reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Andzia nie martw sie - allegro wciaga:
3545283037.jpg3545325092.jpg

Załączniki

• 3545283037.jpg
    3545283037.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 51
  • 3545325092.jpg
    3545325092.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Aylin- super, dla dziewczynek to jednak ładniejsze rzeczy sa. Z chlopcami tez można poszaleć, ale to wiecej kosztuje:-(
Alijenka - to taniocha i znowu wychodzi na to ze u Was taniej wiele rzeczy:wściekła/y:

wiesz ze tak?? Nawet szybko poszło. Aczkolwiek moja jazda straciła lekko na dynamice - na automacie sie jednak bardziej geriatrycznie jeżdzi :p

A nie mówiłam,że szybko pójdzie?:-)

Aaa, jeszcze taki mały dowcip - wczoraj mówię do M., że trzeba w końcu kupić starszakowi buty, dwie pary, bo półbuty na jesień i jakieś obuwie zmienne do szkoły, bo już wymagają. Mówię, to zostań z Julem, a ja pojadę z K. On do mnie: "ok, to weź kasę z mojego portfela". Biorę: "ale masz tu tylko 60 zł". M: "no i co nie wystarczy Ci? "
:-D:-D:eek::baffled: Tia.

Naprawdę 60zł nie wystarczy Ci na 2 pary butów...??? :p:p

dziękuję za przelecenie;-):-pprzyda się bo z D się dalej nie odzywam

Polecam się na przyszłość,ale jak ja będę w potrzebie, to też się upomnę ;-)

I przedstawiam zakupione za 6zł body Minnie:p

G dostała identyczne jak była mniejsza :-)

My dziś byłyśmy u moich dziadków i nażarłysmy sie z G knedlami ze śliwkami :-D
No i w końcu dostałam @,bo sie zanosilo i zanosiło... Na szczeście jutro moja mamcia wzięla sobie wolne, więc w razie bólu wyręczy mnie w opiece nad G.

Hej baby!!!!

Kurna tak se poszalalam na weselu że od wtorku mecze się s mega katarem. Na razie młodemu jeszcze nic nie jest ale obawiam się że nie uniknie zarażenia idę mnie. Co prawda brał neosine no i pije tran oraz łyżeczke miodu codziennie ale jednak kontakty z mamusią są bardzo bliskie i nijak nie idzie tego zmienić.

A take ogóle to zwazyłam dziś Sz. Waży 11,500!!!!!! Dodam tylko że miesiąc temu jak wychodził że szpitala to waga wskazywała 10,900 i 80,5cm. Pół kilograma w miesiąc to chyba sporo. Ale co się dziwić - ciągle coś młuci.

Dziewczyny ale szalejecie na alledrogo. U mnie zero na koncie to chociaż na Wasze zakupy popatrze :))))

No i się pochwale - nie wiem czy to efekt ćwiczeń, diety, stresu czy choroby ale dziś rano ważyłam 54,5kg. Więc już blisko swojej wagi jestem :)
A i nie pamiętam czy pisałam ale na weselu grała super kapela a dokładniej gość który grał na czerwonej trąbce. (Już na jednej imprezie gdy grali byłam i też było super) No i dałam upust swojej fantazji - poszłam do gościa i mam foty z jego trąbką. I proszę bez zbędnych skojarzeń mi tu. Chodzi o instrument muzyczny :)
A najlepsze jest to że K jest zazdrosny o to. No co ja poradzę że kręcą mnie goście grający na czymś??

Muńka dobrze ci z mamą. Jak ja bym chciała aby ktoś mnie wyręczył w opiece nad Sz. podczas 2 dnia @......

Iwon tekst M. rewelka. Jakbym swojego słyszała. Najlepiej abym za stowke kupiła całe wyposażenie dla młodego.

Niespodzianka jak smiesz wychodzić z T do innych dzieci? I jeszcze jak deszcz pada? Podaj rękę - mój K to by młodego klatce trzymał przynajmniej do 18-tki.

Ostatnia edycja:
Iwona ale sieusmialam z tych 60 zl!!!No to huz jego drugie dziecko, moglby sie bardziej ogarnac :p moj juz sie nauczył, ze buty dla dzieci sa drogie. :p

Wlasnie jade do pracy, ale mi sie nie chce!!!

MlodaK Zdrowka

Hej hej baby,

dzisiaj mam szkolenie, więc odprawiłam chłopaków, a ja jeszcze w domku przez chwilę. Właśnie robię jajecznicę, mniam :-)

No i dzisiaj stuknęła nam 10-ta rocznica ślubu :sorry: Niesamowite i przerażające ;-) Ciekawe czy M. kupi jaki wiecheć ;-) Oficjalna impreza w niedzielę, więc założę się, że zapomni, ja strzelę focha, że nawet złamanego kwaita nie dostałam, a on będzie się tłumaczył, że przecież robimy rocznicę w niedzielę i wtedy miał przynieść. O, taki scenariusz dzisiejszego popołudnia przewiduję :tak::-D

Baby, a wiecie że w tym miesiącu mijają dwa lata odkąd się zameldowałyśmy na czerwcówkach? :sorry::sorry::sorry:

Muńka gratulacje z okazji rocznicy! :-):-):-) Jak świętujecie?
Rysica drugie dziecko, a nawet czwarte :-p No niestety ten typ tak ma. Najśmieszniejsze jest to, że wczoraj pojechał na zakupy i poprosiłam, żeby kupił K. worek, taki zwykły na w-f. A nawet dwa, bo jeszcze na obuwie zmienne. Przyjechał z jednym, bo drogi - nic dziwnego jak wydał 27 zł :szok::sorry: Ponoć innych nie było :-D Tym oto sposobem mój M. nieomal sprawił, że nasze dziecko chodziłoby w obuwiu za 30 zł, za to noszonym w wypasionym worku z logo Angry Birds :-D:-D:-D

Młodak
bidulko, wracaj do zdrowia! Katar jest wstrętny, nie lubię!

Ostatnia edycja:
Hello,
dziś wczesna pobudka: 6.00... no ale po godzinie kręcenia się po domu Dzieć zasnął:-) a ja coś napiszę :-)

Katrina kapcie za pół darmo:-) nawet gdyby przeliczyć wartość złotówki: ja za takie dałam 50 zł. Ty leć i kupuj większe rozmiary...

Alijenka spacer samochodem - dobre;-) Mój Pe odwrotnie- wyciąga mnie na spacer nawet gdy nie mam siły ruszyć ręką. Zwykle mi to pomaga, nie powiem;-)

Iwon no wiesz co, tak kasą szastać ... Wstyd normalnie:p Ja zabralam Pe na zakupy butowe i już jest w cenach zorientowany;-) jak mu się spodobało, że kupiłam nast rozmiar na promocji za stowe ;-)
jeszcze nie zna cen sniegowcow :-D:-D:-D

Rysica jeszcze raz spełnienia marzeń:-):-):-)

G od wczoraj porozumiewa się z nami za pomocą słów: mama, ma, am, ama. I normalnie patrzy na nas, czekając na reakcję ... czyli zaczęło mi mówić dziecko:-):-):-):-):-)

Wczoraj byliśmy u lekarza na pomocy wieczornej - ciągle jesteśmy w Ł - a G ma ostro czerwone gardło i straszną chrypę. Dr zaleciła tantum, lipomal, clemastinum, no i od dziś ospamox plus dicoflor. Antybiotyk ... grrr...
Sama nie wiem podać czy nie...

hello kobiałki

Rysica co do piwa to chyba u mojej też kolor działa bo tak jak napisałam wcześniej jak jej zrobię coś z sokiem aby było lekko czerwone to to działa bo my pijemy piwo z sokiem

andzia ale to tylko tu gdzie mieszkam koleżanka ma taką cenę a we Wrocku już jest o wiele wiele drożej chyba tak jak Ty pisałaś w karnecie wejście po 25 zł

mlodak zdrówka Ci życzę i najczęściej dziecko nie zaraża się od dorosłego bardziej osoba dorosła szybciej zarazi się od dziecka

Iwon no to plan popołudniowy masz już zrobiony hahahahahhaa :-D:-D:-D:-D, no i gratulejszyn rocznicy !!!!

MsMickey zdrówka dla Gosiaczka, ja też ostatnio biłam się z myślami czy podać antybiotyk czy nie ale jednak podałam

Alijenka oby tak było jak piszesz i młodego katar ominął.

MsMickey zdrowka dla Gosi. Też się bałam antybiotyku ale po prostu czasami trzeba. Probiotyk do tego i będzie dobrze.

Właśnie orientujecie się czy jest inny, tańszy probiotyk w płynie niż Dicoflor? Bo 40zl za taką małą buteleczkę to lekka przesada.

Edek Iwon gratuluję rocznicy. Plan dnia genialny :) Życzę aby zielsko jakieś mąż przyniósł jednak.

MsMickey u nas zasób słów własnych całkiem spory. Tyle że brak tłumacza a sam rozumny wzrok dziecia nie wystarcza jakoś aby załapać o co mu chodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wam

Z młodym do lekarza nie jadę bo katar mu powoli przechodzi i prawie nie kaszle:tak: ale od wczoraj daję mu syrop z cebuli, cytryny i miodu.
Damian nockę przespał ładnie i spał do 8 ale za to ja się budziłam co chwile bo mnie choróbsko rozłorzyło- katar, kaszel gardło:szok:

A i muszę się pochwalić, że wczoraj kupiłam młodemu kombinezon 2-częściowy na zimę za UWAGA!- 34zł. Nowy, w sklepie na mega wyprzedaży

Iwon gratuluje 10 rocznicy ślubu:tak: i życzę kolejnych lat w szczęściu i miłości

poza tym rano wtulił się we mni i przez sen miział mnie po włosach:happy: kochany!
słodkie......:-D
A i dzięki, że pytasz, Oliwka już zdrowa

aaaa i chciałam Wam się pochwalić że wczoraj zaczęłam chodzić na vakufit :), dziś drugi dzień ale głowa mnie tak nawala że nie wiem czy dam radę
U nas takich wynalazków niema;-) ale będą zajęcia z zumby i chyba się zapiszę

Aga podziwiam z tą suszarką, szacun
Katrina kapciuszki rewelka:tak:
Niespo na szczęscie mój nie mówi 'mama powiedziała' ale za to wkurza mnie jak mówi ' zrób jak uważasz':wściekła/y: a ja chciałąbym poznać jego zdanie na dany temat...ach, te chłopy

Mojemu bejbiniatku dziaselko podeszlo cale krwia :-(. Pierunska trojka :growl:
Współczuje

Cudne

Muńka fajnie, ze mama pomoże przy G.:tak:
Młodak zdrówka
MaMickey dużo zdróweczka dla Gosi

Uff, skończyłam.. ledwo żyję. Dobrze, że z wczoraj obiadu mi zostało bo nie mam siły by cokolwiek robić:no:

Do góry