reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Pewnie,ze zmokłam:-/ dobrze,że buda w spacerówce duża,to mi G nie zmoczylo,bo folii nie miałam. Normalnie piękne słońce na niebie,wiec rozsiadłam sie na ławce,czytałam BB a tu deszcz!!! Wszyscy dookoła byli tak samo w szoku jak ja:-D

Ja daję G najcześciej jogurt naturalny z czymś,ale kupuje też rolmlecze waniliowe i bakusie wyciskane (fajna opcja podczas wyjścia z dzieciem)

Mlodak - buty lepiej rozmiar wieksze,zwłaszcza,że kupujesz bez przymierzania.

I coś jeszcze chciałam,ale G marudkuje...

Nie przeczytalam, przelecialam tylko po lebkach ale poki dziec spokojny to wystukam choc 3 slowa.

agaundpestka: inhalacje bezpieczne dla dziecia to na 100% eukaliptus. Majeranek o ktorym pisala kasiekz tez ponoc dobry (ale nie probowalam) Swietna opinie ma olejek pichtowy (sosna syberyjska) ale w Polsce jest kosmicznie drogi - ja kupilam zapas w Rosji, gdzie kosztuje grosze a jest rewelacyjnej jakosci, wiec jezeli masz dostep do Rosjan to moga Ci sprowadzic ;-) Jezeli robisz inhalacje dawnym sposobem (jak ja ;-)) czyli nad miska wrzatku to lepiej, by dziec na ten czas byl w innym pokoju (male dzieci nie powinny miec zbyt intensywnego kontaktu z olejkami eterycznymi), jakies 5-10 minut po skonczonej inhalacji (bez wietrzenia) i dziec moze wrocic :tak:Mozesz tez sie nacierac specjalnymi olejkami ale nie piersi (z wiadomych wzgledow) lecz np. szyje - bedziesz wdychac olejki (np. noca) a dziec tego nie wylize/zbyt mocno nie nawdycha. Wszystkie opisywane przeze mnie sposoby sa aktualnie z powodzeniem testowane :-p Nie sprawdzilo sie za to wkladanie masla do nosa (czego czlowiek z desperacji nie zrobi) :sorry2:

Kasiekz - ale "ciemna strona" Twojej tolerancji miety jest taka, ze jesli nie zaszkodzila laktacji to odpada Ci jedna z metod na odstawienie ;-)

andzia - wyslane :tak:

Ostatnia edycja:
Kasienka - brzuszki ciazowe sa zawsze super, wiec nic innego nie mozemy napisac :tak:

mlodak
- mi sie czesto udaje zdusic przeiebenie w zarodku, wiec tym bardziej sie wkurzylam tym razem, ze sie rozchorowalam w ciagu 1 minuty (o 19:39 bylam zdrowa a o 19:40 juz chora i to pelna para) - bo nie mialam szans przeciwdzialac :wściekła/y:Stosuje takie metody jak w trakcie przeiebienia (wczoraj opisywalam adzeundpestce). Buty drugie podobaja mi sie najbardziej :tak:A kolezanka ma po prostu mieszkanie urzadzane nie pod dziecia :-D Nie przejmuj sie, moj tez tak potrafi, to taki wiek :tak: I wkurzalo mnie na maksa jak mi w hotelowej restauracji goscie rzucali "znaczace" spojrzenia (z gatunku wlasnie, ze nie umiem "ujarzmic" :wściekła/y:) Dzis bylam happy jak wyrzucil kwiat z doniczki, tancowal w ziemii rozprzestzreniajac ja az do kuchni, lupiny doniczki (glinianej) wrzucil do gliniaka na kiszonke a ja... mialam 2 minuty spokoju by odgrzac obiad :-p

Munka
- Moj dziec uwielbia pigwe - codziennie wsuwa (rosnie przed domem) na surowo, nie wiem skad mu sie to wzielo, bo to wszak paskudztwo w takiej formie :szok:

Wiecej nie napisze - dziec marudzi :sorry2:

Ostatnia edycja:
Josie zapomniałam napisać, że można jeszcze dodać do takiego homo "hand made" ;) trochę jogurtu nat., ilość w zależności jaką chcemy konsystencję. Nie za dużo, bo to ma być serek a nie jogurt ;)

Resztę nadrobię później, bo zmykam do domciu :) Buziaki!

aronia przeziębienie też udawało mi się oszukać, ale kataru nigdy. Jak już się coś tam zaczęło to już zawsze szło....

Ostatnia edycja:
Wlazlam na watek z harmonogramem - bardzo dziekuje za wpisy :) Przeczytalam tez pierwsze strony. Moje dziecie spalo 3 razy dziennie :szok: i jadlo mleo litrami. Kiedy to bylo :-D

Mam pytanko. T ma temperature (37.9), nie ma zlego samopoczucia, gania i smieje sie jak zwykle. Czy podalybyscie lek przeciwgoraczkowy jesli temperatura sie nie podnosi?

Wlazlam na watek z harmonogramem - bardzo dziekuje za wpisy :) Przeczytalam tez pierwsze strony. Moje dziecie spalo 3 razy dziennie :szok: i jadlo mleo litrami. Kiedy to bylo :-D

Mam pytanko. T ma temperature (37.9), nie ma zlego samopoczucia, gania i smieje sie jak zwykle. Czy podalybyscie lek przeciwgoraczkowy jesli temperatura sie nie podnosi?
Do 38,4 co-najmniej nie zbijamy.

reklama
Do góry