reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej laski, wróciłam

Zaraz was nadrobię:)

Polce górskie powietrze posłużyło i obudziła się bez kataru - cud, miód i maliny:D W sobotę na spacerku w kaloszach przewróciła się w kałuży, dosłownie wpadła w nią buzią...błoto w ustach, nosie i oczach:D Dobrze, że blisko domu:ppp

A dziś najadła się mieszanki studenckiej (suszone owoce i orzechy!). Zajęci obiadem rodzinnym, plotkami i tortem teściowej nie zauważyliśmy, że leżała na ławie i Polka garściami wsuwała:szok: Nie wiem jakim cudem, ale jakoś rozgryzała te orzechy na drobny mak - fart! Mieszankę wciągali 4 i 5 latki, więc i ona chciała...

Dziś M przegonił nas 2,5 godziny po górach, więc padam! Na dodatek od rana łeb mi pęka:/

Idę was poczytać...

aaa tym razem od teściowej nic nie dostałam:D

reklama
kasiekz - fajno, że wypad udany!!
Już sobie wyobrażam małą z garścią mieszanki studenckiej :-D:-D

A tak w ogóle, to dziś musiałam zablokować moją kartę bankomatową :-) Gabi uwielbia bawić się moim portfelem, karta zniknęła... Nie wiem więc, czy sama ją zgubiłam, czy to sprawka mojej córci, ale domyślam się którą opcję obstawiacie...:-D:-D

josie gdzie byłaś w górkach? Ponoć dziewczynki zaczynają szybciej mówić - wiem nie ma reguły, ale wiesz...:)

aylin na huśtawce:D Moja się do śpiworka też nie da wsadzić, nawet siłą:p Ja mam śniegowce dla P po mojej siostrze, która nosiła je sporadycznie. Wg mnie kupuj śmiało! Kombinezon GAP wyprałam, wysuszyłam w suszarce i wygląda jak nowy - jest mega delikatny w dotyku i składa się z 80% pierza, a więc miękki i lekki. Widzisz Aylin - rób drugiego szkraba już teraz:p Dzięki za info o odplamiaczu!

sunshine powodzenia z kołderką, ja mam to szczęście, że Pola pod nią grzecznie śpi:) Ten biały płaszczyk jest BOSKI!!!

aga
jak kotek, już na stałe u was:) Jak wygląda, stary czy młody?

alijenka jak tam weekend? Robimy spotkanko?:)

mlodak
jak i u mnie - Polka na widok fridy wpadała w furię, a Katarek sama sobie przykłada:) Zdrówka!

iwon świętowanie udało się?

munka zazdroszczę romantycznej kolacji, aż mi się zachciało zjeść przy świecach:) Mam bez antypoślizgowe paputki i nie ślizga się ani na deskach, ani na kaflach - jakby co na przyszłość:) No i te granatowe są PIĘKNE!!!

andzia ja naciskam ctrl i + jednocześnie:) U nas katar trwał 6 dni, ale wydaje mi się, że pomogła wizyta w górach. ZDRÓWKA dla chłopaków! No i masz super pamięć z tym kotem:p

asik ja w wieku Oliwki kochałam się w tych, co mieli same 5 i 6 - na wygląd nie patrzyłam:D:D

polaa gratuluję zakupów dla chłopaków. Mam nadzieję, że podróż minęła spokojnie!

Eh sunshine - ja mam to ostatnio - rzucanie się na ziemię i ryk maltretowanej córki. Bo nie wlaczylliśmy bajki, poszli na plac zabaw, bie dałam noża do zabawy, nie pozwalam rzucać telefonem itp.

A moja nie śpi pod koldra - kocyki skopuje, śpiwór ja ogranicza. Na razie jest 21 stopni więc śpi w pizamce ale nie wiem w co ja będę w zimie ubierać

W sprawie 2 dziecia - mój już odwołał starania a nawet po dzisiejszej jejotliwej nocy ogłosił celibat...

A dziec też się jojkotaniem zmeczyla - zasnela mi na huśtawce na placu zabaw ;)

nie wyobrazam sobie, zeby moja zasnela w trakcie zabawy :shocked2: to musialo smiesznie wygladac :-D
Celibat powiadasz.... :-D
To moze teraz jakis kolejny skok jest bo to co Aura wyczyniala to do niej nie podobne :no: ale matka sie nie dala :no: bo do rozgrzanego piekarnika sie nie podchodzi :confused2: wiec trzymam kciukasy i wytrwalosci :tak:
Zdecydowalam sie na kolderke bo spiworek ja parzy!!! a kocyki ssie :confused2: zobaczymy jak to bedzie z kolderka...

Munka- jak na razie Perla spi pod kolderka ale zazwyczaj w nocy lata po calym lozku wiec zobaczymy, u nas nocki tez juz chlodniejsze :-( Zazdroszcze takich wyjazadow i spotkan rodzinnych.... jak jestesmy w PL 2 tyg to codziennie kogos odwiedzamy ale to dosc meczace.... i tego mi tu w UK brakuje...
a karta sama sie zgubila, nie wiesz :-D

kasiek- to skubana!!! dobrze, ze sie nie zaksztusila ale widac smakowalo :-D a 2,5h w gorach chyba bym padla w polowie :confused2:

no dobra to juz ostatni zakup I promisssssss :cool2: ale do Kosciola plaszczyk musi byc :-p
$(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG$(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG

Załączniki

• $(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG
    $(KGrHqJ,!nwFIuFrlhWPBSMh-DgM8w~~60_12.JPG
    46,5 KB · Wyświetleń: 32
  • $(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG
    $(KGrHqN,!lEFIlvSWbbKBSMh8GUNig~~60_12.JPG
    43,9 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Munka- jak na razie Perla spi pod kolderka ale zazwyczaj w nocy lata po calym lozku wiec zobaczymy, u nas nocki tez juz chlodniejsze :-( Zazdroszcze takich wyjazadow i spotkan rodzinnych.... jak jestesmy w PL 2 tyg to codziennie kogos odwiedzamy ale to dosc meczace.... i tego mi tu w UK brakuje...
a karta sama sie zgubila, nie wiesz :-D

oj.....wiem jakie to zmęczenie, jak się chce podczas pobytu wszystkich odwiedzić! Ja mam czasem dość, a co dopiero Wy, skoro nie przyjeżdżacie za często.
Zajefajny płaszczyk!

bry

weekend tak mnie rozleniwił, że mi się nawet multicytatów nie chce robić, więc lecę z pamięci , ostrzegam mam sklerozę będzie tego mało:-D

Muńka szkoda, że weekend u siorki nie wypalił

Asik chciałabym zobaczyć Damiana jak się tak wykłóca:-D musiał wyglądać przesłodko

Mlodak zdrówka dla Was!!! a tak zachwalasz ten katarek, że może się skusze na niego, na razie mamy nosalek, takie coś jak frida, ale bez filtrów tylko z takim pojemniczkiem, bleee

Niespodzianka nie odważyłabym się tak sniadania zjeść:-p pękłabym chyba, pomijając, że kiełbasy nawet polskiej nie lubię:rofl2:'

Sunshine przestań tu te slodkie łupy wstawiać, bo zobaczysz:-p ja mam synka i o takich cufach mogę tylko pomarzyc:confused2:

Aylin ale mężowi twojemu szybko przeszło:-D

u nas weekend zleciał za szybko stanowczo
ale ale upiekłam ciasto:-D sama :yes: nic z papierka, bo takie już zdarzało mi się piec:-D
z tego przepisu Leniwiec dla leniuchów :) - ciasta (9) - Kurcze sPieczone - bloog.pl tylko owoce inne
ponoć zawsze wychodzi... a mi i tak wyszedł zakalec:-D
D zeżarł wszystko, dobrze, że lubi zakalce tak jak i ja, chcociaż ja z przymusu, bo "talent" do wypieków mam po mamie

Młody.owszem pospal bez pobudek ale do 3:30. Potem szalał do 6. I znów zasnął do 6:50. Jestem napadnięta a syn...... pełen energii.
Czy on nie może normalnie chorować??? No ale jest jeden plus z kataru - odrzucenie smoczka. W dzień już dawno go nie nosi a teraz przeszkadzał mu oddychać jak zasypial i sam sobie go wyjmuje i śpi bez :))))))

Zaza dodatkowym atutem katarku jest jego czyszczenie - oplukanie wodą. Z frida myślałam że oszaleje jak się gluty przykleily. Czasami tylko gotowanie tej tubki pomagało. A tu tylko woda z kranu i czysto jest.

Witajcie
Ja dzis juz w pracy. Mati zaczał ryczec jak tylko zobaczył bramy złobka, no cóz 1.5 tyg. robi swoje
:-(
Spałam dzis w nocy moze ze 3 godziny. Najpierw próbowałam Wam odpisać i wszystkie cytaty mi znikneły:wściekła/y:, więc o 00:30 dałam sobie spokój. A potem przewracałam sie z boku na bok ( pełnia???)
Witam, w końcu się zebrałam i wystawiłam zeszłoroczny kombinezon na all, zobaczymy czy pójdą :) .

Andzia i co robiliście??

dobrej nocki!!

powodzenia w sprzedaży. A i ja sie rozdziewiczyłam sprzedażowo na allegro:-D Pierwsze koty za płoty, w prawdzie interesu życia na tym nie zrobiłam, ale jakos trzeba zacząć:-D;-)

Aylin- mi teściowa przywozi z Wloch takie ze spryskiwaczem i innej firmy. ale moze to lepsze bo bardziej skoncentrowane. Ja mam jeszcze z taka szczoteczka Sil Saptil niemiecki, ale nie wiem czy to na bazie mydełka?

Witam przy kawusi;-)

Ale pospałam:tak: młody obudził się o 7 ale K. się nim zajął a ja do 9 chrapałam:-p

Wczoraj myślałam, że padnę ze śmiechu z mojego dziecia, na chwilę kuzyn wpadł do nas i Damian tak się z nim kłócił, że boki zrywać:-D:-D:-D i jak łapkami wygrażał:-D

Andzia współczuje, że tak długo was trzyma... oby szybko wyzdrowieli i już nie chorowali

Ja tez pospałam. Dzieciaki chodziły ode mnie do męza ( spał u chłopaków w pokoju) i spowrotem i nas budziły, no i M pierwszy sie poddał:-D

:-D:-D:-D a co bedzie jak jeszcze zacznie mówić????:szok:

piekne

A pozale sie, ze moja dziecie testowalo mnie przez ostatnich kilka dni, chciala sprawdzic na ile mamcia jej pozwoli a jak byla negatywna odpowiedz to byl ryk i podloga :confused2: i tak w kolko :confused2: a dzisiaj juz widze efekty mojej konsekwencji :tak:

I jeszcze jedno..... kupilam dla Aury posciel i dzis ma pierwsza noc pod kolderka :-)

Moj ostatnio tez probuje znowu wymuszać płaczem.

A najlepszy jest jak cos pzreskrobie, to każe mu siąśc na stołeczek(mamy takie w przedpokoju i sadzam tam Adriana jak jest niegrzeczny, to ten idzie i czeka az go posadze ( nie daje rady jeszcze sie na niego wdrapać). A jak już siedzi to udaje że płacze:szok::-D ( nasladownictwo brata sie ujawnia)

Hej laski, wróciłam

Polce górskie powietrze posłużyło i obudziła się bez kataru - cud, miód i maliny:D W sobotę na spacerku w kaloszach przewróciła się w kałuży, dosłownie wpadła w nią buzią...błoto w ustach, nosie i oczach:D Dobrze, że blisko domu:ppp

A dziś najadła się mieszanki studenckiej (suszone owoce i orzechy!). Zajęci obiadem rodzinnym, plotkami i tortem teściowej nie zauważyliśmy, że leżała na ławie i Polka garściami wsuwała:szok: Nie wiem jakim cudem, ale jakoś rozgryzała te orzechy na drobny mak - fart! Mieszankę wciągali 4 i 5 latki, więc i ona chciała...

Dziś M przegonił nas 2,5 godziny po górach, więc padam! Na dodatek od rana łeb mi pęka:/

Idę was poczytać...

aaa tym razem od teściowej nic nie dostałam:D

super, ze katar przeszedł.
Tesciowa tym razem nastawiała sie na branie, a nie na dawanie - na sczęscie :-D
kasiekz - fajno, że wypad udany!!
Już sobie wyobrażam małą z garścią mieszanki studenckiej :-D:-D

A tak w ogóle, to dziś musiałam zablokować moją kartę bankomatową :-) Gabi uwielbia bawić się moim portfelem, karta zniknęła... Nie wiem więc, czy sama ją zgubiłam, czy to sprawka mojej córci, ale domyślam się którą opcję obstawiacie...:-D:-D
znalazła sie???? A to na pewno Twoj mąż:-D

andzia ja naciskam ctrl i + jednocześnie:) U nas katar trwał 6 dni, ale wydaje mi się, że pomogła wizyta w górach. ZDRÓWKA dla chłopaków! No i masz super pamięć z tym kotem:p
oj pamięć juz nie ta:no: Wiek robi swoje:-D;-) A tak serio to odkąd zachorowalam na Hashi to masakra sie dzieje z moją pamiecią. Czytałam kiedyś o kretynizmie wtórnym - chyba mnie dopada:zawstydzona/y::-( Czasem jak cos mówie to normalnie musze przerwać bo nie pamietam co chciałam powiedzieć, albo jakiego słowa :szok:użyć MASAKRA

Mlodak
- jak dzis Szymek???

Co do spania pod kołderka, to u nas nie da rady:wściekła/y:, w sumie to niczym nie da sie przykryć. Zostaja ciepłe piżamki.

A i chciałam powiedzieć, ze ja na weekendzie zaczełam Halloween.
Adrian jak zobaczył dynie, to spytał, czy zrobimy świecącą??/ No i zrobiliśmy, próbowałam wczoraj wkleic zdjęcie, ale nie nie wyszło

edek.
Zaza - hahaha, ale na pewno masz wiele innych talentów
Mlodak - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo - oby do smoka nie wócił. Jak ma tyle energi to znaczy ze jest coraz lepiej :) Zdrówka jeszcz raz. A i kto cie napadł??? ;) ;) Żarcik. Dużo siły

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Młody nie chciał wypuścić Olki do szkoły:szok: trzymał ją i płakał a jak wkońcu poszła to pół godz przez okno wyglądał i wołał Oja. Powiem Wam, że te moje dzieciaki są bardzo ze sobą zrzyte:tak:

Sunshine alee śliczne cudeńka upolowałaś. Co do Oliwki to pierwsza szkolna bo w przedszkolu też miała chłopaka ale się wyprowadził. A co najfajniejsze czasami do niej dzwoni;-)
Niespodzianka u nas też wyjątkowo nudna niedziela, przeważnie gdzieś jedziemy a wczoraj cały dzień w domu, nie licząc dłudiego spacerku
Młodak jak ty to robisz, że młody sam sobie katarek przykłada??? Mój za nic nie chce sam a jak ja mu odciągam to płacze i się wyrywa
Josie super, że wypad ze znajomymi się udał:tak: Dziewczynki przeważnie zaczynają mówić szybciej.
Aylin celibat:-D:-D:-D ciekawe jak długo wytrzyma?

Muńka oby w październiku już nic nie stanęło na przeszkodzie w spotkanku z siostrą:tak:
Kasiek super, że Poli posłużyło górskie powietrze i katar jej przeszedł. Hehe chłpocy z 5 i 6 rokują na przyszłość:-D
Zaza następnym razem postaram się do nagrać. I dzięki za linka z ciachem
Andzia aż sie boję pomyśleć co to będzie jak zacznie mówić... pyskol mały:szok:

Dziewczyny potrzebuję sprawdzony przepis na dobre i łatwe ciasto... plisss.

Ostatnia edycja:
Do góry