reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mamina gratulacje!:)
z ta plcia dziecka to podobno tak ze jak na poczatku owulacji byl seks to jest dziewczynka a jak poczekasz do ostatniej chwili to chlopiec - plemniki chlopca sa szybsze ale za to krocej zyja. podobno...

to u mnie zatem powinna być dziewczynka:)))
hehehhe ciekawe na ile to się sprawdza:p

reklama
czyli jak owulacja byla 26ego i bzykanko tez to chlopiec? hmm mam imie tylko dla dziewczynki MISHA a dla chlopca jeszcze nie wiem... to nic mamy czas ciagle nie wierze............czuje sie rozlazla i leniwa foka w koncu kiedy mozemy sobie na to pozwolic jak nie teraz zawsze tak myslalam ze jak zajde w ciaze to ten czas bedzie piekny i wyjatkowy, to bedzie tak jakby caly wszechswiat sie zatrzymal bo tam pojawila sie kropka moja kropka i wlasnie nadszedl ten czas, dziewczyny prawda jest taka ze jestesmy szczesciary jakby nie patrzec- mamy w sobie cud

Powiedzcie mi czy boli was brzuch? Mnie boli właśnie jak na okres i mokro mi że się tak wyrażę , więc latam co chwilę do kibelka i sprawdzam czy się nic złego nie dzieje. A jaki macie śluz w ciąży? Chodzi mi o kolor?Bo u mnie raz biały jak mleko raz trochę żółtawy więc się trochę martwię czy jest ok.:-) Niezły temat tak w ogóle::cool:

Powiedzcie mi czy boli was brzuch? Mnie boli właśnie jak na okres i mokro mi że się tak wyrażę , więc latam co chwilę do kibelka i sprawdzam czy się nic złego nie dzieje. A jaki macie śluz w ciąży? Chodzi mi o kolor?Bo u mnie raz biały jak mleko raz trochę żółtawy więc się trochę martwię czy jest ok.:-) Niezły temat tak w ogóle::cool:

mnie też pobolewa jak na okres, ale raczej bardziej napadowo niż ciągle...
a śluz? u mnie wygląda trochę jak budyń waniliowy:) jest go sporo ale tkwi raczej wewnątrz, nie wylewa się że tak powiem:)))
taki kremowo-ółtawy:)

mamina jesli w czasie bzykanka komorka jajowa juz byla gotowa i czekala to niby wtedy jest chlopiec bo te plemniki szybciej dobiegly:)

goldenlucy tez tak mam, gin mi powiedziala ze dopoki bol nie jest ostry tylko raczej pobolewanie to normalne. sluzu tez mam duzo i to wlasnie byl moj pierwszy podejrzany objaw:)

Hmm no to dobrze bo już myślałam ze cały czas musi być biały .Już jestem po jednym poronieniu wiec trochę się boję. I chyba za bardzo zwracam uwagę na szczegóły.No ale uspokoje się dopiero jak zobaczę ze bije malenstwu serduszko. :)Mnie właśnie tez nie boli brzuch cały czas, ale tez tak napadowo i właśnie dokładnie jakbym miała pierwszy dzień okresu. Jakoś muszę przetrzymac ta niepewność , a do USG jeszcze tak daleko!!:no:

Asik ja używam emulsji dla kobiet w ciąży z Rossmanna, nie jest droga i ma sporo pozytywnych opinii ja też jestem z niej zadowolona póki co bo bardzo fajnie nawilża, co prawda nie zbyt szybko się wchłania ale to zmusza do dłuższego masowania brzuchala co jest jak najbardziej korzystne

Drażliwa jestem okropnie, tak pokłóciłam się z tatą o pierdołę że jeszcze teraz mi głupio no i prawie każdy powód jest teraz dla mnie powodem do płaczu

Lena01 oj mnie też bolą okropnie, dziś już od 5 rano kręciłam się po łóżku przez te moje cycory i nie mogłam sobie miejsca znaleźć żeby nie bolały

Veritaserum71 u mnie spanie biustonoszu nic nie da bo mnie gniecie i powiem że wcale nie jest za mały, jeszcze nawet troszkę luźny jest

Pocieszyłyście mnie tym że nie tylko ja mam problem z cerą, takiej tłustej nigdy nie miałam nie mówiąc już o syfkach, jak któraś znajdzie na to sposób to proszę podzielcie się

Miłej niedzieli wam życzę kobitki

czyli jak owulacja byla 26ego i bzykanko tez to chlopiec? hmm mam imie tylko dla dziewczynki MISHA a dla chlopca jeszcze nie wiem... to nic mamy czas ciagle nie wierze............czuje sie rozlazla i leniwa foka w koncu kiedy mozemy sobie na to pozwolic jak nie teraz zawsze tak myslalam ze jak zajde w ciaze to ten czas bedzie piekny i wyjatkowy, to bedzie tak jakby caly wszechswiat sie zatrzymal bo tam pojawila sie kropka moja kropka i wlasnie nadszedl ten czas, dziewczyny prawda jest taka ze jestesmy szczesciary jakby nie patrzec- mamy w sobie cud

oj cud jakich mało, szczerze ja dopiero teraz zaczęłam więcej czytać na temat ciąży i tego wszystkiego co się w nas dzieje w tym czasie...
Niesamowite to wszystko!
ja od jutra do pracy po tygodniu L4.... ależ mi się nie chce!
kiedyś wydawało mi się że w domu nie da się długo wysiedzieć a teraz jakoś mi w nim wyjątkowo dobrze:D
dzisiaj jednak wyskoczyłam z dresowo piżamowych strojów, i zrobiłam się na bóstwo:p
kąpiel, balsamy, makijaż, fryzura... jakoś mnie naszło:)
zaraz biorę się za obiadek, potem na chwilkę do znajomych jedziemy...

śmiesznie jak nikt nic nie wie:) czyję się jakbym jakąś życiową tajemnicę w sobie nosiła:)
Mój S. ma we wtorek obronę dyplomu (wkońcu zmobilizował się żeby ie tylko pracować ale i skończyć wkońcu tą magisterkę:p - wkońcu architekt bez dyplomu, to architekt bez uprawnień.... a z tego jest kasa jakby nie było:)), a skoro ma obronę to wieczorkiem świętowanie i nie wiem czy znajomym się przyznać że nie piję alkoholu bo to ciąża czy ściemniać coś o antybiotyku....
hmm...
najchętniej wykrzyczałabym to już całemu światu ale... jak się okaże że fasolki jednak nie ma?!

mam nadzieję że brak@ i 3 blade testy "na tak" nie kłamią, ale jednak serduszka jeszcze nie widziałam tylko pusty pęcherzyk..... oj!

ja tam mam tajemnice, nikt nie wie poza mamami....kolezanki wiedza ze nie pije bo powtarzam badania na zelazo za tydzien (anemia)

oby przetrwac impry i jak przytyje lekko i bedzie widac to wtedy (3msc), nie ma co sie chwalic za szybko mimo ze strasznie korci i az mnie swedzi zeby powiedziec helow jestem w ciazy, tym bardziej ze ja zawsze bylam antyciazowa

poczekam na to az moj bejbik sie pokaze w okazalosci, tym wieksze bedzie zaskoczenie dla otoczenia ze sie nie skumali :-)

narazie korzystam i sobie leze podczas gdy moj maz sprzata.....

reklama
nanulika ja tez bronie (mega zaległą) magisterke w tym lub nastepnym tyg, wiec trzymam kciuki za meza:)
przez ta magisterke wlasnie ie mam czasu sie skupic na ciazy, a juz bym chetnie poczytala...

mamina ja tez byla zawsze antyciazowa i w pracy chyba mnie wysmieja jak sie dowiedza:) nie moge zbyt dlugo ukrywac bo mamy dosc zabawowe towarzystwo i ja niepijaca to juz wzbudza duze podejrzenia... poki co bede mowic ze mam antybiotyk (w koncu bylam caly tydzien na zwolnieniu niby na "angine":) ale po tym nastepnym usg 26 pazdziernika to chyba juz musze powiedziec. tym bardziej ze bez opijania magisterki sie nie obedzie a przeciez nie moge pic!
poki co powiedzialam mezowi oczywiscie i trzem najlepszym kolezankom ze "chyba jestem w ciazy ale to nic pewnego wiec prosze nie rozpowiadac"

Do góry