reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wstepnie na 17.04. Naprawde to juz 17 tydzien...? Czas leci:) nic dziwnego, ze juz spodnie mnie pija troche, gdy usiade...
Josie ta bezsennosc jest straszna. Gdy obudze sie w nocy to godzine, dwie murowane, ze nie spie...

reklama
Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!

msmickey
buhahahahahahahahaha...a już miałam gorszą wizję!:)))

andzia zdróweczka dla dwójeczki! Nic się nie łam, sezon chorobowy...może jak w końcu przyjdzie mróz to wymrozi te wszystkie zarazki!

josie a wiem o co chodzi, dałam kiedyś P w sklepie, a potem w domu już nie chciała cwaniara:/

aga przyglądał sie grzecznie jak mama kąpała 'lalę'...wow! Heh w końcu się przyzwyczai do kuzyneczki:)

aylin właśnie, pewnie jak zacznie mówić to pełnymi zdaniami. Ostatnio ktoś mi mówił, że tak zazwyczaj to wygląda.

Dziekuję za pocieszenie. W sumie Tysia ma tak ze dopóki czegoś nie opanuje - to nie robi. Jak nie była pewna ze sama bez rączki da radę chodzić - to nie chodziła. To moze z mówieniem tez czeka. Rozumie co sie do niej mówi - więc pewnie kwestia czasu.

Cześć laseczki

Zajęcia z tańca zapowiadają się super:biggrin2: trenerka ma sporo sukcesów na koncie nie tylko w PL ale też za granicą, tańczyła ze swoją grupą ( zabijcie ale nie pamiętam nazwy) na stadionie na euro 2012, teraz będzie w grudniu na miss polonia i w sylwestra we Wrocławiu. Zajęcia 2 razy w tygodniu, koszt miesięczny 50 zł. Oczywiście Oliwia b. chce chodzić:happy: i będzie!

O 11.30 odbieram Oliwkę ze szkoły i do logopedy jedziemy a przy okazji odwiedzimy Damiana chrzestną:-)

Josie może z tym nie jedzeniem warzyw to przejściowe?

Dziewczyny, szukam sposobu na wspoljezdzenie Gosi i Bambino Secundo. Wzbraniam sie przed zakupem podwojnego wozka bo te fajne sa kosmicznie drogie (3 tysie - jedna babka chciala 2 za taki sciuchrany...). Mysle nad takim boardem. Widzialam tez takie z jeszcze wyzszym podnozkiem czyli G moglaby siedziec tam tez. Sa tez takie przyczepiane siedzonka do boku wozka.
Na pewno macie jakies doswiadczenie, pliz podzielcie sie:)
Nastepna sprawa: chusta elastyczna. Mam zwykla ale dla Mini lepsza elastyczna, szybsze zalozenie i wygodniej dla Malucha. Ma moze ktoras jakas na sprzedaz? Moze mozecie jalas polecic?
I jeszcze jedno: poduszka rogal dla ciezarowki. Przy G nie kupowalam, mialam poduszki z innej kanapy. Teraz musze. Macie jakies na sprzedaz/polecic?
niestety nie pomogę - chusty i poduchy nie miałam a wózek to już całkiem inna bajka;-)

Aga takie maleństwo, nie dziwię Ci się, że miałaś stresa przed kąpielą- też bym miała chociaż nie minęło dużo czasu kiedy nasze skarby takie były. Ale tego się nie zapomina:-)

Byłam u kumpla :-) okazało się,że mieszka razem z dziewczyną :-D - zadowolone??? :p:p świetna z niej kobitka i cieszę się,że moze uda mu sie w koncu ustabilizować życiowo.
:-D:-D:-D

Andzia zdrówka dla chłopaków i nie obwiniaj się bo to NIE TWOJA WINA!

Uwaga, bedzie historia. Dzis mnie G zalatwila na tzw ament. Pojechalam z nia do galerii handlowej po ciuchy (dla odmiany dla mnie). Poczatek dobry - G drzemie. Wychodzimy z pierwszego sklepu, G obczaila sklep z zabawkami, musiala wejsc i popokazywac mi co ciekawsze (czyt z melodia). Pod koniec zwiedzania kupne stęki. Ok, lece do pokoju dla matki z dzieckiem. Rozrywam pieluchogacie z dady (!) - pusto. No to chce zalozyc nast - protest z placzem. Mysle sobie, wtf? (tak po cichu sobie pomyslalam;)) G siedziala mi akurat tak z tylkiem pomiedzy nogami, no wiec mowie: daj, zalozymy pampka, bo jeszcze mamie spodnie i buty obsikasz... ale G juz swoj plan miala;) nie siuski tym razem, o nie... za to zrelaksowala sie blyskawicznie i pampek byl na tylku szybciutko bez protestow;) jak wcelowala takim ladunkiem, zeby nie obesrac mi butow, pojecia nie mam. Wdziecznosci mojej to nie umniejsza wcale;) doprowadzilam sie do ladu ale z reszty zakupow juz byly nici - do domu nam bylo trzeba...
Taka historia...

Kasiek super, że wyniki już są dobre:tak:

Hehe asik u mojego z jedzeniem to wszystko jest przejsciowe, jednego dnia uwielbia drugiego nienawidzi. Ale wolalaabym zeby jadl warzywa:/

Pozdrawiam was z mcdonalda. Zjadlam wlasnie dwa placki ziemniaczane, dwa mcgriddles i popijam kawa bo cisnienie niskie i glowa mi peka od niewyspania ehhh

Kasiek dobrze ze wyniki ok:)

Witam, babcia dziecko zabrała, a ja mam sprzątać, a co robię:baffled::-D a ogólnie dobrze, ze poszli, bo mi się trochę ciszy przyda :) Ten tydzień jakiś zalatany mam.
No nic wracam do roboty w czwartek będzie u nas moja przyjaciółka z ber :) już się nie mogę doczekać nie widziałam jej prawie rok.

Uwaga, bedzie historia. Dzis mnie G zalatwila na tzw ament. Pojechalam z nia do galerii handlowej po ciuchy (dla odmiany dla mnie). Poczatek dobry - G drzemie. Wychodzimy z pierwszego sklepu, G obczaila sklep z zabawkami, musiala wejsc i popokazywac mi co ciekawsze (czyt z melodia). Pod koniec zwiedzania kupne stęki. Ok, lece do pokoju dla matki z dzieckiem. Rozrywam pieluchogacie z dady (!) - pusto. No to chce zalozyc nast - protest z placzem. Mysle sobie, wtf? (tak po cichu sobie pomyslalam;)) G siedziala mi akurat tak z tylkiem pomiedzy nogami, no wiec mowie: daj, zalozymy pampka, bo jeszcze mamie spodnie i buty obsikasz... ale G juz swoj plan miala;) nie siuski tym razem, o nie... za to zrelaksowala sie blyskawicznie i pampek byl na tylku szybciutko bez protestow;) jak wcelowala takim ladunkiem, zeby nie obesrac mi butow, pojecia nie mam. Wdziecznosci mojej to nie umniejsza wcale;) doprowadzilam sie do ladu ale z reszty zakupow juz byly nici - do domu nam bylo trzeba...
Taka historia...
Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!.
Super wieści!!! Prawie 11kg, ja się obawiam, ze my 13już nieźle przekroczyliśmy.

Cześć laseczki

Zajęcia z tańca zapowiadają się super:biggrin2: trenerka ma sporo sukcesów na koncie nie tylko w PL ale też za granicą, tańczyła ze swoją grupą ( zabijcie ale nie pamiętam nazwy) na stadionie na euro 2012, teraz będzie w grudniu na miss polonia i w sylwestra we Wrocławiu. Zajęcia 2 razy w tygodniu, koszt miesięczny 50 zł. Oczywiście Oliwia b. chce chodzić:happy: i będzie!
Super :) będziesz miała małą tancereczkę :)

Josie smacznego :D

Goodmorning lejdis :-p

W nocy placz przez sen chyba jeszcze zeby mecza :confused2: musialam spac trzymajac ja za raczke wtedy czula sie bezpieczna i spala spokojnie..... efekt male spoznienie do pracy i oczy na zapalki:confused2:

Ja nie wiem ale ablo wybilam sie z rytmu odpisywania albo moja glowa juz zle pracuje.... przeczytalam od wczoraj co sie dzialo i malo co pamietam :zawstydzona/y::sorry: ale sprobuje ;-)

Aga- wiedzialam, ze dasz rade z kapiela ;-) A pewnie zazdrosny, ze malutka mu wujka chce zabrac ale przyzwyczaji sie z czasem :tak:

Aylin- moja opiekunka twierdzi ze Perla coraz wiecej mowi i ze wczoraj po przebudzeniu wolala Claire (ja po imieniu):eek: tylko szkoda, ze w domu gada po swojemu nio poza prostymi zwrotami to, tak, nie, mama, tata, dziadzia, baba, wraaaa, baaachhh, awwww, allll.... ale tak sobie mysle, ze kazde z nas doszukuje sie slow w swoim jezyku i jak dla mnie malo cos brzmi jak porzadne zdanie po polsku dla niej moze brzmiec jak cos po angielsku :eek::-D
MsMickey- na poczatku mialam chuste ale mloda nie lubila tego calego ubierania :sorry: i kojec z motherhood jak dziewczyny co do wozka to ciezko cos doradzic bo nie mam doswiadczenia ale z obserwacji tutejszych to wziecie ma dostawka zeby dziecko stalo ale to bardziej dla starszego dziecia a dla mniejszych twins wozki ;-)
Munka- w takim razie &&&&& zacisniete! i daj znac jak juz bedzie decyzja :tak: a mozesz zdradzic co to za kurs? tzn domyslam sie, ze zwiazany z reh ;-)
JOsie- moja z kalafiorem i brokulem zawsze byla na bakier, marchewke uwielbia w rosole taka pognieciona i buraczki zmiksowane w zupie to jedyne warzywa jakie zjada chetnie oprocz ziemniaka :-D
Andzia- fajnie, ze macie mozliwosc wyskoczeia gdzies razem a to ze dzieci chore to nie Twoja wina i tym bardziej, ze babcia mogla zostac:tak:
Kasiek- super!!! czyli domowe sposoby dzialaja :happy: kiti buuuu ochhhhh slodziak!
Asik- czyli O bedzie chodzic na tance? super tez zawsze o tym marzylam :tak:
Sylka- ciesz sie, ze tatus chce sie z dziecmi bawic :-p A doczytalam na odpowiednim watku, ze zajmujesz sie analizami finansowymi , ja wlasnie przygotowuje sie do egzaminu poczesci z tego :confused2: i szacun za Ci za to ;-)

I musze sie pozalic/pochwalic, ze moja corcia staje sie coraz bardziej independent women, jogurty, deserki i wiekszosc obiadkow je sama, lyzeczka badz widelcem, kiedy ona tak sie rozwinela?

Witajcie

Sunshine
- Współczuje nocki.
oj tak- rowzijaja sie nam dzieciaki
MsMickey - no historia niezła:)))
Aga- korzystaj z chwili :))
Kasiek - Super ze Polki już czysto
Asik - fajnie ze tance Oli wypaliły i mozę kiedyś bedzie występować razem z grupa na jekiwjs wielkiej imprezie???
A i zapomniałąm osattnio :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Pralko Iwon - witam:-D

Nie moge sie skupic na pisaniu posta, bo moje łobuzy nie dają

Aga - nie dziwie sie ze A zacdrosny. Mati jak tylko widzi ze przytulałam Adriana to podlatuje i go odgania.

MsMickey
- chusty ani poduchy nie miałam. Co do wózka podwójnego - dla mnie troche bez sensu, ewentualnie ta dostawka. Miedzy moimi chlopcami w prawdzei jest trochę wieksza róznica niz bedzie miedzy twoimi dzieciakami, ale jak M sie urodził to A ani razu nie jeździł w wózku, gzrecznie spacerował obok.

reklama
Sunshine współczuję nocki, bo u mnie podobna była :/

Andzia, a jak chłopaki dzisiaj się czują??

Ja dziś na noc ubieram biustonosz pancerny i jakiś kombinezon, bo młody mnie dziś sam w nocy rozbierał :szok::szok::szok:i wszedł pod koszulkę do cyca:baffled::baffled:

Do góry