmieni i kiedy się zmieni i zawsze obiecuję, że się poprawię i nic z tego nie wychodzi :-:)-:)-(

teraz też zmykam już spać bo koniec ze mną :-(, mam nadzieję tylko że mała mi nie zrobi pobudki o 4,30 rano :eek::no::wściekła/y:

Do góry