reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej Lachonki!

Wpadłam na chwilkę.

Poszłam z G do lekarza i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że ma całą jamę ustną w pleśniawkach!!! Kurcze, tyle razy jej zaglądałam i nie zauważyłam, choć tak naprawdę dziś chyba się bardzo pogorszyło, bo jak jej odchyliła wargi, to wszędzie było biało. Nie wiem jakim cudem to moje dziecko prawie w ogóle nie dało po sobie poznać, że coś tam jest nie tak. Jadła mniej, to fakt, ale zrzuciłam to na gorączkę. Celowo przyglądałam się od rana, czy podczas jedzenia nie krzywi się itp. nic takiego nie miało miejsca. Czułam jednak, że powinnam pokazać ją jeszcze lekarce. Ma przepisany syrop p/grzybiczy, probiotyk i żel do jamy ustnej.
Poza tym wszystko ok, temperatury nie ma i chyba powoli pojawia się wysypka :tak:

Oczywiście teraz jest mega marudą, bo całe trzy dni nie odstępowaliśmy jej na krok, ale co tam, najważniejsze, że Gabioszka wraca do zdrowia:-) no i wszystko wskazuje na to, że w sobotę jedziemy na imprezkę :tak:

Mój S też jak wraca z pracy, to poświęca cały swój czas G, czasami szaleją, czasami oglądają książeczki itp.
Teraz G ma na miejscu dziadka, więc tylko chodzi i krzyczy "dziadzia"!!!!

reklama
Muńka oj biedna Gabi my też przecież nie tak dawno przechodziłyśmy pleśniawki ale ja psikałam małej tylko tantum verde i octeniseptem, a tempka mogła też być od pleśniawek

alijenka - tantum verde też zaleciła :tak: Octenisept można do buzi????

Jak długo je miała?

Moja kuzynka zaleciła, żebym posmarowała jej w buźce siuśkami, bo jej synkowi przeszły dzięki temu w dwa dni.

Ostatnia edycja:
tak, ja sama sobie psikam czasami jak mnie coś tam boli w buzi octeniseptem nie jest to dobry smak ale jakoś mała dawała radę przede wszystkim jest odkażający , a tantum verde jest też bakteriobójczy i dlatego kazała nim psikać

a miała je z tydzień niestety zresztą jedna i druga pediatra powiedziały mi że na pleśniawki nie ma złotego środka niestety :-:)-( i nawet nieleczone zanikają w ciągu 14 dni

siuśkami to można sobie smarować jak jest noworodek ja bym teraz małej jej siuśkami nie posmarowała w buzi hmmmmm po tym co je i co przetwarza do siuśków bym się zastanowiła
chociaż oglądałam program jak ludzie piją swoje siuśki bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
Muńka no to trzydniowka za Wami :) Pleśniawki zalapala przy okazji oslabionego organizmu. Będzie dobrze.
My 2 tygodnie walczyliśmy z nimi. Podobno trzeba dłużej stosować to do pedzlowania ust bo pleśniawki są.nawet w przelyku a ich nie widać. Szymek był malutki jakje miał. Oj niedawne to było.

Zaza, ze ja nie pomyślałam o pełni:baffled: przecież już nie raz zaburzyła nas sen. Mam nadzieje, ze ta nocka będzie lepsza.

Alijenka zagłosowane :)

Muńka dobrze, ze "tylko" trzydniówka i współczuję pleśniawek też mieliśmy kiedyś :/

Dziewczyny plissssss zagłosujcie na mnie nick - alijenka :-D:-D

https://efaktura3.gbitsrv.pl/search,pl?submit=true/project/2264

a masz 10 ode mnie :)

Hej Lachonki!

Wpadłam na chwilkę.

Poszłam z G do lekarza i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że ma całą jamę ustną w pleśniawkach!!! Kurcze, tyle razy jej zaglądałam i nie zauważyłam, choć tak naprawdę dziś chyba się bardzo pogorszyło, bo jak jej odchyliła wargi, to wszędzie było biało. Nie wiem jakim cudem to moje dziecko prawie w ogóle nie dało po sobie poznać, że coś tam jest nie tak. Jadła mniej, to fakt, ale zrzuciłam to na gorączkę. Celowo przyglądałam się od rana, czy podczas jedzenia nie krzywi się itp. nic takiego nie miało miejsca. Czułam jednak, że powinnam pokazać ją jeszcze lekarce. Ma przepisany syrop p/grzybiczy, probiotyk i żel do jamy ustnej.
P

niemowlaka mocz polecają 0 tj posmarować pieluszką tetrowa w nim zamoczoną. Ale równie dobrze działa wszelkie środowisko kwaśne. Czyli mozesz dac jej cytrynę, sok z żurawiny, efekt taki sam bedzie

alijenka - tantum verde też zaleciła :tak: Octenisept można do buzi????

Jak długo je miała?

Moja kuzynka zaleciła, żebym posmarowała jej w buźce siuśkami, bo jej synkowi przeszły dzięki temu w dwa dni.

o włąsnie.

Dziewczyny z południa - sprawdzcie sobie sieć aptek slonecznych http://www.apteka-sloneczna.com.pl/

za moje tabsy (normalna cena wszędzie około 32 zł) tam zapłaciłam 9,99. Za vit d dla Tysi - 4,99 (za ta sama na doz.pl płaciłam okolo 9 zł) witaminy musujące po 99 groszy. Nie wiem skad te ceny ale mi sie podobają. Nie na wszystko takie - ale duzoo leków w niższych niz gdzie indziej.

A i znikam od was. Pojawie sie po weekendzie pewnie. Jade na szkolenie o chrakterze inetegracyjno imprezowym na 2 dni :) a potem ogarniac sie bedziemy :)

ja nie używałam niczego do pędzlowania buzi małej tylko tantum i octenisept i dzięki temu normalnie jadła i nic ja nie bolało aaaaaaa i jeszcze środki przeciwbólowe nurofen forte i to wszystko

Dzięki dziewczyny za głosy i jak coś to proszę o codzienne głosowanie jak będzie Wam się chciało :-):-)

alijenka - to przypominaj o głosowaniu, bo ja mam sklerozę ;-)

dzięki za rady w sprawie pleśniawek. Kupię ten żel i zobaczę, czy pomaga, jak nie to spróbuję z sokiem z żurawiny.

reklama
Melduję się, że Willy is Free (MsMickey) !!!

Fajnie było, wygrzałam się w saunie, troszkę wymoczyłam... oj tego mi trzeba było.

Alijenka - zagłosowane. A jeszcze co do butków - mały miał tak zmarznięte nóżki, że nie bardzo nawet dał mi je rozgrzać masując.

Do góry