reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hEJ,
mlodak - palcami wydrzeć z gardla mozna jedynie coś jezeli jestes pewna ze to chwycisz. Trzeba uważać aby nie zapchac dalej.

jasiek sie nauczyl mega szybko jezdzic na scuttle bugu , normalnie rozpedza sie i podnosi nogi az nie zderzy sie z szafka.... moje biedne meble kuchenne....:baffled:

osz, ty mnie nie strasz. Moja jezdzi ale tak normalnie. a czasami chodzi z nim między nogami :)

Tylko ja jakaś taka zdechła ostatnio jestem, byłam dziś u lekarki i może uda się znaleźć przyczynę d00pnego samopoczucia.

zima, mniej slońca itd. Zapodaj sobie soloarium lub vit d i bedzie lepiej

Munka, go for it! :tak::-) nie raz malo interesujace podyplomówki kosztują po 8-10tys., a tu konkretne solidne, mega profesjonalne szkolenie!
Zazdroszcze Ci tego pomysłu na siebie...ja daje sobie najblizsze miesiace na poszukanie czegos, co chciałabym robic, jesli nie pracowałabym na etacie...ale nic mi nie przychodzi do głowy...chciałabym miec cos własnego...ale co...?

Pytanie a propos karmienia piersia...czy jak karmiłyscie/karmicie to łykałyscie kwasy DHA? Niby sa dobre na rozwój mózgu malenstwa...tylko, ze są 2 rodzaje tych DHA - z ryby (np. Prenatal DHA) i z alg (Omegamed). Wiecie który lepszy i czy w ogole warto łykac?

edek...
Josie, a jak sprawuje sie Wam ten scuttle bug? my mamy takiego puky'iego i mały jezdzi po mieszkaniu, ale nie bylismy z nim jeszcze na dworze...myslicie ze na lato moze juz kupowac taki rowerek biegowy, dwukolowy? dzieciaki beda juz miały taką koordynacje, zeby sie na nim utrzymac?

hmmm a nie wracasz do swojej pracy?

nie lykalam - wystarczy zbilansowana dieta.

Rowerek biegowy mam - dostala mloda juz na urodziny pierwsze. Na razie za duzy ale na lato powinien być.
Scuttle bug - jezeli myslisz o lecie to odpuść. Moja jest mala ale juz mam wrazenie ze pojazd jest dla niej za niski.

Aylin ja raz uzywalam wind 8 na kompie u kolezanki. Jeszcze miala dotykowy ekran i myslalam, ze mnie krew zaleje :-D No, ale trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Jak tam w pracy? Pani K odzyskala zdrowe zmysly?

Przestala warczeć. Podpisala mi urlop, i generalnie "zeszla" ze mnie. a zmysly odzyska pewnie dopiero w okolicach weekendu, po otwarciu nowego salonu sprzedaży :)

BYlam na basenie dzieś. Fajnie bylo. Poza tym obcielam dzieciowu wlosy (dokładnie to kolezanka fryzjerka) i za tydzien jade na weekend do zielonej góry - nie wybieracie sie przypadkiem w okolice??

reklama
Niespodzianka kiepsko, bo ćwiczyłam tylko 15min :/ i przyjechała moja siostrzenica z Marcelinką :) miałam wieczorem nadrobić, ale A dopiero usnął :/ i nie ukrywam, ze mam lenia teraz- spacer 2h zaliczyłam :)
Może polecisz cwiczenia jakieś bardziej energiczne, bo długo, ze skalpelem nie dam rady za nudny dla mnie.

Co do rowerów biegowych (skarbonka już pełna)to kasę już mamy i teraz się rozglądam jaki, bo na wiosnę chcę mu kupić.
Teraz mamy bobby car i jezdzi na nim często po dworze też już jeździł, a i obowiązkowo z przyczepką i :
DSC_5901.jpg

Hatszept wierzę, ze z taką dwójką ciężko, bo dziś przez chwilę też taką miałam :) Marcelka chyba jest rówieśnica Twojej księżniczki :) ale po ciuchu Ci zazdroszczę takiej parki cudowny widok jak A chce karmic tulic i całowac małą :)

Mój na krzesła stoły wspina się od dawna, ale teraz gorzej, bo skacze, ze wszystkiego :szok: a raczej po prostu jak stoi na łóżku to np z niego schodzi na prosto.

Katrin super, ze Alinka taka wygadana i sobie radzi w szkole :) Antek tez bije jak nie po jego mysli :/

Aylin
pochwal się nową fryzurką małej damy :)

Aronia
czy dzieć Cię wykończył i nie masz siły pisać?? Jak tak to niech on nam przekaże co u Was :D

Załączniki

• DSC_5901.jpg
    DSC_5901.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Aga - ale doszło juz do tego, że Kuba przechodził koło Alinki i tak sobie bez powodu potrafił ja uderzyć czy pociągnąć za włosy łobuz mały.

Aylin - właśnie dziś mi lekarka przepisała Vit. D i juz mam w domku, jutro zaczynam łykanie.

Niespodzianka - dostałam skierowanie na badanie krwi, mam w poniedziałek zrobić blood test. Żebym tylko nie zapomniała, że w niedzielę mam być na dietce, bo wyniki też na cholesterol mam do zrobienia.

Hatszept - tyle, że Jakub nie wspina się po szczebelkach, tylko od razu się podciąga i przekłada noge przez poręcz łóżeczka....

Munka, go for it! :tak::-) nie raz malo interesujace podyplomówki kosztują po 8-10tys., a tu konkretne solidne, mega profesjonalne szkolenie!
Zazdroszcze Ci tego pomysłu na siebie...ja daje sobie najblizsze miesiace na poszukanie czegos, co chciałabym robic, jesli nie pracowałabym na etacie...ale nic mi nie przychodzi do głowy...chciałabym miec cos własnego...ale co...?

Pytanie a propos karmienia piersia...czy jak karmiłyscie/karmicie to łykałyscie kwasy DHA? Niby sa dobre na rozwój mózgu malenstwa...tylko, ze są 2 rodzaje tych DHA - z ryby (np. Prenatal DHA) i z alg (Omegamed). Wiecie który lepszy i czy w ogole warto łykac?

edek...
Josie, a jak sprawuje sie Wam ten scuttle bug? my mamy takiego puky'iego i mały jezdzi po mieszkaniu, ale nie bylismy z nim jeszcze na dworze...myslicie ze na lato moze juz kupowac taki rowerek biegowy, dwukolowy? dzieciaki beda juz miały taką koordynacje, zeby sie na nim utrzymac?

Powiem Ci, że w końcu mam konkretny pomysł na siebie, bo do tej pory nie miałam, że tak powiem, możliwości rozwinąć skrzydeł. W sumie dwa lata wycięte przez operacje bioder, potem ciąża (oczywiście ciąży nie żałuję, bo to największe szczęście jakie mnie spotkało), więc teraz, kiedy Gabi większa, mogę pomyśleć o sobie;-)
A Ty chcesz zmienić pracę?
Ja kwasy (omegamed) łykałam całą ciążę i karmienie (ale chyba nie przez cały czas karmienia). Moja ginekolożka polecała właśnie omegamed i mówiła, że wpływ na rozwój mózgu tych kwasów jest duży, co potwierdzają badania.

Jestem w trakcie wybierania rowerka biegowego dla chrześniaka, za 1,5 tygodnia kończy 2 latka.

Munka uuuu seksi seksi w bikini na szkoleniu. Lubie Mel B na brzuch, ale nie sa latwe te cwiczenia. Tzn dla mnie nie sa :-p
Ja wlasnie mam Samsunga tab 2 i generalnie jest ok. Nie zacina sie, szybko smiga, ale wole laptopa. Niby to byl moj prezent na gwiazdke rok temu, a L z niego czesciej korzysta ;-)

My będziemy kupować Samsunga Tab 3, fajnie, że Ci śmiga, bo mi na tym najbardziej zależy.

Aylin wiem wiem i ja nie wsadzalam palców do gardła tylko chwytalam to co wystawalo że tak powiem. No i cała dupka od chleba wylazila.

Aga ja co prawda przyczepki do bobby car nie mam ale przywiązywałam drugi samochód z tyłu. I młodego strasznie to wkurzalo --:)

Niespodzianka u nas też autem długo do tyłu tylko jeździł. Ale jak zalapal że można do przodu to już jazda bez trzymanki jest. Nawet w choinkę próbuje wjeżdżać i tylko buzię odwraca gdy zaczyna go kluc.

Spadam spać bo tylko 4 godziny poprzedniej nocy spalam i to z własnej głupoty.....

Aga, malenka naprawde jest super, mało problemowa...nie wyobrazam sobie jak byłoby przy drugim takim "zywym srebrze" :baffled: jak P...:baffled: wiec pewnie i tak nie mam na co narzekac...;-) dzizas.......zapomniałam o fazie skakania...no to dopiero zrobi sie wesoło....
a tu rodzenstwo ;):
kids.jpg
Katrina, aha.....no tak podciagniecie i przekładanie nogi przez poręcz to szybsza opcja ;-) no to musicie zainstalowac tą barierke...no i zdrówka, Kochana!

Munka, Aylin, oczywiscie wracam do pracy :) tylko po powrocie do pracy po urodzeniu P. przez 9 miesiecy robilam tylko prezentacje...dzien w dzien slajdy...no ilez mozna...niby fajne...o strategicznych dla firmy kwestiach...ale cos musze zmienic...moze wiecej opercyjnych kwestii...nie wiem...:baffled:

Niespodzianka, serek z koncentratem...hmmm...:szok:;-):-D

Polaa, próbowałam chodzic z P. na takie zajecia....bylismy 2 razy...pierwsze ogolnorozwojowe dla dzieciaczków 1,5-2 lata...no i P. wytrzymał 5 minut a pozniej zaczeło sie muczenie, buczenie bo nudno - była zabawa z balonami...pani kazała połozyc balonik PRZED soba, ZA sobą, OBOK siebie, a P. w tym czasie (w przeciwienstwie do innych siedzacych na dywanie dzieci) biegał po sali z balonem w buzi, az go przegryzł...:angry: a pozniej znowu byla jakas "stateczna" zabawa wiec zaczał muczec z nudow i tyle...nie wiem, jak panie dadza z nim rade w przedszkolu...
Bylam tez na zajeciach muzycznych dla takich maluchów...generalnie rewelacja...ale nie dla mojego pitera...wyrzymał tym razem całe 10 minut...gdy weszlismy na sale to nic sie nie działo, wiec P. juz szykował sie do muczenia, kiedy nagle pani prowadzaca wydała z siebie przepiekny głos...głosno zaczeła spiewac jakas piosenke patrzac na P. i on az przysiadł na moich kolanach z wrazenia :-D...no ale po 10 minutach tez mu sie znudziło...czasem sie zastanawiam, czy wszystko ok z tym moim synem...:/// dlaczego on zawsze taki muczacy-buczacy...:/// chyba predzej z D. bede chodzic na takie zajecia...bo były na nich takie maluszki tylko siedzace i widac było, ze super sie bawią...

Załączniki

• kids.jpg
    kids.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 70
Hatszept nie martw sie ja tez musialam zrezygnowac z zajec na basenie bo za nic nie mial ochoty wykonywac tych cwiczen jak inne dzieci, on mial zawsze akurat cos innego do zrobienia:) taki typ
Twoje dzieci wygladaja razem cudnie!!!!
Jas wczoraj cos zrozumial ze jest dzidzia w brzuszku i zaczal mi glaskac brzuch a jak zobaczyl jak m go caluje to teraz on tez caluje:)

Scuttle bug jak pisze aylin, jest boski ale juz robi sie za maly, jak kupowalam go od babki na wiosne to ona miala wlasnie niespelna dwulatka i on juz na biegowym jezdzil, mowila ze ten juz dla niego zbyt wolny:) jakby teraz bylo cieplo to pewnie by janek na nim poszalal na dworze no ale na lato to juz cos innego bedzie trzeba nabyc

Kasienka jak sie czujesz?

Aga ja sama skalpel cwiczylam moze ze 3 razy (po pierwsze ze wzgledu na slabe miesnie ud, a po drugie przez ten slodko-pierdzacy ton :-p). Sama cwiczylam z Mel B (na youtube masz 10 minutowki na ramiona, nogi-brrr, brzuch, pupe plus rozgrzewka i rozciaganie wiec mozesz sobie sama montowac zestawy - jesli cwiczysz codziennie to wystarczy ok pol godzinki), przetestowalam tez to:Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube - bardzo ja lubie, bo tlumaczy co i jak wykonywac, no i czego nie robic. Na boczki (niezbyt czesto spotyka sie cwiczenia na te czesci ciala) 10 min Booty Shaking Waist Workout- Lose inches off your waist by shaking your hips! - YouTube - takie na luzie z dancehallowa muzyka, ale zakwasy mialam takie, ze sie balam kichnac:-D A jesli lubisz wycisk, bieg w miejscu, podskoki i pot lejacy sie po plecach to t25 Focus T25: Get It Done! - YouTube -tylko to musisz sciagnac/kupic bo nie ma na youtube. Uff mam nadzieje, ze Cie nie zanudzilam :-)
P.S. Antos ma fajnego autostopowicza :D

Katrina no to &&& za wyniki. A jak przekonalas, zeby lekarz dal skierowanie?

Hatszept cudne dzieciaczki :) A T tez bardzo zywy i do tego zlosnik. O siedzeniu z balonem moge pomarzyc. Kosi kosi lapki czy idzie raczek nieboraczek zajma go na 5 min. Jak ma mozliwosc i "narzedzia" (przewijak, fotelik) to buduje z nich przeszkody zeby sie wspinac, a z kanapy zrzuca poduszki i skacze z nich "na zabe". Jak podrosnie to musowo na zajecia sportowe.

Josie ale slodkooo. Zrobcie zdjecie jak Jas caluje brzuszek.

aylin coś miałam i d...zapomniałam co:D

aga
u nas też podwórko zaliczone na booby:) Jest świetny.

josie wielkie dzięki. Już twoje tłumaczenie z angielskiej wersji wszystko mi wyjaśniło i w końcu nic mi nie wyskakuje!

hatszept M siostra ma dwa bobasy w odstępie wiekowym jak u ciebie i nigdy jej nie zazdrościłam Ale miesiące lecą i będziesz miała z górki tym bardziej, że jak piszesz mała to aniołek:) Zdjęcie cudowne!

aronia zaza...???

śnieg sypie:D

reklama
Ja dzis wpadam tylko pomarudzić

W pracy kierowniczka mnie wkurzyła, mam nadzieje,ze juz do konca dnia sie do mnie nie odezwie, bo źle to sie moze skonczyć ( dla mnie oczywiście):wściekła/y: Nie potrafie ostatnio nad soba zapanować i moge powiedzieć za duzo.

Poza tym chłopcy kaszla okropnie- dziś idziemy do lekarza. Małzonek mój szanowny również chory ( prawie 40 st. miał w nocy), dogorywa w domu.

Już mi troche lepiej.. i sorki ze tylko o sobie :-:)zawstydzona/y:

Kasienka - nie odzywasz sie, nie meldujesz ze jeszcze w dwupaku... czyżby coś sie zaczęło :-)

Do góry