reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin u nas skoczek się sprawdził. Bywa tak że na nim bajkę ogląda tylko siedząc tyłem na nim. Ja mam ten większy, kolorowe były mniejsze.

Zdrowia dla chorowitkow!!!

Josie no to będziesz miała majowego malucha.

reklama
Josie ciesze sie:):):)
U mnie od paru dni czuje majtanie w brzuchu:) dzis nawet widzialam jakies bulgoty:) fajnie:)

Munko wchodze na bb a tu widze, ze Gabisconik tez chorusek... usciskaj ja ode mnie i Gosiaka&&&

Ilez dzieci teraz choruje - dzis nie przyjeli nas w przychodni (zadna z dwoch pediatrek), bo takie oblozenie:( dopiero jutro w poludnie wizyta:(

Aronia, fajnie, ze zawitalas:)

Munka patrzyłam na alledrogo - nowka już od 3500;)
Za tysiąc na gwarancji też przygarnełabym;)

lub:
http://tablica.pl/oferta/thermomix-tanio-warto-ID4cWLZ.html#036757f7e9

Ostatnia edycja:
rysica aylin teściowie kupili 2 lata temu używany termomix na allegro z 1000zł. Jakaś pani sprzedawała, bo zakupiła za ponad 4 tysiaki, a nie używała. Nawet jeszcze z gwarancją:) Też robią w nim wszystko i sobie chwalą.
I tu się mylą :p Gwarancja jest ważna z umową i jest przypisana do nazwiska widniejącego na umowie :p Czyli Twoi rodzice nie będą mogli skorzystać. Każdy Thermomix ma swój numer, i w systemie jest dokładna ewidencja, i nie przyjmą gwarancji od osoby, która go nie kupiła. Jak to ma być prezent, to zgłasza się to podczas podpisywania umowy.

Thermomix - pewnie jak sie już go ma to sie używa, ale ja sie boje,że bedzei jak z robotem kuchennym, czy Robocleanem ( superodkurzacz), za dużo zachodu z ich używaniem. Robocleana ( 5 tys) miałam 3 dni i przerazilo mnie to ile miejsca zajmuje i ile trzeba go składać, rozkładać i czyścic - zdążyłam oddać, bez ponoszenia kosztów.
Tego Robocleana to rodzice mają - my często pożyczamy, ale mąż mi go musi składać i rozkładać i czyścić i w ogóle. Nie no ten cały system to masakra!!! To w kwestii użytkowania Thermomix jest 100 razy "szybszy" i "prostszy".

Rysica z sosów, to poza ketchupem i majonezem często robię tatziki, sos czosnkowy i koperkowo-ziołowy :-) No i te wszystkie obiadowe, pieczeniowy, pomidorowy, serowy itp. Nie kupuję gotowych w proszku.
.
Mmmm muszę popatrzeć przepisy bo zaintrygował mnie ten serowy. Ja wręcz uwielbiam sos wiśniowy i ten od Karkówki po karkonosku - śliwkowo-grzybowy! no boski!!!
Hej babiszony Jak mnie nie było 2 dni to tyle naprodukowałyście że nie można Was nadrobić ja się tak nie bawię :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Rysica Ty i ten Twój termomix !!!!!!! chcesz nas pogrążyć finansowo ??? jeszcze trochę i każda z nas będzie go zakupowała :-D:-D ( dobrze że nie mam miejsca w kuchni na niego)

Alijenka no coś Ty, ja naprawdę (i nie tylko ja) jestem nim zachwycona i naprawdę uważam, że warto :)

Ja myślę właśnie,ze Thermomix by sie u mnie sprawdził,bo wkurza mnie wyciąganie róznych sprzętow,a tak stoi jeden i tyle. I on wcale nie jest taki duży i z tego co widziałam,to mycie też jest spoko.

Też mam tego dmuchanego osiołka,ale nie mam pompki :-/

Muńka, kiedyś tylko pyralginy używali, ja się na pyralginie wychowałam... no i jak nic innego nie działa... to wiesz, wolę podać raz na jakiś czas pyralginę, niż szprycować dziecko czymś, co i tak nie działa (bo gorączka nie spada a rośnie)...
Ale rozumiem, jak ktoś nie chce. Sama się bałam, ale mi pediatra powiedziała, że jak nie działa paracetamol i nurofen, to wolę nie dopuścić do temp 43 stopnie... a było już 41 (po paracetamolu i po nurofenie)... I to nie pierwsza choroba. Farmaceuta mi wyliczył dokładnie ile dawać. Też swoim dzieciom dawał.

Słuchajcie, rano się jednocześnie załamałam i... uśmiałam z samej siebie... Obudziłam się z cudownym przeświadczeniem, że jest piątek i ostatni raz wstaję rano w tym tygodniu, że jutro się wyśpię... i ... potem uświadomiłam sobie smutną, poniedziałkową rzeczywistość................ aż na głos jęknęłam :p

Jutro szczepię dzieciaki na ospę... Panuje u nas w żłobku, ale że Monika długo w nim nie była, to jeszcze zdążymy :)
Dzisiaj była po dłuższej przerwie, i była mega zadowolona w żłobku! Chociaż to, bo Szymek codzienne ryczał.....

Aylin u nas skoczek się sprawdził. Bywa tak że na nim bajkę ogląda tylko siedząc tyłem na nim. Ja mam ten większy, kolorowe były mniejsze.

.

hmm pokaż prosze którego masz.

I tu się mylą :p Gwarancja jest ważna z umową i jest przypisana do nazwiska widniejącego na umowie :p Czyli Twoi rodzice nie będą mogli skorzystać. Każdy Thermomix ma swój numer, i w systemie jest dokładna ewidencja, i nie przyjmą gwarancji od osoby, która go nie kupiła. Jak to ma być prezent, to zgłasza się to podczas podpisywania umowy.

Rysica zgodnie z prawem obowiązującym na terenie całej UE gwarancja dotyczy sprzętu a nie osoby. I nie mozna wystawiać kart gwarancyjnych waznyc tylko dla pana X. Na prezentacji termomixa juz w zeszłym roku brat meża (prawnik) ta kwestie podniósł i od przedstawiciela dostał potwierdzenie ze rzeczywiście gwarancja dotyczy sprzętu

Thermomiks jest właśnie przeciwieństwem sprzętu, który jest uciążliwy w uzytkowaniu - jest to jeden gar, zajmuje mało miejsca, nie trzeba go za każdym razem wyjmować, składać, chować. A mycie to też nie problem, bo przy "normlnych" zabrudzeniach obmywa się gar pod bieżacą wodą, przy wiekszych - wlewa do niego wodę, trochę płynu, wrzuca na wysokie obroty na minutę i nawet najbardziej kleiste substancje ładnie schodzą. :-) Jeśli już trzeba pomajstrować przy częściach, to tylko wyjąć nóż ze środka i obmyć szczoteczką, ale to tylko przy np. wyrabianiu ciasta drożdżowego. I to też trwa chwila moment.

Właśnie "zaliczyłam" chodakowską, teraz prysznic i uciekam na "Lekarzy". Dobrej nocy Robaczki :)

Witam z gorącą czekoladą własnej roboty! multicytatów nie chciało mi się robić i pewnie połowę zapomnę napisać:sorry2:

josie super, że USG w porządku, ale jak to termin na maj??? masz być double czerwcówka i koniec:-p

Sunshine zazdraszczam takiego fajnego weekendu, zwłaszcza kiełbasek;-) ale przy tej temperaturze co jest u nas to długo bym nie wysiedziała, u was cieplej jest?

kasiek no to M zaserwował Polce dietę:baffled: i narobiłaś mi ochoty na domową pizzę, ale ja dopiero na weekend będę miała czas się za nią zabrać:-(

Muńka i jak Gabi?

Aylin zdrówka dla Tysi

MsMickey motylki już są? ach jak zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aga pewnie duma ciocię rozpiera, co? ;-) takie małe cudo utulić to nie lada doznanie :yes:

co do koników to S ma i jakoś go nie rajcuje wcale, za to nad tym gumowym to się zastanawiam właśnie :yes:
i jeszcze w klimacie prezentów - myślę nad jeździkiem? co myslicie o tym "pojeździe"? zdrowe to czy nie zdrowe dla dziecka?

cd

No wlasnie, tak jak pisze Sunshine - skype jest uzywany glownie do darmowych rozmow miedzynarodowych. Z tego tez tytulu uzywalam go w pracy i dlatego cale lata bronilam sie przed zainstalowaniem go w domu - multum moich znajomych mieszka za granica (znajomi ze studiow rozjechali sie po wszystkich kontynentach swiata) i balam sie, ze majac skype'a bede spedzac 10godzin dziennie na kompie :baffled::-p;-)No ale teraz to juz dziec sie troszczy oto, zebym za dlugo nie nawijala, wiec nie ma ryzyka uzaleznienia ;-)

Aylin - masz fajny gust muzyczny :tak:U nas skoczek sie nie sprawdzil, tzn. na szczescie go nie kupilam ale stoi na sali zabaw, na ktora co jakis czas chodzimy, za kazdym razem go nan wsadzam i za kazdym razem schodzi z niego zniesmaczony. Nie wiem czemu moj dziec nie lubi (jeszcze?) ani jego ani konia na biegunach. Za to z duzym entuzjazmem i zamilowaniem bierze sie kilka razy dziennie za dosiadanie psa :sorry2:.

Dzis zrobilam na obiad "poddzieciowana" (=mniej przypraw, bez orzechow) kofte i wszystkim bardzo smakowala. Chetnie poprobowalam roznych wariacji. Stad moje pytanie: znacie moze jakies fajne przepisy na kotleciki z twarogu?

hmm i kogo mam zamordować za pizze?????? KASIEK.
Drożdże juz kupiłam...

Ja mam jeździk. Ale taki Quick-Smart-Scuttle-Bug-Jezdzik-3-kolowy-rozowo-bialy_QUICK-SMART,images_zdjecia,8,FUNI09734_1.jpgi młoda dopiero teraz łapie jak się do przodu jeździ. Do tyłu super jej idzie :)

Aronia - moja jakby psa miała to pewnie tez wolała by go od sztucznego konia :) a tak - kot sie nie daje ujeżdzać a balonik spod pupy ucieka. Poza tym boje sie ze w koncu strzeli i się dzieć przestraszy

Załączniki

• Quick-Smart-Scuttle-Bug-Jezdzik-3-kolowy-rozowo-bialy_QUICK-SMART,images_zdjecia,8,FUNI09734_1.jpg
    Quick-Smart-Scuttle-Bug-Jezdzik-3-kolowy-rozowo-bialy_QUICK-SMART,images_zdjecia,8,FUNI09734_1.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 33
A Wy dalej o tej pizzy :baffled: może i ja jutro zrobię z mąki razowej i mozzarellą.

Zaza oj rozpiera :) 1850gr szczęścia :) jest ślicznusia.
Co do jezdzika to nadal polecam bobby car, wczoraj nawet 6latka na nim cały czas jeździła.

Josie super, ze usg dobrze wyszło :)

Ja skype też używam, bo ciotki z de chcą widzieć czasami Antka :)

reklama
aronia u nas to samo - S ujeżdża psiury:-D

i pytanie do ciężarówek albo nieciężarówek bez sklerozy, albo z kartą ciąży:-D
kiedy robi się pierwsze badanie ALAT w ciąży?

Do góry