reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Po parapetówie. P miała kolegę z lipca 2012, więc miesiąc młodszy. Aga też nie gada, czasem mało wyraźne mama, baba i brum - nic więcej! Asik też chodzi na palcach (ty pytałaś?), Alijenka też ryczał jak tylko Polka weszła na wyższe dźwięki:p Ogólnie to siedział i był biedny, bo moja diablica na wstępie zlała go za to, że oglądał książeczkę którą akurat ona chciała, potem popychała, bo wg niej za wolno chodził. W ogóle latała jak po jakichś dopalaczach, że moi znajomi byli w szoku jaka jest między nimi różnica!

W każdym razie nauczyli go w tydzień zasypiać samemu w osobnym pokoju w łóżeczku i nie jeść mm w nocy! ZAZDROŚĆ mnie zżerała:D

asik
piekłam to swoje szybkie i proste ciasto z owocami:) I co najlepsze zapomniałam go wziąć ze sobą - przypomniało mi się w windzie u gości:p M będzie miał co jutro jeść:ppp

aga
ja też robię kilkugodzinne przerwy:)

alijenka właśnie będą się częściej widywać to się oswoi:) Pola je kolację ok.20.30 i dopiero ok. 7.00 rano cyc, ale jeśli wychodzą zęby lub męczy katar to kilka razy ciągnie:p Tak, często wygrywa wojnę na UU:D:D

pola witam z powrotem! Gdzie jedziecie na wczasy?

aylin bo wprawy nie masz:D:D:D

Dzieki Dziewczyny, Gran Canaria :) cieszę sie bo myślałam, ze juz nigdzie nie polecimy.

Wojtek je mleko po kąpieli i daje mu koło 23 jeszcze bo często sie przebudzi i chętnie zje a pózniej to juz śpi do 8 na szczescie :tak:

Nikogusienko w samo poludnie? :szok:

My wczoraj bylismy na festynie strazackim – nasza dziura obchodzi jakies tam xyz-lecie ochotniczej strazy pozarnej. Nawet fajnie bylo. Posciagali oldtimery, zbudwali na rynku szpaler z drabin wysiegnikowych, jakies tam pokazy, szopki itd. Sporo mlodych, wysportowanych facetow :-p Nie no, bylo na co popatrzec :-) Hitem okazalo sie jednak cos bardzo banalnego: ustawili na ziemii palnik gazowy, na nim sredniej wielkosci garnek z tluszczem i podgrzewali tak dlugo az tluszcz sie zapalil. Teren byl otoczony tasma. No i kiedy ten tluszcz plonal ubrany po sama szyje strazak polal go jedna niewielka chochla wody (chochla byla zamontowana na kilkumetrowym kiju) Oczywiscie wszyscy wiedzieli, ze ogien buchnie. Taki byl tez sens - pokazac co sie stanie, jesli ktos poleje taki tluszcz w domowej kuchni. Banal. Ale jak to buchnelo, to wszystkim szczeki opadly :szok: Plomien o srednicy kilka razy wiekszej niz garnek, na kilka pieter wysoki az na niebie utworzyl sie grzyb z dymu jak po wybuchu atomowym :szok: Nietrudno sobie wyobrazic, ze po takiej akcji w domu nie tylko cala kuchnia w plomieniach ale i z czlowieka niewiele by zostalo :szok: A wystarczyloby po prostu garnek przykryc pokrywka :sorry2:Moze widzialyscie juz cos podobnego na jakichs pokazach ale my bylismy pierwszy raz w zyciu na festynie strazackim i zrobilo to na nas wrazenie. Piesa sie tak przestraszyla, ze jak potem w domu robilam jajko sadzone (nie przypalilam :-p ) to uciekla z kuchni :-)

Bejbiszonek ma za to nowy zwyczaj, ktory mi sie nie podoba: tlucze sam siebie z liscia po glowce. Ma tak jeszcze ktorys dziec? Jak ja tego nie lubie! :no:

hej. Dzieci nam rosną jak na drożdzach. Dawno nie pisaam tu ani nie czytałam jakoś nie chce mi się na kompa siadać za często. Misiek biega z ciuszków wyrasta. Na spacery bez wózka chodzimy bo nie chce jeździć w nim. Łobuziak zaczyna rączek używać do rozwiązania swoich problemów a cięte ma łapki nie powiem. Nauczył się oczko puszkać żółwika przybija :-D. I skacze jak lajkonik.
Czy wasze dzieci też jak słyszą muzyke to od razu drygają i tańczą? Postaram się wieczorem wstawić zdjęcie z dzisiaj zeby było świeże.

Ostatnia edycja:
Pola wstała o 9.00, bo tak się wczoraj wybiegała:D:D A teraz śpi już 3 godzinę! Normalnie śpioch mi się zrobił:)

aga alienka
laski postaram się wieczorem wrzucić wam fotki, bo brak czasu, aga daj maila:)

andzia co tam u was, bo ciszaaa?

josie teściowa dała dżemik?:)

paptikaa bądź z nami częściej!:)

polaa ale wam dobrze! My też musimy gdzieś pojechać, bo jak wrócę do pracy to będzie brak urlopów:/

rysica wiszę, że Monia zasuwa jak P i na nic nie patrzy:p

aronia moja koleżanka tak gasiła frytki - w efekcie pół kuchni spalone i mieszkanie zalane przez straż pożarną:szok:

Papitkaa - moje dziecie na dzien dzisiejszy nie wykazuje najmniejszego poczucia rytmu ani drygu do tanca i nie oczekuje radykalnych zmian w tej materii po obojgu nietanczacych rodzicach :zawstydzona/y:

kasiekz - Twoja kolezanka ma szczescie, ze nie sfajczyla calej chalupy i siebie samej :szok: Widac, ze takie pokazy maja sens. Niby oczywista oczywistosc a jednak nie zdajemy sobie sprawy jak silny ogien moze sie wziac ze zwyklego garnczka :baffled:

A ja bede zaraz gryzc i drapac!!!!!!! 17 godzina a ten wredny bachor (czyt. moj dziec) nie spi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Caly dzien!!!!!!!!!!! Noc byla kiepska, nastepna bedzie w zwiazku z powyzszym jeszcze gorsza :angry: Wyslalam wredziaka z malzem na spacer (kolejny) z domu, zeby mnie nie wkurzali - do 19 maja mi sie na oczy nie pokazywac. Ja podzialam w kuchni, pojde odreagowac furie na spacerze z psem, potem kapiel, kolacja, cyc i jak mi nie zasnie to zamykam na klucz drzwi w sypialni (mamy na klucz), stopery do uszu i mnie nie ma. Niech sie malz z nim buja. Ja wysiadam. Po 16miesiacach bez jednej przespanej nocy, brak drzemki w ciagu dnia, to jakby mi ktos tydzien z zycia wyjal :wściekła/y:Nie mam sil ani psychicznie ani fizycznie :no:

wróciłam z shoppingu - buciki kupiłam, młodemu tylko czapkę:sorry2: pobłądziłam w Częstochowie bo remontują DK1 :/ prawie do warszawy dojechałam:-D
teraz wcinam ciacho, które sama zrobiłam wczoraj - o takie Uwielbiam gotować: Małpie ciasto tylko krem budyniowy z 3bita wzięłam
chyba zacznę robić ciasta nałogowo;-) poza tym każdym biszkoptem rzucam i nie ma zakalca:laugh2: szkoda, że nie działa na inne ciasta

aronia fajny pokaz :yes: ja pamietam filmik ze szkolenia BHP, na którym "niewinna" mąka ziemniaczana zamieniła się w miotacz płomieni

reklama
Dziewczyny z Lodzi i Zgierza oraz okolic

Zapraszam na sesje zdjeciowe. Zaczelo sie u mnie od zostania mama ponad rok temu, wiec wiem jak wpolpracowac z maluszkami oraz z tymi juz nieco odrosnietymi tez.
Zdjęcia wykonuję w okolicy Strykowa, Łodzi i Zgierza.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć http://mozefotke.blogspot.com/

Do góry