reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hello lasencje. Zaliczyłam wczoraj godzine z poganiaczem niewolników - czytaj aquaaerobic i i ciusik zakwasy mam. Normalnie hantle nam rozdał dla wyczynowych wyciskaczy a nie dla matek dzieciom :)

Choinki muszę chyba poszukać. Mieliśmy wyciąć od teściowej bo zaczyna studnie rozwalać (korzenie) ale jest za duza. Wiec o ile nie załatwie od kolegi to wizyta w choinkowym centrum mnie czeka.
Moja mama od tygodnia namiętnie robi mi papierowe aniołki :) Tyś bedzie miał co zrywać.

Aronia - będe brutalna - obudź gada o 8. I tak przez tydzień. Ty i tak chodzisz niedospana. Więc niewiele ci to zmieni. Młody padnie inaczej na drzemkę a i wieczorem nie bedzie miał energii na hasanie do północy. Taki pomysł.
Ale to jest rada od mojej koleżanki z która rozmawiałam na temat spania. Oni mieli odwrotnie niz ty. Im dziecko zasypiało o 16 i wstawało o 3. Juz wyspane. I udało im sie własnie w okolicach 1,5 roku zmienić. Przeprowadzili sie na swoje i twardą ręką nie pozwallai dziecinie zasypiać najpierw do 18 potem do 20.

reklama
Wczorajsze spotkanie Wrocławianek udane, co prawda ja i Alijenka jesteśmy spóźnialskie i oberwało nam się od Agi po uszach, ale za to Antoś się wyspał oczekując na księżniczki:p Tak mi dzieć się wymęczył, że bez żadnej pobudki spała do 8.20, aż ja o 6.30 obudziłam się na siku i sprawdzałam czy oddycha:D

aylin
a to faktycznie całkiem inny koc, bo te ikeowskie to takie plecionki i się po kilku praniach czy też użytkowaniu mechacą:/ Choinki tez jeszcze nie mam, będzie w pt lub dopiero w pn, bo weekend na wyjeździe:/ Kozako-cichobiegi masz identyczne jak ja z tym, że moje są w kolorze bladego jasnego różu i wściekle się flejają!:p

aga kurde ale świetny pomysł z kalendarzem, że też wcześniej na to nie wpadłam:/

josie moja np. wczoraj wymalowała się kredą, bo podpatrzyła jak mama się maluję. Ale w waszym przypadku mógł po prostu polubić ten zabieg po kąpieli, bo tak miluśko i ciepluśko:) A wy zdecydowaliście czy dalej niania czy też żłobek?

muńka buhahaha zupełnie jak Pola. Nad głową po 4 miśki:D:D No wypisz wymaluj identiko:p

aronia współczuję wam tych nocek, ja wysiadłabym:/ Moja ząbkuje tragicznie, ale nigdy nie trwa to aż tak długo tylko przy przebijaniu wyburza się z bólu. Jednak nigdy też nie było potrzeby jej noszenia, zawsze udajemy że śpimy i ta po chwili też pada jak już znudzi jej się gadanie z miśkami czy lampą na ulicy:D

Ostatnia edycja:
Gosiaczek, Antoś całuski i najlepsze życzenia z okazji 1,5 roczku.

Papitka - dla Ciebie wszystiego co najlepsze z okazji 20 urodzin

Kasiek
- super ze spotkanie udane.

U nas choinke ubierzemy pewnie dopiero w niedzielę.

Aronia - Adriana sen ustabilizował sie w wieku 3 lat ( cos wiec w tym jest), ale u nas nie było az tak drastycznych jazd. Budziłs sie w nocy często i tez mógł isc spac o połnocy. Usypiliśmy go na siłe zawsze ok. 21, nie zawsze wychodziło. Powodzenia i duzo siły, bo Wasze dziecko to chyba indywidualny przypadek,ze nic na niego nie działa.

Mati ma wirusa katarowego, który może sie utrzymywac do 6 tygodni( 1,5 tyg. za nami )
Z miłych rzeczy - od przedwczoraj do wczoraj do godz. 16 ( nie zdązyliśmy na nocnik) mój syn nie zasikał ani jednej pieluchy :-)

Bry

Wszystkiego naj, naj, naj... lepciejszego dla kolejnych 18-nasto miesięczniaków!!!!!

Muńka - produkty z Greno są ok, dobrze je wspomina i mógłby choćby i dziś je reklamować, a co do firmy, to jak w każdej firmie -raz lepiej, raz gorzej.

Aronia - szok!! 2.30 !! Kurcze,dla jego zdrowia tak późne zasypianie też nie jest dobre. Może coś go boli,skoro koncert odstawia...no nie wiem...nie zazdroszczę.

Andzia - brawa dla Matiego!

Sto lat dla Gośkuna i Antośka!! Ucałuski lęcą!!muah :-*

Przed chwilą kurier przyniósł sanki dla G, lecę odpakować,a młoda własnie usnęla :-)

zazdroszczę. Poprosiłabym Cie o pokazanie fryzurki, ale pewnie i tak nie pokażesz:-D
Wystaw im komentarz i powodzenia w poszukiwaniu nowego prezentu.
edek myslałam ,że to z allegro.
Aga - podstawa to TSH, jak wyjdzie poza norma, albo chociażby na granicy to wtedy ft3, ft4. Przydałoby sie tez anty TPO, i cholesterol, bo ten praktycznie jest zawsze za wysoki przy tarczycy ( nieodczynności).
O jak koleżanka mnie dobrze zna :p swoją drogą nie ma co pokazywać :)
A za info o badaniach dziękuję :)

agaundpestka - a od kiedy wypadaja Ci wlosy? Mnie bowiem od niedawna (moze 2 tygodnie) - i jest to u mnie tzw. wypadanie pociazowe. Inne dziewczyny zaliczyly to wczesniej a ja dopiero teraz. Codzieniie wyciagam ze szczotki wiecej wlosow niz normlnie przez tydzien, czy w ciazy przez... miesiac :sorry2:Wydaje mi sie, ze polecialo ze 2/3 kudlow :szok: TSH zas mialam wzorcowe (a przed ciaza obnizalam euthyroxem) - sprawdzalam, bo zamiast schudnac przy UU to przytylam :wściekła/y:
Włosy mi po ciązy pół roku chyba wypadały, ale było to w miarę w normie, teraz jak to fryzjerka powiedziała sypią się masakrycznie :( no i przytyłam też i to sporo.

Moj juz spi slodziaczek:)Zobacz załącznik 599453
Maz mi wlasnie pisze ze na wigilii firmowej kurt sheller uczy ich gotowac o_O
Słodko śpi :) no i ciekawe co mężulek Ci ugotuję :)

a mi cierpliwosci zaczyna brakowac, bo od 2 tygodni mamy po kilkanascie pobudek na noc, wszystkie z dzikim placzem, ktory da sie uspokoic wylacznie noszeniem. UU nie dziala. Tulenie, kladzenie sobie na brzuchu tez nie. Zmieniamy sie z m ale sil juz brakuje. Ja nie wiem, czy to 5 robia krecia robote (a 4 szly nam az 4 miesicace :szok:) czy to jakis skok rozwojowy czy o co chodzi ale jestesmy przemeczeni.:-(
Oj nie dziwię Ci się, bo to już trochę trwa, a nie myślałaś, ze on przy wychodzących zębach przyzwyczaił się do noszenia itp. i teraz to wykorzustuje ??

aga wlasnie pokaz Fryzurke ;)
My dzisiaj w końcu ubralismy choinkę :tak: Kuba juz nie dawał nam spokoju :) miało byc wczoraj ale przypomniał sobie dopiero wieczorem wiec dzisiaj juz nie było zlituj sie.
Hehe :D
Pokaż choinkę.

Słodziak!!

A to moja ze swoim zestawem usypiaczy... Zobacz załącznik 599471
Cała brygada- cudownie :)

Wczorajsze spotkanie Wrocławianek udane, co prawda ja i Alijenka jesteśmy spóźnialskie i oberwało nam się od Agi po uszach, ale za to Antoś się wyspał oczekując na księżniczki:p Tak mi dzieć się wymęczył, że bez żadnej pobudki spała do 8.20, aż ja o 6.30 obudziłam się na siku i sprawdzałam czy oddycha:D
Oj koleżanka poskarżyła się :p zobaczymy następnym razem czy coś dało oberwanie po uszach :D

Andzia zdrówka dla chłopców :)

Dziękujemy za życzonka!!!

Gosiu buziaki od Antka!!

Aronia - szok!! 2.30 !! Kurcze,dla jego zdrowia tak późne zasypianie też nie jest dobre. Może coś go boli,skoro koncert odstawia...no nie wiem...nie zazdroszczę.

Andzia - brawa dla Matiego!

Sto lat dla Gośkuna i Antośka!! Ucałuski lęcą!!muah :-*

Przed chwilą kurier przyniósł sanki dla G, lecę odpakować,a młoda własnie usnęla :-)

a po co Wam te sanki :-p;-):-D

O jak koleżanka mnie dobrze zna :p swoją drogą nie ma co pokazywać :)
A za info o badaniach dziękuję :)

Włosy mi po ciązy pół roku chyba wypadały, ale było to w miarę w normie, teraz jak to fryzjerka powiedziała sypią się masakrycznie :( no i przytyłam też i to sporo.

Oj koleżanka poskarżyła się :p zobaczymy następnym razem czy coś dało oberwanie po uszach :D

Nie ma za co:-) Namawiałam Cie juz dawno na zrobienie badań, ale mam nadzieję,że to jednak nie tarczyca.

No i ćwicz, ćwicz Dziewczyny. Ja tez nie lubie jak ktoś sie spóźnia i sama wolę być 0,5h wcześniej niż spoźnic sie 5 min.:-)

reklama
andzia dziekuje za życzenia.

Wszystko co najlepsze dla półtoraroczniaków :* Buziaki od cioci :-D

Młody lata spać nie chce. Od rana swiattła nie mieliśmy i ciepłej wody dalej nie mamy. Dwie godziny na spacerku byliśmy. Zapisałam sie do dermatologa na piątek bo mama wolne w pracy wzieła to akurat będzie komu z kubulkiem posiedzieć.

Do góry