reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej sorcia zniknełam znowu ale dopadł mnie trzydniowy ból głowy nie mogłam sie ruszeć jeden cały dzień spedziłam w wyrku dobrze ze to sobota była to mama sie zajeła kubulkiem ja nic tylko spać nie patrzeć najlepiej na nic i nic nie mówić ani słuchać no utrapienie jakieś.

Odstawiłam małemu leki bo brzucio go juz bolał od nich wychodziło prawie 60ml na dzień syropów a gucia pomagały jak odstawiłam to i brzuszek nie boli i kaszlu nie ma tylko katarek jeszcze leci i delikatnie od czasu do czasu odkasłuje a tak to nic.

reklama
Kubusiu - 100 latek!!!!!

Pytanie mam do laseczek co mają nianię dojeżdżająca do ich dzieci. Co je niania?:D Czy nosi swoje kanapki czy ma częstować się moją 'lodówką'? Jak to jest u was?

ja bez niani, ale siorki synka niania przychodzi ze swoim jedzeniem.

Ale jestem zła, a raczej smutna :( byłam w sprawie tego kursu i :/ do niczego mi on, bo on tylko upoważnia do opieki nad dziećmi we własnym domu, a to mi nie potrzebne do niczego. Ten co by mógł mi się przydać do pracy w żłobku itp. kosztuje 2200zł :( czyli nie na moją kieszeń w chwili obecnej :(

przykro..... Tulę!

No to ładnie ja jako mama właśnie się zawstydziłam ;D
:zawstydzona/y:

Właśnie przeglądnęłam poprzednie strony i imieniu kubusia dziekuję. ;d

Ostatnia edycja:
Faktycznie Kubuś dziś świętuje!!!

Aga a ten kurs to nie upoważnia cie do opieki nad dziećmi 1-3lat jako opiekun dzienniy u siebie w domu lub w wynajętym pomieszczeniu? A nie chciałabyś go sobie zrobić?

Muńka Josie dzięki! Tak też właśnie chce, aby nosiła swoje:) A za czas który spędzi ze mną i P razem (oswajanie) płaciłyście normalną całą stawkę?

Papitka na migreny cuda działa solpadeine (z kofeiną). Polecam rozpuszczalne tabletki (2szt.).

U nas
- śniadanie (2 jaja przepiórcze, 1-2plastry ogórka, 1-2plastry szynki, parówka - różnie)
- II śniadanie (120-150ml kaszy - miksuje kaszę jaglaną z płatkami owsianymi)
- obiad (zupa lub drugie danie)
- podwieczorek (kisiel, banan lub coś z naszego obiadu lub dokończenie swojego)
- kolacja 210ml kaszy

Jutro przychodzi niania. Zdam wam relacje:)

Aaaa i 100 lat dla Kubusia ;)

Mam inne pytanie - czy wasze dzieci naga suche włosy? Tysi się takie siano teraz zrobiło że masakra. Nie wiem czy odżywki używać? Poradzcie coś.

Z niania nie pomogę - moja je moja lodówkę w końcu darmowa to niech je ;)

kasiekz - w tym nie pomogę, bo nie wiem, jak wtedy płacili niani.
Czekam na wieści!;-)

Aylin - a obcinałaś jej już włosy??

reklama
Aylin nie nie używaj na razie nic po prostu często trzeba podcinać bo są cieniutkie i słabe kubie też sie puszek robi szczególnie z tyłu ale zaczęłam odcinać i od razu lepiej. Ja jak byłam mała też tak miałam na początku mama ciągle podcinała a jak byłam starsza to zaczęła smarować olejkiem rycynowym na 5 min przed umyciem i teraz mam takie jak druty grube.:-D

Do góry