reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Jest PIĄTEK! Jest BOSKO :)
żeby tylko przetrwać w pracy dzisiejszy dzień!
Ale temn tydzień pracy mam krótki, w poniedziałek brałam urlop, z okazji pójścia Szymka do przedszkola i całe szczęście, bo zamieszania z tym że masakra! Okazało się w poniedziałek rano, że Szymek jest przeniesiony do przedszkola, gdzie Monika miąła chodzić do żłobka, ale się nie dostała, ale po podaniu do Prezydenta Pruszkowa przyjęli ją, ale nikt nam nic nie powiedział (a w zeszłym tygodniu mąż się upewniał i nie było jej na liście a Szymek w onnym przedszkolu miał być) więc będę ich razem odbierać ze żłobka i przedszkola! :) nie najgorsza opcja, oby nie chorowali! No własnie, bo już są/byli przeziębieni... No i wtorek i środę musiałam z nimi zostać w domu... A czw i piatek mąż ma wolne więc z nimi siedzi, no więc tydzień krótki. Pon i wt mąż powinien mieć wolne, więc pewnie zawiezie Monikę na kilka godzin na adaptację. Aj.....

bry!

Asik
moja siostra miała indywidualny tok nauczania w liceum i bardzo sobie chwaliła, w końcu coś się nauczyła ;-)

MsMickey właśnie coś się dzieje z tym alledrogo ostatnio, mnie często wywala itp. :/ kciuki za pomyślne rozpatrzenie reklamacji

a ja dzisiaj wyszłam zanim Segiusz się obudził i czuję straszliwą tęsknotę :(

witajcie

Dziewczynki mój synuś zawsze taki troszkę do tyłu w stosunku do Waszych maluchów, to chociaż mam taki bonusik w postaci spokojnych nocek.

Moj drugi od konca z postepami ( zapomniałam, napisać wczesniej, ze dalej nie chodzi (tzn . robi po pare krokow)- odwidziało mu sie), a nocek nie przesypia:-(
:wściekła/y:
Kasienka zapomniałam zapytać - ty nie ściemniasz z tym brzuszkiem?:szok: na prawdę taki malutki masz? gdzie ty tą dzidzie chowasz, co? ;-)

Aga mogłam w końcu pokoik zobaczyć, bo w pracy zablokowane miałam i jest super!!!! ta zieleń jest bardzo ładna :yes:

Asik czyli kolejny argument za wcześniejszą operacją...

poza tym dzisiaj zaczynam mieć ciągoty do słodkiego :( a to dopiero 4 dzień diety :-(

kciuki za dietkę, ja codziennie próbuje, ale jest jak zawsze:-D

Czy dzis jest lepiej???? :-)

Jest PIĄTEK! Jest BOSKO :)
żeby tylko przetrwać w pracy dzisiejszy dzień!
Ale temn tydzień pracy mam krótki, w poniedziałek brałam urlop, z okazji pójścia Szymka do przedszkola i całe szczęście, bo zamieszania z tym że masakra! Okazało się w poniedziałek rano, że Szymek jest przeniesiony do przedszkola, gdzie Monika miąła chodzić do żłobka, ale się nie dostała, ale po podaniu do Prezydenta Pruszkowa przyjęli ją, ale nikt nam nic nie powiedział (a w zeszłym tygodniu mąż się upewniał i nie było jej na liście a Szymek w onnym przedszkolu miał być) więc będę ich razem odbierać ze żłobka i przedszkola! :) nie najgorsza opcja, oby nie chorowali! No własnie, bo już są/byli przeziębieni... No i wtorek i środę musiałam z nimi zostać w domu... A czw i piatek mąż ma wolne więc z nimi siedzi, no więc tydzień krótki. Pon i wt mąż powinien mieć wolne, więc pewnie zawiezie Monikę na kilka godzin na adaptację. Aj.....

Dobrze jest mieć dwoje w jednym miejscu:tak: Niesamowita wygoda pzry odbieraniu i zostawianiu. Oj- adaptacja cięzka sprawa. &&&&&
Wpadłam dzis na pomysł, zebyMatiego na weekendzie tez zaprowadzić:zawstydzona/y:, co by w poniedziałek znów jazd nie było
:-D:-D

Hello:-)

No wlasnie z tym allegro... wystawilam przedwczoraj kombinezon G - bo mi nie pasował i tak i normalnie aż 4 razy musiałam zdjęcie wklejac ... ghhrrr

u nas dziś noc spoko. Sen ok 21, pobudki: 12, 3, 7. Jest poprawa. I G taką wesoła była wczoraj i spokojna:-) się zobaczy dziś:p

Zaza dzidzia wazy 313g :) a przynajmniej tyle wazyla we wtorek wiec napewno miejsce ma :p kciuki za wytrwalosc :)

Sunshine
z grzaniem to problem w blokach jest ... u nas np nawet jak pozakrecam wszystkie kaloryfery i mam rozszczelnione okna to temp nie schodzi ponizej 24 bo naokolo nas grzeja na maksa :p

Josie
mi tez na sama mysl zimno :p

Rysica suuuper sie Wam zlozylo :) takie zbiegi okolicznosci boskie sa :) no a i zdrowka dla Moni i Szymka , oby jak najmnie chorobsk

czy jeszcze sa jakies dzieci co wedruja w nocy po lozeczku ? bo moj od jednego konca do drugiego

wiecie co dziwuszki ... wczoraj tak sobie myslalam o imieniu dla malej ... i powiem Wam ze zanim sie dowiedzialam ze to dziewczynka probowalam do brzuszka mowic Leos ... ale ni w zab mi to nie pasowalo (przy Nikosiu bylo od razu ze zalapalam) wiec owilam po prostu maluszek albo dzidzia ... no i wyszlo ze dziewczynka wiec cos tam w srodku blokowalo
i takiz sam dylemat mam teraz z imieniem Basia ... jakos tak od zawsze planowalismy ze bedzie Basia ale teraz nie umiem powiedziec do brzuszka Basia ... jakos tak mi nie pasuje
no i wczoraj myslalam myslalam i tchnelo mnie ... doslownie samo mi wskoczylo imie do glowy ... Sarunia :) Sara :) az mala sie obudzila i zaczela mnie kopac :D ehhhh powiedzialam mezowi ale ma sie zastanowic ... wierzycie w takie przeczucia ?

Ostatnia edycja:
Noc i u mnie super, tym razem 11,5godz. snu z dwoma pobudkami! Lecę sprzątać, bo tym razem szwagierka przyjeżdża.

Pisałam wam, że byli u mnie teście. Podkreślam - nie są biedni, wręcz przeciwnie! A nigdy małej nie kupili nic ze sklepu, żadnej bluzki nawet z Lidla. Zawsze wszystko z lumpa. Ostatnio dała mi jakąś spraną kurtkę i sukienkę jeansową (nienawidzę jeansu!) i do tego zimową kurkę na 3 latka zmechaconą (wyrzuciłam do kosza, bo wstyd było dać potrzebującym!). A dwa dni temu przywiozła granatową bluzę w samochody,koparki itp. na 3 lata i polar granatowy zmechacony (niby w praniu jej się taki zrobił). Ratunku! Co najlepsze telefonicznie spytała M czy mi się podobało. Ten jak zawsze sprzedał mnie i powiedział, że NIE i żeby więcej nie kupowała jeansów:D

aga pisz kiedy i się wstawiam! Alijenka pasuje?

rysica
a więc i wy się adaptujecie:) Powodzenia i daj znać!

andzia
no daj dziecku dwa dni wolnego!:D:D Jest już przecież lepiej:)

josie
ja wczoraj 4 razy kupowałam półśpiochy, bo mnie ciągle wywalało z allegro!

reklama
Andzia może na chwilę w weekend to dobry pomysł, żeby się własnie nie "odzwyczaił" :) jak masz mozliwość to ja bym spróbowała, ale nie nadługo

Kasienka Leoś to takie super imię, a mojemu D się nie podoba :/ i jak będziemy mieć jeszcze raz synka to chyba będzie Sebastian
a z przeczuciami to ja nie wierzę, bo do brzucha nie umiałam powiedzieć Sergiusz, a płeć znaliśmy i imię mieliśmy wybrane już w lutym, chociaż z drugiej strony od początku mówiłam o faslolce "on", no i był syn;-) no więc może tak 50/50 się to sprawdza ;-)

Kasiek jakbyś o moich dziadkach pisała:-D kupa kasy, swojej adopotwanej wnuczce wszystko najlepsze kupowali, a mi i moje siostrze to tylko lumpeks :( no ale może teściowie wcale nie tacy wredni jak moi dziadkowie, tylko po prostu skąpiradła i dziwaki;-)

Do góry