reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

bry

ogłaszam, że mam was już dość !!!(Sunshine, Aylin, Kasiek) i nie będę czytać waszych postów zawierających zdjęcia zdobyczy i łupów:-p:-p:-p:-p koniec tego!:-D

Josie zdrówka dla Ciebie i Jasia!!! i przybij piątkę, mój D też mnie często przyłapuje jak zamiast sprzątać (bo przecież po to go wysłałam z dzieckiem na dwór) siedze na BB:-D

Aronia i udało ci się kimnąć?

reklama
Cześć laseczki

Ja tak na szybkiego wpadłam bo na zakupy lecę, obiad zrobię i z Oliwią do logopedy na 12:30 ale widzę, że nie naprodukowałyście za dużo;-) więc poczytałam i odpisuję:tak:

Kasieńka super, dasz radę do porodu:tak:

Muńka dobrze, że chłopcy grzecznie posłuchali a nie zaczęli pyskować. A byłam światkiem sytuacji gdzie pani zwraca może z 10-letniemu chłopcu uwagę a ten: wyp**** stara k**wo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Młodak nie wiem czemu młody tak świruje jak chcę mu 'odkurzyć' nos. Jeszcze wiosną jak miał katar, odciągaliśmy i było ok a teraz jest płacz i krzyk- odzwyczaił się?
Też jestem w szoku ile te nasze bejbiki już się nauczyły:tak:

Aylin jak zwykle ciuchy rewelacyje.

Aga oby szybko naprawili i współczuję takiego wydatku

Kasiek kącik super

Josie zdrówka dla Was

Aronia jejku, współczuje nocek. O której padł?

U nas nocka przespana. Padł o 20:40 a obudził się o 8:00. Boski. Raz tylko obudzilam się bo młody się darl jakby go że skóry odbierali ale oczy miał zamknięte więc chyba coś się przysnilo. Nawet nie wiem o ktorej bo zegarek był za daleko.

Aronia współczuję nocki, moje 3 poprzednie podobnie wyglądały.

Asik wszystko możliwe że przy następnym katarze też będzie już ryk.

Josie mam z frida tak samo, wrrrrrrrrr.

Hej baby :-)

Po zapodaniu zestawu o którym wspomniałam wczoraj dzieć jakby mniej się męczył z katarem, za to o trzeciej w nocy wybudził go (i nas) kaszel, który trwał z dobrą godzinę z hakiem :confused2: Pewnie znowu zaczęło mu wszystko spływać. Jej, mam nadzieję, że nie skończy się to jakimś zapaleniem oskrzeli.

Ja już po śniadanku, dzisiaj zapodałam sobie zamiast tradycyjnej kanapki tortillę na ciepło z plasterkiem sera i szynki, pycha, polecam! :tak:

Siedzę za biurkiem w pracy przy otwartym oknie, bo pogoda wyjątkowo ładna, a tu akurat jakiś remont elewacji robią i walą tymi stalowymi drabinami :evil: I jeszcze klną pod oknem. No to się nacieszyłam aurą :rolleyes2:

Baby jeśli chodzi o odplamiacz, to słyszałam, że ponoć ten z Biedronki (około 7 zł) jest genialny. Babka w żłobku zachwalała, że nawet trawa ze spodni złazi. Zamierzam wypróbować.

Zaza jak tam ploteczki z przyjaciółką - ciężarówką? ;-) Były dobre rady cioci zazy? ;-)

Sunshine uuuu, a co się stało że mała się buntowała u opiekunki? Mówiła coś? :blink:

Andzia
ja też lepiej się czuję pracując, chociaż idealna by była dla mnie praca na 1/2 etatu. Bo teraz czasem nie ogarniam tego wszystkiego :confused2:Ale bąbel będzie na szczęście coraz starszy, więc z górki. Wprawdzie z bardzo małym pochyłem, ale jednak ;-)

Kasieńka aaa, nie wiedziałam, że już wybrałaś imię. Śliczne! :tak::-)

Kasiekz
ja też sobie wkleję tą stroną z przepisami do ulubionych, tak więc senkju :) A numer buta faktycznie ma dziewczyna konkretny ;-) Mój nosi 22. A kącik twórczości genialny! Mała sama już rysuje? Mój trochę posmyra i zaczyna walić kredkami :sorry:

Asik
Twoi też się "kłócą"? ;-) Urocze to, prawda? Ja zawsze się śmieję z tych dyskusji, jakie K. prowadzi z bąblem :-D:sorry: A Ty pracowity dzień masz dzisiaj - miłego :tak:

Muńka ja też uwielbiam tą buźkę z ruszającymi się brwiami (z gg) i strasznie mi jej brakuje :-p A historia ze zjeżdżającym psem śmieszna :-D

Młodak gratuluję postępów Szymka, bardzo mądry chłopiec z niego. I jaki grzeczniutki, mój się drze jak mu coś tam w nosie smyrgam, gdzie on by się położył na tapczan :sorry: I super, że uczysz małego sprzątać zabawki, ja też chcę zacząć :tak:Ponoć to dobry moment na takie pierwsze "obowiązki". Mój póki co samodzielnie wyrzuca do kosza swoje pieluchy :sorry:

Aylin śliczne łaszki, kurcze dla dziewczynek są takie piękne ubranka. Zazdraszczam :sorry: Zainspirowałaś mnie, żebym wyciągnęła z piwnicy ikeowski stoliczek i krzesełko po Kornelku. Chyba faktycznie już czas :)

Aga
uuuu, nieciekawie z tym laptopem. Ale skoro padł, a Ty jednak do nas napisałaś, to znaczy że masz dostęp do neta? To co się odgrażasz, że dopiero napiszesz, jak Ci go naprawią? :sorry:

Josie nie, ołówkiem nie maluję ;-) I żadna ze mnie graficzka, tak sobie tylko czasem dla Was komiksy wymyślam ;-) A Ty zdrowiej i dbaj o siebie! No :sorry: A z tym kontrolowaniem, to nie wiesz, że na BB się wchodzi wtedy, kiedy mąż zabiera dzieciaki na spacer, a Ty zostajesz bo musisz "chałupę ogarniać i obiad robić" :-D;-)

My dziś jak nigdy wstaliśmy już o 7.15:/ A wiec o 8.15 miałam już zrobioną dla młodej tzw. czerwoną zupę (wrzucę przepis), a dla M pulpety w sosie pomidorowym i wysprzątaną łazienkę:)

aylin
tak u mnie też wszystko z Ikea:)

aronia
bosche!!! Współczuje, u mnie jeszcze nigdy tak nie było! Dobrze, że chociaż wypad udany:)))

josie ty nie choruj tu! Katarek polecam, a na słowo frida to u nas Polka wpadała w furię:D

zaza ależ ja już skończyłam z zakupami:p

iwon jak zaczęło spływać to dawałam flegaminę dla dzieci (od 6 mies.) - rewelacja! Pogoda u ciebie ładna?! ZAZDROSZCZĘ!!! Co do rysowania to stawia krechy. Rysować zdecydowanie woli po krzesełku i stoliku niż na kartkach:D Ale uwielbia jak ja jej rysuję...może siedzieć i siedzieć:) I zaprzestała jeść kredki:-)

Andzia bo pogoda na nic nie nastraja! No chyba, że się mieszka tam gdzie Iwon, która siedzi przy otwartym oknie:p

Josie jakim urlopie ? zdroweczka dla Was

Aronia wspolczuje nocy Wam ... a o ktore Wam synus wstaje skoro on tak sypia ?

a moj spal dzisiaj od 19 do 7 :D i juz ma strikte jedna drzemke :) albo dwu albo 2,5 godzinna zalezy ile w nocy pospi :D

Ostatnia edycja:
aronia - śpicie jeszcze?? ;-) masakra z tymi harcami!!!

ale bym ich za uszy wytargała:wściekła/y:

wiesz... nie chciałam jakoś wulgarnie, bo małe dzieci były na placu ;-)poza tym jeśli grzecznie zwrócona uwaga pomaga to jest większym sukcesem niż nerwy :-) Ale gdyby nie posłuchali...:wściekła/y:

gdzie jestescie?????

oglądałam Avatara i zasnęłam :-D

kasiekz - fajowy kącik!

Muńka dobrze, że chłopcy grzecznie posłuchali a nie zaczęli pyskować. A byłam światkiem sytuacji gdzie pani zwraca może z 10-letniemu chłopcu uwagę a ten: wyp**** stara k**wo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

byłam nastawiona na każdą reakcję, ale miło się zaskoczyłam :-)

Kasiek jak Ty to robisz, że tyle Ci się udaje rano spraw pozałatwiać? Mój bąbel jak jestem z nim sama chodzi za mną i jęczy :confused2: Chyba, że są inni domownicy i ktoś się nim zajmie, zabawi. Strasznie towarzyski z niego typ ;-)

Kasieńka
to Nikoś jednak nie jest w żłobku? Nie nadążam ;-) Fajnie masz, że Ci śpi do 7. Mój też od 19-tej, ale o szóstej (no czasem o 6.20) pobudka :blink:

Muńka ja też wczoraj odleciałam przy avatarze ;-) Ale musiałam być bardzo zmęczona, bo ten film uwielbiam! Mogłabym go obejrzeć kolejne trzy razy :)

reklama
Kurier GLS który właśnie odjechał z moją paczką: 'Nie zadzwoniłem do Pani, bo szef nie naładował mi telefonu'
Ja: 'Ale minutę temu był Pan pod moim domem i właśnie Pan ze mną rozmawia, a więc ma Pan telefon naładowany'
Kurier GLS: 'No, ale to wina szefa, że wcześniej nie był naładowany'
...i gadaj z takim!

Iwon rano to jedyny czas kiedy P siedzi, ogląda bajeczki, wciąga śniadanko i nie marudzi:D

Do góry