reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam :)

raz na jakiś czas się melduje :) ale zawsze to coś :)

na początek zdróweczka dla potrzebujących :tak:

tak na szybko cofnęłam się w wstecz , ale co z tego jak i tak połowy już nie pamiętam :zawstydzona/y: a o muti zapomniałam zrobić :wściekła/y:

u nas bez zmian :-) obecnie zdrowi , ale za to ze wszystkim na NIE :-p

gratuluje mówiącym dzieciaczką , u nas niestety jesteśmy daleko, daleko za wami :-( i zaczynam się już martwić :-( oj chyba trzeba będzie zasięgnąć porady u kogoś z mądrzejszą głową :-(

kasieńka &&&& za szybkie rozwiązanie

hatszept - cudne rodzeństwo :tak:i śliczne imię córeczki :-)

josie - jak ten czas ucieka to już półmetek u ciebie :-) gratuluje drugiego synka :-)

aronia - możemy sobie przybić piątkę , jak czytam twoje posty to tak jak bym o moim łobuzie czytała :tak: jedna mała różnica - u nas straszakiem jest frida , jak ją widzi to ucieka :tak:

maćku - piękny suwaczek :tak:

qrcze miałam jeszcze coś i nie pamiętam :zawstydzona/y:

buziaki

reklama
Odnoście mówienia to mojej sąsiadki córa 2lata i 3 miesiące mówi tyle samo co Pola. P nawet ładniej wymawia słowa niż ona. A kuzynki córa na 2 latka nie kleciła zdań, teraz ma 2,5 i wiersze mówi - w dwa tygodnie miała taką metamorfozę:)

My już po 40min. na dworze. Od 8.30 odbywało się zbieranie śniegu do wiaderka i robienie babek...ja sopel lodu. Niby było - 5, ale po tych 'upałach zimowych' to człowiek nie przyzwyczajony:p Teraz już śpi:)

josie
i jak, robiłaś frytasy?:p Ja kroje grubo ziemniaki i marchewkę, posypuje bazylią i skrapiam oliwą - potem Polka też wciąga:)

aga wow wow wow:D:D Polka spała aż 25min. A wieczorem usnęła dopiero po 21. Opowiadałam M jaka to beksa - wszystko musi być jej!:p

kifsi ooooo jak witam zimową porą:)

a gdzie ta nowa mama co się przywitała a potem NIC? Zaze też zasypało?

hej,
dopadł mnie wirus zołądkowy jakiś..... masakra a dzis jedziemy. Po prostu suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper.

Kifsi - ty sie nie martw. Moja mówi mama (tato) mamo (ja) i miał (nasza pusia) a poza tym nawija cały czas po Martynkowemu.

A co do białego mokrego - mama opowiadała ze dzicina upadła w snieg - obrudziała rękawiczki - i natychmiast kazała strzepać. Śnieg na butach powoduje tragedie. Moze sobie leżeć, ale nie na czubkach bucików. Kaze otrzepywać. A i chodzi po chodnikach - na trawnik gdzie go więcej nie wchodzi.

Ostatnia edycja:
Hej

Opowiadacie o reakcjach dzieci na snieg, a moj M w tym roku jeszcze nie doswiadczył konataktu z nim.
M był dzisiaj na kontroli, jest zdecydowanie lepiej wiec moze w sobote wybierzemy sie na krótki spacer.
W sobote mamy tez choinke u mnie w pracy, ale chyba nie [ojdziemy, bo M zaraz znowu cos złapie.

Kifsi - ucałuj Wiktorka ( chyba dobrze pamietam imie??) od cioc

Kasiek - Mamusi Nikosia chyba bardziej spodobało sie na Mlodych Mamach

Co do postepow w mowie, u nas coraz pojawia sie jakies nowe słowo, ale daleko nam do mowienia zadaniami, bardzo daleko. Czasami sie irytuje bo A w jego wieku gadał jak oszalały, cóz kazdo dziecko inne.
Tez czasami obserwuje jak M sie denerwuje jak go nie moge zrozumieć, albo sei cieszy jak wkocnu sie dogadamy.

Wielojezycznym dzieciom zazdroszcze, ja sama niestety nie chciałam sie uczyc jezyków ( czego ogromnie zaluje), i mam nadzieje ze moje dzieci beda madrzejsze. A uczy sie w przedszkolu angielsiego i francusikiego i jak słysze jego wymowe to mnie duma rozpiera.

nie dam rady wiecej napisac, M jest strasznie przylepiony do mnie od paru dni

Aylin - oby szybko przeszło, spokojnej podózy i udanego pobytu

Ostatnia edycja:
Hej
W końcu luz- chata ogarnięta, obiad zrobiony:-) Pogoda za oknem super, mrozik i słoneczko:happy2: zaraz na sanki trzeba iść

Muńka wow, Pola już zdaniami mówi:-)

Młodego repertuar: mama, tata, Ola, nie ma, oć tu (choć tu) daj, nie, tak, zam (zamknij) zeć (zejdź ) am am, ćem (chcę) Nelo (pies Nero), auto, Asa (Asia), baba, dziadzia, dzidzi, Ana (Ania), dada, sisi(siku) i odgłosy zwierzątek:happy2: Potrafi powiedzieć zdanie 2-wyrazowy, np. mama daj itp
Aronia młody też nie bardzo chciał rękawiczki i dawał sobie zakładać dopiero jak mu łapki zmarzły. Teraz już wie, że w rączki będzie ciepło i zakłada

Aga to Ci dziewczyny syna wymęczyły:-D

Kifsi niestety taki okres dzieciaczki teraz przechodzą, że wszystko na nie

Andzia fajnie, że jest poprawa

asik słoneczko za oknem...bosche nie pamięta kiedy było słońce, bo od kilku dni szaro:/

andzia
obcykałaś mamę Nikosia:D Zdrówka i jak najszybszego wyjścia na powietrze, bo mroźne ale przynajmniej oczyści te wszystkie zarazki.

aylin czarnych dróg i oby problemy żołądkowe szybko minęły! A twoja to już pisałam pod foto z farbkami, że czyścioszek!

P wstała o 12.15...nie mam pojęcia co z nią zrobię o 16.00 żeby chociaż do 19.00 przetrzymać. Normalnie to po 12.00 ona chodzi spać:/ Modlę się aby nie padła na drugą drzemkę. Zrobiłam makaron z łososiem w sosie śmietanowym, bo nie miałam mascarpone do przepisu Josie i też spadam na mróz, bo młoda już z wiaderkiem chodzi po domu i marudzi, że nie ma w nim śniegu:dry:

a u nas dzis fasolka szparagowa i kurczak cytrynowy w torebkach z knorra i mlody pozarl :szok:

bylismy w zlobku zaniesc papiery, rozebralam go zeby na chwile do dzieci poszedl, wszedl na sale i rzucil sie na zabawki, pozniej pani go za raczke wziela i poszli pozwiedzac. wiec nie jest zle na razie :-) jutro idzie z niania na 2h sie pobawic a w przyszlym tygodniu to juz chyba go samego puscimy tak na godzinke dziennie

a i mila niespodzianka ze adaptacja jest darmowa:-D

kifsi hej!

a czy dziewczyny wroclawskie widzialy sie z alijenka wczoraj bo nie doczytalam? czy ona zyje?

Ostatnia edycja:
josie żyje, widziałyśmy się z nią i jesteśmy w kontakcie:) Alijenka zarobiona, a młodej wychodzą 5:) Już ma dwie przebite.

ale mam wku..wa! dostałam właśnie paczkę z USA po 2 miesiącach (normalnie idzie 4 tyg.) i co - ogołocili mi kilka rzeczy! czy stamtąd nigdy nie może przyjść coś nieruszanego...normalnie odwołania, skargi i tak nie nie dadzą:/// zarąbali sobie 5 opakowań tabletek!

reklama
Witam, młody niedawno usnął, ale zamierzam go budzić, bo inaczej znowu 3h pociągnie :) rano napiłam się 3łyki kawy z mlekiem i pół dnia umierałam tak mi było niedobrze, a do tego wypalało mi żołądek :/ chyba jednak powinnam na jakiś czas odstawić mleko i zobaczyć co będzie- tylko ja tak lubię kawe z mlekiem :zawstydzona/y:owsiankę itp.

Kasiek no to chamstwo do mojej kuzynki co róż przychodzą paczki z USA i są całe, a może ona nie dostaje takich skarbów jak Ty? No i ciekawe co to za tabletki.

Zdrówka dla chorowitków!!!

A do dwujęzycznych dzieci to nie martwcie się zaczną mówić, Sunshine wystarczy, ze będziecie konsekwentnie do niej mówić po pl to ona też będzie tak było z Maxem.

Coś jeszcze miałam hmmm

Do góry