reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

nanulika ja tez bronie (mega zaległą) magisterke w tym lub nastepnym tyg, wiec trzymam kciuki za meza:)
przez ta magisterke wlasnie ie mam czasu sie skupic na ciazy, a juz bym chetnie poczytala...

mamina ja tez byla zawsze antyciazowa i w pracy chyba mnie wysmieja jak sie dowiedza:) nie moge zbyt dlugo ukrywac bo mamy dosc zabawowe towarzystwo i ja niepijaca to juz wzbudza duze podejrzenia... poki co bede mowic ze mam antybiotyk (w koncu bylam caly tydzien na zwolnieniu niby na "angine":) ale po tym nastepnym usg 26 pazdziernika to chyba juz musze powiedziec. tym bardziej ze bez opijania magisterki sie nie obedzie a przeciez nie moge pic!
poki co powiedzialam mezowi oczywiscie i trzem najlepszym kolezankom ze "chyba jestem w ciazy ale to nic pewnego wiec prosze nie rozpowiadac"

no własnie ja póki co też powiedziałam prawie męzowi, przyjaciółce i siostrze - ale podobnie: nie rozpowiadać,bo dopiero 8 listopada będzie wiadomo tak na 100% (btw... chyba zwariuję do tego czasu!!!)

chyba jednak póki co zwalę na jakiś antybiotyk:p - też byłam na L4 na grype żołądkową więc mogę coś naściemniać:)))))
i chyba tak będzie lepiej póki co:)

reklama
Witam w poludnie!
Mój sluz raz jest bardziej biały raz bardziej żółty ale jest go bardzo malo... wymieniam co jakis czas wkładke i doslownie kapka jest na wkladce, nie wiem czy to dobrze czy zle?!

Ja zawsze mialam duże piersi (167 cm 52 kg i 70 DD)więc szczerze powiedziawszy nie widze zeby jakos urosly :) co prawda pobolewają ale tylko przy dotyku, takze nie mam problemu ze spaniem z tego powodu.

Gotowałam dzisiaj rosół zeby sprawdzić czy też podobnie reaguje na zapach mięsa .. ale nie :) czuje wszystko normalnie.

Jajniki nie bolą cały czas moją swoje ciągi. Chwile pobolą, pokłują i spokoj.. Cycuchy tez czasem tylko pociągną :)

W ogołe chyba w porównianiu do Was nie mam jakiś objawów : nie mdli mnie, nie chodze jakos częściej siku, wstaje juz o 6-7 rano mimo ze zawsze spałam dlugo, nie mam wyczulonego węchu... moze ze mna jest coś nie tak? :(

gratulacje wszystkim mamą! według mojego lekarza, też będę miała czerwcowego bobasa! :-) na samo euro 2012! :)

Wychodzi na to ze każda ciąża przebiega inaczej.Ja tez nie zauważam żeby mi przeszkadzały zapachy ani jakieś potrawy.Za to mam zgage.Dziwne bo w poprzedniej ciąży miałam zgage ale pod sam koniec ciąży.:tak:Oczywiście rownież bolą mnie piersi, ale prawa bardziej i urosły mam wrażenie sporo.No i rano jak się obudze muszę zjeść śniadanie bo mi trochę niedobrze.I to właściwie wszystkie moje objawy.Zaczęły się na 4 dni przed terminem okresu i dlatego tez zrobiłam test. Krecha wyszła zdecydowana na 3 dni przed okresem, wiec chyba wychodzi na to ze w ciąży jestem.:-) Za 4 tyg USG już doczekać się nie mogę :no:

Juulka
Gratulacje !! A który to tydzień?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ale sie rozgadałyście :szok:
Ja mam ostatnio słabe dni pełne płaczu i złości... :-(
Mam tylko nadzieję, że niedługo te huśtawki nastroju miną bo żyć się ze mną nie da ...

Witajcie, jak na niedzielę... to nieźle się rozpisałyście - było co czytać.

Asik - tu w IRL jest dobry krem - firmy PALMERS - STRETCH MARKS - biała plastikowa butelka z konturem kobiety w ciąży.
Zawiera m.in. Vit. E, colagen i elastynę - w poprzedniej ciąży używałam go i byłam zadowolona. Kosztuje niezbyt drogo i mogę z czystym sumieniem go polecić.
Pamiętaj tylko, że po pierwsze każda z nas ma swoją "elastyczność" skóry i jeśli mają być rozstępy, bo brzuszek będzie duży to i tak będą, a po drugie wiem po sobie, że w ciąży nasz organizm różnie reaguje na kosmetyki - ja musiałam zmienić praktycznie wszystkie, których używałam, bo zaczęły mnie uczulać.

ja mam bio oil- same naturalne skladniki tzw suchy olej
zmniejsza blizny rozstepy i inne dziadostwa...zobaczymy
zawsze to lepiej cos uzywac niz nic, jak juz wyjda rozstepy to po ciazy sa swietne zabiegi ktore naprawde redukuja ich widocznosc prawie calkowicie

katrina ja chyba sie zaopatrze w krem z Clarins, uzywam tych kosmetykow i jestem zadowolona. W Polsce sa cholernie drogie, krem na wczesne zmarszki w Douglasie w PL kosztowal 280zl,ja zaplacilam na lotnisku na bezclowce 30eur.
Ewentualnie kupie Mustele. mamy pare polskich drogerii on-line, gdzie mozna kupowac polskie kosmetyki.Mustela po 20eur.
mamina ja tez nie planowalam ciazy. Wykupilam sobie zabiegi Vela Shape na redukcje tkanki tluszczowej na brzuchu,no a teraz bede musiala poczekac az po ciazy.

Asik - w Polsce w ogóle kosmetyki sa bardzo drogie, o perfumach nie wspomnę. Tu zwłaszcza przed świętami sa takie promocje, że szok.

reklama
kosmetyki, perfumy jak i cala reszta!
Wspolczuje naszym dziewczynom w Pl, ktore beda musialy kupowac tam ubranka dla maluszka.Mi kuzynki daja pieniadze,zebym im kupowala wszystko tutaj,bo dla porownania tutaj paczka 7 szt body kosztuje 5eur,a w Pl moze ci starczy na jedna sztuke.
A gdzie mieszkacie Katrina i Mamina?

Do góry