reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie, witajcie,

Jestem mamą czerwcowego łobuziaka.
Znalazłam to forumjuż jakiś czas temu, ale jakoś nie składało się żeby tu do Was zapukać.
Z tego co widzęjesteście bardzo zgraną grupką super mamusiek i chętnie bym się do Wasprzyłączyła - więc czy można?

aga gratulacje ciociu! :-)

iwon andzia ma rację :tak: Byłam taka ciekawska, że musiałam poczytać co nieco....
Zdrówka dla Julka. Mam nadzieję, że obędzie się bez lekarza.

niespodzianka dziewczyny już wszystko wymieniły ;-)

kasieńka co do zasypiania i zaglądania na bb to jakoś dzisiaj miałam olewające nastawienie do roboty :-p i mimo wszystko nie gnałam jak wariatka. Niestety nie zawsze tak jest....

alijenka obyś choć trochę odpoczęła. A jak są goście to Młoda jest towarzyska i nie zwraca na Was uwagi i pójdzie z kimś na spacer? Czy pilnuje się Was? Pytam bo ja odpoczywam jak Maja z kimś się zabawia ;-)

sylka witaj :-). Napisz coś więcej o Was.

Cieszę się, że odpocznę od pracy i nacieszę się rodzinką. Ale samo święto napawa mnie smutkiem i przygnębieniem :-(.

sylka witaj :-):-):-) i oczywiście zapraszamy :-):-)

Miśki moja jak jest w towarzystwie to nie to dziecko, ja mam wrażenie że ona poprostu ma mnie już dość i dlatego będąc ze mną tak się zachowuje, a ogólnie powiem Ci że nie wiem jak to jest wypuścić dziecko na spacer z kimś innym bo ona ciągle ze mną niestety nikt mi jej ma spacery nie zabiera :-:)-(

kasiek ten sam kolor co ostatnio nic nie zmieniałam :-):-)

josie nie używam kubków termicznych bo moja pije samą wodę

Hej

Ja tylko tak po łebkach przeleciałam co naskrobałyście bo na p/bólowych jestem z powodu zęba:no: wczoraj mnie zaczął boleć i padniecie ze śmiechu jak Wam napiszę co powiedziałam do K. " że 100 razy od bólu zęba wolę rodzić:rofl2::baffled:"

Aga gratulacje dla cioci:-)

Iwon może zęby?

Niespo co do leków bez recepty to dziewczyny już chyba wszystko wymieniły więc nie będę się powtarzać;-)
my od 6 - normalnie co temu mojemu dzieciowi?????????? Na urlopie spała do 8 - czasem nawet 9.
koniec urlopu= koniec spania;-)

Josie no wlaśnie teżmyślałam o kubku lub jakimś termosiku

Sylka witaj:)

Munka zumba powiadasz? Ja sciagnelam kilka filmikow zachecona youtubem, ale nie trafilam na zaden ktory by mi sie podobal. Moze warto jeszcze poszukac... Masz zakwasy?
.

powiem Ci, że Zumba na filmikach, a Zumba, którą poczujesz będąc w grupie, to zupełnie inna bajka. Głośna muzyka z genialnymi rytmami (które kocham), energia prowadzącego i te fajne ruchy, sprawiają, że po prostu świetnie się bawisz.
O dziwo nie mam zakwasów, a wyszłam prawie na czworaka :-D

Hej, hej
Muńka
zumbujesz? Od kiedy? :-) To rzeczywiście tak wciąga?

:tak::tak: to były moje pierwsze zajęcia i już nie mogę się doczekać kolejnych.

Prosze ładnie o podsumowanie ostatnich prawie 3 tyg bo nie ma cudu abym to nadrobiła :)

1 tydzień + 1 tydzień + 1 tydzień = 3 tygodnie :-p

Munka, kasiekz - pigwa to nie wyjatek. Nasz dziec od miesiecy z wielka namietnoscia zajada sie owocami dzikiej rozy (obskubal wszystkie krzaki w okolicy, nic ptaszkom na zimie nie zostawil :sorry2:) a hitem tej jesieni sa... zoledzie. Uwielbia je jesc. Jak dziczek :-) Nie wiem po kim to ma, ja w ciazy tak sie nie odzywialam :-p

:szok::szok::szok: noooo szok szok... nie boisz się, że w końcu naprawdę zje coś niejadalnego??
Mojej mamy znajomego córka zjadła na wycieczce z krzaków jakieś czerwone kuleczki i tylko dzięki szybkiej interwencji nie skończyło się tragedią...

Munka czy Gabi tez tak reaguje jak spiewasz???

powiem Ci, że G jak była malusia (taka rozpoczynająca przewroty na boki) potrafiła zacząć kwilić/posmutnieć jak śpiewałam jej piosenkę "A song for you" Celine Dion (wydaje mi się, że nawet to nagrałam). Potem jej przeszło, ale teraz jak jest jakiś nostalgiczny utwór np. w filmie przyrodniczym, to potrafi się skrzywić i mieć łezki w oczach.

Od 11:55 jestem ciocią małej Zosieńki :)

gratulacje!!

Dziewczyny uzywacie kubkow termicznych dla dzieci? Do cieplej herbatki na plac zabaw. Polecacie cos?

ja nie, bo jak wychodzę na 1-1,5 godz. jak jest zimno, to po prostu picia nie biorę. A jak są plusowe temperatury, to kubek w torbę termiczną.

Uciekam!!

reklama
Do góry