reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga czyli chlop jak dab - wysoki i dobrze zbudowany ( nie gruby!). Jak tam po szczepieniu? Filmik super :)

Munka ja tez jakos na tel nie potrafie forum ogarnac ;)

Iwon 60 zl na dwie pary :-D Czesem (czesto) jedna para drozsza :confused2:

Moni nie mozna caly czas na pelnych obrotach, czasem trzeba miec lenia :-p

Aylin wspolczuje wkur...

Asik zdrowka dla mlodego. Mam nadzieje, ze to "tylko" przeziebienie i wizyta u lekarza nie bedzie konieczna.

Zaza alez slodko - ja od mojego co najwyzej "czulego" kopniaka przez sen dostane :p

Alijenka czad z tym "odkurzaczem"- sama mam chec sprobowac.

Kasiek cudne bodziaki :)

Sunshine u nas tez deszcz - bleeee

Katrina fajne paputy. Kubusiowi tez sie podobaja skoro nie zdejmuje :)

Heheh widze, ze podejscie do kupowania Wasze chlopy maja podobne ;-) Caly czas slysze pytania "a po co?", "przeciez ma juz duzo", "czy nie moze bez tego zyc". Nauczylam sie ignorowac. Sprzeczka byla o to, ze mnie nazwal niepowazna i nieodpowiedzialna matka, bo chce z dzieckiem wychodzic jak jest mokro. Wedlug niego jak jest mokro (nawet jak deszcz nie pada), czy jak jest zimno, ew wieje wiatr to trzeba z dzieckiem w domu siedziec, bo bedzie chore :eek: Jak mu powiedzialam, ze najlepiej to sie zamknac w domu i nikogo nie wpuszczac i jeszcze izolowac dziecko od innych maluchow to sie zirytowal i poszedl. Wkurza mnie takie gadanie. On powtarza twierdzenia swojej mamy (sprzed 30 lat). Jak mlody sie urodzil to mowil, ze dziecko powinno jak najwiecej czasu na plaskim, w lozeczku lezec, a nie na rekach i ze od pierwszych dni trzeba odciagac skorke na siusiaku, a teraz kolejny poglad... AAAAAA Alez sie wygadalam. No i nie da sie go przekonac, ze jest inaczej - "bo mama mi powiedziala".

reklama
wywolana do tablicy, jestem ;-)

alijenka - tak, mozesz dawac jej zurawine, nie ma przeciwskazan. Znalazlam na przyklad taka strone (ale po angielsku): Cranberry Baby Food Recipes and Cranberries for Baby Food, Learn When Babies Can eat Cranberries and Age for Introducing Cranberries

Czy ja dobrze pamietam, ze Towja core ciagnie do piwa? Moze jej brakuje jakis witamin, np. z grupy B i dlatego ciagnie ja do drozdzy? Psy tak maja - jesli wylizuja butelki po piwie to znaczy, ze trzeba im zaserwowac preparat z drozdzy a dzieci na tym etapie dzialaja podobnie instynktownie jak psy ;-) Ja codziennie popijam piwko laktacyjne (bezalkoholowe, typu Bawaria), moj bejbiszonek zna wiec ten zapach a go nie ciagnie do chleptania. Lubi tylko rozrzucac butelki po domu :crazy:

Mojemu bejbiniatku dziaselko podeszlo cale krwia :-(. Pierunska trojka :growl:

Niespodzianka ale ja mam to samo także się nie przejmuj :-D, jedyne co to chociaż mój K mnie na dwór wygania ale sam nie pójdzie, jak mówię mu chodźmy na spacer razem to on mówi oczywiście wy idźcie a ja pojadę za Wami autem i dlatego ma +20 na wadze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jak go teraz odchudzić ???????????????????????????????????

Rysica fenkju !!!!!!!!!!!!!! bo już się martwiłam, że nie bardzo może jeść w większych ilościach :szok:, próbuję jej też przemycić w piciu sok z aronii ale nie bardzo jej odpowiada cierpki smak

aronia myślę że moja mała je dużo produktów z wit B hmmmmmmm, ale wiesz co zauważyłam że jak jej zrobię picie z czymś co przypomina piwo z sokiem to już naszego piwa nie chce pije swoje picie także nie wiem o co chodzi

Ostatnia edycja:
alijenka - a co przypomina piwo? kwas? jesli to nie kwestia zapotrzebowania to moze po prostu smakoszka ;-) A mezowi sprawic psa - mojego psowata tak ok. 2godzin dziennie przegoni, ze wage ma jak w dniu poznania (80kg przy 180 wzrostu) :-D

alijenka - kupiłam te butki "w ciemno", ale stwierdziłam, że 7E to nawet jakbym miała komuś w prezencie dać, bo za małe, to nie będzie mi szkoda (tak jakbyś poszła do sklepu i za 7zł kupiła).
Ale fajne są, mięciutkie, całe ze skórki i podeszwa nie ślizga się po podłodze, a o to mi najbardziej chodziło, bo Kubuś porusza sie jeszcze takim "kowbojskim" krokiem i trzy do przodu jeden do tyłu, choć i często potrafi całe pokój przejść (w pozycji SuperMan-a).

kuźwa mamy psa ale też mamy za duży ogród i zawsze jest wytłumaczenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katrina hahahah, na ja jak narazie u nas widziałam takie paputki za 50 zł na allegro a nie wiem jak małej na nodze będą się trzymać, w ogóle kupiłam jej ostatnio buty elefanta i obcierają ją języki i muszę jej nowe jechać kupić

Ostatnia edycja:
Hej
Czytam Was na bieżąco, ale jakos nie wiem o czym pisać:sorry:
Poza tym na maksa wciągnęlo mnie wystawianie ciuchów po chłopakach na allegro, narazie z marnym skutkiem, ale cierpliwie czekam. Potem przyjme inna taktykę. A właśnie Kasiek moze zdradzisz mi swoja, że w ciągu dwóch dni sprzedałaś 4 rzeczy i jeszcze za taka kasę:szok:

Co do tekstów M w sprawie rzeczy dla chłopaków, to czasem mu sie nie dziwię, ze pyta A po co????( a robi to rzadko i wie ile co kosztuje)Tylko dziś wylicytowałam 7 par spodni dla Adriana( za mała kasę) i paczka z 2 parami dzis przyszła:zawstydzona/y: Chyba mnie poniosło?:shocked2:

Aga- super filmik i fajnie ze Maks znowu przyjedzie
Aronia -czyli juz tuz tuz. U nas cała reka prawie non stop w buzi, a na dziasłąch nic nie widać
Niepodzianka - moj M nie odwazylby sie pojechac tekstem: A mama powiedziala:-D
Kathrina - super papucie
Moni - dobrze, ze zaczeliscie sie dogadywać z Szymkiem. Ja mam wrazenie, ze moj Mateusz to coraz czesciej robi mi na zlosc i jego mina mowi sama za siebie i non stop na wszystkie moje pytania i prosby jest NIIIIIEEEEEEEEEEEEE
Alijenka - obczaiłam i znalazłm y nas ten Vacum - troche drogi Za 4 zabiegi po 30 min. chca 100 zł i to w karnecie, bo normalnie to po 40 zł jeden:szok:

No koncze - musze poprasować, bo Adi nie ma spodni na jutro:-D:-D;-):-D

reklama
Dziewczyny - ja Wam powiem, co ciągnie DZIECI do PIWA :)
Moja mama to w ogóle ewenement, bo pamięta mnóstwo sytuacji z naprawdę wczesnego dzieciństwa, i pamięta, że ledwo chodziła a już ją do piwa ciągnęło i pamięta jak wtedy MYŚLAŁA "jaki to ma piękny KOLOR, jak to się błyszczy! To musi być przepyszne".
Tak, tak małe dzieci potrafią TAK myśleć.
ot cała zagadka :p

Do góry