reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam

Na wizycie lekarka wypytała się dosłownie o wszystko, czego i ile je itp. Powiedziałam,że ostatnio miał zaparcia i kupa była z krwią a teraz nie męczył się by zrobić kupsztala a krew nadal to mi powiedziała, że kilka dni może jeszcze tak być póki pupcia w środku się nie zagoi. Więc ok:happy2: No i mówiła, że mamy przyjść na szczepienie...

Muńka jak dziś Gabi?

Sunshine kiełbacha z ogniska...... pycha:tak:

Kasiek to małż zaserwował córci dietkę:baffled: Chciałabym, żeby D chciał umyć zębiszcza

Andzia na ognisko za zimno??? My zimą kulig robiliśmy do lasu i rozpalaliśmy ognicho, piekło się kiełbaski itp

Josie super, że usg ok

MsMickey zdrówka dla Gosi

Słuchajcie, rano się jednocześnie załamałam i... uśmiałam z samej siebie... Obudziłam się z cudownym przeświadczeniem, że jest piątek i ostatni raz wstaję rano w tym tygodniu, że jutro się wyśpię... i ... potem uświadomiłam sobie smutną, poniedziałkową rzeczywistość................ aż na głos jęknęłam :p
:-D:-D:-D

Młodak słodziaczek z Szymona

Aylin zdrówka dla córci, odziecie dziś do lekarza?

Damian ma bujanego konika w spadku po Oliwce- uwielbia się na nim bujać:tak: a najbardziej mu się podoba jak klepnie konia w zad a koń oddaje odgłos rżenia

reklama
Witam, u nas nocka znowu z paroma pobudkami :/ ale rano w końcu na dobre czuję tą straszną trójkę co wychodziła dobre dwa miesiące:baffled::baffled: a gadałam z babką którą rodziłam i jej synek ma 20zębów już.
No i pochwalę się kruszynką na której tle coś czuję, ze już wariuję, ale co się dziwić chrześnica była moim oczkiem w głowie :)
DSC_4731.jpg

Kasiek
właśnie calineczka na nią mówimy.

Młodak słodko Szymek śpi :) uwielbiam takie fotki i A ma ich pełno :)

Muńka mam nadzieje, ze Gabiszonek lepiej się czuje.

Asik, dobrze, ze z D wszystko dobrze :)

Andzia bezbolesnego szczepienia :)

Kasieńka dzielnego masz tego synalka :) Można powiedzieć prawdziwy Przedszkolak!

Aylin mam nadzieje, ze z Martynką będzie już tylko lepiej :)

Dobra ubieram się i idę po baterie, bo koń przestał parskać co bardzo denerwuje mojego synala :D

Załączniki

• DSC_4731.jpg
    DSC_4731.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 71
Aga nic tylko sie zakochac !!!! dobrze ze zabek juz wychodzi ... oj jest z Nikosia taki rasowy przedszkolak :) ale to jest super wiedziec ze dziec tak chetnie idzie i ze chce isc ...

Asik dobrze ze z malym nic sie nie dzieje ... a zatwardzenia u dzieci straszna rzecz

hej, hej :-)

Wszystkie już po porannej kawie? :) Ja już w wirze pracy, a za kwadrans mam spotkanie służbowe, więc muszę się streszczać ;-)

Dzisiaj rano zapisałam K. do pediatry, jedziemy o 12-tej. Niestety ani clotrimazolum ani okłady z rivanolu nie pomogly. To znaczy była poprawa ale lekka, dzisiaj w nocy znowu mnie obudził z płaczem, że go strasznie szczypie. Niech go lekarka obejrzy, bo mnie się już wyczerpały pomysły na domowe sposoby. No i to jednak za długo trwa.

Zaza czekolada własnej roboty, mniam. Czytam i mam ślinotok :-p A powiedz, jak relacje z koleżanką? poprawiło się?

Aylin fajowy jeździk :tak: My mamy takie chłopakowe autko, ale na razie jeszcze mu nie wyjęliśmy tych spodów na nogi. Myslicie że już można? Że będzie umiał się sam odpychać?

Muńka i jak, jest wysypka? U nas czwartego dnia też tempka spadła i wtedy pojawiły się krostki. Daj znać.

Młodak ale sweet focię małemu strzeliłaś :-)

Kasieńka słodko z tą ciocią :happy2:

Andzia powodzenia na szczepieniu, oby nie bolało! ;-)

Kasiek u nas też trójki atakują i przebić się nie mogą :rolleyes2:

Asik fajno, że z młodym dobrze :) A jak nasza mała baletnica? Zadowolona? :happy2:

Aga trójka szła wam dwa miesiące? :szok: Bosz, to ile jeszcze będziemy się męczyć? :sorry2: Słodka fotka :tak:

Aga, kasiek - współczuje bolesnego zabkowania
Aga- Marcelinka cudowna
Kaseinka - czyli lepiej pojść na szczepinie w piatek, pzrynajmniej weekend w domu bedzie
Asik - super ze u D w porzadku, ale stres miałaś ufffff
Ognisko po kuligu w zimie jak najbardziej, ale takie w formie spotkania z dziećmi przy ognisku w taką pogodę to nie, zdecydowanie nie dla mnie
Iwon - kawe pije od 8ej i nie mogę odejśc od BB, bo produkcja ruszyła:-D
Coś długo trwa to szczypanie u K, dobrze,ze jedzecie do lekarza

Ten jeździk wstawiony przez Kasiek - wg mnie dobry dla mniejszych dzieci. My mamy podony z Playskoola i Mati sie bardzo denerwuje jeźdzac na nim - jest za wolny. Te kólka sa bez żadnych łożysk i cięzko ssie nim poruszać. Dobry dla dzieci, które jeszcze nie wiedzą, ze mozna na czymś innym jeździć szybciej.

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

Wczoraj byłyśmy na basenie i spotkałam się z dziewczyną którą poznałam tu na forum :-) choć późno przyszła ale fajnie, że mała będzie miała kompana do zabaw basenowych, jej syn ma już 3 lata ale jest mega spokojnym dzieckiem.

No i jak zwykle naskrobałyście znowu :szok::szok::szok:

kasiek mogło to być bebiko bo nie oszukujmy się jesteś troszkę młodsza ode mnie :-D:-D:-D, także w moich czasach jeszcze tego nie było
a Twoja mała faktycznie wrażliwa moja jadła ostatnio surówkę z białej kapusty z jabłkiem, marchewką, octem winnym, przyprawami i nic jej nie było, a gołąbka to już dawno wcinała i bigos

Sunshine ja jak byłam w ciąży to też robiliśmy takie ognisko na ogrodzie ze znajomymi :-D:-D:-D w zimie na śniegu

andzia tak znam te ściereczki ale nie są warte tych pieniędzy, mojego K rodzice to mają i przez pierwsze 2 miesiące były super a teraz hmmmmmmm nie wiem czy sa już takie fajne

Iwon ja tylko pisałam co jest w keczupie, a z pytaniem chodziło mi o codzienność czy używasz takich składników jak ocet, sól, cukier, przyprawy itd itp bo u nas w kuchni zawsze ocet to podstawa ale tylko wyłącznie winny, spirytusowy używało się tylko do ogórków korniszonych i grzybków marynowanych.
Ja jestem wychowana na surówkach na occie winnym, oliwie itd u nas rzadko się robiło surówki na śmietanie czy innych sosach jogurtowych

kasiek ja też mam @@@@@ i co z tego :-p:-p:-p:-p

aronia nie wiem czy lubi bujane koniki ale na nodze każe się bujać i strasznie to lubi niestety nie mam na razie okazji wypróbowania bujanego konia może jak pojadę znowu do Agi i Antosia to mała będzie miała okazję się pobujać :-):-):-) albo do Kasi i Poli :-):-)

Aylin i jak dziś Martysia ???? O i już doczytałam jak dziś:-):-):-)

Muńka jak dziś Gosia ???

josie super że wszystko u Was ok !!!

mlodak też myślałam o tym skoczku ale kurdę aby to wszystko kupić to trza mieć chawirę że hohohohoohh

Rysica wiem że jesteś z termomixa zadowolona i dlatego prawie każda by go chciała mieć :-):-):-) w swojej kuchni - ja też ale niestety kasa :-:)-(

andzia fajnie że mieliście dobrą nockę :-)

asik ja mam taką sąsiadkę co ma adoptowane dziecko jej syn w marcu skończy 4 lata i wczoraj była akcja bo on od 2 tyg nie robił kupy, ona sama w domu jej mąż w pracy a Karola skręca ból dzwoni do mojego K aby mu pomógł go zawieźć do lekarza bo trzeba go zanieść, mój K poszedł a ona stwierdziła że dała mu lek przeciwbólowy i już mu przeszło, mój K na to dlaczego nie spróbuje mu podać czopka to ona stwierdziła że on musi naturalnie kupę zrobić, ja pitole co za baba dziecko przecież może zatruć organizm tak samo jest u niej z chorobami dziecka on ciągle chory a ona twierdzi że dziecko musi się wychorować taka jego natura !!!!

Aga śliczna ta malutka jest :-D:-D:-D

Iwon oby pediatra wymyslila cos sensownego :) ja bym chetnie sie napila kawki :p

Andzia przynajmniej dwa dni ... nam szczepienie tez zalecala w piatek a babka w rejestracji jakby jej sie plyta zaciela a sroda moze byc? a sroda moze byc ? to w srode ... grrrr moze uda mi sie jakos to przelozyc tak tylko szczepienie i juz :) tak ze juro pojdziemy a w piatek tylko na klucie

Alijenka zazdroszcze Wam tego basenu, a ta sasiadka to troche zalatuje znecaniem sie :| szczegolnie ze wiem po moim chrzesniaku co sie dzieje z dzieckiem przy dlugich zaparciach

Ostatnia edycja:
Hej,
Aga młoda prześliczna.
Alijenka - ta sasiadka normalna? Ja rozumiem ze kupy moze nie byc 2 tygodnie, ale jak dziecko skręca z bólu to cos jest nie tak.

Nie dostane sie dzis do lekarza - nie ma mojej a ta druga co jest to maniaczka sterydów i antybiotyków. Jutro też przyjmuje, a ja jutro do gina w koncu idę. Uwaga - rejestrowałam się początkiem września.....

O a w rzeszowie kolejna porodówka odnowiona :)
Rzeszów: Odnowiona "porodówka" w Szpitalu Wojewódzkim Nr 2 w Rzeszowie - 18 listopada 2013
czas się nad drugim dzidziem zacząc zastanawiać (czytaj wywierać presje na T)

reklama
Hej!!

No więc Gabi nadal z gorączką, ale mam wrażenie, że są dłuższe przerwy między narastaniem. Nie 4 a 6 godzin i mam nadzieję, że to zwiastuje lekką poprawę. Wysypki nadal brak, ale języczek ma lekko biało obłożony, czy to od gorączki?????? i przed chwilą zrobiła rzadszą kupę.

Muńka jak dziś Gosia ???

nie wiem jak Gosia, ale Gabi - patrz wyżej :-D:-p

aga - piękna Malutka!!

Iwon - nie wiem czy doczytałaś, ale wspominałam o nasiadówce z naparu kory dębu - u mojego chrześniaka poprawa była po jednym dniu.

mlodak - wczoraj nie udało mi się siuśków złapać w woreczek, bo poszło po nogach. Dziś na szczęście już tak.

Ostatnia edycja:
Do góry