reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej baby!

zanim zapomnę, to się pochwalę co mój nie mówiący syn odwalił w sklepie - D szukał prezentu dla zanjomych, a S biegał po całym Avansie, w pewnym momencie prawie wpadł an 2-letnią dziewczynkę, ale wyhamował, wskazał na nią palcem, krzyknął "BABA!" i pobiegł dalej.:-D myslałam, że pękne ze śmiechu

a teraz lecę z pamięci, więc sorki za pominięcie, ale produkujecie na światowym poziomie:-p

MsMickey super, że na wizycie wsio ok! ile

Mlodak zdrówka dla Szymka! Aylin dla Tysi! macie Smectę? podobno tez pomaga, ale S pomógł dopiero Nifuroksazyd (Andzia;-)) może warto spróbować, skoro zaraz wyjazd macie, tylko, że on na receptę...

Munka fajny ten przepis na kluski serowe :yes: wiesz gdzie musi wylądować? na razie muszę poczekać z nim aż S bęzie mógł jeść nabiał:-(

Josie nie znam twoich teściów, ale ich ubóstwiam!!!!!!:-D

Sunhine widzę, że miałysmy wczoraj podobny problem;-) mój D poszedł na mecz, ale wrócił za szybko:-p

a z takich staryszych postów to pamiętam Asik, że Oliwka się naprawiła, po tym jak ją tu nam objechałaś. A ostanio mój S przespał całą nockę u siebie, po tym jak ponarzekałam na to, że coraz szybciej u nas ląduje w łóżku.
I tak sobie myślę, żeby stworzyć taki wątek na BB do spełniania marzeń:-D narzekałybysmy tam na nasze dzieciaki, a one by się naprawiały:-D myslicie, że to się uda?

drugi temat to skoki - u nas coś takiego nie istnieje, odkryłam to niedawno. Znaczy się młody buczy, drze się wręcz, ale to chyba kwestia charakteru:-p jest okropny :/
i wkurzają mnie ludzie, którzy najpierw stwierdzają, że S jest straszny wymuszacz, tonem dającym mi do zrozumienia, że to moja i D wina, a piotem ci sami ludzie, są oburzeni jak nie reagujemy na jego płacz, kiedy coś wymusza:wściekła/y: ale to taka moja mała dygresja

reklama
Hej
Mój K. poszedł wczoraj do baruz kolegą. Kolega załamany bo jak się okazało żona go zdradza z mężem jego kuzynki:no:K. dużo nie pił bo dzisiaj do pracy ale kolega zalany w trupa:no: ale co się dziwić chłopakowi?

Aga szkoda, że Kuba nie przepada za A. Może zazdrosny?

Młodak zdróweczka dla Szymcia i Grubcia

Aronia jak widać drukują

Byłam w sklepie i widziałam nieciekawe zdarzenie. Maleństwo w foteliku od wózka, fotelik postawiony na wózku sklepowym, dookoła wózka biega braciszek i nagle potrąca fotelik. ... dalej chyba nie muszę opisywać. Serducho waliło mi przez długi czas, na szczęście maluszek był przypięty, więc nie wypadł z fotelika. Matka postawiła fotelik tak, jak był wcześniej, dała smoka i odjechała... :-(
ja pier**e, przecież to dzieciątko mogło się połamać a nawet zabić:wściekła/y::no::wściekła/y: bezmyślne babsko

Aylin bidulka, zdróweczka dla młodej, oby jej szybko przeszło

hej baby!

zanim zapomnę, to się pochwalę co mój nie mówiący syn odwalił w sklepie - D szukał prezentu dla zanjomych, a S biegał po całym Avansie, w pewnym momencie prawie wpadł an 2-letnią dziewczynkę, ale wyhamował, wskazał na nią palcem, krzyknął "BABA!" i pobiegł dalej.:-D myslałam, że pękne ze śmiechu
:-D:-D:-D
a coś w tym jest, że jak się ponarzeka na dziecia na bb to tak jakby wyczuwał i poprawa jest

Hej,
nie czytam, nie nadrobie. Przepraszam.

Po podaniu uspokajacza zasneła i juz bez wymiotów. Apetyt ma bo budzi się na mleko - ale miałam zakaz podawania wiec jechała na wodzie. Dopiero rano dostała 60 ml. Wypiła duszkiem i spała do 8. Teraz na sniadanie kaszke zaaplikowałam. Zjadła 3 łyzki. I tle. Na razie cisza i niech tak zostanie bo dzis jedziemy wieczorem do stolicy a o 6 samolot.

Kto da wiecej ponad 30min bawienia sie w kolko graniaste :-D mama pokazala tata podlapal i nie bylo innej opcji bo corci tak sie spodobalo, ze jeszcze i jeszcze :-D

Sunshine hehe, leję :-D Podczas gdy większość kobiet ubolewa nad szwędającymi się po knajpach mężami, Ty masz doła, że mąż wrócił do domu :-D;-)

:rolleyes: :-p

Modle się aby to pomoglo

bedzie dobrze :tak: to silna dziewczynka po mamusi :tak:

Echhhh co za pogoda...... no nic trzeba lekcje odrobic :confused2:

Hej kobiałki

Pogoda u nas dobijająca :-:)-:)-(, chyba dziś mam ten gorszy dzień, a w ogóle to jakoś tak się czuję napompowana jak materac, jakieś dziwne wzdęcia mam, brzuch mi wydęło i boli :-:)-(

Ja nic nie zrzucam na skoki rozwojowe bo u nas zęby w natarciu i raczej ich wina oraz tego, że mój dzieć coraz cwańszy się robi i wymusza buczeniem jak może:-D

Alijenka
a może daj dzieciowi postrajkować... Nie chce jeść mleka to nie, kanapka nie pasi, kaszka też to może po prostu nie jest głodna. Mój miał takie kilka dni i już mu minęły.
to właśnie wymuszanie to też jest skok :-):-):-)

i chyba będę musiała tak zrobić poprostu przegłodzić ją i już, jak będzie głodna to sama zawoła choć dziś rano już wypiła prawie całą butlę mleka :-D:-D

Byłam w sklepie i widziałam nieciekawe zdarzenie. Maleństwo w foteliku od wózka, fotelik postawiony na wózku sklepowym, dookoła wózka biega braciszek i nagle potrąca fotelik. ... dalej chyba nie muszę opisywać. Serducho waliło mi przez długi czas, na szczęście maluszek był przypięty, więc nie wypadł z fotelika. Matka postawiła fotelik tak, jak był wcześniej, dała smoka i odjechała... :-(

Dobra, to piszę, co mam na kartce (MsMickey zapomniała ode mnie zabrać :-p)

- Owsianka na wodzie + jogurt naturalny (ja dodaję czasem jakiś owoc do tego zestawu)/serek/mleko mm
- Kasza manna i reszta jw.
- Omlet
- Kluski serowe
- Placuszki z owocem (jabłka/banany)
- Kaszka dla dzieci
- Placki z płatkami owsianymi
- Lane kluski na mleku (lub z dodatkiem wedle uznania)
- MM z płatkami kukurydzianymi
- kanapka
- chałka z dżemem/serkiem homogenizowanym
- jajecznica
- chlebek w jajku

hmm...póki co tyle mam w głowie (i na kartce)

co za durna baba, normalnie czasami bym dała w pysk tym niektórym rodzicom w sklepach !!!!!

Dziękuję za listę :-):-)

Hejo :-)

Alijenka a kaszki mlecznej młoda też nie lubi? Na przykład kakaowej? Mój wieczorem wypił ładnie całą butlę mleka, czyli ten poranny bunt byl chyba przejściowy. Albo po prostu już nie potrzebuje jego tak dużo.
lubi ale ile może tą kaszkę jeść :-):-):-)

Wyslalam meza do PUB-u na mecz bo nie mamy PL tv, nie chcial ale poszedl i co???? wrocil bo bar zamkniety :dry: zakupil piffka i chipsy, zabral laptopa, telewizor i zostawil z tel ale i tez nie ma dlugo....... a myslalam, ze mam wieczor dla siebie.....
mój to w ogóle nie ogląda meczy juz nie wspomnę o spotkaniach z kolegami bo w ogóle nigdzie nie wychodzi

Szymek ma ropne zapalenie gardła. Wiekiem tylko nie pasuje do anginy więc gdyby był starszy to byłaby to angina. Dostał antybiotyk oczywiście..... Zalamka. Drugi antybiotyk w ciągu 2 miesięcy. A tak się cieszyłam że nie choruje.
upsssssss to niedobrze, zdrówka dla Szymusia !!!!

to nie są takie tradycyjne leniwe, nic nie lepię :-)

kostka twarogu półtłustego (ok.250g) + całe jajko - mieszasz
do tego 1 łyżka mąki pszennej i 1 ziemniaczanej - mieszasz (w przepisach widzę, że używają tylko mąki pszennej ok. 400g). Ja mam przepis mojej mamy, robiła mi jak byłam mała ;-)
doprawiasz troszkę solą.
Ja robię tak, że łyżką oddzielam kawałki i wrzucam na gotującą, osoloną (lub nie) wodę. Można też ukształtować z ciasta wałek i kroić na kawałki wrzucając je do wody.

podaję z cynamonem/masełkiem, a sobie jeszcze podsmażoną bułką tartą :-)
Gotujesz ok. 1-2 minut
zapisałam !!!!!!!!!!!!!!!!! jutro próbuję jej to zrobić hmmm nie jutro nie dopiero w poniedziałek bo przecież jutro jedziemy do mamy K

Munka oooo mniaaaam!!!!! chyba mu jutro zrobie!, najwyzej pozre je sama hihihi. bo nalesniki mu nie podeszly w ogole wiec jestem sceptyczna...

wiecie jak moj tesciu chrapie??????? on po prostu RYCZY:dry::no::baffled::szok: nie zasne, pomocy!!!!!!!
moja naleśniki je ale tylko z dżemem
a o chrapaniu nic nie mów bo mój K to poprostu przechodzi samego siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na szybko - byłam u pediatry. Nie wiem od czego ale młoda wymiotuje i ma biegunkę. Gorączki brak więc zapłacone mamy dużo płynów ale nie jednorazowo. Po 30 ml. Ryż z jablkiem, kisiel do picia . Po południu osłabiona ale już bez ekscesów - więc zostawilismy wykompana pod opieką siostry męża
ojej oby się polepszyło !!!!!!! zdrówka

hej baby!

hahaha :-):-D:-):-D
Hej
Mój K. poszedł wczoraj do baruz kolegą. Kolega załamany bo jak się okazało żona go zdradza z mężem jego kuzynki:no:K. dużo nie pił bo dzisiaj do pracy ale kolega zalany w trupa:no: ale co się dziwić chłopakowi?
oj to kolega chyba dziś umiera takiego ma kaca ale wcale się mu nie dziwię !!!!!!

Ja znów niewyspana:sorry: położyłam się po 1.00 a G wstała po 5.00. I wiecie co?? przypomniałam sobie, że ona po każdej szczepionce miała tak, że nagle zdobywała jakieś nowe umiejętności. A to się obudziła w nocy i jakieś nowe słowo gadała, a to w rozwoju fizycznym coś poszło do przodu. Pamiętam, że na drugi dzień po którejś ze szczepionek udało jej się pierwszy raz obrócić w pleców na brzuszek (albo na odwrót - nie pamiętam dokładnie). I teraz znów coś się takiego dzieje, może nie jest to mega widoczne, ale jak się przedwczoraj obudziła w nocy, to miała niezłą nawijkę :-) Nie wiem, może to zbiegi okoliczności, ale dość śmieszne i dziwne:cool2:

hej baby!

wiedział z kim miał do czynienia ;-)

Hej

ałć :sorry:

Hej,
nie czytam, nie nadrobie. Przepraszam.

Po podaniu uspokajacza zasneła i juz bez wymiotów. Apetyt ma bo budzi się na mleko - ale miałam zakaz podawania wiec jechała na wodzie. Dopiero rano dostała 60 ml. Wypiła duszkiem i spała do 8. Teraz na sniadanie kaszke zaaplikowałam. Zjadła 3 łyzki. I tle. Na razie cisza i niech tak zostanie bo dzis jedziemy wieczorem do stolicy a o 6 samolot.

No,to oby już nic nie wróciło!!!!

Kto da wiecej ponad 30min bawienia sie w kolko graniaste :-D mama pokazala tata podlapal i nie bylo innej opcji bo corci tak sie spodobalo, ze jeszcze i jeszcze :-D

więcej nie dam, ale my dziś około 20 minut tańczyliśmy kaczuchy :-D:-D

Widziałyście???? No nie poznałam faceta!!!

Michał Wiśniewski: nowy wizerunek i nowa płyta - La Revolucion. Szczegóły na ESKA.pl [VIDEO] – informacje, premiery teledysków – ESKA.pl

Witajcie wieki mnie tu nie było więc tylko stary skład mnie pewnie pamięta ;-) U nas dużo się dzieje, wykańczamy domek aby się do niego wprowadzić. Mieliśmy plany wprowadzić się na Boże Narodzenie ale odwlekliśmy przeprowadzkę na Wielkanoc ;-) wiadomo ze względów finansowych. Nie obyło się bez kilku poprawek czegoś co już wydawało nam się że zrobiliśmy na gotowo i tak w kółko. Malowanie wewnątrz było koszmarem który trwał trzy tygodnie - malowaliśmy sami by zaoszczędzić i tak dużo by wymieniać. I to głównie jest powód mojej nieobecności. Jak po pracy podjeżdżam na działkę aby dojrzeć czy coś obejrzeć, póżniej obiad czy zakupy czy pranie, sprzątanie i czas na zabawę z dzieckiem, nie dawałam rady być na bieżąco. A jeśli chodzi o młodą to coraz więcej gada po swojemu, wykłóca się i bardzo nas naśladuje w czynnościach. Ostatnio podłapała jak psiak jje i sama też tak chciała zjeść zupkę nachylając się do talerza z zupą. Jak kiedyś nie było problemu z jedzeniem, teraz jest coraz bardziej wybredna. Obecnie jest ciut przeziębiona - ma jakąś blokadę noska do obserwacji - zobaczymy. Mam nadzieję, że u was wszystko ok. Pozdrawiam was i wasze dzieciaczki. Miłego weekendu, pa

Waris - no pamiętamy Cię, pamiętamy. Zagladaj do nas jak tylko znajdziesz chwilkę, wykańczajcie domek i wprowadzajcie się - to jest najfajniejsze. NOWY DOM.

Munka kluski serowe zjadlam sobie sama :dry: zjadl 3 i widac ze mu pasowaly ze slodkie ale chyba konsystencja nie ta bo zaczal wypluwac. no i tyle bylo z jedzenia

reklama
wpadłam się pochwalić - S zrobił siusiu na nocnik:tak: wstał z drzemki, mówię do niego zmienimy pieluszką, on kiwa, że nie, więc mówię 'to zrobisz siusiu na nocnik', on poleciał, ściągnęłam mu pieluszkę, usiadł i każe mi siadać na drugim... więc usiadłam:-D i wysiedział, aż zrobił siku! pękam z dumy:tak:

ale przedtem był koszmar... D przywiózł mi go strasznie zmęczonego o 15, S jak tylko wchodziłam z nim do sypialni to histerię zaczynał, ciągle chciał na ręce, dopiero jak mi pokazał, że chce mleczko, zrobiłam mu butlę i jedząc zasnął, wstał po godz i znów histeria :( wyginał się z bólu :( tak mi się przynajmniej wydaje, dostał Pedicetamol i zasnął na kolejną godzinkę...
te zęby nas wykończą, a najbardziej tego mojego bidulka:-(

Muńka właśnie widziałam nowy image Wiśniewskiego i z przykrością muszę stwierdzić, że jest całkiem całkiem:eek:
nieprzespanej nocy współczuję ogromnie, ale najważniejsze, że Gabi się wyspała:-p

Waris pamiętamy:tak: a kiedy do nas wrócisz?;-)

Aylin Mlodak jak dzieciaczki?

Asik maskara z tą zdradą...

Josie może być, że konsystencja nie ta, bo na przykład S uwielbia jabłka z cynamonem, ale starte na tarce z szarlotki mu nie pasowala, lizał, otwierał buźkę, ale zaraz wypluwał :-D

Do góry