reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam :)

raz na jakiś czas się melduje :) ale zawsze to coś :)

na początek zdróweczka dla potrzebujących :tak:

tak na szybko cofnęłam się w wstecz , ale co z tego jak i tak połowy już nie pamiętam :zawstydzona/y: a o muti zapomniałam zrobić :wściekła/y:

u nas bez zmian :-) obecnie zdrowi , ale za to ze wszystkim na NIE :-p

gratuluje mówiącym dzieciaczką , u nas niestety jesteśmy daleko, daleko za wami :-( i zaczynam się już martwić :-( oj chyba trzeba będzie zasięgnąć porady u kogoś z mądrzejszą głową :-(

kasieńka &&&& za szybkie rozwiązanie

hatszept - cudne rodzeństwo :tak:i śliczne imię córeczki :-)

josie - jak ten czas ucieka to już półmetek u ciebie :-) gratuluje drugiego synka :-)

aronia - możemy sobie przybić piątkę , jak czytam twoje posty to tak jak bym o moim łobuzie czytała :tak: jedna mała różnica - u nas straszakiem jest frida , jak ją widzi to ucieka :tak:

maćku - piękny suwaczek :tak:

qrcze miałam jeszcze coś i nie pamiętam :zawstydzona/y:

buziaki

reklama
Odnoście mówienia to mojej sąsiadki córa 2lata i 3 miesiące mówi tyle samo co Pola. P nawet ładniej wymawia słowa niż ona. A kuzynki córa na 2 latka nie kleciła zdań, teraz ma 2,5 i wiersze mówi - w dwa tygodnie miała taką metamorfozę:)

My już po 40min. na dworze. Od 8.30 odbywało się zbieranie śniegu do wiaderka i robienie babek...ja sopel lodu. Niby było - 5, ale po tych 'upałach zimowych' to człowiek nie przyzwyczajony:p Teraz już śpi:)

josie
i jak, robiłaś frytasy?:p Ja kroje grubo ziemniaki i marchewkę, posypuje bazylią i skrapiam oliwą - potem Polka też wciąga:)

aga wow wow wow:D:D Polka spała aż 25min. A wieczorem usnęła dopiero po 21. Opowiadałam M jaka to beksa - wszystko musi być jej!:p

kifsi ooooo jak witam zimową porą:)

a gdzie ta nowa mama co się przywitała a potem NIC? Zaze też zasypało?

hej,
dopadł mnie wirus zołądkowy jakiś..... masakra a dzis jedziemy. Po prostu suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.

Kifsi - ty sie nie martw. Moja mówi mama (tato) mamo (ja) i miał (nasza pusia) a poza tym nawija cały czas po Martynkowemu.

A co do białego mokrego - mama opowiadała ze dzicina upadła w snieg - obrudziała rękawiczki - i natychmiast kazała strzepać. Śnieg na butach powoduje tragedie. Moze sobie leżeć, ale nie na czubkach bucików. Kaze otrzepywać. A i chodzi po chodnikach - na trawnik gdzie go więcej nie wchodzi.

Ostatnia edycja:
Hej

Opowiadacie o reakcjach dzieci na snieg, a moj M w tym roku jeszcze nie doswiadczył konataktu z nim.
M był dzisiaj na kontroli, jest zdecydowanie lepiej wiec moze w sobote wybierzemy sie na krótki spacer.
W sobote mamy tez choinke u mnie w pracy, ale chyba nie [ojdziemy, bo M zaraz znowu cos złapie.

Kifsi - ucałuj Wiktorka ( chyba dobrze pamietam imie??) od cioc

Kasiek - Mamusi Nikosia chyba bardziej spodobało sie na Mlodych Mamach

Co do postepow w mowie, u nas coraz pojawia sie jakies nowe słowo, ale daleko nam do mowienia zadaniami, bardzo daleko. Czasami sie irytuje bo A w jego wieku gadał jak oszalały, cóz kazdo dziecko inne.
Tez czasami obserwuje jak M sie denerwuje jak go nie moge zrozumieć, albo sei cieszy jak wkocnu sie dogadamy.

Wielojezycznym dzieciom zazdroszcze, ja sama niestety nie chciałam sie uczyc jezyków ( czego ogromnie zaluje), i mam nadzieje ze moje dzieci beda madrzejsze. A uczy sie w przedszkolu angielsiego i francusikiego i jak słysze jego wymowe to mnie duma rozpiera.

nie dam rady wiecej napisac, M jest strasznie przylepiony do mnie od paru dni

Aylin - oby szybko przeszło, spokojnej podózy i udanego pobytu

Ostatnia edycja:
Hej
W końcu luz- chata ogarnięta, obiad zrobiony:-) Pogoda za oknem super, mrozik i słoneczko:happy2: zaraz na sanki trzeba iść

Muńka wow, Pola już zdaniami mówi:-)

Młodego repertuar: mama, tata, Ola, nie ma, oć tu (choć tu) daj, nie, tak, zam (zamknij) zeć (zejdź ) am am, ćem (chcę) Nelo (pies Nero), auto, Asa (Asia), baba, dziadzia, dzidzi, Ana (Ania), dada, sisi(siku) i odgłosy zwierzątek:happy2: Potrafi powiedzieć zdanie 2-wyrazowy, np. mama daj itp
Aronia młody też nie bardzo chciał rękawiczki i dawał sobie zakładać dopiero jak mu łapki zmarzły. Teraz już wie, że w rączki będzie ciepło i zakłada

Aga to Ci dziewczyny syna wymęczyły:-D

Kifsi niestety taki okres dzieciaczki teraz przechodzą, że wszystko na nie

Andzia fajnie, że jest poprawa

asik słoneczko za oknem...bosche nie pamięta kiedy było słońce, bo od kilku dni szaro:/

andzia
obcykałaś mamę Nikosia:D Zdrówka i jak najszybszego wyjścia na powietrze, bo mroźne ale przynajmniej oczyści te wszystkie zarazki.

aylin czarnych dróg i oby problemy żołądkowe szybko minęły! A twoja to już pisałam pod foto z farbkami, że czyścioszek!

P wstała o 12.15...nie mam pojęcia co z nią zrobię o 16.00 żeby chociaż do 19.00 przetrzymać. Normalnie to po 12.00 ona chodzi spać:/ Modlę się aby nie padła na drugą drzemkę. Zrobiłam makaron z łososiem w sosie śmietanowym, bo nie miałam mascarpone do przepisu Josie i też spadam na mróz, bo młoda już z wiaderkiem chodzi po domu i marudzi, że nie ma w nim śniegu:dry:

a u nas dzis fasolka szparagowa i kurczak cytrynowy w torebkach z knorra i mlody pozarl :szok:

bylismy w zlobku zaniesc papiery, rozebralam go zeby na chwile do dzieci poszedl, wszedl na sale i rzucil sie na zabawki, pozniej pani go za raczke wziela i poszli pozwiedzac. wiec nie jest zle na razie :-) jutro idzie z niania na 2h sie pobawic a w przyszlym tygodniu to juz chyba go samego puscimy tak na godzinke dziennie

a i mila niespodzianka ze adaptacja jest darmowa:-D

kifsi hej!

a czy dziewczyny wroclawskie widzialy sie z alijenka wczoraj bo nie doczytalam? czy ona zyje?

Ostatnia edycja:
josie żyje, widziałyśmy się z nią i jesteśmy w kontakcie:) Alijenka zarobiona, a młodej wychodzą 5:) Już ma dwie przebite.

ale mam wku..wa! dostałam właśnie paczkę z USA po 2 miesiącach (normalnie idzie 4 tyg.) i co - ogołocili mi kilka rzeczy! czy stamtąd nigdy nie może przyjść coś nieruszanego...normalnie odwołania, skargi i tak nie nie dadzą:/// zarąbali sobie 5 opakowań tabletek!

reklama
Witam, młody niedawno usnął, ale zamierzam go budzić, bo inaczej znowu 3h pociągnie :) rano napiłam się 3łyki kawy z mlekiem i pół dnia umierałam tak mi było niedobrze, a do tego wypalało mi żołądek :/ chyba jednak powinnam na jakiś czas odstawić mleko i zobaczyć co będzie- tylko ja tak lubię kawe z mlekiem :zawstydzona/y:owsiankę itp.

Kasiek no to chamstwo do mojej kuzynki co róż przychodzą paczki z USA i są całe, a może ona nie dostaje takich skarbów jak Ty? No i ciekawe co to za tabletki.

Zdrówka dla chorowitków!!!

A do dwujęzycznych dzieci to nie martwcie się zaczną mówić, Sunshine wystarczy, ze będziecie konsekwentnie do niej mówić po pl to ona też będzie tak było z Maxem.

Coś jeszcze miałam hmmm

Do góry