reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga nie tyle wola ale nie robi :) ... bo ca jakis czas sadzam go na nocniku :) i jak chce to zrobi i idzie dalej sie bawic ... a jak nie chce to sadzam za kolejne 15-20 minut... ale zauwazylam ze teraz zaczal trzymac siusiu bo robi co godzine/dwie a wczesniej to tak co pol godzinki popuszczal :) czasem przed drzemka jak go posadze zrobi siku, to po drzemce (ok 2h) kolejne siuski sa na nocniku a pielucha sucha :) czasem przyniesie nocnik sam i zrobi, a czasem zdarzy sie ze sa wpadki ale to tez moze sie zdarzyc .. kupka natomiast jest w 90% na nocniku i albo sam przynosi albo jakos pokazuje ze bedzie kupka ... albo czasem przy siusku pojdzie jak go tak posadze

Zaza
niech wszystko wyjdzie bedzie spokoj... u nas poszly wszystkie naraz, jeszcze ostatnie poloweczki dwoch czworek

Kasia.natka pamietamy :D:D

reklama
A my deszczowy weekend spedzilismy w IKEA :-p tzn sobote po basenie :happy: ja kupilam kilka drobiazgow ;-)a Perla wybawila sie na dziale dzieciecym, najwieksza frajde miala na tym IKEA PS LÖMSK Swivel armchair - blue/white - IKEA i w tym CIRKUSTÄLT Children's tent - IKEA :tak::-) Pe dobre pol godzinki z nia spedzil a ja moglam na spokojni obleciec to co chcialam :-p

Muńka skoro w zupie z soczewicy nie smakuje ci mleczko kokosowe (szczerze to własnie przez ten składnik nawet nie próbuję jej przygotować ;-) ) to może spróbuj zupy z soczewicy po włosku? to taki gulasz z soczewicą doprawiony bazylią i pomidorami - dla mnie pychota, ale do tego najlepsza soczewica zielona

zgadnijcie,co przeczytałam?:-D

wlasnie cos taka zupe robi moja kolezanka ale z czerwonej soczewicy :tak:

:-p:-D:rofl2: tez tak przeczytalam teraz :-p glodnemu chleb na mysli :-D:-D

widzę, że nieźle zorientowana jesteś :-p:-p przyznaj się!!! nadal pewnie słuchasz: "wstań powiedz nie jesteś sam..." :-p:-p

ozesz Ty teraz caly dzien bedzi mi to po glowie chodzic :szok::-D

Kasiek Sunshine moj sie za pampka nie lapie bo w domu chodzi bez :) juz caly czas :) tylko na wyjazdy i wyjscia pampek , a wczoraj myslalam ze zrobil kupe w pieluche jak jechalismy samochodem, ale nie zrobil... jedyne co to jak wrocilismy to po nocnik i na nocniczek wieeeelka kupa

to pieknie! :tak: ja drugi raz probowac nie bede puszczac ja bez pampka :baffled: bo ostatnio jak chodzila bez to poszla do sypialni i mnie wola, przychodze a ta stoi przy lozko, kupa na kremowej wykladzinie i na nodze lacznie z siku :szok::eek::-D:baffled:
Jesień u nas też piękna i kolorowa :-) I asik robiła dzieciom sesję z w liściach, a my całą rodzinką zbieraliśmy kasztany w parku :happy: Jest ich w domu pełny karton, nie bardzo wiem, co z nimi teraz zrobić :sorry: Może takie kasztanowe ludziki i zwierzątka? Tylko trzeba te kasztany jakoś podgotować, żeby można było wpiąć zapałki czy jak?

No ja oczywiście przeczytałam to tak samo jak zaza :-p

bez gotowania nio chyba, ze chcesz posmakowac :-p

i kolejna nie nasycona :-p:-D

Josie- moje ulubione to Ben & Jerry's i tez wygrzebane z zamrazalnika :-D

Kasiek- moja ma tak dluga grzywe, ze musze jej takie kukuryku robic bo spineczki po dluzszym czasie sciaga a jak ma kitke to chodzi tak caly dzien :tak: a szkoda mi obciac :-(

Munka/Mlodak- ja za kokosem tez nie przepadam bleee jak zwlaszcza wiorki ale uwielbiam Chicken KORMA a to jest curry z mlekiem kokosowym:eek::tak::-) i jest pycha :-D

Jak kazdy poniedzialek dluuugi wiec lece po kawke aby napbac sil na caly dzien ;-)

c u later!

Sunshine tylko ja nie mam dywanow ani wykladzin :p tylko panele w calym mieszkaniu :) wiec zaryzykowalam, ze trzy razy kupa nam sie zdarzyla na panele :p milego dzionka :)

jak czytam o Waszyc coruniach, kucykach i w ogole sukienuniach to az bym chciala juz :) ciekawe czy bedzie miala Sarunia tyle wloskow co Nikos ... bo ten jakbym go nie strzygla to mialby takie kudelki ze hoho

strasznie czlowiek ciekaw jest jakie bedzie to drugie ... a pojutrze wizyta u gina i juz sie doczekac nie moge zeby powiedzial ze jest ok ... ze nic sie nie dzieje bo twardnieje mi brzunio ostatnio dosc mocno ...

Ostatnia edycja:
tak się zaczytałam że dopiero śniadanie zjadłam :-D
Kasienka jak tam Nikoś? cieszy się że będzie starszym bratem? i jak w żłobku? i gratuluję sukcesów w odpieluchowywaniu :tak:
Sunshine fajnie że zakupy udane :tak: ależ ja dawno w ikei nie byłam :sorry:
Iwon popłakałam się prawie na ten twój PMS :-D
kasiekz super kucyk :tak: kiedy my się doczekamy...
Aylin udanego wypoczynku :-)

Kasia.natka Nikos nie rozumie jeszcze ze bedzie braciszkiem :p a w zlobku, nawet fajnie bo wchodzi sam bez placzu :) katar ma ale jak wiekszosc dzieci ... narazie mial tylko trzy dni przerwy po tym jak rozbil glowke, chodzi od 8-14:30, widac ze mu sie podoba i uczy sie duzo :) co chwile jakies nowe rzeczy nabywa :) a u Was jak ze zlobkiem ?

Kasienka u nas super, Misia sama wchodzi na salę, zero płaczu wręcz radość a jak ją odbieramy to czasem nawet się nie spieszy :-D świetnie się przystosowała, super je i śpi, zaprowadzamy ją około 7:30 i odbieramy koło 15:30 (na początku była do 12), niestety miała już przerwę bo byłą chora ale i tak pozostała wulkanem energii :sorry: ja też widzę że zaczęła dużo więcej mówić itp. szybciej się rozwija a to przecież dopiero 1,5 miesiąca :szok:

nadrobię wieczorkiem!

póki co PYTANKO, P ma wysypkę (czerwone krostki) jak potówki od karku do łopatek, dekolcie i troszkę na ramionach. Zawsze piorę jej ciuchy w persil sensitive, ale mama kupiła mi na promocji lovele. Jak zaczęła nosić bodziaki w niej wyprane to pojawiła się wysypka. Czy możliwe, że po zmianie proszku jest wysypka w tych miejscach czy to zbieg okoliczności i raczej coś z jedzenia - może która wie coś na ten temat?

kasienka i kasia.natka super, że bobasy świetnie czują się w żłobkach!:)

aga a jak skończyła się historia z tym kotem co do wasz wszedł? I te ziarna okrągłe soczewica wciąga sobie sam z masełkiem? Zielona czy czerwona?

iwon ja robiłam ludziki z surowych kasztanów:) P wczoraj do 9.00, ale dziś już od 7.00 szalała, więc u niej tak w kratkę:p

zaza nic nie mów, ja już 3 miesiące czekam na całkowite wyjście czwórek!

Ostatnia edycja:
Hej
Produkujecie!!! nie ma co:-D:szok:

Ja na szybko, bom w dom sama z dziećmi. M pojechał wczoraj do Holandii po auto, a ja nie nadążam za łobuzami. Chłopaki w domu dziś bo matce sie nie chciało wstać:-D:zawstydzona/y:

Widzę,że u Was tez spacerki- zeby taka jesień trwałą do grudnia.:-)

Powrócę na dobre jutro. Dzis spadam ogarniać chalupę po gościach. Pa pa pa

edek. Kasiek - gdyby zmiana była odwrotna to możliwe, ale tak to nie wiem??? Dziwne:baffled:

Aga nie tyle wola ale nie robi :) ... bo ca jakis czas sadzam go na nocniku :) i jak chce to zrobi i idzie dalej sie bawic ... a jak nie chce to sadzam za kolejne 15-20 minut... ale zauwazylam ze teraz zaczal trzymac siusiu bo robi co godzine/dwie a wczesniej to tak co pol godzinki popuszczal :) czasem przed drzemka jak go posadze zrobi siku, to po drzemce (ok 2h) kolejne siuski sa na nocniku a pielucha sucha :) czasem przyniesie nocnik sam i zrobi, a czasem zdarzy sie ze sa wpadki ale to tez moze sie zdarzyc .. kupka natomiast jest w 90% na nocniku i albo sam przynosi albo jakos pokazuje ze bedzie kupka ... albo czasem przy siusku pojdzie jak go tak posadze

bosz....jakiego ja mam ogarniętego zięciunia!!!:-D

Munka/Mlodak- ja za kokosem tez nie przepadam bleee jak zwlaszcza wiorki ale uwielbiam Chicken KORMA a to jest curry z mlekiem kokosowym:eek::tak::-) i jest pycha :-D

ja nie mogę powiedzieć, że kokosa nie lubię, ale w zupie mi nie podszedł.

nadrobię wieczorkiem!

póki co PYTANKO, P ma wysypkę (czerwone krostki) jak potówki od karku do łopatek, dekolcie i troszkę na ramionach. Zawsze piorę jej ciuchy w persil sensitive, ale mama kupiła mi na promocji lovele. Jak zaczęła nosić bodziaki w niej wyprane to pojawiła się wysypka. Czy możliwe, że po zmianie proszku jest wysypka w tych miejscach czy to zbieg okoliczności i raczej coś z jedzenia - może która wie coś na ten temat?

ja wiem tylko tyle, że Gabi miała w tych miejscach potówki. Myślę, że zawsze trzeba brać też pod uwagę zmianę środka piorącego, bo te dla dzieci też potrafią uczulać.

Dziołcha śpi po spacerze, a ja jak zwykle w kompie :sorry: muszę tą prezentację na 18-tkę ruszyć, bo póki co ruszyłam tylko Gabiowią.

reklama
andzia i muńka dzięki. używałam persil sensitive, bo położna powiedziała, że ma pozytywną opinię IMiD czy jakoś tak i skład ten co Jeelp:) Nigdy nic nie było. Zastanawiałam się też nad potówkami, ale ja mam ostatnio w sypialni 20C, a młoda śpi tyko w bodziaku z długim rękawem - nic więcej. W domu non stop okno uchylone i młoda w cienkiej bluzeczce, więc raczej niemożliwe:/ Kupiłam znowu persil i zobaczę czy zejdzie.

Do góry