reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby,

aż dziw, że udało mi się zasiąść przy kompie w sobotę ;-) Ale mam chwilkę, bo młody śpi, obiad już zrobiony (dzisiaj pieczony łosoś i makaron ze szpinakiem :-p), a M. wyskoczył do sklepu.

U mnie dzisiejszy wieczór imprezowy - jedziemy do znajomych i zostajemy na noc (mieszkają poza miastem). Dzieciaki sprzedajemy teściowej :cool2: Czy ja ostatnio się nie odgrażałam, że w ten weekend luz i żadnych baletów? :sorry2:(niespo ;-))

Asik 25 lat, cudny wiek :-) Wcześnie urodziłaś Oliwkę :blink:

Muńka
ale masz pod górkę z tym szczepieniem :sorry2:

Zaza udanego weekendu!

Młodak fajno, że lepiej się czujesz, wiem jak to jest, jak plecy nawalają, tragedia...

reklama
Hello:-)
Piszę z doskoku z koma. G wychodzi czwórka i muchy z nosa - tak podejrzewam - więc jest zabawnie. Wczoraj przy zasypianiu płakała w głos i pokazywała na buzię. Dopiero nurofen pomógł. Rano to samo. Ghhhhhh...

Iwon ja z zawodu to nie będę mówić bo to JA zadaję pytania;-) i surowo oceniam odpowiedzi :p

Mlodak jak plecy? Czy tylko ja zauważyłam taką zależność, że jednego wieczora Mlodak pisze jak to czeka na K, a następnego już ją plecy bolą...? jak Wy to robicie, droga moja Mlodaczko :-D

G przechodzi jakieś apogeum lęku separacyjnego - mamy już serdecznie dość. Normalnie czasem w pokoju nie można się odwrócić no jest ryk... masakra.

Sciskam:-)

Iwon udanego wieczoru:tak:
Czy ja wiem, czy wcześnie??? W każdym razie pełnoletnia już byłam;-) więc tragedii nie było

Jak mam czas by posiedzieć na bb to żadnej nie ma:-(

Zaza, Muńka orzechów Ci u mnie dostatek, zapraszam. Dzisiaj z młodym 2 łubianki nazbieraliśmy z czego jedną musiałam polupac bo też tort właśnie robię :) Orzechowy ma się rozumieć.

Z plecami lepiej, tzn. odkąd się nafaszerowalam lekami nic nie czuję.

z chęcią bym przyjechała i Was objadła :-)
A Ty znów bidulko walczysz z plecami... powinnaś pomyśleć o reha, bo cały czas faszerować się p/bólami to też nie jest rozwiązanie... Może da Ci jakiś lekarz skierowanie.

Mnie mdli w czasie jazdy tylko jak cos czytam.

mnie też :sorry2:

zaza - tort czadowy!!!!

A tak poza tym to poproszę ( na razie grzecznie:-p;-)) o Wasze fotki. Z twarzy to tylko Niespodziankę i Sunshine widziałam na fotorelacji ze spotkania. Więc dawać, dawać...

dziękuję za zaproszenie :tak:
to ja poproszę maila i wyślę swoją facjatkę.

Ja dziś od rana śmigałam po bazarku. Mieliśmy jechać wszyscy na zakupy spożywkowe, ale wiecie jak to jest....jak wybyłam na bazar to trochę mnie nie było, bo w weekendy tłumy, potem trza było czekać aż wyłączy się pralka i zmywarka i przyszła godzina drzemki G. Oczywiście jak na złość zasnąć nie chce. Także S pojedzie sam, a po obiedzie skoczymy gdzieś razem i może kupimy G buty cieplejsze. Nic ciekawego :-)

U nas też dziś rybka na obiad (Iwon) ;-)

Aha! oduczamy G smoka w ciągu dnia i nawet się to udaje. Jak woła "dydy", to mówię, że ptaszki zabrały i poleciały fryyyyyyy i G pokazuje rączkami do góry. Także jest nadzieja, bo ostatnio była masakra ze smokiem, non stop go chciała. Teraz będę starała się dawać jej tylko na noce, a za jakiś czas może i w nocy uda się go zabrać.

Ostatnia edycja:
Ja wam tylko wpadłam życzyć miłego weekendu, bo ja to ciągle coś robię...
Jutro jadę do IKEA kupić kartony takie co mają na meblach stać, żeby ukryć coś co się w meblach nie mieści hehehe

no i myślimy coraz bardziej intensywnie nad odmalowaniem salonu i pokoju Szymka...

Hej
Ja tez tylko na chwilkę, bo tez cos non stop robię;-)
Właśnie w piekarniku siedzi placek Munki, a ja zastanawiam sie co na obiad zrobić? Mam rozbity schab i nie wiem czy robic zrazy, schab zapiekany z marchewka czy pospolite schabowe, a moze roladki???
Chlopcy drzemia, a ja korzystam z chwili spokoju.
Zaza - torcik super, no rozwijasz sie kobitko, niedługo bedziesz przodowniczką w pieczeniu na bb:-D
Munka - ja juz kiedys pisałam - jestem ksiegowa z zawodu i w nim pracuje. Powodzenia w oduczaniu ssania.
Rysica - udanych zakupów iśliczne zdjęcie Moni wstawiłaś
Mlodak - zrób coś z tymi plecami. Jak dzis????

Pytanie:
W końcu dostałam okresu- chyba. ????? Wczoraj lekkie plamienie, potem czysto i dzis znowu plamienie??? Też tak miałyście? Jak miałam z Adrianem niestety nie pamiętam.

AAAAAAA
i tez uwielbiam orzechy z zólta skorka mniam, mam ciąlgy ich niedosyt.
Placek pachnie, lece wyciągnąć mniam mniam (mam nadzieję, ze wyszedł)

Cium cium
Udanego weekendu

Ostatnia edycja:
Właśnie młody pochłonął muffinke według przepisu Muńki na ciasto bananowe. Wyszły przepyszne

Z plecami już ok. I nawet nie bralam leków. Wiem dziewczyny że muszę coś z. Tym zrobic ale jakoś nie umiem się zmobilizować.

Ja wam tylko wpadłam życzyć miłego weekendu, bo ja to ciągle coś robię...
Jutro jadę do IKEA kupić kartony takie co mają na meblach stać, żeby ukryć coś co się w meblach nie mieści hehehe

no i myślimy coraz bardziej intensywnie nad odmalowaniem salonu i pokoju Szymka...

to kiedy remoncik?? :-)

Pytanie:
W końcu dostałam okresu- chyba. ????? Wczoraj lekkie plamienie, potem czysto i dzis znowu plamienie??? Też tak miałyście? Jak miałam z Adrianem niestety nie pamiętam.

ja tak nie miałam...
Jak ciacho?
asik - poszło ;-)

Andzia - Dzięki :) A tak mnie jakoś wzięło na fotografowanie dla odmiany hahahahahahaha ;)
a zakupy jutro dopiero...

Muńka
- no właśnie nie wiem, zależy kiedy mąż będzie miał weekend wolny i jak będziemy stać z kasą, żeby kupić farby.... hmmmm

Dziewczyny - ma któraś z Was w pdfie "Uśnij wreszcie"??? Siostra potrzebuje ;)
jak któraś ma to poprosiłabym ba vanilla.sweet.taste@gmail.com :) Dziękuję z góry :-)

reklama
Weekend a ja chora :/ Nie wiem czy nie wyleczylam do konca przeziebienia czy to cos nowego sie przyplatalo, ale gardlo nawala i kicham co 5 min.

Rysica ksiazka juz poszla. Mam jeszcze "Jezyk niemowlat" i "Wychowac dziecko i nie oszalec" - to chyba powinnam przeczytac :baffled:

Do góry