reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
andzia skąd ja to znam. Chciałam parowar do prasowania (takie stojące urządzenia jak wieszak na ciuchy) i d...używam sporadycznie a 500zł. Chciałam maszynę do pieczenia chleba i jak za 3 razem chleb znowu zakalec to oddałam, frytkownicę też chciałam, ale jakoś przerzuciłam się na frytki z piekarnika więc sprzedałam i tak przykłady można mnożyć...Ścierki fajne, ale jakbym dała 70 dych za mini czyścik, to M zablokowałby mi dostęp do kąta:D

josie trzymam:))))))

to wy sobie marzcie o karnych, bo ja mam @@@@

robię pizzę:) ciasto piękne urosło, a więc zapowiada się pychotka.

Ostatnia edycja:
Pojechałam wczoraj na zakupy z mamą i dzieć został z M. W nocy 2 godziny darcia się, brzuch twardy, pokazywała, że boli i nie może pierdnąć. Zrobiłam wywiad, a M dał jej smażoną cebulę z chlebem (bo sobie robił i ona też chciała), gołąbka z kapustą i pikantnym sosem. A moja mała to wrażliwiec i w nocy wzdęcia...M za karę nosił ją, masował, dopiero Esputicon sprawił cuda.

moze taka kara go czegos nauczy :-p moj tez wszytsko daje jej sprobowac wrrrr..... balam sie o poprzednia noc poogniskowa ale wszytsko bylo ok wiec brzusio pracuje, bo rano byl BIG kupsztal :-D

Hej zaraz mam usg trzymajcie kciuki:)
&&&&&&

Munka- aby goraczka zeszla &&

Edit: Kasiek- dawno pizzy nie robilam wiec chyba wiem co jutro na obiad :D

Ostatnia edycja:
andzia - niedobor witaminy D powoduje spadek nastroju a nawet depresje - dlatego tak wazne jest lapanie sloneczka o kazdej porze roku. Za kolem podbiegunowym maja najwiekszy wskaznik depresji :sorry2:Sciereczki mi pachna oszustwem, nie przekonuja mnie zupelnie. Skypa z fb porownac sie nie da. Skype to po prostu komunikator. Fb tez nie uzywam (mam tam tylko wizytowke)

alijenka
- moj dziec nie lubi bujanych konikow - mial kilkadziesiat okazji wyprobowywac na wyjsciach, wiec zakup sobie na razie odpuscilismy. Jak zmieni zdanie to sie rozejrzymy za czyms. Takze moze sprawdzie najpierw, jak Wasza reaguje na takiego "zwierza" - inne konie sa dla dzeici do 3 r.z., inne dla tych po 3 r.z., wiec jesli Twoja pozniej by sie w nich rozsmakowala to lepiej kupic juz wiekszy model. Kon moze drogi nie jest ale po co trzymac grat, jesli dziec go nie zaakceptuje ;-)No chyba, ze juz wiecie, ze Wasza kocha takie zabawki.

Oj, kielbaska z ogniska, mniam, mniam :-)

cdn, dziec nie daje pisac

Hej, dzieć kaszle jak stary gruźlik. Ale pediatre na dzis odpuściłam. Po piersze wepchac sie miałabym niewielkie szanse - a po drugie z wózkiem na taka pogode nie bardzo chce spacerować aby jej bardziej nie zalatwić. Małzonek w wawie dzis

Własnie ugotowałam budyń - ciekawe czy krolewinka sie czepi.....

Młodak - ty kupowałas tego konika skoczka gumowego. Sprawdza ci się on? Musze młodej takiego sprawic chyba bo zawzięcie na baloniku podskakuje - a obawiam sie o jego wytrzymalość

aylin moja uwielbia budyń:) Też mam tego konika skoczka, a właściwie osiołka. Młoda jeszcze za mała, aby w taki sposób go wykorzystywać, ale ciąga po domu, siada na nim, przewraca go itp. Tak więc nie dziwię się, że jest przeznaczony dla starszych dzieci (sama na nim skakałam:p):) Ale z zalet jest niziutki i dzieć sam sobie wchodzi, schodzie i może robić ihaa nie koniecznie jeszcze skacząc po całym domu.

alijenka
wpadaj do mnie wypróbować konika na biegunach. Mam takiego większego co oddaje odgłosy zwierzaka. Młoda ciąga go, włącza sama, lubi się bujać (ale nie za długo). Wiesz, nasze dzieci ogólnie ciężko zainteresować jakąś nową zabawką na dłużej:p

Młoda zakochana w myciu zębów, szoruje po kilka razy dziennie kilkanaście minut i jeszcze z awanturą odciągam ją od umywalki, bo najchętniej zakorzeniłaby tam. My do 2 r. myjemy samą wodą, więc chociaż na paście nie zbankrutuje:p

Kasienka - to nie wiem w takim razie co z tym wirusem. Dostałam info od kumpeli i nie miałam czasu zweryfikować,później z ciekawości poczytam.

Kasiekz- brawo dla mężulka,to dietkę zaserwował Polce :-)
Przygarnęłabym takiego używanego Thermomixa na gwarancji :-)
Gorączka 4 dni???? Kurcze,mam nadzieje,że jutro już bedzie lepiej...

Josie- &&&&&&

Ja myślę właśnie,ze Thermomix by sie u mnie sprawdził,bo wkurza mnie wyciąganie róznych sprzętow,a tak stoi jeden i tyle. I on wcale nie jest taki duży i z tego co widziałam,to mycie też jest spoko.

Też mam tego dmuchanego osiołka,ale nie mam pompki :-/

Witam, dziś pierwszy raz widziałam i trzymałam małą Marcelinkę na rękach i szok jaka ona malutka, nigdy takiego dzidziusia nie miałam na rękach. No i jestem taka podekscytowana, ze nie wiem co więcej napisać :D

Jaka produkcja...
Pojechałam wczoraj na zakupy z mamą i dzieć został z M. W nocy 2 godziny darcia się, brzuch twardy, pokazywała, że boli i nie może pierdnąć. Zrobiłam wywiad, a M dał jej smażoną cebulę z chlebem (bo sobie robił i ona też chciała), gołąbka z kapustą i pikantnym sosem. A moja mała to wrażliwiec i w nocy wzdęcia...M za karę nosił ją, masował, dopiero Esputicon sprawił cuda.
Oj to tatuś nakarmił córeczkę :baffled:

ja mialam ten zaczepiany na pieluszke i byl ok, nie musialam pamietac, zeby najpierw wyjaczyc monitor a dopiero podniesc dziecko, bo inaczej wlaczy sie alarm, nie bylo zadnych falszywych alarmow wiec bylam zadowolona :tak: i bardzo malutki i latwy w obsludze. Snuza Halo Baby movement Monitor | eBay akurat ta aukcja to mega deal! :tak:
Dzięki, właśnie taki dzisiaj znalazłam im.
A ogniska zazdroszczę!!!

Aga my też myślimy o koniu na biegunach dla małej bo mi nogi juz wysiadają od jej ihahaha ihahah ihahaha :-):-):-)
co do monitora oddechu - nie mieliśmy nigdy także nie pomogę
Zapraszamy na wypróbowanie, choć A do wczoraj się bał się jak gdzieś widział konika :) no i wczoraj jak nam przywieźli to też nie mówiac co bło jak koń zaczął parskać, a dziś koń jest przyjacielem numer jeden :) fajny, bo nie jest za duży, A juz sam wchodzi i schodzi z niego.

Aga a Tobie monitor oddechu dla Antosia potrzebny ?
Nie :) dla córci chrześnicy :)

Zdrówka dla Martynki, Nikosia, Gabi, Julka i całej reszty smarkatych maluchów i ich rodziców!!!!

reklama
pierwszy raz od miesiaca weszlam tu z kompa i OMG co tu sie stalo :szok::-D:szok: jak to wszystko inaczej wyglada!!

juz po usg wszystko ok :-) ufff....dzieki za kciuki :tak: a z tego usg mi termin wychodzi na 25 maja a nie na czerwiec :confused: jutro ide do mojej ginki to zapytam na podstawie czego ta cesarke beda wyznaczac.

musze wracac do praqcy , nadrobie wieczorem mam nadzieje

Do góry