reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku
z marzeniami o które warto walczyć,
z radościami którymi warto się dzielić,
z przyjaciółmi z którymi warto być i
z nadzieją bez której nie da się żyć!

sylwester__nowy_rok__new_year_1680x1050_008_szampan.jpg

reklama
aronia moją interesowały książeczki
blog_nt_4946028_7659474_tr_dzikie-zwierzeta-obrazki-dla-maluchow-99900016626_978-83-89677-54-9_300.jpg

ale jakoś ostatnio przestała się nimi interesować i ma też takie dwie książeczki z historyjkami o misiu i kaczce to każe sobie czasami je czytać ale bardziej ją interesuje rysowanie choć nie ukrywam będę musiała spróbować tej opcji co napisałaś lecz nie wiem czy u mnie w bibliotece będzie taki wybór książek

polaa ja właśnie wsadziłam małą do samochodu i K pojechał na przejażdżkę może mała uśnie bo też się okazało że idziemy do sąsiadów a mała dziś pospała w dzień 40 min

maćku nio nio co za suwaczek :-):-):-):-):-)

Mój dopiero usnął :) babcia wróciła do domu z wielką śmieciarą i przez godzinę nie było dziecka :) miała zakaz kupowania, ale jak to ona mówi, ze nie mogła się powstrzymać, bo jej wnusi tak lubo śmieciary :D

My mamy bardzo dużo książeczek, a i po nowym roku planowałam wizytę w bibliotece więc wybadam co i jak :)

a nasz dziec, ktory zazwyczaj zasypia w rejonie polnocy i moglby spokojnie cieszyc sie fajerwerkami, chyba przespi dzis Sylwestra :wściekła/y:17 godzina a on nieskory do drzemki (zazwyczaj zasypia kolo 15) :no: No wiec albo przespi sztuczne ognie (drzemka dzienna wypadnie i zasnie wczesniej) albo go obudza i potem do 5 bedzie impreza :wściekła/y:A to wszystko przez to, ze wczoraj pojechalismy do sasiedniego miasta do CH i mu sie drzemki poprzestawialy :confused2:Z psa nie da sie wyjsc z domu przez caly dzien: ogon spuszczony, leb zwieszony, uszy czujne, kark napiety - postawa tropiacego wilka - i... pierwszy raz w zyciu dzika radosc z powrotu do domu. Na balkon tez sie nie da jej wypuscic - takiego irokeza postawila, ze by jej punki pozazdroscili. A pomyslec, ze jak byla mlodsza nie bala sie petard :-(Takze koniec roku zapowiada sie... ehem, no jak to przy 13 :sorry2:

alijenka
- ja sie po miejscowej bibliotece nie spodziewalam niczego dobrego a wybor dzieciecych ksiazeczek mnie zaskoczyl pozytywnie :tak:. Byla m.in. cala czeresniowa seria (stad ja znam) ;-) Mozesz tez isc do ksiegarni czy np. do agiundpestki w gosci ;-)Wazne, zeby miejsce bylo spokojne, bo inaczej dziec sie nie bedzie skupial na lekturze. Moj za to przejawia zerowe zainteresowanie rysunkiem. Moze to jest tak, ze jak Twoja zainteresowala sie rysowaniem to na chwile stracila zaciecie do ksiazeczek?

Aronia mój też za bardzo nie chce rysować, a jak mu dałam farbki to najlepsze było mieszanie pędzelkiem w nich :)
A powiem Ci, ze mój też mega uparty już miałam dosyć tysiące razy mówić mu, ze nie można włączać pralki czy zmywarki- teraz po skończonym myciu/ praniu wyłączam z kontaktu. On chce wszystko robić, ze mną i tak się zmienia (dorośleje) z każdym dniem :) ostatnio mówię "ale mam katar" a ten biegnie do toalety i przynosi mi papieru kawałek :) wczoraj jak go przewinęłam to zabrał pieluchę i poszedł wyrzucić (jak zwykle) i słyszę, ze hałasuje coś idę do kuchni, a on siłuje się i próbuję wsadzić worek do wiadra na śmieci bo nie było :)

Alijenka ja myślę, ze dzieciaki wszystkim na jakiś czas się nudzą i wracają potem do tego.

Ale u mnie już strzelają ciekawe jak A zareaguję w nocy :)

agaundpestka - nasz tez juz probowal wsadzic worek do smietnika :-) Moj m uwaza, ze w naturze chlopcow lezy sprawdzanie, jak cos dziala, rozkladanie na czynniki pierwsze itp i ze on zawsze dlatego psul zabawki (ja swoich nie, wszystkie przetrwaly i cieszyly potem mlodsze roczniki) ;-)

Aga - nie morduj :) dobrze chciałam :p

Aronia - hehe mąż by sie zdziwił jakby mi przyszła paczka a w niej sok aroniowy :) tym bardziej iz posiadamy cos koło 3 litrów nalewki aroniowej :p na którą serdecznie zapraszam. Wcale nie jest taka kwaśna. robiona na aroni i lisciach wisni.

Alijenka - chyba ty pytałas czym samorwać zamiast masla - awokado bardzo dobrze sie nadaje. Oliwa z oliwek ale to do moczenia. Pasty wszelkiego typu - to w zaleznosci na co uczulenie. Ale z jajek, makreli, tuńczyka.

Zakupy zrobione mozemy sylwestrowac :) w ogóle naisałamwam slicznego posta I GO ZJADŁO

Zyczę wam spełnienia wszelkich marzeń, dotrzymania składanyc sobie obietnic oraz aby ten nadchodzący 2014 rok był lepszy od 2013 mijającego :)

reklama
Do góry