reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

tylko o sobie bo pytacie ... mam gorsze dni oj duzo gorsze ... ja po wizycie

ktg masakra bo mala jakby wscieklizny dostala ... nic nie dalo sie wyczytac

cisnienie 142/88 ale pewnie dlatego ze przed wyjsciem operacje na swoim palcu robilam ... tzn odklejalam opatrunek bo sobie wczoraj ucielam kawal opuszka (ja nie moge isc zdrowa na porodowke :|)

waga 15 na plusie ... ehhhhhhhhhhhhhhhhh

glowka 34/35 cm ... ehhhhhhhhhhhhh

rozwarcie 2cm szyjka wiotka czyli jest dobrze ... glowe dostal juz przy badaniu ale jeszcze moglaby sie troche znizyc to wtedy juz by poszlo ... bo przyszlyby w koncu skurcze odpowiednie i pchneloby wszystko

stan wod prawidlowy, tylko lozysko juz dojrzale w tamtym tygodniu bylo znacznie mniej wiec :

kolejna wizyta 20 stycznia jesli nie urodze i wtedy bedzie dzwonil do szpitala zeby jak cos przyspieszyc ten porod... wiec najpozniej 20 bede miec mala przy sobie mam nadzieje

buziole dla Was wszystkich

reklama
Aga, malenka naprawde jest super, mało problemowa...nie wyobrazam sobie jak byłoby przy drugim takim "zywym srebrze" :baffled: jak P...:baffled: wiec pewnie i tak nie mam na co narzekac...;-) dzizas.......zapomniałam o fazie skakania...no to dopiero zrobi sie wesoło....
a tu rodzenstwo ;):
Zobacz załącznik 604102
Cudny widok :) teraz ciężko z dwójką maluchów, ale za 2lata będzie świetnie :) z taką małą różnicą miedzy nimi :)

Aga ja sama skalpel cwiczylam moze ze 3 razy (po pierwsze ze wzgledu na slabe miesnie ud, a po drugie przez ten slodko-pierdzacy ton :-p). Sama cwiczylam z Mel B (na youtube masz 10 minutowki na ramiona, nogi-brrr, brzuch, pupe plus rozgrzewka i rozciaganie wiec mozesz sobie sama montowac zestawy - jesli cwiczysz codziennie to wystarczy ok pol godzinki), przetestowalam tez to:Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube - bardzo ja lubie, bo tlumaczy co i jak wykonywac, no i czego nie robic. Na boczki (niezbyt czesto spotyka sie cwiczenia na te czesci ciala) 10 min Booty Shaking Waist Workout- Lose inches off your waist by shaking your hips! - YouTube - takie na luzie z dancehallowa muzyka, ale zakwasy mialam takie, ze sie balam kichnac:-D A jesli lubisz wycisk, bieg w miejscu, podskoki i pot lejacy sie po plecach to t25 Focus T25: Get It Done! - YouTube -tylko to musisz sciagnac/kupic bo nie ma na youtube. Uff mam nadzieje, ze Cie nie zanudzilam :-)
P.S. Antos ma fajnego autostopowicza :D
Dzięki :* myślałam, ze tylko mnie ten ton drażni, bo przecież wszyscy tak ją chwalą :D dziś będę próbować innych ćwiczeń :) za bardzo skocznych nie mogę, bo mam problemy z kolanem, a po drugie za duży ciężar dla moich stawów :/

Ja dzis wpadam tylko pomarudzić

W pracy kierowniczka mnie wkurzyła, mam nadzieje,ze juz do konca dnia sie do mnie nie odezwie, bo źle to sie moze skonczyć ( dla mnie oczywiście):wściekła/y: Nie potrafie ostatnio nad soba zapanować i moge powiedzieć za duzo.

Poza tym chłopcy kaszla okropnie- dziś idziemy do lekarza. Małzonek mój szanowny również chory ( prawie 40 st. miał w nocy), dogorywa w domu.

Już mi troche lepiej.. i sorki ze tylko o sobie :-:)zawstydzona/y:
Najważniejsze, ze trochę lepiej :* zdrówka dla chłopaków Twoich i sił dla Ciebie!!

tylko o sobie bo pytacie ... mam gorsze dni oj duzo gorsze ... ja po wizycie

ktg masakra bo mala jakby wscieklizny dostala ... nic nie dalo sie wyczytac

cisnienie 142/88 ale pewnie dlatego ze przed wyjsciem operacje na swoim palcu robilam ... tzn odklejalam opatrunek bo sobie wczoraj ucielam kawal opuszka (ja nie moge isc zdrowa na porodowke :|)

waga 15 na plusie ... ehhhhhhhhhhhhhhhhh

glowka 34/35 cm ... ehhhhhhhhhhhhh

rozwarcie 2cm szyjka wiotka czyli jest dobrze ... glowe dostal juz przy badaniu ale jeszcze moglaby sie troche znizyc to wtedy juz by poszlo ... bo przyszlyby w koncu skurcze odpowiednie i pchneloby wszystko

stan wod prawidlowy, tylko lozysko juz dojrzale w tamtym tygodniu bylo znacznie mniej wiec :

kolejna wizyta 20 stycznia jesli nie urodze i wtedy bedzie dzwonil do szpitala zeby jak cos przyspieszyc ten porod... wiec najpozniej 20 bede miec mala przy sobie mam nadzieje

buziole dla Was wszystkich
Dalej trzymam kciuki b to się w końcu ruszyło :) a na pewno ciężko już końcówka i mieć jeszcze takiego małego rozrabiakę w domu. A bedziesz miała kogoś do pomocy po porodzie?

Ale pogoda, a m z młodym musimy jechać na to zebranie komisji rewizyjnej :/

Hej kobiałki

Ja tak na szybko, powiem Wam że mamy drugi dzień bezsmoczkowy :-D:-D:-D:-D wczoraj obcięłam końcówkę smoka i powiedziałam jej że niunia przegryzła smoczka ząbkami i moniu jest popsuty, że jej ząbki już nie potrzebują monia no i poszło sprawnie, czasami zapyta o monia ale mówię jej, że moniu ma dziurę, że jest popsuty. Nocka nie należała do najlepszych bo pierwsza bez smoka no ale za to już dziś na drzemkę poszła nawet nie pytając o monia.

Hatszept zdjątko cudowne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasieńka &&&&&&&& za odpakowanie !!!!!

i tylko tyle bo nawet nie zdążyłam przeczytać ostatniej stronki :-(

Niespodzianka - właściwie bardzo przekonywać nie musiałam, powiedziałam, że moja mama ma problemy z tarczycą i babcia, więc całkiem mozliwe, że ten problem również mnie może dotyczyć. A przy okazji mam sprawdzić poziom cholesterolu. W poniedziałek idę się kłuć i zobaczymy co tam wyjdzie.

Najbardziej boję się, że jak wyniki "tarczycowe" wyjdą w normie, to będzie koniec, a u mojej mamy dopiero USG wykazało problem.
Chyba trzeba będzie odkładać kasę i polecieć do Pl i zrobić wycieczkę po lekarzach.

Hej,

Kasienka juz niedługo, trzymam mocno kciuki, 2cm? Super, ja tyle miałam po 40 godzinach wywoływania porodu przy Kubie :-( Szybko pójdzie, zobaczysz.

katrina kciuki za badania :tak:

Hatszept super rodzeństwo :-) Fajnie, ze mała taka bezproblemowa :tak:
Ja tak jak pisałam jestem zadowolona z tych naszych spotkań, Wojtek ma co robić :) a Piotruś to musiał sie przestraszył jak pękł mu ten balonik?!

Alijenka gratuluje pozbycia sie smoczka, super.

Andzia zdrowka dla chlopakow

kasiek nie nie denerwuj mnie z tym śniegiem, ja tez chce. Chyba bardziej na niego czekam jak moj Kuba :-D
Ale 20 lutego lecę do Polski :) ,mam nadzieje, ze zima bedzie wtedy na całego :-)

Miałam dzisiaj jechać do miasta bo mam kilka spraw do załatwienia ale rano jak moj wrócił z pracy to mnie wkurzył i koniec planów, zostałam w domu, a pózniej chodził jak głupi za mną i sie przytulal. Ach...mogłam jechać, teraz śpi a ja siedzę z chłopakami, koleżanka ma wpaść wiec sie nie bede nudzić

Alijenka - fajno,że kolejny raz potwierdza sie dobra metoda z obcinaniem smoka. Ja tez moze w końcu się zdecyduję.

Powiem Wam,że jeśli Wasze maluchy boją się lekarzy,nie chcą otworzyć buzi do badania itp. to kupcie im zestaw małego doktora. Mi poleciła ten sposób przyjaciółka,więc Siorka kupiła taki zestaw G pod choinkę. Od świąt Gabi co jakis czas brała stetoskop i badała miski,albo nas,zaglądala w buzię. My robiliśmy jej to samo. Byłam z nią u lekarza w poniedziałek i dziś. Zero płaczu,buzia szeroko otwarta do badania i nawet przy szczepieniu nie zapłakała !!! :eek: :sly:

Kasienka - trzymam mocno kciuki cały czas!! :-)

Ostatnia edycja:
Kasienka po porodzie ci zostanie 5, ja mialam 16 na plusie i bardzo szybko zeszlo. Teraz mam juz 7 a to dopiero polowa.....
Lozyskiem sie nie martw ja mialam 3 stopien i zwapnienia czy jak to sie nazywa przez ostatni miesiac ale nie kazali sie tym martwic
Kurcze trzymam kciuki za akcje, pewnie cie zlapie znienacka :) i oby lekko poszlo! Dasz rade! Rozumiem ze w narutowiczu rodzisz? Musze sie tam wybrac zapytac o cesarke co i jak

reklama
aga ahahaha i co?:D:D A co powiesz na spotkanie w pt? Alijence pasuje:)

muńka moja jak widzi z auta iglaki pod przychodnią o już się drze, ma taki paniczny lęk. Do środka jak wchodzę to się wyrywa i cała zapłakana, u lekarza rzeźnia - słyszy ją cała przychodnia i ulica. I sprzęt nam nie pomoże, bo kiedyś jakaś stara ślepa lekarka tak daleko wsadziła jej patyczek, że Pola zarzygała jej pół gabinetu - od tamtej pory ma mega lęk:/ I co ja mam zrobić, aby go zlikwidować, bo to jest straszne:-(

kasienka
ja po 24godz. od odejścia wód i wspomagaczy kroplówkowych miałam aż 0,5 cm rozwarcia - a więc jest dobrze!:))) I też miałam +16, a zgubiłam nawet nie wiem kiedy.

katrina hmmm to masz zakwas. Jak wynik tarczycy wyjdzie zły to nie musisz iść na usg, a jak dobry to nie możesz być spokojna, bo jeszcze usg - ach! Oby wszystko było dobrze:)

wiedziałyście, że farbą tablicową można malować meble? normalnie kupuje i jadę po stoliku:D
tablice6.jpg

Załączniki

• tablice6.jpg
    tablice6.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Do góry