reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

co do orgazmów, to jesli ciaża nie jest zagrożona to orgazmy nie szkodzą, tak samo jak sperma:)Sama w pierwszej ciązy miałam bardzo często orgazmy we śnie(teraz tez już raz miałam:).:szok:Sex uprawialiśmy, pod koniec ciązy to nawet 3 razy dziennie, zeby wywołac poród, a i tak urodziłam niemal 2 tygodnie po terminie:)

ale w ciążach zagrozonych wiem, że lekarze zalecają abstynecję:)

czemu ja nie mam takich snów???? :eek:

Jezeli nie ma przeciwskazan (plamienia, krwawienia, krwiaki, wczesniejsze poronienia, rozwarcie,skrocona szyjka, skurcze, łozysko przodujace, gdy odczuwa sie bol w trakcie) to czytałam gdzies, ze seks jest nawet wskazany:tak: Podobniez lepiej smakuje w ciąży... ;-)

reklama

Jezeli nie ma przeciwskazan (plamienia, krwawienia, krwiaki, wczesniejsze poronienia, rozwarcie,skrocona szyjka, skurcze, łozysko przodujace, gdy odczuwa sie bol w trakcie) to czytałam gdzies, ze seks jest nawet wskazany:tak: Podobniez lepiej smakuje w ciąży... ;-)

lepiej smakuje, bo tam wszystko nabrzmiałe:) hehehe....

Jezeli czuje ze mam kichnac to przybieram jak najbardziej embrionalna pozycje jaką tylko jestem w stanie przybrac! inaczej boli:crazy:

O sprzątaniu nic mi nie mówcie. Niby mam juz takie małe zrywy, ze cos trzeba zrobic ale to jak za kare, w ogóle nie mam siły i energii. A w pt chłopców urodziny i moj osobisty juz wie ze czw i pt ma miec wolne na sprzatanie- w tym roku okna sa jego, firankami w sumie zawsze on sie zajmował wiec wazne zeby on miał energie :tak:

lepiej smakuje, bo tam wszystko nabrzmiałe:) hehehe....

jestem w drugiej ciązy i nie wiem jak to jest wstyyyyyd:laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jeszcze mam pytanko czy cycki to was jeszcze bolą bo ja już siły nie mam.
Mnie cały czas pobolewaja :tak:

Mi jakoś nie bardzo :dry:

O sprzątaniu nic mi nie mówcie. Niby mam juz takie małe zrywy, ze cos trzeba zrobic ale to jak za kare, w ogóle nie mam siły i energii. A w pt chłopców urodziny i moj osobisty juz wie ze czw i pt ma miec wolne na sprzatanie- w tym roku okna sa jego, firankami w sumie zawsze on sie zajmował wiec wazne zeby on miał energie :tak:
Hehe, dobre ;-)

...Sama w pierwszej ciązy miałam bardzo często orgazmy we śnie(teraz tez już raz miałam:)....

Ja miałam/mam to samo:-) Bardzo orgazmiczne sny:-D Czasem jak się budziłam to nie wiedziałam czy to na pewno był tylko sen:laugh2:

nas Mikołaj odwiedził to znaczy tylko mnie i córcię,a o mężusiu zapomniał:zawstydzona/y:...

Widocznie w tym roku Mikołaj tak ma, bo o moim męzu też zapomniał :-D:-D

nie moge sobie tego wyobrazic :baffled: on chyba za wysoki to nie jest... ;-)

Wysoki nie, ale zamrażarkę mamy na górze, więc sięga do wszystkiego:-) Najgorzej jak ma ochotę na jajka. Wyciąga całe pudełko i niesie do mnie na górę (kuchnie mamy na samym dole) i tylko patrzę jak się potknie. Dobrze, że sam nie gotuje :-D

Ja miałam/mam to samo:-) Bardzo orgazmiczne sny:-D Czasem jak się budziłam to nie wiedziałam czy to na pewno był tylko sen:laugh2:

ja też tak miałam na początku, że nie wiedziałam czy to jawa czy sen:)ale do czasu jak te sny mnie zaczeły budzić, a podbrzusze nadal pulsowało:)

żeby seks smakował w ciąży trzeba: raz mieć na niego ochotę, dwa akceptowac zmiany w ciele, trzy dobrze się czuć, cztery musi byc dośc długa gra wstepna co by się dobrze naoliwić:):-D

Ja to jednak ślepa jestem...właśnie dzwonił mąż i pytał czy był u mnie mikołaj bo budziły go w nocy hałasy...kazał sprawdzić pod łóżkiem...hihi...był u mnie :) Dziwne, że zawsze łazi po domu wpycha prezenty pod łóżko a ja nic nie słyszę ;D Druga strona medalu...mojemu osobistemu mężowi mikołaj miał dostarczyć prezent za pośrednictwem poczty polskiej...a wiadomo jak z tą bywa...dupa...nie zdążył wczoraj...może dziś...
Hahaha ale masz sprytnego Mikołaja.. tak cicho wchodzi przez komin i podrzuca prezenty.. super :)

A tu nie ma Mikolaja :crazy: wczoraj tlumaczylam mojemu co to za tradycja, ale chyba nie zajarzyl ;)
Chyba wyrecze tego Mikolaja jakimis zakupkami online :tak:
Starzy bez mikołaja się obejdą ale dla dzieci to super jak Mikołaj przychodzi do domu daje prezenty ahh ... Kochalam to jako dziecko.

U mnie mikolaja nie ma i nie bedzie :pP

Dziewczyny wczoraj sie widzialam z kolezanka ktora juz jakis czas temu urodzila i rozmawialysmy m.in o sexie w ciazy.... i byla ciezko zdziwiona ze my od 3 miesiecy nic ... ostatni raz jak doszlo do zapodnienia wiec nawet wiecej niz 3 miesiace;p Troche ze wzgledu na podróżujący tryb pracy mojego ale tez troche przez obawy!

I tu sie nasuwa moje pytanie: czy orgazm w 3-4 miesiącu i ogolnie w ciązy może być szkodliwy?? Przepraszam za niedyskretność;)
Ja mam duza ochote na sex .. przed ciążą wcale mi sie nie chcialo i denerwowalo mnie to.... a teraz ... zupelnie inaczej chociaz od tygodnia ZERO i przez najblizszy tydzien ZERO .. gin.mi zakazała... eh:/ Ale my to zawsze bez zabezpieczenia i do samego konca...
Ograzm nie szkodzi wcale, wręcz poprawia krążenie:) A sperma + orgazm w 9 miesiącu ciaży jest wspomagaczem porodu.. często zamiast oksytocyny w kroplówie lekrze zalecają dużo sexu z finałem :)

A jeszcze mam pytanko czy cycki to was jeszcze bolą bo ja już siły nie mam.
Mnie przed ostatnie kilka dni wcale nie bolały ale ostatnio znów zaczeły.. chociaż dzisiaj chyba znów mniej.

ja też tak miałam na początku, że nie wiedziałam czy to jawa czy sen:)ale do czasu jak te sny mnie zaczeły budzić, a podbrzusze nadal pulsowało:)

żeby seks smakował w ciąży trzeba: raz mieć na niego ochotę, dwa akceptowac zmiany w ciele, trzy dobrze się czuć, cztery musi byc dośc długa gra wstepna co by się dobrze naoliwić:):-D
heheheh no no racja :)

Witam czerwcóweczki. Dawno mnie nie było, cały weekend spędziłam u rodziców. Za to wczoraj - masakra- rano czułam się dobrze, tyle planów miałam na cały dzień. Poszłam do sklepu a tam- czarno w oczach, nie wiedziałam co się dzieje. No i padłam...no i jakiś pan odprowadził mnie do domu bo mieszkam blisko. A w domu- masakra- jak mnie łeb rozbolał...jak zaczęłam rzygać to słowo daje, już chciałam pogotowie wzywać bo to nie było typowo ciążowe rzyganko....no i przespałam cały dzień. A dziś patrzę znów podobnie. Boję się wstać, jeść... W kuchni syf, nie wiem jak obiad zrobie dla męża;:)(

No ja też mam USG w środę o 16.

reklama
niezapominajka, co ty się mężem przejmujesz? Jak chłop głodny to sam sobie coś zrobi, tylko z lenistwa twierdzą inaczej.
Ważne co z tobą?!
Zadzwoń może do lekarza i zapytaj czy to normalne, bo ja bym się przestraszyła. Może już dziś cię przyjmie?

Do góry