reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzwonili ze żłobka, że bąbel ma 38,5 :confused2: M. po niego pojechał. Jutro idziemy do lekarza. Grrrr, wrrrrr....

:-:)-( zdrówka !!!!!

\
i znowu jakis dziec go ugryzl :| ma szczenke odbita na przedramieniu az siwa jest

bosz.... jak ktoś może gryźć mojego zięcia !!!!!!!!!! oj, chyba teściówka z narzeczoną muszą przyjechać i pokazać, kto tam rządzi!! ;-)

Muńka zabiłaś mnie tą szarlotką z lodami :-:)-:)-:)crazy::crazy::crazy:

już nie będę.... :-) ciasteczka owsiane też mi dobre wyszły :-p:-p

Hej

Munka ja cie rozumiem z tymi surykatkami, od lat surykatki sa wedlug mnie najcudoniejszymi zwierzakami swiata a po przeczytaniu zycia pi kompletnie sie w nich zakochalam:D

Mialam za to raz na studiach takie przezycie na studiach ze obudzilam sie w moim pokoju obok m i nie mialam pojecia kim jestem gdzie jestem i kim on jest. Kompletna pustka. Usiadlam na lozku i zaczelam cala dygotac ze strachu dopiero jak m sie obudzil i zaczal pytac co sie stalo to po chwili wrocilo wszystko. to bylo naprawde PRZERAZAJACE....

Surykatki są tha best!!!

Ja taki stan, który opisałaś, miałam w szpitalu po porodzie. Budzę się i nie wiem co to za dziecko przy mnie leży i o co w ogóle chodzi.... Poza tym jak usnęłam kiedyś podczas ataku migreny z aurą, to też miałam jakieś bloki umysłowe.... strasznie się wtedy przestraszyłam, ale jak mi siorka zadzwoniła któregoś razu i powiedziała, że położyła się z aurą (też miewa) i wstała z jeszcze gorszym samopoczuciem ,to uzmysłowiłam sobie, że w takim stanie spać nie wolno się kłaść, bo są jakieś dziwne akcje.

A znacie coś takiego jak porażenie przysenne???? http://pl.wikipedia.org/wiki/Porażenie_przysenne
Jest często mylone właśnie ze stanem poczucia obecności jakiegoś ducha, który przydusza itp. itd. W każdym razie ja takie stany miewałam..... rany julek, a czego ja nie miałam.... :-D OKROPNE uczucie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy Wasze maluchy pocą się w nocy??? Gabi czasami jak się przebudzi i idziemy ją utulić, to jest cała spocona...

aaaaaaaa i jeszcze jedno pytanie: Potrzebuję najlepszy z najlepszych preparat na mega suche dłonie, ale takie suche, że aż opuszki są szorstkie. Moja siorka ma taki problem od wiecznego mycia rąk itp. i nawet Filipka nie może pogładzić po twarzy, bo raczej nie byłoby to dla niego miłe.
Chcę jej kupić coś rewelacyjnego pod choinkę. Wiem, że jest coś takiego, bo kiedyś pokazywał mi facet w którejś galerii handlowej, ale to było jakieś kosmicznie drogie. Znacie coś??

Ostatnia edycja:
reklama
O matko kilka minut to moze trwac??? Ja bym umarla ze strachu w tym czasie...

Z tym zacmieniem umyslu to mialam tak ze nie wiedzialam kim jestem ale myslalam logicznie mimo to, to nie byla taka totalna niekumena- pierwsze co pomyslalam to ze jestm u jakiegos sasiada w domu a pozniej sobie wlasnie uswiadomilam ze nie wiem gdzie jest moj dom i kim ja wlasciwie jestem
A po porodzie to dopiero musial byc szok o.o

Janek sie nie poci

Kasienka to fajnie ze zlobkiem trafilas chyba:)

Ide spac, jutro do roboty i dziwnie mi z tym:/

Ostatnia edycja:
Hej przemwczenie czy inne badziewie mnie dopadli.

Munka - polecam zabiegi parafinowe na dłonie. Ja nawet parafiniarke kupiłam tylko czasu mi brak na stosowanie. A to w galerii to zapewne kosmetyki mary key - czy jakoś tak. Świetne ale cena zabija. Dlatego parafiniarke kupiłam ;)
Super też sposób mojej mamy - siadasz przed tv do miseczki wlrwasz oliwe z oliwek i moczysz lapki 20 minut. Potem wklepujesz krem nawilzajacy zakladasz rękawiczki bawełniane i idziesz spać

O matko kilka minut to moze trwac??? Ja bym umarla ze strachu w tym czasie...

może może... trwa kilka minut i nic nie możesz zrobić... Kiedyś dopadło mnie jak jechałam autobusem do Wrocka na studia. Próbowałam się wybudzić i nie mogłam, beznadzieja. Zauważyłam, że miałam takie stany w okresie większego stresu i zmęczenia.

Super też sposób mojej mamy - siadasz przed tv do miseczki wlrwasz oliwe z oliwek i moczysz lapki 20 minut. Potem wklepujesz krem nawilzajacy zakladasz rękawiczki bawełniane i idziesz spać

to by się siorka zdziwiła, jakby pod choinką znalazła miskę, oliwę z oliwek, krem i rękawiczki :-D hhmm....zawsze to jakaś myśl ;-)
A parafinka wiem, że jest spoko. Jak pracowałam w Konstancinie, to w zimowe okresy wchodziliśmy do pomieszczenia z pojemnikiem z parafiną, podgrzewaliśmy i zamaczaliśmy całe dłonie.

muńka jak aylin pisze parafina czyni cuda. Porażenia przysennego nigdy nie miałam, uczucie musi być przerażające! P nie poci się, ale ja mam w pokoju 19C i ona tylko w bodziaku bez skarpetek itd.

muńka josie surykatki to i moje ulubione zwierzaki, są cudne!

josie
powodzonka w pracy i wracaj do zdrowia!

kasienka jak dziecko jest w innym miejscu to inaczej się zachowuje, je i śpi. Sąsiadki niani mówiła mi, że dzieci śpią u niej zawsze 2-3godz., a w domach rodzice narzekają, że po 20 min. To sam dotyczy zasypiania. U niej w 5 min. a w domu muszą być np. noszone na rękach. Tak pewnie jest i w waszym przypadku, młody ze sforą dzieci czuje się dobrze, lepiej je i zasypia jak wszyscy:)

Aylin - na allegro są zestawy z Mary Kay za ok. 100zł.... chyba jej kupię, a potem niech sobie szaleje z parafinką:-)

kasiekz - w G pokoju też nie ma wysokiej temperatury i śpi w piżamce na długi rękaw i bez stópek. Kurcze, nie wiem czemu ona się tak poci...

hej dziołchy :-)

u nas nocka z dwoma pobudkami ale było tylko mamo daj munia, poszłam dałam munia, położyłam i spała, wstałyśmy o 6.40

Muńka moja się nie poci w nocy ale u niej w ogóle nie odkręcany jak na razie grzejnik i śpi w pajacu, a co do rąk to też mam suche ale ciągle zapominam je kremować także nie pomogę w tej kwestii, a czemu ona tak często te ręce myje ????????????
kurde coraz bardziej się nakręcam na zmianę kuchenki abym miała piekarnik bo teraz nie da się żyć bez niego już mam dość tego czytania co Wy tam pichcicie a ja nic nie mogę zrobić :-:)-:)-(

Kasieńka dobry żłobek to teraz skarb !!!!!! dobrze że na taki trafiłaś, szkoda że u mnie jest taki problem z dostaniem się do żłobka bo chętnie bym małą zapisała od września

josie też bym chciała wrócić do pracy :-:)-(, a nie mam gdzie :eek::eek:

Cześć laski

Dzisiaj spałam jak zabita aż zaspaliśmy do szkoły i musiałam Oliwkę zawieść autem:szok: Młody jeszcze śpi a już 9

A i ja też nie lubię się wymykać, wolę żeby Damian chwilę popłakał ale chociaż wie co się dzieje

Kasienka mi się jednak wydaje, ze Nikoś odreagowuje to co się dzieje w żłobku, no i korzysta, że ma oboje rodziców przy sobie.
Bidulek, a to już nie pierwszy raz się zdarzyło, że go ktoś ugryzł?

Polaa fajnie, że już lepiej sie czujesz

Alijenka no no, weekend pełen rozjazdów- chociaż sie nie nudziłaś

Josie jak się dzisiaj czujesz? Oby przeziębienie szybko przeszło

Muńka Damian teraz się nie poci bo latem to strasznie. Co do prezentu dla siostry nie pomogę bo ja od czasu do czasu krem nawilżający do rąk stosuję i nic więcej

helloł

U mnie nocka dziś okropna. i mojego dopadły krzyki, jęki, stękania i płaczer nocne. Milismy kilkanaście takich pobudek, nie wszytskie kończyły sie przebudzeniem na szczęście. Wiedziałam ze nie powinnam sie cieszyć, bo ostatnie noce były cudowne, przesypiał parktycznie całe - budził sie na cyca ok.5.

Munka - moi chłopcy obaj bardzo sie pocą, Adriana wystarczy nakryc kołderka wyżej niż do pasa i jest mokry. Myślisz że to jest coś niepokojącego???

Josie - zdrówka i udanego powrotu do pracy po przerwie.

Alijenka - super ze u Was nocka w porządku.

Iwon - jak Julek????

Kasienka - a panie w żlobku wiedzą ze grasuje tam jakiś gryzon????

Asik - zazdroszczę przespanej nocki;-):-)

W czoraj mieliśmy kryzys nocnikowy. Wydaje mi sie ze to jednak jeszcze za wcześnie. Mama mówi, ze wołał ładnie siku, ale żadko zdażał na nocnik, ale przynajmniej kupa nie w pieluchę. Na pewno spodobało mu sie bieganie bez pieluchy, i często woła siku po to zeby sie jej pozbyć, a nie z potrzeby sikania.:baffled: Cwaniak mały:-D

Kasiek - nie jestem przekonana co do wrózek, ale jakbyśmy sie kiedyś spotkały to Cie zmolestuje ;-):-)

Wrocławianki udanego spotkania i proszę naszą Agę napełnić pozytywną energią
:tak:

reklama
dzisiaj nocka spokojniejsza ... przebudzil sie ale chwila moment zasnal :) i spal do 6:30 :) chyba katarek go wybudzal :)

Muńka
przyjezdzajcie przyjezdzajcie :) Nikos sie poci ale tak na poczatku ale on zanim zasnie to sie kokosi i moze stad ... potem wystygnie i ... w nocy juz raczej nie .. za to niemal zawsze wstaje spocony w dzien

Josie chyba :p no a Ty juz na nogach jestes czy jeszcze lezysz :p? moze byscie sie z Jasiem do nas wybrali :p

Alijenkadobrze ze nocka lepsza

Asik
drugi raz ... pierwszy bylo jakis iesiac temu w plecy :| czemu moje dziecko nie moze tak dlugo spac hmmmm

Andzia juz dzisiaj poinformowalam ze znowu ktos gryzl :) oby dzisiejsza nocka byla lepsza

Do góry