reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

U nas nocka też już nietaka fajna jak poprzednia. Najpierw Grubcio o 1:20 zaczął haftować bo zapomniałam go odklaczyc wczoraj.
Potem o 3,4,5 i 7młody wrzeszczal przez sen. Też winie zęby - ostatnia. czwórka, dolna prawa. Już kielek jest, reszta wylazi.
Ale za to pobudka o 9:15 więc nawet się wyspalam.

Od rana pięknie święci slonko więc zaraz na dwór lecimy.

reklama
Hej dziewczyny, ale się nie wyspalam... Co godzinę mierzyłam Miśce temp! O północy miała już 39 z kreskmi, pomimo podania paracetamolu i i nurofenu, w końcu wysłałam męża po pyralgin, magister wyliczył, że na jej masę ciała mam dać 1/8 tabl i po podaniu (rozkruszona i rozp w wodzie z cukrem) przeszło po 20 min. Kolejna dawka o 6 jak gorączka wzrosła i do teraz jest ok, ma 37,5 :) a nie ponad 39.

Mlodak wspolczuje nocki ... u nas juz nie placze budzi sie po 6 :| ja chce 77777777777

Rysica dobrze ze cos pomoglo na ta goraczke

Alijenka jak nie zeby i jest zdrowa to tylko jakis skok albo lek separacyjny ... albo moze nynus potrzebny ... my jak teraz rzucilismy smoka to powiem Ci ze dziecko jakies takie spokojniejsze :) i lepiej mu se spi ... jeszcze tylko zasypianie na drzemke

Kasiek jesli krowie tak dziala nie ma co meczyc dziecia ... a maz se przestawi :)

wczoraj na drzemke placz byl niecale 5 minut... a dzisiaj moze minutke potem zawolal ze trzy razy tata bo wiedzial ze mama nie przyjdzie i zasnal ... jeszcze zeby tak sam chcial isc na to lulu :) ale i do tego dojdziemy ... jeszcze mamy czas :) na noc zasnal bez problemu

wczorajszy dzien z jedna wpadka siuskowa :) dzisiaj poki co wszystko na nocniczku :)

Ostatnia edycja:
Witam :) ale marudzicie z tymi nockami :D trzeba zaakceptować, ze mamy małe maluchy które się budzą i już :D
A tak poważnie to nie koniecznie lęki separacyjne czy zęby, w tym wieku często dzieci odreagowują/ przeżywają to co się w dzień wydarzyło, przecież dla nich wszystko nowe jest i stąd te budzenia, jęczenia itp.

alijenka aga jutro u nas 24C!!!!
Świetnie, jutro spędzamy cały dzień na działce na porządkach itp. może ostatni grill. Młody lubi babrać się w ziemi więc będzie szczęśliwy.

Co do spotkania to dziewczyny z Wrocka nie mogła we wtorek, więc co Kasiek jesteś gotowa na najazd??

Iwon fajne buty, ale stanowczo za ciepłe jeszcze, w czym będzie chodził jak będą mrozy? :) My nawet nosimy jeszcze półsandały.

Kasieńka, a Ty jesteś pewna, ze Nikoś jest z rocznika naszych dzieci?? :D

Antek wczoraj się popisał przy koleżance :) ja mówię idziemy na spacer to przyniósł jej buty, potem mi i sam usiadł na krzesełko wystawił nogę i krzyczy, ze on jeszcze :) wychodzimy, a on pokazuje głowę, a ja mówię, ze czapki nie trzeba, bo ciepło, a on pobiegł do szuflady wziął czapkę z daszkiem i się cieszy :)
Wcześniej koleżanki synek podskakiwał, a ona mówi do niego pokaż cioci jak tańczysz na co A pobiegł do sprzętu muzycznego i włączył muzykę :D

wiec wlasnie :) a mi wygodniej bedzie przebierac jedno dziecko o ile faktycznie uda sie wczesniej odpieluchowac :) niz dwoje :) no i smok... jakos tak zawsze w planach mialam ze go odsmocze jak mu wszystkie zeby wyjda tzn te 16 :)...

wiec wlasnie :) a mi wygodniej bedzie przebierac jedno dziecko o ile faktycznie uda sie wczesniej odpieluchowac :) niz dwoje :) no i smok... jakos tak zawsze w planach mialam ze go odsmocze jak mu wszystkie zeby wyjda tzn te 16 :)...
Ze smokiem mówiłam tak samo :) póki co mamy 15zębów, ale 16ty już się przebija wielkimi krokami :)

reklama
Aga, Kasienka -obie macie mądrych synków i wspaniałych i ja też;-):-D

Ja przy Adrianie jakoś bardziej sie spinałam i z nocnikiem i z samodzilenym jedzeniem itd. itp. Teraz wrzuciałm na luz. Rzoumiem Cie Kasienka - ze jak najszybciej chcesz usamodzielnić Nikosia, bedzie Ci łatwiej, a że uczeń pojętny to idzie z górki :-)

Cyc niby łatwiej z nim, ale tak mysle,że jakby Mati nie ssał to pewnie pzresypiałby już całe noce i tak mnie kusi zeby z nim skończyć, a z drugiej strony tak mi szkoda:-(

Do góry