reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja robiłam sobie kawę, a P jadła śniadanie w foteliku przy bajkach i oczywiście zasnęła przy nim:p

Aga
padłam:D:D:D:D:D:D:D Młody jest mega! 13kg, ale on jest chłopak to raz, a dwa duży!

Asik 50zeta to taniocha za dwa razy w tygodniu! Super, że będzie chodzić:)

potem reszta, bo muszę młodą przenieść...

edzio:
josie narobiłaś smaka na mcdonalda:p

sunshine
super! Moja jak miała 13 mies. i sama wszystko wciągała łyżeczką, nawet gęstą zupę, a teraz strajkuje i łapami:/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziołchy

Właśnie wróciłam z cmentarza, wchodzę na bb i co widzę jakaś nowa szata :-):-)

Jakoś ostatnio nie mogę z Wami usiąść, jak nie wychodne z małą to mój K w domu (aż dziwne)

co do mówienia to moja strasznie dużo powtarza po nas zdarza jej się już nawet 3 słowa powtórzyć pod rząd np. mama daj jajo, a tak to gada po swojemu i to strasznie dużo, ale niestety już ze słowami muszę się pilnować bo oczywiście te niecenzurowane powtarza najlepiej

Papitkaa co do spirali to wydaje mi się że jeszcze za młoda jesteś, a tym bardziej jak planujesz drugie dziecko
&&&&&&&&&&&& zaciśnięte

Muńka za Ciebie też mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&

josie moja zaś odwrotnie wpitala wszystkie warzywa oprócz kalafiora :-):-), a za to rosołu nie lubi

Kasienka jaki Nikoś mądry, moja jak narazie mówi na wszystko nieeee :-D:-D:-D

kasiek dobrze że Polka taka wrażliwa jest nie da nikomu krzywdy zrobić, a z tą grubością P to przesadziłaś troszkę !!!!!!

MsMickey w Twoich pytaniach nie pomogę bo nic z nich nie miałam :-D:-D, hahaha a historia z G super !!!

Aga no widzisz wiedziałam że sobie poradzisz !!!!!!!!!!!! takich rzeczy się nie zapomina !!!!

andzia zdrówka !!!!!

asik i fajnie że Oliwka będzie chodzić na taniec, ja też bym strasznie chciała aby Niuśka kiedyś tak chciała

josie dziękujemy za pozdrowienia z mc tylko szkoda że nas tam nie ma :-:)-:)-:)eek::eek::eek:

Sunshine ja jakoś nie mogę się przełamać do tego aby moja jadła sama chyba to powód tego że wszędzie mam dywany a w kuchni nie mam miejsca na fotelik :-:)-(, zresztą moja dziadyga nawet butli z mlekiem nie chce trzymać sama już jej uchwyt kupiłam to drze się że piła nie piła nie tzn że picia nie bo dla niej picie to piwo :-D:-D
no i współczuję nocki wiem co to znaczy

Alijenka- ja tez mam wszedzie jasna! wykladzine a fotelik jest w duzym pokoju bo w kuchni brak miejsca :sorry: i mam tez taki sliniak z pojemniczkiem wiec to co nie trafi do buzki laduje tam :tak: ale coraz mniej tego jest :happy: Aura butle od 6 miesiaca trzyma sama :happy:

Kasiek- no nie zle bajki ja znudzily i zasnela :-D
Aga- to juz podchodzi po molestowanie mamci :-p

Sunshine ale moja jak je sama to jest to wszędzie bo czasami za mocno weźmie łyżeczkę i strzela wszystkim co na niej jest :-):-), ja czasami daję jej widelec ale nabijam jej jedzenie
no a z tą butlą to nie wiem jak mam ją nauczyć, ona musi mieć przy piciu mleka maskotkę w ręce i ją miętoli a ja ja karmię znaczy trzymam butlę, ale wodę czy inne napoje pije sama

Dziewczyny zakochałam się w tej małej istotce :) miałam iść do pomocy w razie czego w kąpieli, a w sumie kąpałam sama, oni się przyglądali :) i co najlepsze Zosia całą kąpiel przespała :D
No i powtórka A jak zobaczył mojego brata to się tak ucieszył, ale jak dobiegł do niego i zobaczył obok małą to znowu w ryk :D szok, bo na mojej przyjaciółki córcie w ogóle nie reaguje.
Kasiekz A bacznie się przyglądał kąpieli małej :)

nie bylo innej opcji ze ciocia mialaby nie dac rady :)

Jestem wyrodna matka:zawstydzona/y: Dzieci chore a my diwe godziny lelismy za smiechu na kabarecie Hrabi( kasa wydana, więc z ciężkim sercem poszłąm). Jak wychodzilismy Mati spał, ale sie obudził i prawie cały czas wołał mama. Moja mama nie zadzwoniła, bo mysłała,ze krócej bedzie trwał kabaret.
.

chwila odpoczynku i Wam sie nalezy ... a jak chlopaki

Uwaga, bedzie historia. Dzis mnie G zalatwila na tzw ament. Pojechalam z nia do galerii handlowej po ciuchy (dla odmiany dla mnie). Poczatek dobry - G drzemie. Wychodzimy z pierwszego sklepu, G obczaila sklep z zabawkami, musiala wejsc i popokazywac mi co ciekawsze (czyt z melodia). Pod koniec zwiedzania kupne stęki. Ok, lece do pokoju dla matki z dzieckiem. Rozrywam pieluchogacie z dady (!) - pusto. No to chce zalozyc nast - protest z placzem. Mysle sobie, wtf? (tak po cichu sobie pomyslalam;)) G siedziala mi akurat tak z tylkiem pomiedzy nogami, no wiec mowie: daj, zalozymy pampka, bo jeszcze mamie spodnie i buty obsikasz... ale G juz swoj plan miala;) nie siuski tym razem, o nie... za to zrelaksowala sie blyskawicznie i pampek byl na tylku szybciutko bez protestow;) jak wcelowala takim ladunkiem, zeby nie obesrac mi butow, pojecia nie mam. Wdziecznosci mojej to nie umniejsza wcale;) doprowadzilam sie do ladu ale z reszty zakupow juz byly nici - do domu nam bylo trzeba...
Taka historia...

oj oj oj :D

Tralalala odebrałam wyniki siku i wszystko wyzerowane:))) Huraaaaaa!!! Ale idzie na bank mega zima - moje dziecko waży prawie 11kg (10,850)!!! Aaaaaaaaaaaaa...a mówiłam, że ostatnio przytyła i nóżki grubaśne:D Ale urosła, piżamy 92/98!

dobrze ze juz wszystko zniklo

Zajęcia z tańca zapowiadają się super:biggrin2: trenerka ma sporo sukcesów na koncie nie tylko w PL ale też za granicą, tańczyła ze swoją grupą ( zabijcie ale nie pamiętam nazwy) na stadionie na euro 2012, teraz będzie w grudniu na miss polonia i w sylwestra we Wrocławiu. Zajęcia 2 razy w tygodniu, koszt miesięczny 50 zł. Oczywiście Oliwia b. chce chodzić:happy: i będzie!

corcia bedzie zadowolona napewno :)

Pozdrawiam was z mcdonalda. Zjadlam wlasnie dwa placki ziemniaczane, dwa mcgriddles i popijam kawa bo cisnienie niskie i glowa mi peka od niewyspania ehhh

zdrowa dieta ciezarnej :p
W nocy placz przez sen chyba jeszcze zeby mecza :confused2: musialam spac trzymajac ja za raczke wtedy czula sie bezpieczna i spala spokojnie..... efekt male spoznienie do pracy i oczy na zapalki:confused2:

I musze sie pozalic/pochwalic, ze moja corcia staje sie coraz bardziej independent women, jogurty, deserki i wiekszosc obiadkow je sama, lyzeczka badz widelcem, kiedy ona tak sie rozwinela?

wspolczuje nocki ... u nas jest tak ze jadl chwile sam i to slicznie ... a teraz znowu faza na to ze musze go karmic :|

co do mówienia to moja strasznie dużo powtarza po nas zdarza jej się już nawet 3 słowa powtórzyć pod rząd np. mama daj jajo, a tak to gada po swojemu i to strasznie dużo, ale niestety już ze słowami muszę się pilnować bo oczywiście te niecenzurowane powtarza najlepiej

zazdroszcze ze tak fajnie powtarza .. :)

u nas pobudka przed 7 ... o dziwo akurat jak szedl do zlobka ... caly poranek kiwal glowa na tak jak sie pytalam czy idzie do dzieci i cioc ... az myslalam ze glowe urwie od tego kiwania :p

przekazalam ciociom ze jestesmy na etapie odpieluchowania i powiedzialy ze beda go sadzac co jakis czas ... i ze sprobuja znalezc jakis sposob na to zeby pokazywal ze chce na nocniczku usiasc (w domu po prostu go przynosi)... powiedzialam tez ze odsmokowany i mam nadzieje ze nie bylo histerii na drzemce ...

teskni mi sie za nim :p

Ja robiłam sobie kawę, a P jadła śniadanie w foteliku przy bajkach i oczywiście zasnęła przy nim:p
Oj jakbym chciała by mój gdzieś tak kiedyś usnął :)

Aga- to juz podchodzi po molestowanie mamci :-p
I tak się czułąm :baffled:jak moje protesty nie działały pchał się prosto do celu :szok::-D

Sunshine ale moja jak je sama to jest to wszędzie bo czasami za mocno weźmie łyżeczkę i strzela wszystkim co na niej jest :-):-), ja czasami daję jej widelec ale nabijam jej jedzenie
no a z tą butlą to nie wiem jak mam ją nauczyć, ona musi mieć przy piciu mleka maskotkę w ręce i ją miętoli a ja ja karmię znaczy trzymam butlę, ale wodę czy inne napoje pije sama
Trening czyli mistrza, a nie masz jakieś ceraty by pod fotelik rozkładać? A swoją drogą księżniczka nie będzie się męczyć trzymając butelkę :)

przekazalam ciociom ze jestesmy na etapie odpieluchowania i powiedzialy ze beda go sadzac co jakis czas ... i ze sprobuja znalezc jakis sposob na to zeby pokazywal ze chce na nocniczku usiasc (w domu po prostu go przynosi)... powiedzialam tez ze odsmokowany i mam nadzieje ze nie bylo histerii na drzemce ...
Panie chyba były zdziwione, ze mama przez tylko dwa tygodnie, a tyle dokonała :)

A od kiedy (wczoraj) obudził się u babci w łóżku zaczął do niej mówić mama:nerd::nerd: i ani razu od wczoraj nie zawołał jak zawsze babcia, aja czy bambo tylko MAMA:wściekła/y:

Aylin hehe

Aga
ja go od dawna sadzalam wiec on z nocnikiem byl zaznajomiony ... a teraz zaczal tylko odczuwac moze dlatego tak szybko zalapal ze jak cos cisnie to trzeba usiasc

tez i tak bywalo :-D a teraz smiesznie wyglada bo zamiast reke do buzi przyciagnac to glowe do przodu wyciaga :-D Aura ostatnio tez misia pod pacha trzyma ale jakos daje rade jedna reka :eek: A N pewnie nie chce sie przemeczac :-p

Kasienka- w zlobku pewnie nie moga wyjsc z podziwu heheh i super, ze sie cieszy ze tam idzie :tak:

Aga- to pewnie dlatego, ze go karmisz jak przestaniesz to przestanie Cie molestowac :-p

MsMickey- zapomnialam o Twojej historyjce :sorry: a ludzie nie uciekali od Ciebie jak wyszlam z pokoju? :-p

Josie- smacznego :-p

reklama
hej laski :-)
u nas dziś pogoda dramatyczna, leje że aż się zastanawiam jak ja pójdę po Misię do żłobka :baffled:
andzia zdrówka dla chorowitków :-(

Pozdrawiam was z mcdonalda. Zjadlam wlasnie dwa placki ziemniaczane, dwa mcgriddles i popijam kawa bo cisnienie niskie i glowa mi peka od niewyspania ehhh
smakołyki ;-) dogadzasz sobie :-D

Kasienka a ciocie nie były zdziwione że tak szybko ci poszło :confused: choć pewnie one nie takie rzeczy już widziały :tak:
aga to musiałaś mieć niezłą minę jak cię synuś dopadł :-D
kasiek super że wyniki ok :tak:
MsMickey co za przygoda :laugh2: choć pewnie nie było ci wtedy do śmiechu...

co do mówienia to Misia całych słów mówi kilka (mama,tata,kuku itp), odgłosy niektórych zwierząt, po swojemu mówi chętnie, dużo słów sobie upraszcza np. na gorące czy ciepłe mówi "go" :-D

Do góry