reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

jakoś mi zimno dziś, nawet na dworze nie byłam z dzieciem :-:)-:)-(, mam lenia na maksa, najchętniej bym wskoczyła pod kocyk z grzańcem w ręce i oglądnęła dobry film

aronia a tam koło Ciebie nie ma jakiegoś miejsca na wypoczynek ?????

kasiek a chomiczek niczego sobie ale jakoś i tak bym nie chciała mieć czegoś takiego w domu

reklama
Kasiek chomik fajniutki:tak: dobrze, że Pola delikatna bo mój chochlik jak dorwał u babci kurczaczka to go złapał za szyję i tak chciał nosić:szok: 100 lat dla teściówki hehe
Alijenka zakwasy? odczekaj kilka dni
Andzia jak chłopaki, nadal chorzy? Spróbuj dać im ten syrop z cebuli działa rewelacyjnie- także polecam
Polaaudanej podróży i zdrówka
Zaza jak byłam mała ( czyt. młodsza bo mała nadal jestem:-p) to miałam 3 rybki, niestety też je ugotowałam
Niespo no uparła się, żeby iść do niego -pozwoliłam na godzinkę.
Kombinezon taki IMG_3063.jpg był też niebieski z granatowymi spodniami i bardziej mi się podobał ale za mały.
A syrop łykam:tak: daję dobry przykład dzieciom;-)
Aronia jak do mnie najbliżej to dawaj na kawę;-)

Kuźwa, myślałąm, że zawału dostanę, Damian wszedł na ławę i chciał z niej ZESKOCZYĆ! na łóżko:szok: w ostatniej chwili chochlika złapałam

Załączniki

• IMG_3063.jpg
    IMG_3063.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 58
Ale naprodukowałyście.....

Msmickey - te butki co kupiłam Kubie niestety tylko takie małe były (wzięłam największe).

Aylin - koperta jeszcze nie doszła??

Zdrowka Wam zycze I udanych rocznic!!!!

alijenka - wg. lokalnego bezplatnego brukowca to MY jestesmy atrakcja wypoczynkowa :szok: Mekka turystyki kajakowej (zazelaziona odpadami pokopalnianymi rzeka) i rowerowej (nudna asfaltowka do sasiedniej dziury), ba, kurortem wrecz, w centrum ktorego wybudowano teraz "piekne" rondo, zeby sie mniej korkowalo na krzyzowce dwoch krajowek, po ktorych namietnie jezdza TIRy z polskim i litewskim drewnem do Niemcowni. Aaaaaa! no wlasnie, przypomnilo mi sie, mamy atrakcje! 10 km od nas leci autostrada na Berlin :cool2: Takze jesli ktoras zainteresowana wypoczynkiem w Germanii to moze wpasc po drodze do mnie z wizyta :-D Obawiam sie tylko, ze 4-milionowe miasto, kajaki czy rowery to srednie atrakcje dla bejbikow. No ale moze juz dla przedszkolakow predzej ;-)

A jak sie juz zapuszczam w glab PL to w rejony niezamieszkale (o ile kogos nie pominelam :zawstydzona/y:) przez czerwcowki - najczesciej kursujemy po lubuskim (stad szansa na asik) a potem tranzytem wielkopolskie, kujawsko-pomorskie i warminsko-mazurskie. W Warszawie nie bylam 6 lat (jak to zlecialo :szok:), w Lodzi 12 (robilam tam praktyke, mieszkalam na Dywizjonu 303), we Wroclawiu czy Rzeszowie - nigdy :no: Na Wyspach tez mnie nie bylo. Pech po prostu :confused2:

Mlodak, niespodzianka, kasiekz - dobre jestescie :-D Ja tez "fetyszystka" :-pNa mnie swego czasu dzialali faceci znajacy... jezyk rosyjski :sorry:

kasiekz - biedny chomiczek :-( Nowa Mendy jest sliczna :tak:A jak Ty to robisz, ze Pola sie z nia obchodzi lagodnie? Mojego bejbiszonka musze pilnowac, zeby psa garnkiem (duzym, ze stali nierdzewnej) po glowie nie walil :szok::no:

Niespodzianka w ostatnim czasie rzeczywiście często ale w marcu był nieplanowany lot (smierć teściowej), wcześniej w grudniu jej udar i trzeba było pomoc i lecieć wiec wiesz...a w czerwcu mieliśmy dawno zaplanowany lot na roczek i chrzest Wojka, a teraz wypadło nam wesele wiec lecimy a przy okazji rodzina zobaczy chłopaków :tak: I w tym roku juz do Polski na pewno nie lecę, ewentualnie maz na Wszystkich Świętych na dwa dni, następnym razem planuje lecieć w marcu ale zobaczymy co bedzie. Ja tak latam (jak nic nie wypadnie a na razie na szczescie tylko raz byliśmy zmuszeni lecieć z dna na dzien, na pogrzeb właśnie) trzy razy w roku :tak: A był czas ze latalam raz na rok, jak byłam w ciąży to do mnie latali :-)

Kasiek ja kiedys bylam obcieta na grzybka :-D A pamietasz jak byla modna fryzura "na jezyka" i dluga grzywka? :-D Chomis super :) Gratuluje slowek - moj nie chce gadac :confused2: Czasem dzwieki nasladuje jak mu sie chce.

Alijenka ja dzis zostalam zmuszona do wybycia na dwor, a najchetniej zaleglabym na kanapie... i tak mam wiekszy luz bo malz w domu i sie bawi z dzieciem...

Asik chyba mam identyczny kombinezon, tylko kolor bezowy :D Dostalam w spadku.

Aronia no nie moge hahaha, jezyk rosyjski - tez dobra jestes. Ciekawe jak pozostale dziewczyny. Piszcie jakie macie "fetysze" :D

Polaa no rzeczywiscie zapomnialam, ze pare tych wyjazdow bylo nieplanowanych. Ja przed ciaza latalam minimum 2 razy w roku, a teraz... szkoda gadac. Trzeba sie poprawic :D

Jak juz pisalam malz w domu wiec wiecej czasu na kompa hihihihi.

Dziewczyny wyprzedaz w nexcie sie dzis zaczyna od 20 czyli 21 w Pl :)

Ostatnia edycja:
Munka - z scicil chodziło o t , ze napisałas ze wszytskie musza zaakceptowac, a jej juz długo nie ma, wieć nie wiedziałam jak to mozliwe. Zaufane, obecność, czas trwania akceptacji ja to wszystko rozumiem, tylko jezeli mi ufacie i wszytsko jest ok, to dlaczego Kasiek kandydatura była a moja nie. Dobra nie wazne, ale chyba mozesz zrozumiec ze czuje sie nie tak

Mogę zrozumieć i zapewniam Cię,że nie jesteś dla nas obojętna i nikt Cie tu nie olewa!
Ja też kiedys miałam faze na: ten to pewnie myśli o mnie tak,a tamta tak. To było złe i sie tego wyzbyłam,po prostu zaczęło mi troche wisieć co mysla o mnie inni...
Czesto tu byly sytuacje,ze ktoras z nas napisala: nie zauwazacie moich postow i takie tam,no ale niestety,troche nas tu jest,tematów sporo,a czasu na pisanie czasem więcej,czasem mniej. Ja czasami powtarzałam pytanie,bo nie bylo odpowiedzi. I pamiętaj,że czesto brak odpowoedzi na pytanie wiąże sie z tym,że nie znamy na nie odpowiedzi,albo po prostu nie mamy zdania.

andzia każda z nas przez to przechodziła, czasami tak jest że coś umyka ja też ostatnio zauważyłam że np. Muńka (sorrki tak mi do głowy wpadłaś :p )jakoś mnie omijała nooo czasami coś odpisała ale się na to nie obrażam ja sama czasami pomijam dziewczyny ale staram się zawsze każdej odpisać, niestety tak to jest że jest bardziej zżyta grupa i mniej ja też mam odczucie że należę do tej mniej zżytej i co na to poradzę :-:)-:)-(, czasami też mi przykro jak tu siedzę coś napiszę i tylko odświeżam stronę czekając na jakąś odpowiedź, a tu nagle widzę że ktoś coś napisał całkowicie na inny temat nawet mnie nie zauważając

To mi się oberwało:-) wiesz...bo ja z forumowymi alkoholiczkami nie gadam...:p dżołk

jadę po Mendi (chomika syryjskiego) do zoologicznego!:D:D chyba nie pisałam wam (bo już nie jarzę), że poprzedniego mama ugotowała? dostała na przechowanie jak pojechaliśy na wakacje. było zachmurzone niebo więc wystawiła na świeże powietrze na balkon, potem pojechała do sklepu. wróciła i przypomniała sobie o mojej Mendi na balkonie (a słońce już grzało na maxa, bo to sierpień)...za późno://////////////:(((((((( była mega kochana, nigdy P nie ugryzła, biegała po domu w kuli i w ogóle

Aaaaaaaaaaa!!!:eek: bidulek!!
Ja miałam dżungarskiego:-)

Polaa- obyscie sie nie pochorowali i spokojnie przylecieli do Polen!!&&

Andzia - po tyłku dostaniesz za zdanie: "pewnie niektóre by się cieszyły!!! "

andzia - jako, ze nie pisałaś z nami od początku, to możesz nawet nie wiedzieć, że od początku miałyśmy watek zamknięty, z różnych powodów został on zmieniony, ale od początku miałyśmy swoje prywatne sprawy nie dostępne dla ogółu, więc niektóre sprawy z życia m.in. Sicil niekoniecznie muszę Ci być znane. Ale to tylko taka informancja.
I proszę mi się tu nie złościć i nie obrażać, bo jak się do Ciebie na mietle wybiorę, ustawię do pionu - jako chyba najstarsza - to wiesz!!!!!

reklama
hello - zamorduje was wiecie??? Mnie nie ma a tu nadprodukcja :) Na szczęscie to rozterki andzi wiec przyznaje ze wiekszość opuściłam bo bym was nie nadrobiła do nocy :)

A w sprawie nieodpowiedania na posty - jeszcze w ciazy miałam schizy ze jestem pomijana i nikt mi nie odpowiada - a było nas chyba 2 razy tyle tu.
Potem mi przeszlo - a teraz jak mi ktoś nie odpowie to albo ponawiam pytanie albo olewam :)

w sprawie tej bluzy co kupiłam - własnie kaptur mnie zafascynował :)

Andzia owocnej sprzedazy zycze :) Ja wszystko oddaje, a moze powinnam sprzedac... W koncu niektore rzeczy calkiem nowe, a kasa na nastepne rzeczy by sie przydala... Rzeczy z nexta czy georga zamiast na ebayu wystawie na allegro - wieksze zainteresowanie ;-)Zdrowka dla dzieciakow.

Uwaga uwaga. Po 7 latach w UK po raz pierwszy zjadlam typowe angielskie sniadanie i czuje sie jak prosie. Nic dziwnego, ze duuuzo Anglikow ma nadwage - jedzac takie sniadanka tez bym miala. No ale nie grozi mi to - fanka nie zostalam. Ichnia kielbaska - bleeee.

dokładnie - na allero next czasem idzie w cenach zabójczych. ale skoro wysyła do polski to moze sie to zmieni.

A jak wyglada typowo brytyjskie sniadanie? Kiełbasa z fasola??

Oto nowa Mendi. Pan dał przed Polkę (swoją drogą mega przystojniak, chyba będę częściej w tym zoologicznym:p) trzy pudełka z chomiczkami, a ta wybrała wg mamy najbrzydszą...w masce zorro. Były śliczne trikolor, a ta sobie upatrzyła o taką:
Zobacz załącznik 583626Zobacz załącznik 583627
Oczywiście nie gryzie, Polka wyciąga ją wkłada co pięć sekund, ale wie że ma być delikatna więc jest. Poza tym pochwalę się. Mówi pięknie Mendi, Ksiezyc jak zobaczy w bajce lub na niebie i lyba (ryba) :)

To idę na pakować://////////

ajtam, fajna Mendi :) a ze najbrzydsza - moze własnie dlatego najfajniejsza??

alescie dzis naprodukowaly :szok: Ja nie wiem, o co chodzi ze zwierzakami, nie znam historii sicil etc. :confused: Traktuje forum jako platforme do wymiany doswiadczen o dzieciach. W realu mam kontakt z dziecmi 3msc starszymi, 3 msc. mlodszymi itd a w tym wieku to kolosalna roznica. Tu jest kilkadziesiat mamus z dziecmi w tym samym wieku - mozna miec lepsze odniesienie, zainspirowac sie (np. dzis bejbiniatko dostalo kolbe kukurydzy - zachwycony :-)), dowiedziec czegos ciekawego (np.o wplywie UU na zeby) a do tego odprezyc i posmiac - macie swietna atmosfere i super poczucie humoru :-D Niestety mieszkam na takim zapupiu, ze mam do wszytskich daleko (najblizej chyba do asik - szacuje ok. dwoch godzin), wiec szanse na spotkanie w realu minimalne. Szkoda. Szkoda tez, ze znalazlam Was tak pozno ale i tak sie ciesze, ze jestescie :tak: Oooo, budzi sie...

to gdzie ty mieszkasz??? Mi sie wydawało ze ja mam najdalej do wszystkich - tj do Pamiki mam 40 minut ale juz do krakowianek 2 h....

Aylin - koperta jeszcze nie doszła??

doszła - w poniedziałek - nawet ci odpisałam tu sie zacytuje

Katrina - wczoraj doszła paczuszka. Dziekuję ci serdecznie. 3 pary (dresiki i sztruksy pudrowo różowe) sa na teraz a reszta na wiosne pewnie. Najlepsze te wrzosowe - będą w sam raz na tą chuda dupkę.

tylko prezentacji zdjeciowej nie zrobiłam :)

kasiekz - biedny chomiczek :-( Nowa Mendy jest sliczna :tak:A jak Ty to robisz, ze Pola sie z nia obchodzi lagodnie? Mojego bejbiszonka musze pilnowac, zeby psa garnkiem (duzym, ze stali nierdzewnej) po glowie nie walil :szok::no:

hehe moja kota za ogon ciagnie

Dziewczyny wyprzedaz w nexcie sie dzis zaczyna od 20 czyli 21 w Pl :)

osz i dlaczego to przeczytałam???????????????? teraz bede zamiast zaległosci nadrabiac to na stronie siedzieć i zastanawiać sie co kupic - a twierdziłam ze nic juz nie potrzebuje.....

Do góry