reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aronia współczuję dnia bez snu, Monika spała dziś z kolei 3h..... :D
a ja dobra, zamiast "do 19stej mają mi się nie pokazywać" to przeczytałam "do 19tego maja (miesiąc) się nie pokazywać" hahahaha, wyrodną matkę z Ciebie zrobiłam :p wybacz ;)

a Monika dzisiaj zjadła sama łyżeczką cały deresek ;]
bilans:
brudnych śliniaków - 1
brudnych talerzyków (na nim leżał serek w kubeczku plastikowym) - 1
brudnych buziaków - 1
brudnych stołów - 0!!!
brudnych rączek - 0!!!
brudnych włosów - 0!!!
brudnych ubrań - 0!!!
brudnych ścian - 0!!!
brudnych podłóg - 0!!!
szok :) aż się miło patrzyło hehe

jutro znów do pracy, buuuuuuu! znów o 5 pobudka...

reklama
dziec przetrzymal do 20. I juz sie zdarzyl raz wybudzuic. O matuniu... :eek:

W czasie kiedy malz byl z nim na dworzu dwa razy dziec sie dorwal do psiej kupy :wściekła/y:No ja nie wiem, gdzie ten malz ma oczy. U nas na osiedlu w zasadzie ludzie sprzataja po swoich psach. Moze to nawet wiec nie byla psia kupa tylko na przyklad lisia, bo sie czasem cos dzikiego zaszweda noca miedzy bloki i ma w nosie zarzadzenie burmistrza :-D Na oslode pozostaje mi fakt, ze przy drugiej kupie bejbiszonek pacnal obkupkana raczka ojca w policzek :tak:

Rysica
- pozazdroscic! Moj sobie teraz przy kazdym sniadaniu wciera maslo z kanapki we wloski :baffled:

Wygrzalam sie ale jeszcze super nie jest....
Aurelki wysypka zakonczyla sie antybiotykiem :-( okazalo sie ze to zapalenie migdalkow i stad wysypka:baffled:

Dziewczyny reakcja mojej teściowej na odstawienie: oj, G, jaka ty biedna będziesz... jaka pokrzywdzona, patrz, już ci braciszek czy siostrzyczka coś zabierają...
Kto da mi medal za to, ze nie trzasnelam?

ja dam!!! ale pewnie ja tak samo jak Ty bym zareagowala.... :sorry2:

Dziewczyny zastanawiam się czy z Antkiem ok wydawało mi się, ze dobrze się rozwija, ale jak słyszałam wczoraj jak mówi Nataszka i Polka to hmmm Antek najwyraźniej mówi cyc.

mowia, ze chlopcy pozniej zaczynaja mowic wiec nie wydaje mi sie abys miala czym sie martwic ;-) przyjdziesz czas na niego to bedziesz wspominac te chwile kiedy byla "cisza" w domu :-p

zostaje abstynentka......
dopiero dochodze do siebie. Masakra...

nie lubie dnia po......
wróciłam z shoppingu - buciki kupiłam, młodemu tylko czapkę:sorry2: pobłądziłam w Częstochowie bo remontują DK1 :/ prawie do warszawy dojechałam:-D
teraz wcinam ciacho, które sama zrobiłam wczoraj - o takie Uwielbiam gotować: Małpie ciasto tylko krem budyniowy z 3bita wzięłam
chyba zacznę robić ciasta nałogowo;-) poza tym każdym biszkoptem rzucam i nie ma zakalca:laugh2: szkoda, że nie działa na inne ciasta

ozesz TY !!! ja chce takie ciasto!!! zrob mi :-) i prosze jak z anty talenica zrodzilo sie mega talencie :-D:-p
Pochwal sie zakupami :tak:

Rysica- well done!!! madra dziewczynka :tak::-)

Polaa- witaj :happy2: bravo dla chlopakow za wytrwalosc :tak:

Papitka- hejka ;-) moja tanczy ale nie do wszystkiego ;-) pokaz filmik :tak:

Aronia- biedulko, nie wyobrazam sobie nie przespanej nocki przez taki dlugi okres :no: podziwiam, ze jeszcze funkcjonujesz :tak: a mezowi nic sie nie stanie jak nie przespi kilku nocek;-)

Lece pod prysznic i spac Cmok Cmok

Ale dziś była piękna pogoda :) zaliczyliśmy spacer i plac zabaw w parku.

Pola wstała o 9.00, bo tak się wczoraj wybiegała:D:D A teraz śpi już 3 godzinę! Normalnie śpioch mi się zrobił:)
Zazdroszczę, my noc średnia, pobudka o 7ej i w dzień 40min spał :D

A ja bede zaraz gryzc i drapac!!!!!!! 17 godzina a ten wredny bachor (czyt. moj dziec) nie spi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Caly dzien!!!!!!!!!!! Noc byla kiepska, nastepna bedzie w zwiazku z powyzszym jeszcze gorsza :angry: Wyslalam wredziaka z malzem na spacer (kolejny) z domu, zeby mnie nie wkurzali - do 19 maja mi sie na oczy nie pokazywac. Ja podzialam w kuchni, pojde odreagowac furie na spacerze z psem, potem kapiel, kolacja, cyc i jak mi nie zasnie to zamykam na klucz drzwi w sypialni (mamy na klucz), stopery do uszu i mnie nie ma. Niech sie malz z nim buja. Ja wysiadam. Po 16miesiacach bez jednej przespanej nocy, brak drzemki w ciagu dnia, to jakby mi ktos tydzien z zycia wyjal :wściekła/y:Nie mam sil ani psychicznie ani fizycznie :no:
Oj współczuję, mi się marzy zanąć takim twardym snem i nic nie słyszeć jak się młody wierci, a i chociaż raz rano pospać do 9tej :)
A co do ognia to ostatnio u nas na patelnie z olejem wylała się woda z garnka- jak wpadłam do kuchni to zastałam mamuśkę siedząca na ziemi i trzymająca patelnie z wielkim ogniem :/ na szczęście poza czarnymi szafkami nic się nie stało.
No z takich sytuacji mój bat kiedyś wylał rozpuszczalnik do wody w umywalce i podpalił :no::no:eksperyment robił i też całe szczęście "tylko" łazienka była do malowania i umywalka do wymiany.

a Monika dzisiaj zjadła sama łyżeczką cały deresek ;]
bilans:
brudnych śliniaków - 1
brudnych talerzyków (na nim leżał serek w kubeczku plastikowym) - 1
brudnych buziaków - 1
brudnych stołów - 0!!!
brudnych rączek - 0!!!
brudnych włosów - 0!!!
brudnych ubrań - 0!!!
brudnych ścian - 0!!!
brudnych podłóg - 0!!!
szok :) aż się miło patrzyło hehe

jutro znów do pracy, buuuuuuu! znów o 5 pobudka...
Współczuję tej piątej jak jest tak szaro-buro na dworze.
A dla Moniki brawo, po po jedzeniu samym mamy więcej sprzątania, ale co innego matka ma do roboty :D

Zaza, a do Wrocka nie było Ci bliżej na zakupy?? :D

Papitkaa mój uwielbia muzykę szczególnie jak jesteśmy sami w domu i leci głośno i wtedy tańcujemy :)

Sunshine, ale kto powiedział, ze ja mam ciszę w domu :D on gada i to jak najęty tylko nie rozumiem go tak jak Polki i Nataszki :D
No i niedna Aurelka, mam nadzieje, ze choróbsko szybko minie.

Ostatnia edycja:
Zaza - nie tylko maka ziemniaczana, ogolnie maka to material wybuchowy. Juz przy zapyleniu powietrza maka w stezeniu 10% moze dojsc do wybuchu. Dlatego w piekarniach bardzo uwazaja przy dozowaniu maki do dziezy, zeby robic to mozliwie najdelikAtniej (w specjalnych rekawach, itd.)

heh wczoraj Nataszka długo spała a dziś Monia i Pola po 3 godziny!

aga
fakt pogoda BOSKA i cały tydzień ma być piękny (tylko w pn zachmurzenie)!

katrina
a to ciekawostka z tą mąką!

zaza widzę że ty jak ja. Zrobiłam pierwsze ciasto, pierwszy tort, pierwsze kruche itp. wszystko zawsze smaczne i tak mnie to wciągnęło, że teraz non stop piekę:p

sunshine wysypka od migdałków, a to dobre! W życiu nie pomyślałabym. Oby szybko zeszła!

rysica
współczuję ci tego wstawania i podziwiam!!! No i gratki dla Moni, u mnie wciąż rozrzucanie i powiem ci, że jak była młodsza to ładnie jadła łyżeczką nawet gęste zupy, a teraz wszystko chce konsumować tylko rękoma:angry:

papitka
P tańcuje do każdej muzyki:)

aronia dobrze, że męża na spacer wysłałaś - było w tym czasie iść 'walnąć się' spać! Życzę ci w końcu przespanej nocy (może jak zębole wyjdą), u mnie też nie każda jest tak piękna jak wczorajsza i mega zazdroszczę tych co już mają 4 i 3 na wierzchu! P psiej kupy nie rusza, jak zobaczy to pokazuje palcem z daleka i krzyczy mama be mama be:D

Ostatnia edycja:
witam!

młody spał u siebie do 5.20:tak: może znów wejdziemy na dobrą drogę

Rysica gratuluję Monisi postępów w nauce samodzielnego jedzenia!!!

Wygrzalam sie ale jeszcze super nie jest....
Aurelki wysypka zakonczyla sie antybiotykiem :-( okazalo sie ze to zapalenie migdalkow i stad wysypka:baffled:
kurcze umknęło mi - to ty też chora??? zdrówka dla was!!!!! bidena Aurelcia, oby zniosła antybiotyk dobrze i niech to już będzie koniec z tymi choróbskami&&&

ozesz TY !!! ja chce takie ciasto!!! zrob mi :-) i prosze jak z anty talenica zrodzilo sie mega talencie :-D:-p
Pochwal sie zakupami :tak:
to ciasto jest super proste :yes: a biszkoptem rzuciłam jak zwykle, choć w tym przepisie nic o tym nie piszą:-D

Zaza, a do Wrocka nie było Ci bliżej na zakupy?? :D
a wiesz, że mi się marzą zakupy we Wrocku?:rofl2: ale mam do niego aż 120 czy 130 km :-(

Zaza - nie tylko maka ziemniaczana, ogolnie maka to material wybuchowy. Juz przy zapyleniu powietrza maka w stezeniu 10% moze dojsc do wybuchu. Dlatego w piekarniach bardzo uwazaja przy dozowaniu maki do dziezy, zeby robic to mozliwie najdelikAtniej (w specjalnych rekawach, itd.)
no patrz... człowiek się całe życie uczy ;-)

kasiek - miałam praktyki w piekarni, to pierwsze co, to nas uczulano, że zapylenie mąką (bez skojarzeń proszę) jest niebezpieczne.
jakbyś nie dodała komentarza to bym nie skojarzyła, a tak to po ptokach:-p

reklama
Impreza w sobotę udana:tak: pogadaliśmy, pośmialiśmy się i wypiłam aż 1 drinka hehe ale dzieciaki w domu były to wolałam nie pić. Ogólnie moje skarby były u babci ale musiałam po nich iść już przed 19:-(
A wczoraj pojechaliśmy na giełdę, miałam sobie parę łaszków pokupować i wyszło tak, że K. się obkupił a mi nic nie wpadło w oko:baffled:

Nabijajcie się, nabijajcie z 'poronionych przekąsek':-D:-D:-D i ile może zmienić jedna literka:szok:

Aronia współczuję nocek... i życzę abyś w końcu się pożądnie wyspała
Fajny taki festyn a z ogniem nie ma żartów

Aga kiedyś też piłam ciepłe mleko od krowy a teraz za nic w świecie bym nie tknęła

Kasiek ale się uśmiałam z tego, że zapomniałaś tego ciasta:-D

Dziewczyny, Gran Canaria :) cieszę sie bo myślałam, ze juz nigdzie nie polecimy.
Ale fajnie, zazdraszczam. Nas niestety nie stać na wczasy za granicą

Papitka witaj i tu:tak: Damian też tańcuje jak tylko muzykę usłyszy

Rysica gratuluje postępów za ładne jedzenie

Sunshine pierwsze słyszę żeby przy zapaleniu migdałków była wysypka:confused: no ale lekarzem nie jestem. Zdrowiejcie laski szybciutko

Wkurzyłam się bo Oliwia w piątek przyszła ze szkoły i powiedziała, że zginęła jej biała koszulka na w-f:wściekła/y::no: i kupiłam jej taką: BIAŁY T-SHIRT NA WF +IMIĘ GRATIS, PODKOSZULKA r.S (3596304879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a że ona jedna Oliwka w klasie to problemu nie będzie

Do góry