reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No to teraz przerwa na szybką kawę i nadrabianie bb od wczoraj ;-)

Zacznę od tego, że wczoraj udało nam się spotkać z Asik. Tempo raczej ekspresowe ;-) i tak naprawdę w momencie, kiedy zaczęłyśmy się fajnie rozkręcać ;-) trzeba było wracać. Ale i tak było super, a asik jest b.ładna i bije od niej takie fajne naturalne ciepło :happy: Już knujemy kolejny meeting :cool2:;-)

J. wraca już jutro do żłobka, kuracja antybiotykow zakończona pełnym sukcesem :-)

Kasia.natka
fajno, że jeszcze o nas pamiętasz :sorry: No i widzę, że kolejne czerwcowe dziecię świetnie sobie radzi w żłobku :tak: Tak trzymać! My też się ładnie zaaklimatyzowaliśmy, tylko były choroby.

Sunshine zazdroszczę szaleństwa w Ikei. My z M. ją uwielbiamy, niestety najbliższa 200km stąd i to w DE :confused2:Pamiętam jak wzięliśmy ślub i dostaliśmy trochę kasy od gości, to w drodze powrotnej z podróży poślubnej zahaczyliśmy właśnie o Ikeę ;-) I przywieźliśmy cały samochód różnych obrazków, miseczek i wazoników ;-)

Kasieńka masz rację, że człowiek jest bardzo ciekawy jakie będzie to drugie dziecię, nawet trudno sobie wyobrazić, że może być inne niż pierwsze ;)

Kasiek
zgadzam się z dziewczynami, że nie można wykluczyć uczulenia na proszek. Mam nadzieję, że powrót do "starego" rozwiąże problem i nie będziesz musiała się głowić, jaka jest przyczyna :blink: Ja najbardziej nie lubię właśnie takich niejasnych sytuacji.

Andzia a dziękuję, dziękuję za słowa uznania :-D;-) Faktycznie ogarnąć się jakoś można bez faceta, ale po co się męczyć, skoro we 2 jest łatwiej. Jakie autko kupiliście?

Polaa o kurcze, wymieniłaś jako "znielubiane" wszystkie te rzeczy, które ja uwielbiam :sorry::-p Snickers mniam, mars pyyycha, a lody tylko czekoladowe :-p

Josie
jak czytam wasz jadłospis, to nie powiedziałabym, że jest tak tragicznie. Zjada kaszkę, obiad, kanapki, tylko tego mleka trochę mało wypija.. ale wg mnie nie jest aż takim niejadkiem. No i ta choroba też pewnie robi swoje - niech Jasio szybko wraca do zdrówka! :elvis::elvis::elvis:

Alijenka uśmiechnij się, coś za dużo takich buziek :-( ostatnio w Twoich postach :sorry::-)

Rysica no no, ładnie Monia je :tak:

Muńka rolada szpinakowa brzmi smakowicie, u nas w domu wszyscy uwielbiamy szpinak. Jak ją robisz?

Zaza taaak, kokosanki są pyycha. I wiecie co jeszcze z kokosów jest smaczne? Jeżyki kokosowe :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon coś przybita ostatnio jestem, nie wiem nie mogę się ogarnąć wszystko mnie denerwuje, ciągle krzyczę na małą bo coś nie tak zrobiła, a nie wiem po co na nią krzyczę jak i tak ona nie rozumie do końca co się dzieje
do pierwszej drzemki nie wychodzę z małą na dwór bo zanim siebie ogarnę i chatę to jest 10 a mała idzie spać przed 11, później wszystko w biegu bo wstaje około 13 trzeba iść do sklepu bo o 15.30 przyjeżdża mój wujek z pracy i trzeba mu dać obiad ( to jest brat mojej mamy którym się opiekuje i mieszka z nami, jest to osoba w ogóle nie wykształcona, nie umie pisać, czytać jedyne co to umie się podpisać i jakieś proste słowa przeczytać, sam nigdy by sobie nie dał rady)
fajnie że spotkałyście się z Asik

on jest starym kawalerem nigdy w życiu nie miał kobiety, zawsze mieszkał ze swoją mamą czyli moją babcią no i my tutaj też mieszkaliśmy i wiesz jak to dwie baby a zwłaszcza jego mama skakał przy nim, wszystko mu pod nos podstawiała niczego go nie uczyła, a jak zmarła to już za późno na nauki dla niego i tak dużo rzeczy sam robi noo ale jednak za mało aby mógł być sam

a ja mieszkam w domu gdzie jak narazie połowa jest moja, a połowa należy do niego także nie ma kto inny się nim opiekować, mogłabym go zostawić mojej siostrze ale to by się wiązało z tym że jej przepisuję swoją połowę i ona się nim opiekuje, a ja bym musiała się wyprowadzić

Ostatnia edycja:
Na obiad wykombinowałam kruche ciasto z kalafiorem i brokułami w sosie beszamelowym. Wrzucę potem przepis, bo pychotka:)

Zrobiłam test, krostki prawie zeszły, dziś spała w bodziaku z Lovela i znowu krosty! Mam winnego:)

josie
P waży 10,5kg:) Też miała elofen. Pediatra powiedziała, że jest mega dobry ale dzieci często po niż wymiotują i jeśli P nie zaakceptowałaby go to mam odstawić. Wymiotować nie wymiotowała, ale przełknąć go nie chciała:D Zapewne nie je biedaczek, bo boli go gardełko:/

P zje 3 łyżki obiadu jeśli nie będzie czymś zainteresowana np. bajką:/ Owoce też są bleee.
Na śniadanie zje 2-3 plasterki ogórka i 1-2 plasterki szynki lub pół parówki i 1-2 jajka przepiórcze, a dopiero potem na drugi śniadanie wciąga 120-150ml kaszy.

alijenka w łóżeczku turystycznym mam dodatkowy materac gryczano-kokosowy. Ależ ty masz delikatne rączki:D Ja też nie znoszę jesieni, że wszystkich pór roku mimo pięknych kolorów drzew! A wszystko cię wkurza, bo taka pora roku szara, K często w pordóży, wujkowi trzeba pomóc i jeszcze cały dom, ogród i dzieć tylko na twojej głowie - normalka:/ Też mam czasem takie dni...

zaza super artykuł!

muńka P już po leczu (cukinia, papryka, cebula, pomidory bez skóry i wszystko zalane domowej roboty koncentratem pomidorowym, plus przyprawy - bez kiełbasy). Niejadek wciągnął miesiąc temu u teściów całą michę:) Dam przepis na zupę z soczewicy bez mleka kokosowego specjalnie dla ciebie:p

iwon asik super, że spotkanko udane:)

rysica bosche zazdroszczę ci tej Moni! A dasz przepis na ryż z kurakiem marchewką i groszkiem. Wiem, że niby banalne, ale poproszę:)

Ostatnia edycja:
kurde nie wiem czy dobrze zrobiłam kupując małej kozaki nr. 22 bo teraz ma 21 ale jak kupowałam kozaki to 21 było jeszcze ciut za duże, a jak narazie nosi półbuty lub lekko ocieplane butki :szok::szok:

reklama
Do góry