reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
oj Muńka sorrki jakoś mi Gosia w pamięci ciągle może dlatego że Wy ciągle z MsMickey piszecie G :-D:-D:-D

dziewczyny ale ja ciągle coś jej gadam na temat tego chłopaka i nic to nie daje mój K wczoraj powiedział, że trzeba przestać się wtrącać bo to nic nie daje nawet ostatnio mój K mówił jego tacie aby zmienili już fotelik samochodowy bo mu cała głowa wystaje poza to on stwierdził że jeszcze nie trzeba bo kilogramowo jeszcze styknie
Jak ostatnio była jej mama u niej i my też byliśmy tam zeszło na temat jego kupy to babcia stwierdziła że ona mu czasami sparuje pupkę parafinką i mu paluszka lekko wkłada i wtedy kupka jest ja jebie pedała z niego zrobią
zresztą ten chłopak jest w ogóle jakiś dziwny już wiele razy Wam pisałam że moja N się go normalnie boi
zamiast iść do jakiegoś normalnego lekarza to oni chodzą z nim do durnej zielarki i tylko mu szkodzą tym, mówię Wam on jest ciągle chory non top jak nie oskrzela to krtań to coś innego, ciągle inhalacje, a jak jej powiedziałam że to może być na tle alergicznym i aby mu zrobiła testy to zrobiła mu zwykłe okazało się że jest uczulony na białko i na ryby ale testów pokarmowych już mu nie zrobiła bo są płatne,a ona robi wszystkie badanie bezpłatne bo szkoda kasy
On w ogóle ma taką dużą głowę i jest opóźniony jakieś 8 miesięcy w rozwoju, chodzi tak jakby miał porażenie, wykrzywia strasznie ręce ale oni twierdzą że jest wszystko oki i to mu przejdzie on będzie miał 4 lata w marcu, a ja nie rozumiem 80 % słów które on mówi.
Dal mnie to oni będą mieli z nim takie później problem że szok, on może wszystko i już teraz ich boje czy pluje na obcych a oni na to nie zwracają uwagi, moja mała przechodzi traumę jak się z nimi widujemy dlatego ja tam idę raz na ruski rok choć ta dziewczyna jest jak moja siostra myśmy się razem wychowały jej rodzice to dla mnie ciocia i wujek choć w ogóle nie jesteśmy rodziną.
No ale nic nie mogę zrobić dla mnie to oni w ogóle nie potrzebnie adoptowali dziecko !!!!!

Aylin ale chyba nie może być tak aby dziecko nie robiło kupy dwa tygodnie przecież w końcu zatruje się własnymi toksynami i wtedy zobaczy jak trzeba mu będzie robić lewatywy

Andzia - no nie wiem jak gardło teraz,w sobote jeszcze było ok. Myslisz,ze powinnam dziś iść do lekarza?? Myslalam o wizycie jutro rano,jeśli się nie poprawi.

Alijenka - spoko;-)
Niestety są rodzice,którzy nie chcą widzieć,że mają chore dziecko. Miałam kilka takich przypadków. Cierpi na tym maluch. Ktoś powinien z nimi porozmawiać.

jaka produkcja, a więc tyle co pamiętam

kasienka ja wciągałam kawę bezkofeinową Nestle...pycha i smakuje identycznie:) W każdym hipermarkecie stoi obok inki.

alijenka no fakt, dobry koń i po błocie pójdzie:D:D:D To straszne co piszesz o tym chłopczyku. I również uważam, że jego zachowanie nie wskazuje na normalność! A tej babki tym bardziej. Pewnie mimo testów i tak wciąga białko i ryby, bo co tam testy...a potem chory. Już nie wspominając o palcu w pupie 4-latka. Chrrrryste!

muńka ależ pisałam ci o szkarlatynie. Sąsiadki córka miałam 3 dni wysoką gorączkę ciężką do zbicia, potem ją wysypało a do tego lekko czerwone gardło i biały język. Dostali na 2 tyg. antybiotyk. Ale spox może to być trzydniówka lub zwykłe przeziębienie. Poczekaj do jutra może będzie wysypka bez gorączki, a jak nie to lepiej przejść się jeszcze do pediatry.

aylin właśnie, a po co płacimy co miesiąc tyle kasy jak na NFZ ciężko gdziekolwiek się dostać lub czekam kilka miesięcy na wizyty:/ żen

andzia racja jeśli w domu nie ma się dywanu/wykładziny to ten skuterek playskool ślizga się na wszystkie strony.

iwon może ma jakieś zapalenie. Lepiej złapać siuski i sprawdzić. I chyba zmobilizowałaś mnie tymi ćwiczeniami, dziś wieczorem i ja spróbuje!

aga cud, miód i maliny....taka maluśka Calineczka a jaka piękna! Jeszcze jak trzyma tego wielkiego smoka w ręku, aż się łezka w oku kręci!

Ostatnia edycja:
Munka - ja masz możliwość to idz dzisiaj
Alijenka - moze jakaś instytucja powinna sie zainteresować losem tego dziecka??? Biedactwo. Jest w wieku mojego Adusia.

Ja tak na szybko, bo zaraz lecę na obiad.
Właśnie wróciłam od pediatry. Obejrzała siuśka i stwierdziła, że ... nic go tu nie ma prawa szczypać :eek: Nie ma żadnego zaczerwienienia, zasinienia, nic. Jednak dla pewności zleciła badanie moczu (kasiek) żeby wykluczyć, że to coś od środka. Do tego przepisała maść (nie pamiętam nazwy), która powinna pomóc. No i że K. chyba troszkę przesadza :sorry2: Myślę, że coś w tym może być, bo mówiłam Wam, że on jest małym panikarzem. Jakoś jak się położę obok niego, to mu przechodzi i zasypia ;-) No nic, zobaczymy po badaniach. Muńka przeoczyłam info o tej korze dębu, podpytam dzisiaj w aptece :tak:

Kasiek wow, super że chcesz ćwiczyć, ale fajnie, że udało mi się przynajmniej jedną z Was zmobilizować :rofl: Chociaż widziałam Twoje zdjęcia na fejsie, pomijając zjawiskową urodę - masz boską figurę, więc te ćwiczenia najwyżej dla dobrego samopoczucia możesz sobie zaserwować :tak:

Hej dziewczyny.
Wybaczcie milczenie, ale Zuzka sie rozłożyła.Już 1,5 miesiaca nie chodzi do łobka, dopiero tydzien temu ja doleczyłam. I dzis znów:dry: W nocy miał goraczke. Dałam ibum forte i lekko spadła. Spała ale kiepsko.
Teraz temp od rana 39-40 stopni!! Dawałam znowu ibum, czopek 150 mg eferalgan i nie spada. Pediatra bedzie dopiero o 18. Poradzcie coś:-:)-(

Rurka - przeciwgoraczkowe na zmianę: paracetamol i ibuprofen, okłady na nadgarstki i zgięcia łokciowe (dziewczyn polecały), kąpiel w letniej wodzie. Zdrówka dla Zuzi

Iwon - dobrze ze u K to nic poważnego.

Kasiak, Iwon - na której serii ćwiczycie z Ewka??? Bo ja mam ta z krzesłem, troche mnie to wkurza.
Miałam dziś też zacząc od nowa ćwiczenia ( postanowiłam na weekendzie, a nie chciałam zaczynać od poniedziałku:-D)- do trzech razy sztuka.

Ostatnia edycja:
reklama
rurka - postępuj tak, jak pisze andzia. Ja walczę tymi sposobami od soboty.

Tempka po 6,5 godzinie znów w górę i przy 38 już podałam lek, bo boję się znów szybkiego wzrostu. Dziś jeszcze daję luz z lekarzem, jutro zapisałam ją na 11.00.

Ostatnia edycja:
Do góry