reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon wspolczuje nocki, no i maluchowi rzecz jasna. Bidulek sie cos nie moze wykurowac :/
Tomcio juz nie ma goraczki, mial lekka rano. Katar mial w nocy, a teraz go nie ma. No ja oszaleje :p Moze alergia jakas? Chociaz wtedy by goraczki nie bylo... W kazdym badz razie robilam testy na alergie (panel pediatryczny) ze wzgledu na to, ze jest non stop (mimo odstawiania roznych produktow) obsypany na brodzie. Wyniki w pon wiec pewnie sie podziele. Jejku jakie mi dzis monologi wychodza - widac, ze w domu siedze i sie wygadac musze :-)

Aga gratulacje cioteczko :) A jak w koncu urodzila?

Josie ja nie uzywam, ale chyba tommee tippee ma cos takiego...

Sylka witaj :)

Alijenka zazwyczaj jest tak, ze jak sa goscie to dziecko jest inne. Rozesmiane, grzeczne, a jak z mama zostanie to testuje.

Asik uuu wspolczuje bolu zeba... i jeszcze do poniedzialku musisz czekac :/

Munka no chyba by mi serce peklo ze wzruszenia jakbym na zywo zobaczyla.

Wyskoczylam z mlodym do apteki i kilkuminutowa "przyjemnosc" kosztowala mnie jakies 170 zl :/ Ale zapas mam. Pulmexu niestety nie dostalam i farmaceutka cos wspominala, ze wycofuja wiec jesli macie gdzies i uzywacie to zrobcie zapas. No chyba, ze scieme walnela zebym co innego kupila :dry:

reklama
Sylka witaj

Niespodziankaa moj na brodzie zawsze obsypany jak szly zeby ... moze od tego tez katar jakis sie pojawil i temp ... a mowila czemu wycofuja pulmex ?

Josie my nie bierzemy zadnych cieplych rzeczy na pole ... zreszta picia raczej nie bierzemy bo spacery juz nie takie dlugie

Alijenka nie ma Cie dosyc to napewno ... ja obstawiam sprawdzanie na co sobie moze pozwolic

Niespodzianka z tym pulmexem to mnie też zaskoczyłaś ale teraz czytam inne forum i piszą tam że dzieci się po pulmexie dusiły, a ja małą od zawsze tym smaruję nawet przy katarku to wolę jej plecy posmarować na noc aby nic nie złapała

KAFETERIA - Pulmex baby a omijanie okolic serca - Forum dla kobiet

Muńka zazdraszam zumby też bym pochodziła ale nie mam jak :-:)-(

asik ja też wolę rodzić niż ma mnie ząb boleć a tym bardziej że nic nie czułam przy porodzie bo miałam cesarkę :-D:-D

Kasienka, Alijenka znalazlam informacje, ze zostal czasowo wstrzymany
Centrum Informacji o Leku ale dlaczego to nie wiem i w aptece tez nie mowili. Jako podobny preparat pani polecila mi depulol.

Kasienka a co do zebow to juz mu wszystkie wyszly, wiec chyba nie... ale dolne trojki jeszcze nie do konca. No i ta wysypka na brodzie jest czy zeby ida czy nie. Lekarz w Uk kazal odstawic pewne produkty, ale sam nie wiedzial dokladnie od czego te krostki :/

Ostatnia edycja:
tyle co pamiętam:D

Kolega laryngolog powiedział, żebyśmy do 3rż nie używali Pulmex ze względu na jakiś tam składnik i kazał kupić Baby Vapour Balm - balsam ułatwiający oddychanie firmy Bentley Bentley organic Eukaliptusowy Balsam ułatwiający oddychanie dla dzieci • www.tobio.pl Polecam wam, bo nie dusi, nie jest mocny, ma delikatny skład dla maluszków, a pomaga:)

alijenka to co robiłaś u fryzjera?:D:D:D

niespodzianka P w wieku 8mies. miała takie krosty 2 tygodnie, aż przy okazji szczepienia pielęgniarka poleciła mi Bioderma ABCDerm Peri-oral krem i po dwóch posmarowaniach jak ręką odjął - wszystko zeszło! Jest drogi, ale mega skuteczny.

kasienka ale się uśmiałam z tego twojego 'na pole' :D:D:D Moja kuzynka ciągle tak mówi, ja już zaprzestałam:p

josie P pije tylko herbatę i zawsze zimną. Na dwór nie noszę, a jak na długo idę to wkładam w taki 'ocieplacz' termoopakowanie czy coś takiego.

Ostatnia edycja:
W krakowie wszyscy mowia na pole:) np: jak jest dzis na polu? Jak to pierwszy raz uslyszalam nie mialam pojecia o co chodzi.... Ale ja nadal sie nie przelamalam zeby tak mowic po 6 latach:)
Janek na pewno bedzie mowil: idziemy na polko haha

Asik to musial byc bol!!!!! o_O

reklama
Hej baby wieczorowo,

ale fajnie, że jutro wolne :rofl2:
Niestety bąbel miał cały dzień tempkę, teraz mu zbiliśmy i zasnął. Czuję, że przede mną ciężka nocka :sorry2:

Asik współczuję bólu zęba. Oby w długi weekend nie bolało!

Sylka witaj :)

Muńka ja parę razy byłam na zumbie (chyba ze dwa), ale akurat zaszłam wtedy w ciążę z J. i odpuściłam :-p Na lipcówkach mam jedną zumbującą koleżankę, stąd wiem, że to potrafi mega wciągnąć :rofl2:

Niespo szok z tym wycofanym pulmexem, ja też go używałam. Dobrze, że jest to forum! Zdrówka dla Tomka. Jeśli miał tempkę, to to raczej nie alergia. No, ale zobaczymy co wykażą testy.

Ja na dwór biorę taki "ocieplacz" jak kasiek. To się nazywa termos czy jakoś tak.

Dziewczyny a propo tego wrażliwego dziecka na video, to są też głosy negatywne. Niektorzy są zdania, że on się nie wzrusza tylko boi. Bo jak ona śpiewa tak dosyć przejmująco i głośno, to dla niego to jakiś obcy dźwięk i czuje, że ona jest smutna ble, ble, ble. Powiem Wam, że w pierwszym momencie się wzruszłyłam, ale potem miałam mieszane uczucia..czy ja bym pozwoliła na takie emocje u mojego dziecka i jeszcze to nagrywała :sorry2:

Do góry