reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica z sosów, to poza ketchupem i majonezem często robię tatziki, sos czosnkowy i koperkowo-ziołowy :-) No i te wszystkie obiadowe, pieczeniowy, pomidorowy, serowy itp. Nie kupuję gotowych w proszku.

Muńka pewnie już po gorączce? Ale tak na przyszłość, może się przyda - polecam zimne okłady na nadgarstki. Szybko spada temperatura . Jest to wskazane zwłaszcza kiedy leki jeszcze nie działają, a temp. niebezpiecznie rośnie. Okład na nadgarstki, a nie czoło, żeby nie było szoku dla organizmu.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babiszony Jak mnie nie było 2 dni to tyle naprodukowałyście że nie można Was nadrobić ja się tak nie bawię :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

kasiek
no to Ty na bebiko a ja na zwykłym mleku w proszku w tym niebieskim opakowaniu bo bebiko chyba jeszcze nie było albo było niedostępne w tych czasach :-D:-D:-D

aronia ja jakoś nie mogę się przekonać do skype :szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Muńka tak tak ja prosiłam o zdjęcie tej sukienki :-D:-D i zdrówka dla G !!!!!

zaza co do nocek to ile ja miałam tych nieprzespanych :-:)-:)-( od dwóch miesięcy teraz zaczęła znowu normalnie spać :-):-), a wcześniej to ile się z nią nawalczyłam w nocy
a co do pomidorów w keczupach to się zgadzam ale jak nie masz własnego ogrodu to każdy pomidor w sklepie jest nawożony niestety zresztą co teraz nie jest nawożone chyba byśmy nie mogli nic jeść
zresztą keczupu nie jada się codziennie u nas jest to tylko dodatek do parówki
no i dzieciakom nie powinno na razie podawać się nic octowego :-):-):-) ale dużo rzeczy nie wolno a i tak się to robi :-p

Rysica Ty i ten Twój termomix !!!!!!! chcesz nas pogrążyć finansowo ??? jeszcze trochę i każda z nas będzie go zakupowała :-D:-D ( dobrze że nie mam miejsca w kuchni na niego)

Aga my też myślimy o koniu na biegunach dla małej bo mi nogi juz wysiadają od jej ihahaha ihahah ihahaha :-):-):-)
co do monitora oddechu - nie mieliśmy nigdy także nie pomogę

andzia zdrówka dla Ciebie

Sunshine ale mi smaka narobiłaś tą kiełbaska z ogniska !!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Iwon to nie ja pytałam o to jakie składniki używasz :-):-):-) do robienia keczupu czy majonezu :-D:-D

Sunshine przy ciezanych nie mozna mowic o takich smakolykach :p

Rysica
ja bym chciala termomixa ale wole jednak ta 4000 dorzucic do nowego samochodu :p a i pyralgina jest zakazana dla takich maluchow

Munka mam nadzieje ze jednak przejdzie ... byleby temp nie rosla jeszcze bardziej, u nas tez ciezko bylo zbic temp... a co do tego wirusa to wywoluje trzydniowke wirus HHV6 i HHV7, a wirus opryszki to HHV1 i HHV2 ... niewielka roznica a jednak :) a z siuskami to teraz bedzie gorzej ... u nas zawsze puszcza jeszcze jak wstawiamy go do wanny ale do kapieli jak juz ma wode takto nie idzie ... chyba ze chce i zawola .. lejaca woda ani inne sposoby nie dzialaja

Alijenka ja tez mam trudnosci z nadrabianiem :p

Aga a Tobie monitor oddechu dla Antosia potrzebny ?

Iwon super rada z tymi nadgarstkami bo moj jak cos zimniejszego przy goraczce polozyla na czolo to chcial mnie zjesc

Alijenka/Kasienka- :sorry2: ale poprostu wieki nie jadlam kielbachy z ogniska i przyznam, ze gril sie chowa :tak:

A ja skypa sobie chwale bo to jedyny sposob by z dziadkami pogadac i by zobaczyli tego mojego luntruska :-D

Jaka produkcja...

Pojechałam wczoraj na zakupy z mamą i dzieć został z M. W nocy 2 godziny darcia się, brzuch twardy, pokazywała, że boli i nie może pierdnąć. Zrobiłam wywiad, a M dał jej smażoną cebulę z chlebem (bo sobie robił i ona też chciała), gołąbka z kapustą i pikantnym sosem. A moja mała to wrażliwiec i w nocy wzdęcia...M za karę nosił ją, masował, dopiero Esputicon sprawił cuda.

kasienka dobre wieści:) P dziś założyła rękawiczki po 20min., jak w końcu zrozumiała, że będzie jej cieplej:p

iwon tak czy siak podziwiam za chęć i mobilizację!:)

rysica aylin teściowie kupili 2 lata temu używany termomix na allegro z 1000zł. Jakaś pani sprzedawała, bo zakupiła za ponad 4 tysiaki, a nie używała. Nawet jeszcze z gwarancją:) Też robią w nim wszystko i sobie chwalą.

aylin no fakt, z tymi pomidorami. Za to mam własnej roboty koncentraty pomidorowe, tj. roboty mojej mamy:)

aga właśnie jak wspomniała Muńka ten dwupłytowy z nianią jest the best:)

muńka właśnie mi się przypomniało, że siostra miała opryszczkę w wieku 3 lat i też jak młodak pisze brała lek antywirusowy. U nas przy trzydniówce lekko czerwone gardło bez kaszlu i bez kataru. Gorączka trwała 4 dni i wysypka na dwa kolejne:) Siku łapię od razu jak wstanie w wannie, bo wtedy sika. Jak nie zdążę to po jakimś czasie puszczam bez pampka i daję do picia dużo zimnej (temperatura pokojowa) wody i zaraz sika, a ja w pogotowiu łapię:p

andzia ojoj zdróweczka! Ostatnio oglądałam jakiś program i lekarz mówił że dorośli też powinni uzupełniać wit.D zimą, a zupełnie o tym zapominają.

asik daj znać i zdrówka dla małego!

sunshine Aurelka jest bardzo odważna i rozsądna:) Oj jak ja zazdroszczę ci ogniska w lesie z kiełbaską na kiju....aaaaaaa!

alijenka może mama nie pamięta, tak o strzeliła, że to bebiko chyba było:) Ale nie UU, a potem od razu krowa (teraz niby nie można nie wiedzieć czemu) i zdrowa jak ryba byłam. Ciągle coś wymyślają, niedługo w ogóle dzieciom krowiego zabronią pić. A potem skazy białkowe na około jak u P.

Sunshine- kiełbaska z grila - mniammmmmmm, zadroszcze takeigo wypadu, u nas już troche za zimno na taką imprezkę ( no prezynajmniej jak dla mnie)
Iwon- czy Ty sie czegoś domagasz???;-) Pomysł z nadgarstkami super - dzieki.

Munka - nie mam pojęcia jak zmusić dziecko do sikania

Thermomix - pewnie jak sie już go ma to sie używa, ale ja sie boje,że bedzei jak z robotem kuchennym, czy Robocleanem ( superodkurzacz), za dużo zachodu z ich używaniem. Robocleana ( 5 tys) miałam 3 dni i przerazilo mnie to ile miejsca zajmuje i ile trzeba go składać, rozkładać i czyścic - zdążyłam oddać, bez ponoszenia kosztów.

Kasiek - no to mąż nakarmił P:szok: dobrze ze kropelki pomogły. No właśnie kiedyś maluch jadły od razu manne na krowim mleku i zdrowsze były.

A słyszałyście o tych ściereczkach ???? podobno rewelacja www.raypath.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - niestety,nadal walczymy z temperaturą. Robie też okłady na zgięcia łokciowe,bo też ładnie spada temperatura.
Ja też podziwiam Cię,że tak sie mobilizujesz do ćwiczeń! zazdraszczam!
Widzę,że masz ochotkę na karnego:-D kurcze,on taki kolorowy jak nasza tęcza w Wawie :-D
Dostaniesz,jak będę na kompie.

Do góry