reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Biedactwo....

Muńka a jak pleśniawki u Gabi? My stosowaliśmy Nystatynę (zawsze zapominam jak to się nazywa) i może u Was by pomogła też na rzucenie smoka :-D Ja własnie smoczek wyparzałam, potem maczałam w Nystatynie i do dzioba. Wtedy był maly i mu sie przeszkadzało,ale teraz idę o zakład że smoka by już więcej nie wziął :-D:-D Bo to gorzkie jak pierun.

Biedactwo....

Muńka a jak pleśniawki u Gabi? My stosowaliśmy Nystatynę (zawsze zapominam jak to się nazywa) i może u Was by pomogła też na rzucenie smoka :-D Ja własnie smoczek wyparzałam, potem maczałam w Nystatynie i do dzioba. Wtedy był maly i mu sie przeszkadzało,ale teraz idę o zakład że smoka by już więcej nie wziął :-D:-D Bo to gorzkie jak pierun.

miała zapisany syrop Flumycon (p/grzybiczy), jakiś żel, probiotyk i tantum verde. Po drugiej dawce Flumyconu bardzo brzydko prykała i wtedy zaczęly się te akcje przy kupce - odstawiłam, podawałam tylko probiotyk i tantum verde i tak naprawdę po dwóch dniach nie widziałam ich już w jej buźce ( na tyle, ile pozwoliła sobie do niej zajrzeć). Mam wrażenie, że już ich nie ma, ale właśnie głównie po to, żeby sprawdzić jamę ustną idę z nią w środę na wizytę kontrolną i się okaże. Chciałam smarować aphtinem, jak radziły dziewczyny, ale za chiny nie pozwoliła wsadzić sobie palca do buzi :sorry:

miała zapisany syrop Flumycon (p/grzybiczy), jakiś żel, probiotyk i tantum verde. Po drugiej dawce Flumyconu bardzo brzydko prykała i wtedy zaczęly się te akcje przy kupce - odstawiłam, podawałam tylko probiotyk i tantum verde i tak naprawdę po dwóch dniach nie widziałam ich już w jej buźce ( na tyle, ile pozwoliła sobie do niej zajrzeć). Mam wrażenie, że już ich nie ma, ale właśnie głównie po to, żeby sprawdzić jamę ustną idę z nią w środę na wizytę kontrolną i się okaże. Chciałam smarować aphtinem, jak radziły dziewczyny, ale za chiny nie pozwoliła wsadzić sobie palca do buzi :sorry:

Dobra jest. Najważniejsze, że przechodzi. A problemów z kupką współczuję.
A mnie młody ugryzł w palca jak mu wczoraj chciałam umyć ząbki tą szczoteczką na palec. Jakoś ma dni, że nie chce w ogóle myć zębów więc wtedy ja wkraczam do akcji. Takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam.

Dlatego ja myję G szczoteczką z silikonową końcówką :-D

A co do smoka,to przydałoby sie coś,co by ją do niego zraziło. Po tej chorobie jest po prostu dramat! Non stop chce dyda,a jak nie dostanie to przeraźliwy ryk:-/

josie - czytalam niedawno artykul w jakiejs babskiej gazetce o takich dzieciach jak twoj i jak sobie z tym radzic, tzn. jak ustalac mu jadlospis aby jadl z checia

Aylin
- zdrowia!
Niespodzianka - dzieki :tak:unormowalo sie :tak:

Aga, Niepsodzianka - z umawianiem sie z ludzmi roznie bywa :sorry: My mamy takich znajomych, ktorzy "mszcza" sie na nas za to, ze wylaczamy dzwiek w naszych telefonach, kiedy dziec spi :eek:

Hej
Założyłam sobie fejsa ( a raczej edytowałam fikcyjne konto:-p) więc jeśli któraś ma ochotę mieć mnie w znajomych to piszcie pw

Aylin kurczę to się porobiło- zdróweczka. Oby to nic poważnego z tymi szmerami

Alijenka przykro mi i wracaj szybciutko do nas

Zaza jakiego macie psiaka? i chyba szczeniak jeszcze skoro wszystko gryzie?

Kasiek na allegro jest pełno podgrzewaczy ale chyba prościej było by ze zwykłym termosem

Młodak oby wyniki były dobre &&&&

Josie no widzisz, Jasiu umie zachować się w towarzystwie;-)

Muńka dobrze, że już nie ma pleśniawek:tak:

Pytam Damiana "kochasz mamę"- "nie" i mnie przytula:-D

Zaza jak przeczytalam o tym zjedzeniu nowego to myslalam ze psa ktory mial tydzien :| moj mozg juz nie funkcjonuje :|

Josie o rany ale macie z tym jedzeniem :|

Papitkaa ufff moze jednak sie ulozy byleby chlop na oczy przejrzal

Aylin dobrze ze nie zapalenie pluc ... rany ... oby Wam szybko przeszlo

Kasiek podgrzewacz musi byc ciagle wlaczony ale wlasnie utrzymuje temp

Mlodak bidulek z Szymusia ale musi byc dobrze ... zdrowka dla NIego !!! daj znac jak dostaniesz wyniki

Kasiek Josie ja chyba jednak podjade do tego decathlona :p tak zachwalacie ...

Muńka oby z ta kupka szybko sie polepszylo ... a Flumycon to bardzo silny lek i jak na same plesniawki to tragedia ze go dala

Asik kochany dziec

my juz zdrowi :):)

Ostatnia edycja:
dzien dobry.
Dzieć podobno jeszcze spi. Odreagowuje chyba.
Ja w pracy sie sprężam.
A w ogóle to od miesiąca młoda była na mleku prosto od krowy. Ale dzis idę po puszkowe. Tyle w nocy pije. A sztuczne mozna wymieszać z letnia wodą. A naturlanego prosto z butelki nie dam bo lodowate. Jak zostawie w temp pokojowej to bedzie kwaśne.... więc Hippie - wracamy....

reklama
Kasienka- gdybym najpierw poczytała ulotkę,to bym jej tego nie dała... Zawsze czytam a tym razem otworzyłam i podałam:-/

Do góry