reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej

Co do zapalenia płuc to lekarz powiedział mamie tego chłopca, że coraz więcej jest takich bezobjawowych przypadków:szok:

Młodak butki 2 lub 3
A młody pewnie jakiś kryzys przechodzi -przejdzie niedługo. Współczuje braku kranu

Aga ojj, zdrowiej szybciutko

Niespo ja do 38/38,5 nie podaje p/gorączkowego. A jak dzisiaj?

:szok::no::szok::no:

Iwona co stosujesz na zimno? Mi zawsze Zowirax pomaga

Aylin witaj po urlopie

Uważam, że dzieci powinno się od 'małego' uczyć co wolno a czego nie. Zdarzyło się kilka razy, że młody rzucał buletką czy rozwalał jedzenie ale zaraz reagowaliśmy. Są pewne granice których przekraczać się nie powinno... Ale też nie można przesadzać w drugą stronę, np. żeby nie pozwalać dziecku usiąść na piasku w piaskownicy to jak dla mnie przegięcie

reklama
Asik ja też używam zovirax i własnie sobie posmarowałam, ale u mnie pomaga najbardziej, kiedy zadziałam od razu. A ja przegapiłam ten początkowy moment i teraz się męczę :confused2:

Aaaaa ja chce byc tu z Wami ale czas nie chce mi pozwolic................kazda wolna chwile dziele miedzy siostre a kosmiczny egzamin ktory sie zbliza wielkimi krokami........... wiec jak tylko wroce do swiata zywych bede na bierzaco........... a tymczasem pochwale sie jak baluje :-p

Aga- tez kupuje te serki okragle dla Aurelki ale u nas 6szt jest za 5zl (jak jest promocja ;-)) ale chyba juz jej sie przejadly i preferuje trojkaciki topione :tak:
Kasiek- Claire (opiekunka) caly tydzien robi tematyczny tzn Halloween i widze ze dzisiaj tez wrzucula fotki :tak: przynajmniej wiem co corcia robi jak mnie nie ma :-D i zazdroszcze im zabawy :-p
Kasienka- sliczny, boski i zgrabniutki!!!!
Aylin- to sie wywczasowalas :-D dobrze, ze Martysia wrocila do normy :tak:

wiecej grzechow nie pamietam........ do nastepnej wolnej chwili muah :*

Załączniki

• 576546_3443312737803_1389895303_n.jpg
    576546_3443312737803_1389895303_n.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
kasiekz - Ty blond z dlugimi rozpuszczonymi wlosami w zimnym klimacie... - typ nordycki znaczy? ;-)Podziwiam ludzi, ktorzy nie sa zmarzluchami jak ja :tak:Ale czy Wy troche nie za bardzo skrajnie? Jak Polka bedzie sie dobrze czula tylko w zimnym to bedzie popadac w konflikty (np. w akademiku ;-)) ze zmarzluchowata wiekszoscia ;-)A moze Wam i gorace temperatury pasuja i jestescie po prostu uniwersalni? :-D

Munka, kasiekz - pigwa to nie wyjatek. Nasz dziec od miesiecy z wielka namietnoscia zajada sie owocami dzikiej rozy (obskubal wszystkie krzaki w okolicy, nic ptaszkom na zimie nie zostawil :sorry2:) a hitem tej jesieni sa... zoledzie. Uwielbia je jesc. Jak dziczek :-) Nie wiem po kim to ma, ja w ciazy tak sie nie odzywialam :-p
Zumby zazdroszcze :tak:

mlodak - a masz dla mnie i katriny jakies inne bajki? Ja juz polowe odcinkow z Masza obejrzala i co potem? ;-)

Niespodzianka - dzielimy podobny los ;-) Mnie jako dziecku bylo zawsze cieplo ale ubierano mnie (choc sie bronilam) jak na Sybir i wyhodowano ze mnie zmarzlaka :wściekła/y: Synek jest zawsze cieniej ubrany ode mnie ale nie szarzuje az tak jak kasiekz ;-)Dziec u nas lubi sie bawic cebulami. Woli niz pilki :-) No i dobrze, zdrowiej :-p

Aylin - fajnie sie tak wyurlopowac :tak:

JEju widze ze co niektóre czerwcowe dzieciaczki będą starszym rodzeństwem gratulacje.:-)

Kubulek śpi już prawie dwie h. Zaczynam sie nudzić. :tak:
Zaczęłam szkołę. I jestem na etapie szukania pracy no ale jak jest tak jest.

Co do ubierania to tak jak na teraz to kubulek ma na sobie body albo podkoszulke bluzeczke na długi rękawek kurteczke jesienno- wiosenną ;D chusteczke pod szyjke i czapeczke rajstopki spodenki i adidaski ;D a jak jest chłodniej to po prostu go w wózku kocykiem przykrywam.

Josie a wlasnie mialam pytac czy minelo Jasiowi to walenie glowa ze zlosci? Tomek (odpukac) przestal...

Andzia super babcia uczy dzieciaki, ze milosc jest warunkowa :/ Jak robisz to co chce to Cie kocham, a jak nie to nie kocham. Grejt :no:

Iwon piszac o piasku mialam na mysli osiedlowe mamuski i wiekszosc moich starszych ciotek ;-):sorry2:
Ja tez miewam zimna, brrr okropienstwo.

Asik dalej ma temperature, ale kataru i kaszlu brak. Je ladnie - ladniej niz zazwyczaj ;) Tylko spanie go bierze, bo druga drzemke zalicza. No ale tak to jest jak sie wstaje przed 6 :dry:

Sunshine wrocisz jak bedziesz mogla. Na razie wykorzystuj siostre do bolu :D Pewnie pisalas, ale ja slepa jestem... Kiedy ten egzamin?

Aronia jak to jesc zoledzie? :szok: On je normalnie gryzie i polyka? To nie jest trujace ? :-p

Papitkaa a jaka szkole zaczelas?

Osiwieje w domu, nie tak mialo byc :/ No nic wazne zeby bubu wyzdrowial - najwyzej zaczne spraszac gosci na chate :D Ktos chetny? Ja z centrum to kazdy ma blisko ;)

Asik ja też używam zovirax i własnie sobie posmarowałam, ale u mnie pomaga najbardziej, kiedy zadziałam od razu. A ja przegapiłam ten początkowy moment i teraz się męczę :confused2:
dokładnie, najlepiej zacząć działać jak jeszcze ten 'bąbel' nie wyskoczy

Sunshine wrócisz do nas jak będziesz mogła. Powodzenia na egzaminie

Aronia je żołędzie???:szok: Normalnie je połyka czy tylko pogryzie i wypluje?

Papitka jaką szkołę zaczęłąś?

Niespo oby mu przeszło i nic się nie rozwinęło

Ubieramy się i idziemy do babci ( mamy mojej):-)

Hej papitka:) fajnie ze sie odzywasz:)

Aronia no wlasnie jak to z tymi zoledziami???

Niespodzianka na szczescie przestal walic glowa ale zastapil o innym odruchem zlosci- podchodzi do tego co najblizej i gryzie... Np krawedz krzesla, noge od stolu, autko ktore ma w rece o_O nie zwracam uwagi i czekam az przejdzie:/

reklama
Niespodzianka, asik, josie i inne potencjalnie zaciekawione ;-)- dziec rozgryza zoledzie na miazge. Lupine wypluwa a to ze srodka... :sorry2::-p:-) Na poczatku mu bronilam, bo myslalam, jak Niespodzianka, ze to moze byc trujace (a jak protestowal, jak mu lakocia zabieralam :szok:). Wujek gugel mi jednak wyjasnil, ze zoledzie sa cennym zrodlem... bialka :-D Uratowaly wiele istnien ludzkich :tak:Jadla je biedota w ciezkich czasach (poprzez odpowiednie przyrzadzenie pozbywa sie goryczki), sa tez stalym elementem wspolczesnego szkolenia survivalowego - zagubiony w lesie czlowiek przezyje jedzac zoledzie :tak:Oto jakich to madrych rzeczy mnie dziec nauczyl :-) Odkad mu pozwalam jesc zoledzie schrupal ich juz z kilkadziesiat, po kilka na kazdym (z codziennych) spacerow :-) Dab rosnie nam pod domem :-pDowiedzialam sie przy okazji jeszcze jednej rzeczy (od sasiadki obserwujacej chrupiacego zoledzie dziecia): ze jak w danym roku jest duzo zoledzi (a u na ich zatrzesienie) to ma byc ciezka zima :szok: Mam nadzieje, ze to glupi zabobon :sorry2:

Cos jeszcze mialam na inny temat... :confused: A! Wiem!

Sunshine
: swietnie wygladasz taka rozimprezowana! :-D

Do góry