reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam przy kawusi;-)

Ale pospałam:tak: młody obudził się o 7 ale K. się nim zajął a ja do 9 chrapałam:-p

Wczoraj myślałam, że padnę ze śmiechu z mojego dziecia, na chwilę kuzyn wpadł do nas i Damian tak się z nim kłócił, że boki zrywać:-D:-D:-D i jak łapkami wygrażał:-D

Andzia współczuje, że tak długo was trzyma... oby szybko wyzdrowieli i już nie chorowali
Aylin skoro koleżanki mała jeszcze nie chodziła to buty nie są 'wyrobione' więc spokojnie możesz kupić. A mąż sie udał z tym tekstem:-D nic tylko zacząć starania;-)
Muńka fajnie masz, że w lumpkach takie fajne rzeczy możesz kupić. U nas są 2 ale ciuchy takie, że za darmo bym tego nie chciała
Aga chłopak fajny ale takiej 'teściowej' dla swojej córki to ja nie chcę!!!

reklama
:sorry::sorry::sorry: ze tak zniklam na kilka dnia, ale juz jestem :happy: to co mnie ominelo? bo 20 stron nie dam rady nadrobic :sorry::sorry::sorry:

Munka- super ze rocznica udana i jaka romantyczna do tego! widac w Was milosc :tak:
Iwon- a ja Tobie minela rocznica?
Katrina- dzieki za cunk o papuciach w Aldi!!!! kupilam juz ostatanie :szok: mloda a mloda sama do mnie przychodzi, zeby jej zalozyc :-) tak jej odpowiadaja :tak:
Niespodzianka- pierwszy raz:szok: ja dzis zrobilam na sniadanko:-) raz na kilka miesiecy lubie ale nie takie full jak oni jedza tylko fasolka, boczek, jajko, pomidor, czasem pieczarki i tosty z zoltym serem :tak: a ichniej kielbasy nie lubie :no:
Munka/Aylin- te papetki sa boskie mloda nic nie spiaga :happy: wrecz sama chce zakladac. My nie mamy antyposlizgowych ale ja mam carpet w calym mieszkaniu ;-)
Asik- czyzby pierwsza milosc??? :-D
Kasiek- nic rozowego :-D slodkie te body z miki a dresik pomyslowy :tak:
Aga- powodzenia w sprzedazy :tak: ja wczoraj tez zrobilam porzadki i powystawialam troszke swoich rzeczy w ktore juz nie wchodze :zawstydzona/y:

A to moje lowy :happy:
$(KGrHqR,!nYFIu6G1lkeBSN+yhbLcg~~60_12.JPG$T2eC16dHJF4FFkZgJytvBSM2ryTSIw~~60_12.JPG$T2eC16dHJIgFHRbeF-htBSL3Y0eLmQ~~60_12.JPG$T2eC16hHJF0FFZ4)HF)jBSLOiMtjVw~~60_12.JPG$T2eC16N,!)kFIehpUYVlBSNhSm82YQ~~60_12.JPG$T2eC16ZHJF0FFZlbQH0SBSL3Y+U!TQ~~60_12.JPG

Załączniki

• $(KGrHqR,!nYFIu6G1lkeBSN+yhbLcg~~60_12.JPG
    $(KGrHqR,!nYFIu6G1lkeBSN+yhbLcg~~60_12.JPG
    39,5 KB · Wyświetleń: 169
  • $T2eC16dHJF4FFkZgJytvBSM2ryTSIw~~60_12.JPG
    $T2eC16dHJF4FFkZgJytvBSM2ryTSIw~~60_12.JPG
    59,7 KB · Wyświetleń: 169
  • $T2eC16dHJIgFHRbeF-htBSL3Y0eLmQ~~60_12.JPG
    $T2eC16dHJIgFHRbeF-htBSL3Y0eLmQ~~60_12.JPG
    32,9 KB · Wyświetleń: 176
  • $T2eC16hHJF0FFZ4)HF)jBSLOiMtjVw~~60_12.JPG
    $T2eC16hHJF0FFZ4)HF)jBSLOiMtjVw~~60_12.JPG
    28,7 KB · Wyświetleń: 165
  • $T2eC16N,!)kFIehpUYVlBSNhSm82YQ~~60_12.JPG
    $T2eC16N,!)kFIehpUYVlBSNhSm82YQ~~60_12.JPG
    74,2 KB · Wyświetleń: 158
  • $T2eC16ZHJF0FFZlbQH0SBSL3Y+U!TQ~~60_12.JPG
    $T2eC16ZHJF0FFZlbQH0SBSL3Y+U!TQ~~60_12.JPG
    34,6 KB · Wyświetleń: 180
Asik - chłopak Ci się rozkręca,skoro już potrafi sie kłócić! :-)

Sunshine - piękne łupy!!
A co do paputków,to u nas jest bardzo ślizga podłoga,więc wolałam od razu z antypoślizgami kupić,ale może te bez, też dałyby rade.

Jaki tu spokój... nananana
nic sie nie dzieje nanananan
wszyscy sie nudzą :)
Oki,to zapytaj :-) też mialam problem z wyborem,ale G na szczęście sama zadecydowała. Może pokaż Tysi i niech sama wybierze ;-)

Lecę spać!!
też mysl - ale znajac moje dzieice to wszystkie bedzie chciała :)

udane polowanie :)
płaszczyk super. Ja dla siebie szukam pikowanej kurtki do kolan - do smigania za dzieciem :) I spodenki też swietne - takie w kwiatki w next mi sie podobały :)

Munka super kolacyjka rocznicowa, fajnie, ze wieczor sie udal :) Szkoda, ze wizyta u siostry nie wypalila, ale chyba dacie rade sie spotkac jakos?
Fajne te paputki.

Polaa teraz juz wiem dlaczego wszystko co fajne juz bylo wykupione przed wlasciwa wyprzedaza ;-) Wczoraj jak weszlam na strone to dla mlodego byly tylko ogrodniczki :confused2: Milego pobytu w Pl :)

Andzia, Katrina wasze dzieciaczki skrotami na klawiaturze operuja, a moj wyrywa klawisze :confused2: Musze lapka zamykac nawet jak na chwile wychodze z pokoju, bo 3 sec wystarcza i juz dlubie ze smiechem...

Mloda jak sie czujecie? Dalej latacie z gilem? I prosze mi sie tu nie obwiniac - ja na weselu nie bylam, a i tak zalapalam (i mlody tez oczywiscie). Na szczescie juz przechodzi :) Syrop z cebuli daje rade (bleeeeh)

Asik dla mnie tez takie sniadanko to za duzo, ale w koncu sprobowalam. Zdecydowanie wole bialy serek ze smietana i szczypiorkiem, chlebek i maselko mmmmm.
Dobrze, ze czujecie sie juz lepiej. Mowisz, ze pierwsza milosc Oliwki - pewnie czeka Cie wiele ekscytujacych chwil ;)

Katrina nie wiem ile te sniadania maja kalorii, ale bylam chyba do 15 czy 16 najedzona :-) Takie cos to mozna jesc jak sie w kopalni pracuje :p

Aga owocnej sprzedazy.

Iwon nie podoba mi sie Twoja nieobecnosc :/ ;)

Sunshine kielbaski zjadlam tylko kawalek - no paskudna jest :confused2: I tego czarnego nie tknelam (kaszanka?). Sliczna ta czarno biala sukienusia - sama bym taka zalozyla.

U nas dokladnie jak napisala Aylin - nudy. Caaaaly dzien. Az sie za sprzatanie wzielam. Mlody przechodzil samego siebie - tez pewnie z nudow.

Niespodzianka mi już przechodzi, nadal mówię przez nos ale już nie jest zatkany i nic nie leci. U młodego trochę gorzej bo dopiero w piątek wieczorem go wzięło. Liczę że ta noc będzie już lepsza bo K pojechał na szkolenie i jeśli będą pobudki co chwila to padnę chyba.
No i wynalazcy Katarku to jestem dozgonnie wdzięczna. Że swoim zatkanym kinolem to nie wiem jak bym gluty frida młodemu odciagala. A katarek sam sobie przykłada. A jak trafi do buzi przypadkiem to ma niezły fan przy tym, chociaż mało higieniczny trza przyznać :)

hej dziewczęta!

bylam w gorach 4 dni :) z cala zgraja znajomych i ich dziecmi na naszym dorocznym zjezdzie, super bylo! maly wyszalal sie za wszystkie czasy, z dzeciakami sie obyl, mialam tez porownanie z corka kolezanki z maja 2012 - i ona duuuzo wiecej mowi, i to takie dwusylabowe, np ogor na ogorka itp, no i oczywiscie wieksza. ale za to mniej samodzielna ogolnie :-)

sunshine
OMG ten pierwszy plaszczyk taaaaki slodki!!!

aga nas tez kiedys nawiedzil kot, wlazl przez otwarte drzwi od ogrodu, ja akurat rozwieszalam pranie i nie zamknelam, byl czarny i sie tak skradal ze myslalam ze umre ze strachu!!!

niespodzianka next powiadasz....:szok::confused2:

tyle nadrobilam na szybko ale jeszcze wroce:)

My sie nie nudzilismy :-p rano bylam na pchlim ale lipa, pozniej w Kosciele, postem nastalam sie przy garach robiac obiad i az mi sie odechcialo jesc wiec wybylismy do parku, Aura przejechala sie kolejka z mamusia i szlala na placu zabaw (ja tez:-p)
Tekst jednej PL mamy w parku "nie mowi sie wokolo tylko dookola" :-D a dzieciak dalej uparcie swoje :-D takiego polskiego uczymy dzieci w UK :zawstydzona/y:

Mlodak- zdrowka :tak:
Niespodzianka- tak kaszanka ale jakas dziwna, wogole tego nie ruszam :no: Ja ma w tym stylu sukienke i jak Pe pomagal mi w wywieszaniu ciuchow to sie smial, ze moja sie skurczyla :-D teraz bedziemy jak blizniaczki :-D
Josie- gory.... fajno, a co to za zjazd? znajomych ze szkoly czy ogolnie znajomych i tak sie zgadaliscie ze co rok jezdzicie? Co to kurtki to byla milosc od pierwszego znalezienia :-D:-p
Aylin- ja wlasnie taka mam za kolana do pol lydki pokowana z kapturem :tak: super jest wiec szukaj, szukaj :tak: ja swoja w Primarku kupilam za grosze a na ulicy robi wrazenie i jest ciepla :tak:

A pozale sie, ze moja dziecie testowalo mnie przez ostatnich kilka dni, chciala sprawdzic na ile mamcia jej pozwoli a jak byla negatywna odpowiedz to byl ryk i podloga :confused2: i tak w kolko :confused2: a dzisiaj juz widze efekty mojej konsekwencji :tak:

I jeszcze jedno..... kupilam dla Aury posciel i dzis ma pierwsza noc pod kolderka :-)

Eh sunshine - ja mam to ostatnio - rzucanie się na ziemię i ryk maltretowanej córki. Bo nie wlaczylliśmy bajki, poszli na plac zabaw, bie dałam noża do zabawy, nie pozwalam rzucać telefonem itp.

A moja nie śpi pod koldra - kocyki skopuje, śpiwór ja ogranicza. Na razie jest 21 stopni więc śpi w pizamce ale nie wiem w co ja będę w zimie ubierać

W sprawie 2 dziecia - mój już odwołał starania a nawet po dzisiejszej jejotliwej nocy ogłosił celibat...

A dziec też się jojkotaniem zmeczyla - zasnela mi na huśtawce na placu zabaw ;)

reklama
Munka super kolacyjka rocznicowa, fajnie, ze wieczor sie udal :) Szkoda, ze wizyta u siostry nie wypalila, ale chyba dacie rade sie spotkac jakos?
Fajne te paputki.

U nas dokladnie jak napisala Aylin - nudy. Caaaaly dzien. Az sie za sprzatanie wzielam. Mlody przechodzil samego siebie - tez pewnie z nudow.

Jakoś damy, ale dawno się nie widziałyśmy i już tak bardzo cieszyłyśmy się na spotkanie! Zwłaszcza tęsknimy za swoimi maluchami, chciałabym wyściskać chrześniaka!!! Umówiłyśmy się, że jedziemy do nich na cały pierwszy weekend października. Oby tylko nic nie przeszkodziło.

Chata wysprzątana??

hej dziewczęta!

bylam w gorach 4 dni :) z cala zgraja znajomych i ich dziecmi na naszym dorocznym zjezdzie, super bylo! maly wyszalal sie za wszystkie czasy, z dzeciakami sie obyl, mialam tez porownanie z corka kolezanki z maja 2012 - i ona duuuzo wiecej mowi, i to takie dwusylabowe, np ogor na ogorka itp, no i oczywiscie wieksza. ale za to mniej samodzielna ogolnie :-)

ooo a co to za spotkanko??

I jeszcze jedno..... kupilam dla Aury posciel i dzis ma pierwsza noc pod kolderka :-)

my tez od niedawna przykrywamy G kołdrą, bo nie jest u nas za ciepło i raczej się nie odkrywa, co mnie bardzo cieszy :-)

A dziec też się jojkotaniem zmeczyla - zasnela mi na huśtawce na placu zabaw ;)

:szok::szok::-D

Wróciliśmy do Wawy, kolejna podróż za 2 tygodnie :-D

Do góry