reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kubusiu wszystkiego najlepszego z okazji 1,5 roczku

Iwon - ale czy tem Bodymax mozna zażywać karmiac piersia??
Wspóczuje Ci nocki. Ja w prawdzei nocke miałam spoko, gorzej z zasypianiem. Takie cyrki odstawiał ze szok. Nie, nie płakał, raczej super sie bawił wykańczając rodziców. I tez postanowiłam oduczać Mateusza cycka. Kupuje dzis Mleko mm na wszelki wypadek i smarowaniew sutków cytryną idzie w ruch.

Asik - stare zabawki są najlepsze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Lachonki!!! Wracam do domu!!! Jestem mega stęskniona za Gabi. Gadałyśmy sobie wieczorami przez telefon:-D S mówi,że często mowila "mama",a wczorajszą noc spędzila na brzuchu S,nie dawala sie odłożyc nawet obok na poduszkę.
A warsztaty - było CUDOWNIE!!!!! Jestem naładowana mega energią. Koncert był fantastyczny, trwał 2 godziny!! instruktorzy jak zawsze genialni:-) Powiem Wam,że gdyby taki klimat panował w polskich kościołach,to ludzie by tam ciągnęli,a przynajmniej ja. Ehh...mogłabym pisac i pisać o tym weekendzie. Nie mogłśmy się z Siorą rozstać. No i mój kochany Fifi ciągle tylko "ciocia Izia,choć,usiądź tu,bawimy!!! A ja miałam niestety tak mało czasu dla niego...

Niesamowite bylo,jak w pewnym momencie prawie cały chór (było prawie 300 osob),płakal na scenie,gdy Brian opowiadał o tym,że jego mama zmarła na SM - mówił o swojej wizji spotkania z nią w niebie....coś pięknego!!!!

Katrina- swietny pomysł z kartkami!! :-)

Też muszę kupić jeszcze G kombinezon i śniegowce!!

Hejka - przeczytałam was pobieżnie, bo brak czasu. Dom zagracony.

Aylin wiem że jest na FB (Agnieszka Krzysztoń). Zdolności ma mega. Teściowej (miłośniczce bolesławieckiej porcelany) zrobiła tort wazon (zdobiony bolesławieckim niebieskim wzorem) z kwiatkami. Teścia zjadł wnuczek:D P wciągnęła mapę:p

Sunshine postaram się też być dziś lub jutro w H&M ale nie gwarantuje. Kupić ci wówczas 86cm kombinezon? Wg mnie twoja nie jest mała i 92 byłby dobry. Mogę wstawić ci P zdjęcie ubranej w kombinezon 92cm i sobie zobaczysz, że jest idealny. Aurelcia mądra dziewczynka!

Aga miejsca zaklepane! P zapewne na widok mikołaja zacznie panicznie ryczeć:D Młoda zaczęła do mojej siostry wołać Mama:p

Iwon współczuję nocki, ja takowe zawsze zwalam na zęby. Po przebiciu dolnych trójek mam od paru dni przespane noce, ale przede mną jeszcze górne:/

Muńka co to SM? Bosche musiało faktycznie być smutne a zarazem piękne! Super, że koncert udany a ty przeszczęśliwa:) W Decathlonie są fajne miękkie, leciutkie i ciepłe śniegowce. Ale P dostała jeszcze cieplusie i leciutkie z Deichmanna z odblaskami i świetnie sprawdzają się na dworze, bo przecież od 4 już ciemno:)

Andzia a więc odpuszczasz już UU. Ja jeszcze nie, bo przyda mi się na górne trójki:p

Asik to miałaś małego z głowy:p

P wczoraj szalała jak pijany zając z dziećmi (4 i 5 lat) M siostry - dziecka nie miałam:) I zakochała się w makaronie. Wciągała garściami.

Ostatnia edycja:
Witam :) noc w sumie ok, ale od 6:30 mega wiercenie, ale pobudka przed 9tą :) ale nie narzekam w końcu ładnie śpi :)

Kasiek super, ciekawe jak mój zareaguje na Mikołaja :D a swoją droga musimy umówić się z Alijenką na jarmark świąteczny (pięknie w tym roku jest), a potem jakaś kawka. Może przyszły tydzień??

Andzia no to ta Twoja Pani dyrektor to jakiś ludzki człowiek, aż miło :)

Muńka super, ze taki weekend udany :) sm to straszna choroba, od lat moja sąsiadka choruje.

Asik tak w gości można chodzić jak dziecko zajmie się samo sobą :D mój jak gdzieś idziemy to ciąga inne osoby do pokazywania wszystkiego :D

Iwon współczuję nocki, ale jedna rada oduczyć nocnego jedzenia :) Ja się ostatnio trochę męczyłam, ale młody teraz budzi się dopiero około 5tej, a nie częściej jak wcześniej, a i tak o 5tej dostaje smoka :p cyc jest aktywny dopiero od 6tej :) no chyba, ze zęby, czy coś innego mu jest.
Ja miałam postanowienie, ze jak pójdę 10.12 na szczepienie i lekarka spyta czy je w nocy to będę mogła powiedzieć NIE :D

Munka - zazdroszcze weekendu. Ja spiewac nie umiem, ale chętnie bym tam posiedziała i posłuchała - uwielbiam te klimaty.

Kasiek - u nas tylko 1 i 2 sa, ale ja nie mam już siły czekać na reszte zebów. Uwielbiam karmić Mateusza, ale on to już zabawe sobie robi z jedzenia ( oczywiscie najada sie cyckiem). Jednego sutka ttrzyma w ustach drugiego ściska palcami, albo wyciągnie dwa na raz i co chwile zmienia sutka. i sie złości jak mu zabraniam zabawy. Wiem,że nasze zasypianie bedzei trwało ze 4 x krócej jak nie bedzie cycka. Dziś podejmuje pierwsza próbę z żalem oczywiście.

Musze zmierzyć Mateusza. U nas ubranka róznie, zalezy od rozmairówki 86-92. Ale z HM to na pewno mamy 86, zawsze rozmiar mniejsze niz inne. A nawet Mati ma polarek teraz na 74 i jest na styk:szok:, a moje dziecko raczej małe nie jest.
Mam takie spodnie do kombinezonu (po Adrianie) jak Kasiek roz. 86 i sa ok na teraz. Kurtkę mam tez po A z HM 86 i musiałam kupić nową ( quadri foglio roz. 86) i jest dobra.

Aga - ludzki człowiek - dobrze powiedziane. Na początku myślałam,ze ściemnia,aż za słodka sie wydawała, a teraz udowadnia,ze na prawda jest super.
Jakby moj M byl taki zdyscyplinowany ( chodzi o cyca) to karmiałbym do 3 lat:-D

Ostatnia edycja:
Jakby moj M byl taki zdyscyplinowany ( chodzi o cyca) to karmiałbym do 3 lat:-D
Wiesz ile mnie to kosztowało nieprzespanych nocek, walki z nim o cyca :/ on mnie szarpał, a ja się w kołdrę zawijałam wpychałam (bo nie chciał) smoka i przytulałam :) i teraz jak się budzi przed 6tą to też przytulam i próbuję smoka dać. Oczywiście łatwe to nie było, ale warte poświęcenia i zarwania nocek. A co do zabawy cyckami to samo miałam i właśnie to mnie zniechęcało już do karmienia, bo on jednego ciągną, a drugiego chciał sobie miętolić:szok:
Co Wam nie wyjdzie to trzymam kciuki!! I pamiętaj to już nie jest dzidziuś :)

Aga - i znowu wychodzi ze za miekka jestem. Mati sie budzi w nocy i mówi cyś jak go nie dostanie to odrazu placz, wieć sie z nim nie kłocę:zawstydzona/y:
Chyba nie dam rady dawać mu tylko przed spaniem i potem rano. On zasypia przy cycku ( nie z cyckiem w buzi,ale jednak), possie chwile -odwraca sie, za moment to samo i tak kilka razy az w koncu zaśnie. Wczoraj to trwało zdecydowanie za długo.
Myslę - mam cały dzień - moze coś wymyśle.

Moj wujek już klikanaście lat choruje na SM, były gorsze momenty, ale i tak sie dobrze trzyma. Okropna choroba.

Ale tylko spojrzeć czy kupić jak będzie? :)

Kasiek wow to jest dopiero tort.
hmmmm moze kup jak bedzie ;-)

Kasiek- mierzylam kurtke 12-18m i 1 1/2 - 2latka i ta byla za duza na nia, rekawy dlugie i wogole luzna :dry: Ale pokaz zdjecie to porownam :) moze w PL jest mniejsza rozmiarowka?

Munka- SUPER!!! ze wszystko sie udalo i sie wybawilas:tak: a G na pewno steskniona ;-) Placzacy chor musialo to pieknie wygladac...

Iwon- wspolczuje nocki, czasem tez sie dziwie, ze teraz zdarzaja sie gorsze nocki niz jak byla malenstwem :dry:

Andzia- moj Pe bral bodymax dla faceta i tez mial duzo energii po nim, ale nie wiem czy mozna brac kiedy sie karmi:dry: bys musiala zapytac sie w aptece, moze jest bodymaz dla kobiet karmiacych, w sumie to witaminy to czemu nie?

reklama
aga no ale ty jeszcze karmisz UU prawda, czy coś mnie ominęło? Co do imprezy to zastanawiałam się, bo 1-1,5godz. i 30zł plus trzeba przynieść własny prezent dla dziecka, który wręczy Mikołaj, ale niech ma dzieć trochę radości, w końcu to pierwszy świadomy Mikołaj:p Też miałam pisać o tym jarmarku i chce się tam wybrać. Jestem jak najbardziej za spotkankiem, kiedy tylko najdzie was ochota piszcie, wsiadam w auto i przyjeżdżam!

andzia no to na dziewczynki chyba inna rozmiarówka w H&M, bo bluzy czy sweterki 92 są na P na styk, a ona mała. Jak się schyli to nery na wierzchu a rękawki w sam raz. No to jak macie tylko tyle zębów to faktycznie jeszcze długa droga...Pisz o postępach, bo też mnie to czeka i jestem mega ciekawa. U nas dostaje cyca na dobranoc i zasypia przy nim błyskawicznie. Potem mam czas dla siebie, bo już nie jestem jej potrzebna:) Dopiero nad samym ranem dostaje (5-6.00) i śpi dalej. W dzień nie zawsze. W weekend w ogóle, a dziś już 'cyckała'. P w ogóle nie toleruje żadnych butelek, smoczków i niekapków, no i nie wypije żadnego mm:/ Tak więc u mnie to trochę utrudniona sprawę.

sunshine 92 kurtka lepsza bo rękawki w sam raz, a dłuższa za pupę. Spodenki pisałam, że mogłyby być 86, ale zima dopiero przed nami, więc będą jak znalazł. Po ziemi się nie szwendają, więc ok.

Ostatnia edycja:
Do góry