reklama
kasiekz
Fanka BB :)
josie P nigdy nie miała, ale sąsiadka dawała smecte. Po roku 1-2 saszetki na dobę. Rozpuszczasz w letniej przegotowanej wodzie i podajesz po trochu co jakiś czas. Tran mam cytrynowy mollers, bo naturalnego nie chciała pić. Daję 2,5ml (mała łyżeczka). Jeśli Jaś nie lubi tranu to lepsze będą kapsułki twist Omega
papitka jeśli możesz odbyć stać to pewnie że lepiej niż za darmo dygać Powodzenia w poszukiwaniach!
A przypomniało mi się o co jeszcze pytałam lekarkę - o podawanie mleka koziego zamiast mm. Powiedziała, abym jeszcze do 2 roku podawała mm, ale już po roku można wprowadzać po trochę kozie w kakao czy w porannej kaszce, budyniu itd. A więc rano będzie koza, a na kolację mm
papitka jeśli możesz odbyć stać to pewnie że lepiej niż za darmo dygać Powodzenia w poszukiwaniach!
A przypomniało mi się o co jeszcze pytałam lekarkę - o podawanie mleka koziego zamiast mm. Powiedziała, abym jeszcze do 2 roku podawała mm, ale już po roku można wprowadzać po trochę kozie w kakao czy w porannej kaszce, budyniu itd. A więc rano będzie koza, a na kolację mm
andzia1980
josie na grype zoladkowa, itp zwykly lakcid, albo inny probiotyk, ja codziennie podaje biogaie i ostatnio wirus nam odpuscil , ale tez smecta jak pisze kasiek, i farmacuta polecal enterol 250
aronia12
Kontynuujuac temat pogody dodalabym jeszcze, ze wazniejsza jest temperatura odczuwalna niz temperatura powietrza. Innymi slowy temp. powietrza zostaje powiekszona lub pomniejszona wzorem matematycznym o opady, sile wiatru. zachmurzenie. I tak przy -15 moze byc piekne slonce i zero wiatru, wiec odczuwalna bedzie -8 a przy -5 moze byc polarny wiatr i chmury, wiec odczuwalna az -14 ;-)Ja dlatego lubie sprawdzac nasza lokalna prognoze na stronie miasta, bo tam podaja temperature odczuwalna i faktycznie, bardziej oddaje rzeczywistiosc 0,41x1 ,1☻2 25 - to byl bubinek, nie wzor na pogode ;-)
Wiecej nie napisze, bo musze uwazac na brykajacego dziecia
Wiecej nie napisze, bo musze uwazac na brykajacego dziecia
Hej,
Ja tylko sie przywitam, mam ciężki okres :-( I nie mam ochoty nawet smecic.
kasiek fajnie mieć dziecko dwujęzyczne ale moj Kuba mi w domu zaczął gadać tez po angielsku, zwracam uwagę, ze do mamy tylko po polsku i na szczescie dociera, co jak co ale po polsku bedzie mówił :-) Najważniejsze, ze juz w przedszkolu rozumie I sama sie dziwie ze tak szybko załapał.
Josie uważaj na siebie, dobrze ze poważnie sie nie poparzylas
Aylin zdrowka
kasiek niezle z ta paczka, co za chamstwo.
Kifsi witaj. Dawno Cie tutaj nie widziałam ;-)
Ja tylko sie przywitam, mam ciężki okres :-( I nie mam ochoty nawet smecic.
kasiek fajnie mieć dziecko dwujęzyczne ale moj Kuba mi w domu zaczął gadać tez po angielsku, zwracam uwagę, ze do mamy tylko po polsku i na szczescie dociera, co jak co ale po polsku bedzie mówił :-) Najważniejsze, ze juz w przedszkolu rozumie I sama sie dziwie ze tak szybko załapał.
Josie uważaj na siebie, dobrze ze poważnie sie nie poparzylas
Aylin zdrowka
kasiek niezle z ta paczka, co za chamstwo.
Kifsi witaj. Dawno Cie tutaj nie widziałam ;-)
andzia1980
Kasiek - dzielna Polka. Suoer ze z ta przychodnia nie jest tak zle jak pisałas wcześniej. a jak P sie czuje po szczepieniu?
Asik - jak wizyta u ksiedza??
Aronia - w takim razie u nas dzis było -27 , bo taka była temp. odczuwalna
Pola - posmec troche moze bedzie ci lepiej
Asik - jak wizyta u ksiedza??
Aronia - w takim razie u nas dzis było -27 , bo taka była temp. odczuwalna
Pola - posmec troche moze bedzie ci lepiej
aronia12
cd.
Dziewczyny, przypominam moje pytanie o chrypke u dziecia. Zelkami z apteki na gardlo sie brzydzi. Z kisielem jeszcze nie probowalam ale zamierzam. Po oleju zaczal... kaszlec. Sa jeszcze jakies sposoby? Przyznam bezczelnie, ze poza tym, ze mi go zal to troche jednak smiesznie wyglada, kiedy taki bejbiszonek nawija glosem jak u Wysockiego :-)
(jezeli ktoras nie kojarzy glosu Wysockiego to macie tutaj przyklad: Кони привередливые - Владимир Высоцкий [новая версия] - YouTube - dzisiejszy glos dziecia najblizszy jest temu z ostatniej minuty piosenki)
kasiekz - ja nie mialam na mysli zdrowe-niezdrowe, bo wiadomo, ze kazdy lubi czasem "pogrzeszyc" (w moim przypadku np. slodyczami ) ale o walory smakowe. Ja Cie (z Twoich opisow) kojarze raczej z kuchnia urozmaicona a nawet czasem wykwintna a amerykanskie jedzenie jest tego w swojej przytlaczajacej wiekszosci zaprzeczeniem ;-) Chipsow za to niecierpie, robilam do nich kilka podchodow i za kazdym razem mnie (smakowo) odrzucalo Z takich rzeczy do pochrupania to podeszly mi suszone rybki do piwa czy prazona cebula z Ikei Jesli zas mialabym zamawiac zagraniczne paczki z jedzeniem to zamawialabym... morska kapuste - jedyna rzecz z moich podrozy ktora pokochalam a ktorej w naszym zglobalizowanym swiecie nie moge dostac poza granicami SNG
No to wiadomo po kim Polka zimnolubna Ja przy +17 nosze (cienka) kurtke... na (cienki) sweter Zeby mi bylo w domu w podkoszulku za cieplo to musialoby byc +25 Spiworek zas bym optowala pierwszy lub drugi. A czemu zamierzasz odstawic Pole od UU?
Polaa - ale w rozmowie z anglojezycznymi przeciez bedziesz sie do dziecia zwracac po angielsku? Tak czy owak mieszanie jezykow dziecia nie ominie - to naturalny etap dwujezycznosci, nie ma sie co bac, szybko przechodzi samoczynnie No i nie krepuj sie, smec, jak trzeba ;-)
Andzia - no to niezle Was przymrozilo. Pamietam, ze u nas od -18 zamarzalo mi juz powietrze w nosie :-)
Dziewczyny, przypominam moje pytanie o chrypke u dziecia. Zelkami z apteki na gardlo sie brzydzi. Z kisielem jeszcze nie probowalam ale zamierzam. Po oleju zaczal... kaszlec. Sa jeszcze jakies sposoby? Przyznam bezczelnie, ze poza tym, ze mi go zal to troche jednak smiesznie wyglada, kiedy taki bejbiszonek nawija glosem jak u Wysockiego :-)
(jezeli ktoras nie kojarzy glosu Wysockiego to macie tutaj przyklad: Кони привередливые - Владимир Высоцкий [новая версия] - YouTube - dzisiejszy glos dziecia najblizszy jest temu z ostatniej minuty piosenki)
kasiekz - ja nie mialam na mysli zdrowe-niezdrowe, bo wiadomo, ze kazdy lubi czasem "pogrzeszyc" (w moim przypadku np. slodyczami ) ale o walory smakowe. Ja Cie (z Twoich opisow) kojarze raczej z kuchnia urozmaicona a nawet czasem wykwintna a amerykanskie jedzenie jest tego w swojej przytlaczajacej wiekszosci zaprzeczeniem ;-) Chipsow za to niecierpie, robilam do nich kilka podchodow i za kazdym razem mnie (smakowo) odrzucalo Z takich rzeczy do pochrupania to podeszly mi suszone rybki do piwa czy prazona cebula z Ikei Jesli zas mialabym zamawiac zagraniczne paczki z jedzeniem to zamawialabym... morska kapuste - jedyna rzecz z moich podrozy ktora pokochalam a ktorej w naszym zglobalizowanym swiecie nie moge dostac poza granicami SNG
No to wiadomo po kim Polka zimnolubna Ja przy +17 nosze (cienka) kurtke... na (cienki) sweter Zeby mi bylo w domu w podkoszulku za cieplo to musialoby byc +25 Spiworek zas bym optowala pierwszy lub drugi. A czemu zamierzasz odstawic Pole od UU?
Polaa - ale w rozmowie z anglojezycznymi przeciez bedziesz sie do dziecia zwracac po angielsku? Tak czy owak mieszanie jezykow dziecia nie ominie - to naturalny etap dwujezycznosci, nie ma sie co bac, szybko przechodzi samoczynnie No i nie krepuj sie, smec, jak trzeba ;-)
Andzia - no to niezle Was przymrozilo. Pamietam, ze u nas od -18 zamarzalo mi juz powietrze w nosie :-)
Ostatnia edycja:
kasiekz
Ja na szybko, bo P spała po szczepieniu od 16 do 18.00!! Teraz będziemy z nią siedzieć zapewne do 23:/
Chcę tylko napisać, że dzieć po szczepieniu OK poza tym, że skarży się na ból kolanka (szczepienie było w udo):/// Chodzi i podnosi, pokazuje że boli, stuka paluszkiem w to kolanko, albo kuśtyka.
Chcę tylko napisać, że dzieć po szczepieniu OK poza tym, że skarży się na ból kolanka (szczepienie było w udo):/// Chodzi i podnosi, pokazuje że boli, stuka paluszkiem w to kolanko, albo kuśtyka.
reklama
Aronia do dzieci zawsze bede mowić po polski bo jesteśmy Polakami Czy to przy Polakach czy przy Anglikach, sorry ale mnie śmieszy jak rodzice - polacy mówią do własnych dzieci po angielsku przy kimś i tłumacza mu na polski Ja nie pozwolę, zeby nie znali polskiego. Jak zacznę do nich gadać ja po angielsku to w ogóle pozniej nie bedą sie wysilać i tylko po angielsku mowić a tego bym nie chciała, bedą mieć kolegów niech sobie mowa po angielska, ale w domu po polsku Ja wiem, ze łatwiej im bedzie po angielsku bo to bedzie język w szkole, na płacach zabaw itp ale w domu polski :-) I zazdroszczę im, ze od mAlego bedą dwujęzyczni, za chwile lepiej bedą mowić ode mnie